تخصصی مشاوره بگیرید برای هم اندیشی با بهتری مشاوران با ما تماس بگیرید
9099071985
مشاوره و روانشناسی خانواده هم اندیشان
0

10 نکته طلایی برای پیشرفت تحصیلی که هر دانش آموز و دانشجویی باید بداند!

10 نکته طلایی برای پیشرفت تحصیلی که هر دانش آموز و دانشجویی باید بداند!

کلید موفقیت و پیشرفت تحصیلی در گرو مطالعه هوشمند است نه مطالعه زیاد و سخت. با بالاتر رفتن مقاطع تحصیلی به درستی این مطلب بیشتر و بیشتر پی خواهید برد.

برای کسب نمرات رضایت بخش و پیشرفت کردن در دروس در دبستان تنها یکی دو ساعت مطالعه در روز کافی است، اما با ورود به مقاطع بالاتر مثل دبیرستان و دانشگاه برای انجام تمامی تکالیف و مطالعات خود به صورت روزانه وقت کافی نخواهید داشت و با کمبود وقت مواجه خواهید شد.

شما چاره ای نخواهید داشت، مگر آن که چگونگی مطالعه و یادگیری خود را هوشمندانه‌ تر پیش ببرید.

در ادامه ما به 10 نکته طلایی که هر دانش آموز و دانشجویی باید بداند، اشاره خواهیم کرد. این نکات به شما کمک خواهند کرد تا سریع تر از هر زمان دیگری پیشرفت کنید. پس این نکات را به خوبی به خاطر بسپارید.

برنامه ریزی مطالعاتی را فراموش نکنید

دانش آموزانی که برای مطالعه در طول هفته برنامه زمانبندی شده مشخصی دارند و با تلاش و پشتکار برنامه خود را پیش می برند، از دانش‌ آموزانی که گاه و بیگاه مطالعه می کنند و برنامه مشخص و زمان بندی شده برای مطالعه خود ندارند، عملکرد و یادگیری بهتری از خود نشان می دهند.

اگر جزو دانشجویان و دانش آموزان هستید که درس های متعدد و متنوع برای مطالعه دارید، در ابتدای هفته برنامه هفتگی برای مطالعه خود بنویسید و آن را با سرسختی دنبال کنید و خود را ملزم به رعایت این برنامه کنید.

وقت های کوتاهی را در چند روز هفته تعیین کنید و درس خود را در آن تایم های کوتاه مرور کنید. در این صورت عاداتی در شما شکل می گیرد که موجب می شود تا در طول ترم با پیشرفت تحصیلی بسیاری مواجه شده و موفق‌ تر عمل کنید.

برنامه ریزی مطالعاتی را فراموش نکنید

همه تکالیف و برنامه مطالعاتی خود را در یک جلسه تمام نکنید

دانشجویان یا دانش‌ آموزانی که شبها تا دیر وقت به زور پلک هایشان را باز نگه میدارند، و انرژی زیادی را صرف یادگیری می کنند، با کمبود انرژی و تمرکز مواجه می‌ شوند.

برای یک مطالعه موفق بهتر است برنامه مطالعاتی خود را در وقت های کوتاهی تنظیم کرده و به طور منظم و پیوسته در دوره‌ های زمانی کوتاه‌ مدت مطالعه خود را انجام دهید.

در ساعات مشخصی از روز به مطالعه بپردازید

علاوه بر برنامه ‌ریزی منظم هفتگی بسیار مهم است که در مطالعات روزانه خود پیوستگی و نظم داشته باشید. ساعات مشخصی از روز را برای مطالعه اختصاص دهید در این صورت مطالعه به بخش منظم از زندگی شما تبدیل می شود.

در این صورت در هر جلسه تمرکز و انرژی فرد افزایش می بابد. چنانچه به هر دلیلی نمی توانید مطابق برنامه مطالعاتی پیش بروید در اولین فرصت به برنامه خود بازگشته و آن را پیگیری کنید.

برای مطالعه خود هدفی را تعیین کنید

مطالعه بدون هدف مفید نخواهد بود. مطالعه خود را هدفمند انجام دهید و کارهایی را که در هر جلسه مطالعه نیاز است انجام دهید، مشخص کنید.

قبل از شروع به مطالعه هدفی را برای جلسه مطالعاتی خود تعیین کنید به عنوان مثال 30 لغت انگلیسی برای کسب موفقیت بیشتر در آزمون بعدی را مطالعه کنید. توجه داشته باشید که هدف مورد نظر باید از هدف های تحصیلی دانشجو یا دانش آموز پشتیبانی کند.

 هرگز جلسه مطالعات خود را به تعویق و تاخیر نیندازید

دانش آموزان موفق به ندرت جلسه مطالعات خود را به تعویق می‌ اندازند. عواملی مثل بی علاقگی به موضوع، رسیدن به کارهای دیگر و دشواری تکالیف از عواملی هستند که موجب می‌ شوند تا دانش آموز یا دانشجو مطالعه خود را به تعویق بیاندازد.

تعویق در جلسه مطالعه موجب می‌ شود تا مطالعه کم اثر شده و فرد زمان کافی برای انجام تمام و کمال امورات خود نداشته باشد.

برای مطالعه خود هدفی را تعیین کنید

مطالعه خود را با موضوعات دشوار شروع کنید

جهت مطالعه، یادگیری و انجام تکالیف دشوار به زمان و انرژی بیشتری نیاز است. به همین دلیل مطالعه خود را از موضوعات سخت و دشوار شروع کنید.

با انجام سخت ‌ترین کارها انجام بقیه کارها آسان تر شده و عملکرد تحصیلی فرد افزایش می یابد. در نتیجه موجب پیشرفت تحصیلی می شود.

قبل از مطالعه یادداشت های کلاسی خود را مرور کنید

همیشه در کلاس یادداشت برداری کنید. قبل از شروع هر جلسه مطالعه یادداشت های قبلی خود را به طور کامل مرور کنید. این کار موجب جهت بخشیدن به مطالعه تان می شود. مرور یادداشت ها فرد را برای مطالعه هدفمند و موثر آماده می کند.

همه عوامل موثر بر حواس پرتی تان را از خود دور کنید

قبل از مطالعه مکان مناسبی را برای مطالعه انتخاب کنید تا بتوانید بدون مزاحمت، حواس پرتی و تمرکز کامل به مطالعه خود ادامه دهید. بعضی افراد با چیزهایی مثل تلویزیون، صحبت، سکوت غیر عادی دچار حواس پرتی می‌ شوند.

برخی افراد نیز در اطراف شان با وجود کمی صدا بهتر مطالعه می کنند. روحیات خود را بشناسید و آنچه که موجب از بین رفتن تمرکز تان و پاره شدن رشته افکارتان می شود را شناخته و از خود دور کنید.

برای مطالعه خود از مطالعه گروهی استفاده کنید

مطالعه گروهی شما را قادر می سازد تا برای درک مفهوم و موضوعات پیچیده در هنگام مطالعه از دیگران کمک بگیرید و تکالیف تان را سریع تر انجام دهید.

اینکار موجب می شود تا مفاهیم را با درون سازی و به صورت عمیق یاد بگیرید. برای این منظور از گروه های مطالعاتی ساختار یافته و موثر کمک بگیرید در غیر این صورت مطالعه غیر موثری خواهید داشت.

تکالیف، کارهای مدرسه، یادداشت ها، نکات و سایر مطالب کلاسی را در پایان هفته مرور کنید

دانش آموزان موفق آنچه را که  در طول هفته یاد گرفته اند، در پایان هفته مرور می‌ کنند. با مرور مطالب گذشته یادگیری مفاهیم تازه تر آسان تر شده و موجب افزایش سطح یادگیری موضوعات جدید می شود. به جهت مرور مطالب گذشته مطالب در ذهن نقش بسته و ماندگار تر می شوند.

اگر جزو دانش آموزان یا دانشجویانی هستید که به دنبال راه ها و نکاتی برای پیشرفت تحصیلی تان هستید، این ۱۰ نکته اشاره شده در بالا را شناخته و آن ها را رعایت کنید، تا عملکرد تحصیلی تان بهتر شده و به پیشرفت تحصیلی شگفت انگیزی دست یابید.

تکالیف، کارهای مدرسه، یادداشت ها، نکات و سایر مطالب کلاسی را در پایان هفته مرور کنید

سخن آخر

در این مقاله در مورد نکاتی با شما صحبت کردیم که با رعایت آن ها می توانید به راحتی بازدهی مطالعه خودتان را تا چندین برابر افزایش دهید.

مواردی که در این بخش به شما گفتیم، موارد پایه در مطالعه هستند؛ برای آنکه بدانید کدام روش مطالعه برای شما بهترین است، توصیه می کنیم با مشاوران ما در مرکز مشاوره هم اندیشان تماس بگیرید.

مشاوران ما با توجه به اهداف و سطح علمی شما و ویژگی ها شخصیتی منحصر به فرد شما، روش مطالعاتی و برنامه ریزی در اختیارتان قرار خواهند داد.

کافیست تماس بگیرید و اولین قدم را برای موفقیت در مسیر کنکور بردارید.

سوالات متداول

آیا مطالعه گروهی تاثیر مثبتی در بازدهی مطالعه دارد؟

اگر مطالعه گروهی از اهداف مطالعه خارج نشود، بازدهی خوبی خواهد داشت.

تکالیف و درس هایمان را در یک روز تمام کنیم، خوب است؟

بهتر این است که تکالیفتان را در یک روز تمام نکنید.

مطالعه را با درس های آسان شروع کنیم یا سخت؟

توصیه ما این است که با درس های سخت شروع کنید و با درس هایی که نسبت به خواندنشان رغبت زیادی ندارید.

اینستاگرام

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره