تخصصی مشاوره بگیرید هم اندیشان؛ هم‌فکری برای یک زندگی شادتر
۰۲۱۶۲۹۹۹۰۶۶
مشاوره و روانشناسی خانواده هم اندیشان
0

چگونه فرزندم را برای ورود فرزند دوم آماده کنم؟

چگونه فرزندم را برای ورود فرزند دوم آماده کنم؟

مادری هستید که در انتظار فرزند دوم خود است؟ شما باید در کنار تمام مسئولیت هایی که دارید، وقتی را برای آماده سازی فرزند اول خود در نظر بگیرید، تا به خوبی از خواهر یا برادر خود و عضو جدید خانواده استقبال کند.

ورود یک فرزند جدید با تغییرات زیادی در خانه همراه است. ممکن است فرزند اول به خاطر اینکه توجه و محبت والدین بین آنها تقسیم شده است، چندان رضایتی از ورود نوزاد به خانواده نداشته باشد.

ممکن است فرزند اول شما با خشم یا با حسادت با نوزاد برخورد کند و او را دوست نداشته باشد، یا نسبت به نوزاد حس رنجش داشته باشد. ممکن است او را مسبب این تغییرات و کم شدن توجه والدین بداند.

باید به این مورد توجه کنید، این شما هستید که با رفتار درست و آماده کردن او، باعث می شوید ارتباط صحیحی مابین کودک و نوزاد پدید بیاید.

در ادامه مطلب، به بیان نکاتی می پردازیم که با رعایت آن ها می توانید فرزند اول خود را برای ورود فرزند دوم آماده کنید. لطفا در ادامه مطلب با مرکز مشاوره هم اندیشان همراه باشید.

قبل از ورود نوزاد چه باید بکنیم؟

والدین باید فرزند اول را درک کنند و به او فرصت سازگاری با شرایط جدید را بدهند. همچنین او را به لحاظ ذهنی آماده کنید؛ این آماده سازی باید ماه ها قبل شروع شده باشد.

ادامه مطلب، شامل نکاتی مفید برای آماده سازی فرزند اول، برای ورود نوزاد و عضو جدید خانواده می باشد.

1- خبر ورود نوزاد در آینده را به کودک بدهید

به او بگویید قرار است یک کودک به خانواده اضافه شود. به او بگویید زمانی که برف ببارد، یک خواهر یا برادر جدید به جمع آن ها اضافه می شود.

2- با او در مورد دوران نوزادیش صحبت کنید

به او عکس های دوران نوزادی اش را نشان دهید و در مورد دوران نوزادی اش داستان هایی به او بگویید. اگر آشنایان شما نوزادی دارند، در مورد او توضیحاتی را به کودک خود بدهید.

اگر کودک سوالاتی در رابطه با تولد پرسید، اگر نمی دانید چه جوابی بدهید، جواب ندادن بهتر از جواب های نادرست است.

قبل از ورود نوزاد چه باید بکنیم؟

3- از او کمک بخواهید

از او بخواهید در تزیین اتاق کودک به شما کمک کند. او را با خود به خرید وسایل نوزاد ببرید و نظر او را در مورد لباس های خواهر یا برادر جدید خود بخواهید.

حتی می توانید از طرف نوزاد برای او کادو بخرید.

4- به تدریج شرایط را آماده کنید

کم کم اتاق خواب کودک را جدا کنید و یک تخت بزرگ برای او بخرید و تخت کودکیش را از اتاق او ببرید. به او بگویید تو بزرگ شده ای و باید مانند دختر یا پسر بزرگ در اتاق خودت بخوابی.

بهتر است تغییرات را به تدریج ایجاد کنید تا او فرصت سازگاری با شرایط را داشته باشد. این تغییرات را در هنگام ورود نوزاد انجام ندهید، چرا که نتیجه مخربی دارد.

به این نکته توجه نمایید که نباید به او بگویید دلیل این تغییرات، ورود نوزاد جدید به خانواده است.

5- هنگام رفتن به بیمارستان به او خبر دهید

وقتی می خواهید به بیمارستان بروید، به کودک اطلاع دهید و از او خداحافظی کنید. همچنین به او بگویید که به زودی در حالیکه خواهر یا برادر کوچولوی او را در بغل دارید، برمی گردید.

اگر در زمان رفتن به بیمارستان او خواب بود یا شرایط اجازه نداد، یک یادداشتی برای او تهیه کنید و از اطرافیان بخواهید آن را برای کودک بخوانند.

;,N; را برای ورود نوزاد آماده کنید

6- او را برای ورود نوزاد آماده کنید

اجازه بدهید کودک به بیمارستان بیاید و نوزاد را ببیند. قبل از اینکه به بیمارستان بیاید، به او بگویید که “به زودی مامان به خونه برمیگرده”

ممکن است کودک شما نگران سلامتی مادر باشد و شما باید به او اطمینان دهید که مادر سالم است.

7- در مورد خوبی داشتن خواهر یا برادر به او توضیح دهید

به او بگویید که این نوزاد وقتی بزرگ شد، بهترین دوست او خواهد بود. به او بگویید تو خواهر یا برادر خیلی خوبی خواهی بود؛ به تو افتخار می کنیم. چرا که در مورد کارهای او احساس مسئولیت می کند.

اگر کودک شما در سنین مدرسه یا پیش دبستانی است، به او نگویید یک همبازی جدید خواهی داشت؛ چرا که یک نوزاد ساعت ها خواهد خوابید و نمی تواند با فرزند اول بازی کند و این باعث ناراحتی و سرخوردگی کودک می شود.

8- جشن بگیرید و هدیه بدهید

از طرف نوزاد برای او هدیه بخرید و آن را هنگام ورود نوزاد به خانه به او بدهید و به او بگویید این از طرف داداش یا خواهر کوچولوی اوست.

در مورد خوبی داشتن خواهر یا برادر به او توضیح دهید

کارهایی که پس از ورود نوزاد به خانه باید انجام دهید!

شما در دوران بارداری آمادگی های لازم را برای کودک ایجاد کردید، پس از آن نوزاد وارد خانواده شما می شود. در این زمان نیز باید کارهای خاصی را برای فرزند اول انجام دهید تا ارتباط خوبی با نوزاد ایجاد کند.

در ادامه برخی از این کارهایی که باید انجام داده شود را بیان کرده ایم. لطفا همچنان با ما همراه باشید.

  • در برابر رفتار های کودک مانند او واکنش درست نشان بدهید

ممکن است فرزند اول کارهای شبیه بچه ها را تکرار کند. برای مثال انگشت خود را بمکد یا از شما بخواهد که غذا را در دهان او بگذارید این رفتارها برای جلب توجه والدین است و نباید مورد تشویق قرار بگیرد.

  • کمی بدخلقی از طرف او عادی است

کودک با ورود نوزاد جدید دچار تناقض شده است. این همزمان با تغییراتی است که شما انجام می دهید ممکن است بیشتر شود. شما مثل سابق نمی توانید او را در آغوش بگیرید، یا نمی توانید او را به گردش ببرید. این تغییرات ممکن است کودک را وحشت زده کند و شما باید با این رفتارها صبوری کنید.

  • کمک های فرزند اول را پذیرا باشید

معمولا کودک اول تمایل دارد در کارهای مربوط به نوزاد به شما کمک کند. او می تواند کمک زیادی به شما بکند. مثلا می تواند لباس های نوزاد را برایتان بیاورد، با نوزاد حرف بزند و اسباب بازی های او را بیاورد تا او را سرگرم کند.

این همراهی باعث می شود کودک احساس خوبی کند. اگر مایل به همکاری است به او نه نگویید! چون در این صورت ممکن است به او احساس طرد شدگی دست بدهد. همچنین در کارهای که او نمی تواند کمک کند کنار او بمانید و با او تلویزیون ببینید تا احساس تنهایی نکند.

  • برای او وقت اختصاصی در نظر بگیرید

در زمانی که با نوزاد به خانه برمی گردید، بحرانی ترین شرایط برای فرزند اول و مادر است. چون شرایط عوض شده است و برای سازگاری با شرایط جدید، زمان لازم است. اکنون مادر باید زمانی را بدون حضور نوزاد با فرزند اول بگذراند.

می توانید از اقوام نزدیک بخواهید کودک را به تفریح ببرند تا اوضاع کمی روبه راه شود. گاهی هم نوزاد را به فردی از نزدیکانتان بسپارید تا کودک را برای گردش به پارک ببرید.

  • از اطرافیان بخواهید کودک را کانون توجه قرار دهند

با اطرافیانتان صحبت کنید زمانی که برای دیدن نوزاد به خانه شما می آیند، کمتر در مورد نوزاد صحبت کنند و به جای آن با فرزند اول در مورد مدرسه، تولد، بازی و موضوعات دلخواه او صحبت کنند.

این توجه جمعی برای کودک بسیار لازم است.

کارهایی که پس از ورود نوزاد به خانه باید انجام دهید!

در پایان

آماده سازی کودک اول برای ورود نوزاد بسیار مهم و حیاتی است؛ چرا که ارتباط صحیح را مابین فرزندانتان پایه ریزی می کند. بهتر است این آماده سازی از چندین ماه قبل از تولد نوزاد انجام شود؛ چرا که این اقدامات در بدو ورود نوزاد نتایجی عکس دارد.

پس از تولد نوزاد و ورود به خانه به همراه عضو جدید، کودک اول نیاز به برخورد صحیح دارد که در این مقاله به آنها اشاره کردیم.

اگر فرزندی در راه دارید و نیاز به مشاوره و راهنمای در مورد آماده سازی کودک اول خود دارید، با مرکز مشاوره هم اندیشان تماس بگیرید. این مرکز با بیش از ده سال سابقه درخشان در مشاوره در کنار شماست تا بهترین تصمیمات را بگیرید.

برای مشاوره تلفنی با شماره 9099071985 تماس بگیرید.

سوالات متداول

آمادگی فرزند اول برای نوزاد باید از چه زمانی آغاز شود؟

باید از زمان بارداری و ماه ها قبل از تولد نوزاد به صورت تدریجی انجام شود، تا کودک بتواند با شرایط بهتر کنار بیاید.

آیا والدین می توانند تاثیر بسزایی در آماده سازی فرزند اول، برای ورود فرزند دوم به خانواده داشته باشند؟

بله؛ این والدین هستند که با رفتار درست و آماده کردن فرزند اول خود، باعث می شوند ارتباط صحیحی مابین کودک و نوزاد پدید بیاید.

اینستاگرام

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره