یکی از مواردی که امروزه نسبت به هر زمان دیگری بیشتر به چشم می خورد، مساله ازدواج مجدد است. ازدواج مجدد می تواند رسمی یا غیر رسمی باشد. همچنین می تواند به دلیل طلاق یا فوت همسر اول و یا زندگی بی عشق و ازدواج اشتباه صورت بگیرد.
در هر حال ازدواج مجدد دغدغه ها و نگرانی های زیادی را به دنبال خواهد داشت. در صورت سابقه طلاق، فرد همواره نگران اشتباه در انتخاب خود خواهد بود.
در صورت فوت همسر اول نیز ترس از دست دادن دوباره همسر و یا خاطرات همسر اول سایه سنگینی بر زندگی فرد خواهد داشت. همین موارد باعث ترس از ازدواج می شود و اگر فرد نتواند این نگرانی ها را مدیریت کند، ممکن است تصمیم گیری های او را مختل کند.
بنابراین ازدواج دوم به مراتب از ازدواج اول سخت تر است و فرد به مشاوره و راهنمایی بیشتری نیاز خواهد داشت.
ما در این مقاله سعی داریم تا با بررسی مشکلات ازدواج دوم و دیدگاه علوم روانشناسی نسبت به آن، راه کارهای مناسبی را برای این مشکل به شما نشان دهیم. بنابراین توصیه می کنیم که تا انتهای این مطلب با مرکز مشاوره هم اندیشان همراه باشید.
بررسی مشکلات ازدواج مجدد
ازدواج دوم می تواند به صورت رسمی یا غیر رسمی باشد. البته ازدواج غیر رسمی انسجام و پیوستگی ازدواج رسمی را ندارد؛ اما در هر دو صورت ازدواج دوم دارای نگرانی ها و دغدغه های بیشتری نسبت به ازدواج اول است.
در مرحله اول، زن و شوهر با تجربیات جدیدی مواجه می شوند که ممکن است این برخوردها با تجربیات گذشته آن ها هیچ وجه مشترکی نداشته باشد. در این موقع هر کدام از زوجین باید بتوانند موقعیت جدید زندگی خود را مدیریت کنند.
در واقع زن و مرد باید رابطه قبلی خود را پایان دهند و رابطه جدیدی را شروع کنند. این در حالی است که این افراد به هر دلیل مانند وجود فرزند، مسائل مالی و… همچنان به زندگی گذشته خود وصل هستند و مجبورند تا مسئولیت های رابطه قبل را همچنان ادامه دهند.
در چنین مواقعی فرد باید با همسر جدید خود، مرزهای روشنی را ترسیم کرده باشد و همچنین با دریافت حمایت متقابل از او تن به این ازدواج داده باشد. زوجین در ازدواج مجدد باید با یکدیگر سازگاری منطقی داشته باشند و راه حل مشکلات را به خوبی و همراه توافق با یکدیگر پیدا کنند.
ارتقاء سطح کیفی رابطه در ازدواج مجدد
زوجین با گفتگو و دریافت مشاوره ازدواج از یک مشاور متخصص، می توانند سطح کیفیت رابطه خود را بالا ببرند.
مشاور می تواند خدمات زیر را به این زوجین ارائه دهد:
- درک نگرش ها و نقطه نظرات یکدیگر
- گفتگو و بحث در مورد اینکه چگونه تفاوت ها می توانند در موقعیت های خاص بر کیفیت رابطه تاثیر گذارند.
- تشویق زن و شوهر به حمایت از همدیگر
- حفظ حریم رابطه زوجین و عدم افشا شرایط و جزئیات آن به دیگران
- بررسی موقعیت ها یا رفتارهایی که هیجانات منفی و یا مثبت را تشدید می کند.
پیش نیازهای ازدواج مجدد
افرادی که تصمیم دارند تا برای بار دوم ازدواج کنند، باید از نظر عاطفی و روانی، پیش نیازهایی را داشته باشند.
برخی از این پیش نیازها بشرح زیر است:
- فرد باید از تجارب خود در ازدواج دوم استفاده کند نه از خاطراتش!
- زوجین نباید در مورد زندگی زناشویی گذشته یکدیگر، بیش از اندازه کنجکاوی کنند. تنها کافی است که کلیاتی از زندگی گذشته هم بدانند.
- سطح توقعات در ازدواج دوم باید در حد معقول باشد. افراد باید با آگاهی از انتظاراتی که دارند، اقدام به ازدواج مجدد کنند.
- در ازدواج دوم ممکن است که هر کدام از زوجین آسیب هایی را از ازدواج اول دیده باشند. به هر حال آسیب های طلاق و یا مرگ همسر بسیار سخت است و در ازدواج دوم زوجین به جای عاشق بودن، باید حامی هم باشند.
- در ازدواج دوم، زوجین باید با توجه به تجارب جنسی حاصل از ازدواج اول، نقاط ضعف خود را تقویت کنند.
در صورتی که مرد همسری دارد و تصمیم دارد تا ازدواج مجدد داشته باشد، باید یکی از شرایط زیر را داشته باشد:
-
- همسر اول رضایت به ازدواج دوم همسرش بدهد.
- همسر اول توانایی انجام وظایف زناشویی را نداشته باشد.
- همسر اول حاضر به تمکین نباشد.
- همسر اول به بیماری صرع یا انواع بیماری های صعب العلاج مبتلا باشد.
- همسر اول به یکی از مواد مخدر و یا قرص های روان گردان اعتیاد داشته باشد.
- همسر اول محکومیت کیفری داشته باشد.
- همسر اول زندگی خانوادگی را ترک کرده باشد.
- همسر اول عقیم باشد.
- همسر اول غائب و یا مفقودالاثر شده باشد.
مشکلات ازدواج با فردی که از ازدواج قبل دارای فرزند است و راه کارهای حل آن
ازدواج دوم با فردی که از همسر اول خود صاحب فرزند یا فرزندانی است، به مشاوره و تفکر بیشتری نیاز دارد.
همان طور که می دانید، بیشتر بچه ها از ازدواج مجدد والدین شان احساس خوبی ندارند. این بچه ها به دلیل آسیب های احتمالی که از طلاق و یا مرگ یکی از والدین خود دیده اند، نسبت به ورود یک فرد جدید احساس ترس و خشم شدید دارند.
بنابراین اگر فردی به ازدواج دوم با فردی که دارای بچه است، فکر می کند، باید در مورد رفتار با آن بچه با یک مشاور صحبت کند. این فرد باید آمادگی پدر ناتنی یا مادر ناتنی بودن را داشته باشد و وظایف خود را به خوبی انجام دهد.
در این مواقع بهتر است که زوجین با یکدیگر صحبت کرده و در مورد تقسیم وظایف و مسئولیت خود در قبال نگهداری و تربیت فرزند به شیوه صحیح به یک جمع بندی روشن و شفاف برسند.
همچنین به دلیل وجود فرزند، مرد یا زنی که پدر یا مادر بچه است، مجبور است که با همسر قبلی خود دیدار داشته باشد. بنابراین همسر دوم باید در همان ابتدا تمامی این موارد را به خوبی درک کند.
یکی دیگر از موضوعات مهم در بین این زوجین، تمایل به داشتن فرزند مشترک است. این که زن و شوهر که یکی یا هر دوی آن ها دارای فرزند از ازدواج قبلی هستند، باز هم بخواهند فرزندی داشته باشند، به مشاوره و تامل بیشتری نیاز دارد. این افراد باید بتوانند شرط انصاف و عدالت را در بین تمامی فرزندان به یک اندازه برقرار کنند.
سخن آخر
بسیاری از مواقع بنا به دلایل مختلف، افراد مجبور به گرفتن طلاق می شوند و یا اینکه یکی از زوجین از دنیا می روند و در پی آن مساله ازدواج مجدد مطرح می شود.
ازدواج دوم نسبت به ازدواج اول استرس ها و نگرانی های بیشتری دارد؛ زیرا افراد از اشتباه، شکست و ناکامی در ازدواج جدید بیشتر از قبل واهمه دارند.
همچنین ممکن است که در این میان فرزند یا فرزندانی نیز داشته باشند که به هر حال رضایت و خرسندی فرزندان برای پدر و مادر بسیار مهم است.
ما در این مقاله سعی کردیم تا شما را با مشکلات ازدواج مجدد آشنا کنیم. در صورتی که تمایل داشته باشید با یک مشاور در این زمینه صحبت کنید و راه کارهای درست را برای حل مشکلات ازدواج مجدد بگیرید، حتما با کارشناسان ما در موسسه هم اندیشان در ارتباط باشید.
سوالات متداول
چگونه در ازدواج دوم، انتخاب موفقی داشته باشیم؟
برای موفقیت در ازدواج، چه ازدواج اول و چه ازدواج دوم، حتما با یک مشاور صحبت کنید. بین طلاق و ازدواج مجدد عجله نکنید و اجازه دهید تا مشکلات روحی و روانی شما حل شده باشند. اشتباهات خود را بررسی کنید تا دیگر این رفتارهای اشتباه را تکرار نکنید. در ازدواج دوم بیشتر از عاشق پیشگی، عاقلانه تصمیم بگیرید و حمایتگر باشید.
چگونه ازدواج شکست خورده گذشته خود را فراموش کنیم؟
برای اینکه ازدواج مجدد موفقی داشته باشید، بهتر است که گذشته خود را فراموش کنید. برای فراموشی گذشته بهتر است که بخشش را از یاد نبرید و تا می توانید گذشت داشته باشید. بدین ترتیب می توانید گذشته را کنار بگذارید و با آرامش زندگی جدیدی را شروع کنید.
بهترین زمان برای ازدواج مجدد چه زمانی است؟
روانشناسان معتقدند بهترین زمان برای ازدواج دوم، زمانی است که فرد خود را به لحاظ عاطفی و شناختی بازسازی کرده باشد. این مرحله مهمترین پیش نیاز ازدواج دوم است.
نظرات کاربران