تخصصی مشاوره بگیرید برای هم اندیشی با بهتری مشاوران با ما تماس بگیرید
9099071985
مشاوره و روانشناسی خانواده هم اندیشان
0

ترس از زلزله یا فوبیای زلزله چیست و نحوه غلبه بر آن

ترس از زلزله

بیشترین احتمال مبتلا شدن به فوبیای زلزله، در بین مردمان افراد در نواحی زلزله خیز وجود دارد. از آن جا که اتفاق افتاد زلزله ‌های شدید عموما با کشته شدن افراد بیشمار و خرابی اماکن همراه می باشد، اشخاصی که در نواحی زلزله‌ خیز زندگی می ‌کنند، امکان دارد با هر زلزله‌ ی کوچکی دچار اضطراب و نگرانی شده و آن را آغازی برای وقوع زلزله قوی ‌تر و بزرگتر در نظر می‌ گیرند و دچار حملات هراس و فوبیا می گردند. در این مقاله از هم اندیشان سعی کرده ایم شما را با فوبیای زلزله و  نحوه غلبه بر آن را برای شما ارائه دهیم.

چرا به فوبیای زلزله دچار می‌شویم؟

همان گونه که اشاره شد، بیشترین احتمال مبتلا شدن به فوبیای زلزله، در بین افراد ساکن در نواحی زلزله خیز وجود دارد. فوبیای زلزله مانند سایر فوبیا ها، در خاطرات بد ما که در دوران کودکی یا حتی بزرگسالی به وجود آمده است ریشه دارد. خاطرات بد که توانایی این را دارند که حاصل تجربه‌ شخصی ما و یا حتی دیدن و شنیدن حوادثی که برای نزدیکان ما اتفاق افتاده باشد.

نکته قابل نوجه در مورد فوبیای زلزله، تاثیر تربیت و رفتارهای خانواده در بروز این بیماری ذهنی می باشد. نوع واکنش افراطی از طرف بستگان و افراد خانواده، توانایی این را دارد که در ابتلای شخص به فوبیای زلزله تاثیرگذار باشد.

وجود ترس و تا حدودی اضطراب به طور طبیعی باعث می‌ شود سطح آمادگی و هوشیاری ما نسبت به احتمال وقوع زلزله و عوارض پس از آن بالا تر رفته و اقدام به کارهایی از جمله محکم کردن ساختمان ‌ها کنیم که برای حفظ بقای ما به طور حتمی مفید خواهد بود، ولی میزان بیش از اندازه اضطراب و هراس از این بلای طبیعی، توانایی این را دارد که به ما صدمه برساند و جسم و ذهن ما را دستخوش بیماری‌های روانی مختلف کند.

اضطراب زلزله

ایران در منطقه جغرافیایی زلزله خیز قرار دارد

کشور ما روی کمربند زلزله قرار دارد و به همین علت، جزئی از زلزله ‌خیزترین نواحی جهان می باشد. در مناطق جغرافیایی مختلف ایران زلزله‌ هایی که روزانه به وقوع می ‌پیوندند، عموما قابل حس نمی باشند و یا به اندازه ای می باشند که خطرات مالی و جانی به همراه ندارند. ولی هر از گاهی که یک زلزله‌ ی مرگ آفرین و بزرگ رخ می ‌دهد، خبرساز می ‌شود و جان خیلی از افراد را می‌ ستاند. با این وضع طبیعی می باشد که فوبیا زلزله و زلزله هراسی، در بین مردم کشور ما یکی از فوبیا‌های رایج باشد.

نشانه‌های سیِزوموفوبیا یا فوبیای زلزله چیست؟

  • تند یا کند شدن ضربان قلب در موقع وقوع زلزله یا یادآوری آن
  • تمایل به پنهان شدن یا فرار
  • تهوع، سرگیجه و سردرد ‌های بی ‌دلیل
  • شب ‌ادراری در کودکان
  • فکر کردن به زلزله و وسواس فکری در صورتی که احتمال وقوع آن وجود ندارد یا بسیار کم می باشد.
  • مبتلا شدن به افسردگی
  • مبتلا شدن به انواع دیگر فوبیا ها از جمله فوبیا فضای بسته فوبیا یا مرگ و غیره

علاوه بر موارد ذکر شده، شخصی که به فوبیای زلزله مبتلا می باشد امکان دارد به خاطر ترس از زلزله، شب‌ها نتواند به اسانی بخوابد و کابوس ‌های شبانه می بیند. حتی ممکن است شخص مبتلا به این فوبیا با یاد آوری زلزله، شروع به جیغ زدن یا گریه کند.

شخص بیمار مبتلا به فوبیای زلزله، امکان دارد همیشه برای فرار از زلزله در حال برنامه‌ ریزی باشد و یا حتی هزینه بزرگی برای تجهیزات داخل خانه و خانه خرج کند تا در زمان زلزله از ریزش آنان جلوگیری کند.

فرد مبتلا به این نوع فوبیا، بی‌قفه با ترس از زلزله درگیر می باشد و شب و روز به فکر زلزله است، به صورتی که بر روابط شخصی و حتی زندگی روزمره او تاثیر می ‌گذارد. بدیهی می باشد که این رفتارها نوعی وسواس فکری در فرد را نشان می دهد و به درمان نیاز دارد.

ترس زلزله

چگونه با ترس و اضطراب ناشی از زلزله مقابله کنیم؟

در هنگام مواجه شدن با این بلای طبیعی و سایر موقعیت‌ های بحرانی، نخستین و موثر ‌ترین روش برای غلبه با حالت های روانی از جمله اضطراب و ترس، آمادگی و تجهیز اشخاص و یاد گرفتن کمک‌های اولیه و طرز درست پناه گرفتن در موقعیت‌ های گوناگون می باشد. این کار موجب می گردد که جهت مقابله با ترس ناشی از چنین حوادثی، توانایی اشخاص افزایش پیدا کند.

افراد می بایست در این شرایط امکان خواب و استراحت کافی را داشته باشند تا موقع وقوع هر پس لرزه احتمالی، آرامش روانی و جسمی و انرژی مورد نیاز برای همدلی و کمک با همنوعان خود را داشته باشند.

افراد لازم است در تلاش باشند که خونسردی خود را در خلال این حادثه، حفظ کنند و به صورت آگاهانه عمل کنند. از شایعات و حواشی دروغ در خصوص حوادث احتمالی آینده دوری و در خودتان نگرانی و ترس را کنترل کنید، برای دارا بودن آرامش روانی بیشتر، می بایست سعی کنید با خانواده و دوستان خود صحبت کنید. انجام این کار قطعا موجب کاسته شدن استرس در آنان خواهد شد. درگیر شدن و فکر کردن با مسائل روزانه موجب می‌شود که اشتغال ذهنی شخص نسبت به وقوع این بلای طبیعی کاسته شود.

فوبیای زلزله

نتیجه گیری

زلزله یکی از بلاهای طبیعی می باشد که در هنگام وقوع، سبب تر در افراد می شود که در برخی این ترس سبب ایجاد فوبیا می شود. ما در این مقاله از هم اندیشان سعی کردیم تمامی اطلاعات در خصوص فوبیای زلزلاه و راه های غلبه بر آن را برای شما ارائه دهیم. اگر پس مطالعه این مقاله سوالی در ذهن دارید که پاسخی برای آن نیافتید، با شماره گیری 02191023933 پاسخ آن را از مرکز مشاوره هم اندیشان دریافت کنید.

سوالات متداول

  1. فوبیای زلزله در کدام مناطق بیشتر دیده می شود؟

بیشترین احتمال مبتلا شدن به فوبیای زلزله، در بین افراد ساکن در نواحی زلزله خیز وجود دارد.

  1. خانواده ها و اطرافیان چگونه می توانند در فوبیای زلزله تاثیر گذار باشد؟

نوع واکنش افراطی از طرف بستگان و افراد خانواده، توانایی این را دارد که در ابتلای شخص به فوبیای زلزله تاثیرگذار باشد.

 

اینستاگرام

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره