تخصصی مشاوره بگیرید هم اندیشان؛ هم‌فکری برای یک زندگی شادتر
۰۲۱۶۲۹۹۹۰۶۶
مشاوره و روانشناسی خانواده هم اندیشان
0

طلاق عاطفی – بررسی دلایل طلاق عاطفی + راه های پیشگیری و درمان آن

طلاق عاطفی – بررسی دلایل طلاق عاطفی + راه های پیشگیری و درمان آن

همه ازدواج ها با چالش ها و  بالا و پایین زیادی روبه رو می شوند؛ مهم نیست چقدر همدیگر را دوست دارید؛ به هر حال زندگی با یک شخص دیگر و تقسیم کردن زندگی شما با هم، کار آسانی نیست؛ مخصوصاً وقتی بچه دار شوید.

ممکن است آن قدر مشغول فعالیت های روزمره، کارهای شخصی و اداره کردن خانه باشید، که بسیاری از نیازهای همسرتان را نتوانید برآورده کنید و حتی علایمی را که به شما می گوید همسرتان از زندگی زناشویی خارج شده است را نادیده بگیرید.

به گفته بسیاری از مشاوران ازدواج، زمانی که یک زوج به دریافت مشاوره فکر می کنند، می تواند نمایانگر این باشد که یکی از آن ها قبلاً به طور احساسی از ازدواج جدا شده است و طلاق عاطفی رخ داده است.

در ادامه از شما دعوت می کنیم با مرکز مشاوره هم اندیشان همراه باشید تا به مبحث مهم طلاق عاطفی بپردازیم؛ موضوعی که نشان های آن شاید در رابطه شما مدت ها قبل وجود داشته باشد و شما از آن غافل بوده باشید.

طلاق عاطفی چیست؟

طلاق عاطفی، زمانی اتفاق می افتد که زن، مرد یا هر دو نفر، از زندگی مشترک خسته شوند و به سادگی ارتباط خود را با هم قطع کنند؛ در این مرحله فرد نسبت به شریک زندگی خود و همچنین نسبت به رابطه عاطفی و جنسی با همسر خود، بی تفاوت است.

در واقع این افراد از نظر عاطفی از هم جدا شده اند؛ اما ممکن است به دلایل مختلفی همچون حضور فرزندان و… برای طلاق اقدام نکنند. توصیه ما برای حل مشکلات این چنینی مشاوره طلاق است.

به طور کلی طلاق عاطفی از نظر روانشناسی، به عنوان یک طلاق تعریف می شود که می تواند وابستگی احساسی شما به شریک زندگیتان را به چالش بکشد، کم کند و حتی از بین ببرد.

نشانه های طلاق عاطفی

نشانه های طلاق عاطفی

یکی از راه هایی که برای پیشگیری از طلاق عاطفی وجود دارد، این است که به علایم و هشدارها توجه داشته باشید.

برخی از هشدارها و علایمی که به شما کمک می کند، طلاق عاطفی و احساسی را در رابطه خود تشخیص دهید، به شرح زیر است:

1- شما تغییر کرده اید

یکی از نشانه های طلاق عاطفی که به مرور زمان اتفاق می افتد، این است که زن و مرد به تدریج تغییر می کنند؛ این تغییر گاهی به این شکل است که با هم رشد می کنید؛ اما گاهی تغییرات در جهتی است که فاصله بین شما دو نفر را زیاد می کند.

مثلا ممکن است در ابتدای رابطه، هر دو طرفدار شعر باشید و وقت زیادی را صرف این علاقه مشترک کنید؛ اما اگر علایق شریک زندگی شما تغییر کند، مثلا بیشتر به بازی های ویدئویی یا فوتبال علاقه مند شود، در این صورت به ندرت می توانید مانند اوایل رابطه وقت با کیفیتی را با هم بگذرانید.

در طلاق عاطفی علایق هر دو شما تغییر کرده اند و دیگر حرف زیادی برای گفتگو ندارید. کنار آمدن با این تغییرات بسیار سخت است و اگر موفق به پذیرش آن ها نشوید، اوضاع پیچیده می شود.

2- خیانت

اگر چه که خیانت به همسر، اغلب فیزیکی و جسمی است و می تواند با مجموعه ای از مشکلات، مثلاً فاصله یا ناسازگاری جنسی مرتبط باشد، اما این امر در حوزه مشکلات عاطفی قرار می گیرد.

به طور کلی طلاق عاطفی و خیانت ارتباط نزدیکی با هم دارند.

وقتی همسرتان به شما خیانت می کند، این خیانت می تواند به طور کلی احساس شما را نسبت به او تغییر دهد؛ حتی اگر مایل باشید فرصت دیگری به او بدهید، آسیب روحی که به شما وارد شده جبران ناپذیر است.

همچنین ممکن است دیگر هرگز نتوانید به شریک زندگی خود اعتماد کنید؛ بدین ترتیب آرام آرام از او فاصله می گیرید؛ تا جایی که با هم زیر یک سقف زندگی می کنید، اما با هم غریبه هستید.

3- عدم صمیمیت

از دیگر علائم طلاق عاطفی که باید به آن توجه کنید، این است که صمیمیت بین شما از بین می رود؛ شریک زندگی شما دیگر هرگز در مورد روز خود با شما صحبت نمی کند؛ معمولاً برای هر چیزی غر می زند؛ او دیگر نمی خواهد شما را نوازش کند.

همچنین امیدها، آرزوها و رویاهایی که زمانی با هم می ساختید، اهمیت خود را از دست داده اند؛ این عدم صمیمیت می تواند روی رابطه جنسی شما هم تاثیر بگذارد؛ اما همیشه این طور نیست که عدم صمیمیت باعث کاهش رابطه جنسی شود و این موضوع را پیچیده تر می کند.

دلایل طلاق عاطفی

4- مشاجرات دایمی

داشتن خانه ای آرام و امن، با یک شریک دلسوز، خواسته هر زن و مردی است؛ اما اگر شما و شریک زندگیتان بر سر همه چیز با هم کلنجار می روید و دائما با هم بحث می کنید، آن محیط آرام هرگز به وجود نمی آید.

گاهی بحث کردن تا حدی نشانه این است که شما متعهد به حل اختلافات در رابطه خود هستید؛ اما مشاجرات طولانی و دایمی که حل نمی شوند، نشانه یک رابطه ناسالم هستند.

از همه اینها بدتر این است که نبرد دایمی با فردی که قرار است ستون زندگی شما باشد، می تواند شما را از نظر روحی فرسوده کند.

5- انتقادات بیش از حد

بسیاری از ما می توانیم شروع رابطه خود را به یاد بیاوریم؛ در ابتدا همه چیز عاشقانه و زیبا به نظر می رسد؛ حتی تمام ویژگی های شخصیتی شریک زندگی ما، دوست داشتنی تر هستند.

ولی باید گفت با پیشرفت روابط، همه چیز تغییر می کند، گویی یک عینک خوشبینی بر چشم داشتیم و با گذشت زمان این عینک کنار رفته است و اکنون نقایص و کاستی ها پررنگ تر می شوند و خودشان را نشان می دهند.

اگرچه که انتقادات درست و سازنده راهی برای پیشرفت است؛ اما اگر این انتقادات بیش از اندازه باشد، از مهم ترین نشانه های طلاق عاطفی است.

6- از گذراندن وقت با یکدیگر لذت نمی برید

در اوایل رابطه و زندگی مشترک، اکثر زوج ها به سختی می توانند برای مدتی از هم دور بمانند؛ با این حال حتی پس از گذشت سال ها، شما باید از گذراندن وقت با یکدیگر، خندیدن با یکدیگر و… لذت ببرید.

اگر همسر شما به ندرت با شما می خندد و به نظر می رسد نسبت به گذراندن وقت با شما بی تفاوت است، آن را به عنوان یک هشدار برای روابط خود در نظر بگیرید.

7- عدم اعتماد در رابطه

در حالی که داشتن یکسری روابط در خارج از ازدواج می تواند کاملاً طبیعی و سالم باشد، اما اگر همواره به کسی جز شما اعتماد کند، باید نگران باشید؛ به خصوص اگر او جزئیات زندگی خود و رابطه شما را با دیگران به اشتراک بگذارد، ممکن است یک رابطه عاطفی دیگر در جریان باشد.

تست طلاق عاطفی

دلایل طلاق عاطفی

بروز نشانه های طلاق عاطفی در یک ازدواج می تواند دلایل مختلفی داشته باشد؛ از جمله روابط ارتباطات ضعیف بین زن و مرد، عدم صمیمیت و… .

برخی از این دلایل عبارتند از:

  • عدم صمیمیت

صمیمیت فیزیکی، در هر رابطه عاشقانه مهم است، اما برای ایجاد یک رابطه طولانی مدت، ضروری است.

گذراندن زمان با کیفیت با همدیگر، سرمایه گذاری عاطفی روی یکدیگر و ابراز محبت و علاقه، همه راه هایی هستند که به همسرتان نشان می دهید که او را می بینید و به رفاه عاطفی او اهمیت می دهید. وقتی این صمیمیت متوقف می شود، شرایط فرق می کند و زندگی شما به سمت جدایی و طلاق عاطفی می رود.

  • ارتباطات ضعیف

ارتباطات ضعیف، یکی از عواملی است که می تواند در نهایت منجر به جدایی احساسی زن و مرد شود.

مشکلات ارتباطی می تواند ناشی از مسائل دیگری باشد؛ اما در نهایت، زوج هایی که نمی توانند راهی برای برقراری ارتباط با یکدیگر پیدا کنند، اغلب به جدایی عاطفی می رسند.

  • مشکلات مالی و از دست دادن شغل

در بسیاری از موارد علت طلاق عاطفی زن و شوهر، دغدغه ها و مشکلات مالی و شغلی است.

اگر مشکلات مالی حل نشوند، ممکن است زن و مرد آنقدر درگیر این مشکلات شوند، که فرصتی برای پرداختن به احساسات و نیازهای یکدیگر باقی نماند.

  • عدم وجود اهداف مشترک

از دیگر دلایلی که می تواند باعث بروز طلاق عاطفی در رابطه شود، نداشتن اهداف مشترک است. زن و مردی که دید متفاوتی نسبت به آینده دارند، به سختی می توانند در کنار هم بمانند.

  • ازدواج اجباری

زوجینی که ازدواج آنها از سر عشق و علاقه نبوده است و برعکس یکی از آنها یا هر دو به اجبار تن به این ازدواج اشتباه داده اند، بیشتر در معرض طلاق عاطفی هستند.

تست طلاق عاطفی

تست طلاق عاطفی

اگر فکر می کنید که علایم طلاق عاطفی در زندگی شما وجود دارد، می توانید با انجام تست های ساده، حقیقت را بفهمید. این تست ها شامل پرسش هایی است که جنبه های متفاوتی از زندگی شما را در نظر می گیرد؛ اما باید توجه داشته باشید که رعایت صداقت در پاسخگویی به این تست ها مهم است.

از معروف ترین تست های طلاق عاطفی می توان به تست گاتمن اشاره کرد. در این تست باید به سوالات با “بلی” و “خیر” پاسخ دهید.

برخی از پرسش های این تست شامل موارد زیر است:

  1. آیا بعد از ازدواج، احساس تنهایی می کنید؟
  2. آیا آنقدر که همیشه می خواستید به همسرتان نزدیک هستید؟
  3. همسرم من را درک نمی کند؟
  4. ای کاش دوستان و خانواده بیشتر سراغم را بگیرند؟
  5. گاهی به شدت دوست دارم با کسی صحبت کنم؟
  6. کمبود هایی را در ازدواجم احساس می کنم؟
  7. گاهی به شدت احساس بی قراری دارم؟
  8. من هیچ کس را ندارم که پناهگاهم باشد؟

راه های پیشگیری و درمان طلاق عاطفی کدامند؟

راه های پیشگیری و درمان طلاق عاطفی کدامند؟

سوالی که اینجا مطرح می شود، این است که بعد از مشاهده این نشانه ها و تایید جدایی عاطفی برای درمان چکار کنیم؟

باید بگوییم کافیست نکات مطرح شده در زیر را رعایت کنید:

  1. تلاش های همسرتان را بشناسید و از او قدردانی کنید.

قدردان همسرتان باشید؛ این مطمئنا باعث می شود که او احساس کند که زحمات و تلاش هایش دیده می شود و ارتباط عاطفی شما را تجدید می کند.

  1. به خواسته های کوچکی که به زبان می آورد توجه کنید.

به خواسته های کوچک همسرتان توجه داشته باشید؛ برای نمونه وقتی همسرتان کتاب جدیدی می خواهد، حتما آن را برای او تهیه کنید؛ این یک هدیه معنادار است که نشان می دهد به او اهمیت می دهید.

  1. صمیمیت فیزیکی را فراهم کنید.

به یاد داشته باشید که بخش قابل توجهی از احساس صمیمیت و حمایت، از طریق ارتباط غیر کلامی (زبان بدن) حاصل می شود؛ در نتیجه همسرتان را بغل کنید، ببوسید، دست هایش را بگیرید تا با شریک زندگی خود تماس فیزیکی برقرار کنید.

  1. بپرسید، گوش دهید و همدلی کنید.

یکی از نکات مهم در درمان طلاق عاطفی، مکالمات فعال است. از همسرتان درباره کارش، خانواده و هر موضوعی بپرسید؛ در ادامه جواب های او را بشنوید و نظرات خودتان را هم بیان کنید؛ این تعامل مثبت می تواند راه موثری برای درمان طلاق عاطفی در خانواده باشد.

  1. مشاوره خانواده و ازدواج

اگر تمام کارهای گفته شده را انجام داده اید اما باز هم نتیجه ای نداشته است، نگران نباشید. شما می توانید با استفاده از مشاوره خانواده و مشاوره ازدواج، راه های بهتری برای درمان پیدا کنید.

زندگی مشترک و رابطه عاطفی بین زن و مرد

توصیه هایی برای افرادی که دچار طلاق عاطفی شده اند

در ادامه راهکارهایی به شما گفته می شود که در صورت طلاق عاطفی به شما کمک می کند

استراحت

پس از طلاق عاطفی باید قوای جسمی و روحی خود را جمع کنید تا بتوانید در مورد زندگی خود تصمیم بگیرد. در این زمان نیاز است تا به خوبی استراحت کنید و به خود زمان بدهید تا با فکری باز بهترین تصمیمات را بگیرید. .

زمان دادن به خود

در این زمان باید به خود فرصت دهید مدتی را با خود تنها باشید و سعی کنید با قضیه کنار بیایید. این پذیرفتن به شما کمک می کند تا ارامش خود را پیدا کنید.

دوری از خاطرات

خاطرات همیشه خوشایند نیست تجدید خاطره نکنید از لوازمی که شما را به یاد خاطرات می اندازند را از محیط زندگی خود دور کنید.

تخلیه ذهن از منفی ها

در این زمان باید برای تخلیه احساسات خود کاری کنید برای خالی شدن ذهنتان از احساسات منفی آن ها را روی کاغذ نوشته و یا نقاشی کنید پس از آن ها را پاره کنید.

این روش برای خالی شدن از دغدغه های ذهنی و نگرانی نیز موثر است و باعث سبک شدن ذهن شما می شود.

 

پذیرفتن واقعیت و عدم تلاش برای انکار موضوع

وقتی طلاق عاطفی رخ بدهد هر گونه تلاشی که شما را به گذشته برگرداند بی نتیجه است. در این شرایط تلاش برای برگرداندن اوضاع به وضعیت سابق بینتیجه است.

در این زمان باید از گذشته درس بگیرید و از آن برای ساختن زندگی جدید استفاده کنید.

راهکارهای اجتماعی پس از طلاق عاطفی

اگر درگیر طلاق عاطفی هستید برخی از راهکارهای اجتماعی به شما در بازیابی احساساتتان کمک می کند:

ارتباط با دوستان مناسب

شما برای بازیابی احساساتتان نیاز به ارتباطات جدید دارید. دوستان خوب در این زمان می توانند به شما کمک کنند با شرایط کنونی راحت تر کنار بیایید.

سرگرمی و فعالیت اجتماعی

بدرین انتخاب در این شرایط انزوا است. شما در این شرایط با ایجاد سرگرمی ها و حاضر شدن در کلاس های موردعلاقه یا با فعالیت های موردعلاقه می توانید از این انزوا جلوگیر کنی

استفاده از مشاوره طلاق عاطفی

مشاوره طلاق از بهترین راههایی است که به افرادی کمک می کند پس از طلاق عاطفی سریعتر با آن کنار بیایند

مشاوران باتجربه هم اندیشان در کنار شما هستند تا با تجربه پس از طلاق عاطفی  بهتر کنار بیایید. برای استفاده از مشاوره تلفنی هم اندیشان با شماره 02191023933 تماس بگیرید.

 

سخن آخر

برای اینکه بتوان فهمید یک زندگی مشترک و رابطه عاطفی بین زن و مرد، در سراشیبی قرار گرفته یا به انتهای خود رسیده است، حتما لازم نیست تلاش برای اقدام به گرفتن طلاق رسمی در زوجین مشاهده شود.

در برخی مواقع زوجین همچنان می توانند به زندگی مشترک خود ادامه دهند، اما دیگر هیچگونه صمیمت، ابراز علاقه، تماس فیزیکی و … در رابطه آنها وجود نداشته باشد؛ اینها نمایانگر یک طلاق عاطفی است.

همکاران و مشاوران ماهر ما در مرکز مشاوره هم اندیشان آماده هستند تا با توجه به تخصص و تجربه خود، شما را در برطرف ساختن مشکلات و رسیدن به یک زندگی شاداب و ایده آل، به خصوص رهایی از شرایط طلاق عاطفی، یاری نمایند.

برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت وقت مشاوره، با شماره 02191023933 تماس بگیرید.

سوالات متداول

طلاق عاطفی چیست؟

طلاق عاطفی زمانی اتفاق می افتد که زن، مرد یا هر دو نفر، از زندگی مشترک خسته شوند و به سادگی ارتباط خود را با همدیگر قطع کنند. در این مرحله فرد نسبت به شریک زندگی خود و همچنین نسبت به رابطه عاطفی و جنسی، بی تفاوت است.

نشانه های طلاق عاطفی کدامند؟

مشاجرات دایمی، انتقادات بیش از حد، لذت نبردن از با هم بودن، عدم اعتماد در رابطه و… از نشانه های طلاق عاطفی هستند.

آیا رابطه با فردی که از همسر خود، طلاق عاطفی گرفته درست است؟

اگرچه که طلاق عاطفی به معنی عدم وجود روابط عاطفی و احساسی بین زوجین است، اما برقراری رابطه با فردی که دچار طلاق عاطفی در رابطه زناشویی خود شده است، درست نیست؛ زیرا هنوز رابطه قبلی خود را به طور کامل به پایان نرسانده است.

اینستاگرام

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره