از مهمترین نیازهایی که برای بشر تعریف شده است نیاز به دوست داشتن و دوست داشته شدن و بهره مندی از رابطه ای قوی است. همه ما به سطحی از صمیمیت نیاز داریم چه در کار چه در روابط خانوادگی. در بسیاری از افراد صمیمیت را با داشتن رابطه جنسی یکی می دانند در حالی که صمیمیت همیشه به معنای داشتن رابطه جنسی نیست.
در ادامه با تعریف صمیمیت و انواع آن آشنا می شوید و روش هایی بیان می شود که با آن ها می توانید صمیمیت رابطه عاطفی را تقویت کنید:
صمیمیت چیست؟
محققی به نام رابین در نظریه دوست داشتن خود عشق را در سه مولفه علاقمندی، دلبستگی و صمیمیت بیان کرده است. او در این نظریه صمیمیت را “میل به تماس نزدیک و صمیمی با فرد دیگر در فضای مملو از اعتماد و باور” تعریف کرده است.
استنبرگ صمیمیت این گونه تعریف کرده است “صمیمیت یعنی احساس محبت و اظهار آن ، علاقه ، مراقبت ، مسئولیت ، همدلی و غم خواری نسبت به فردی که او را دوست داریم و جنبه ی هیجانی و عاطفی دارد و نوعی احساس گرمی ، محبت ، نزدیکی ، مرتبط بودن و در قید و بند مقابل بودن در فرد ایجاد می کند”
صمیمیت چه چیزی نیست؟
در بسیاری از موارد به اشتباه صمیمیت را داشتن رابطه جنسی معنا می کنند اما لزوما صمیمیت به معنای آن نیست. در هر رابطه صمیمی، رابطه جنسی وجود ندارد و داشتن رابطه جنسی لزوما به معنای صمیمیت نیست چرا که در بسیاری از موارد صمیمیت کاذب در روابط وجود دارد و دلیل آن داشتن روابط جنسی زودهنگام است.در رابطه بلند مدتی نیاز به سطحی از صمیمیت وجود دارد.
انواع صمیمیت
همان طور که پیشتر اشاره کردیم صمیمیت تنها به داشتن رابطه جنسی نسبت و چندین نوع دارد. صمیمیت به انواع زیر تقسیم می شود:
صمیمیت عاطفی
صمیمیت عاطفی در میان اعضای خانواده و عزیزان ما اتفاق می افتد. صمیمیت چیزی است که به شما اجازه می دهد حرف های خود را بدون نگرانی از قضاوت شدن به عزیزانتان بگویید در حالی که این حرف ها را به غریبه ها نمی گویید.یا منتظر هستید از محل کار در اولین فرصت خود را به خانه برسانید و درکنار همسر خود باشید.
صمیمیت عقلانی
در صمیمیت عقلانی شما به لحاظ فکری و ذهنی طرف مقابل را می شناسید و می توانید درمورد افکار خود نیز با او صحبت کنید. در واقع در صمیمیت عقلانی تبادل افکار و ایده ها صورت می گیرد. این باعث نزدیکی فکری شما می شود. برای مثال با یک بحث فلسفی با همکار یا همکلاسی تان متوجه می شوید که او یک همکار نیست بلکه یک دوست برای شما است.
صمیمیت جسمی یا فیزیکی
صمیمیت فیزیکی شامل لمس شدن، نوازش، بوسیدن است. در صمیمیت فیزیکی نیازی به داشتن رابطه عاشقانه نیست. در آغوش گرفتن یک دوست نیز نمونه ای از صمیمیت فیزیکی است
صمیمیت جنسی
صمیمیت جنسی پیچیده ترین نوع صمیمیت است که از شرایط آن، داشتن بیش از 5 بار رابطه جنسی سالم با فرد مقابل است که به صورت دلخواه و با انتخاب خود فرد صورت گرفته باشد. اجباری نبودن رابطه، اولین و مهمترین اصل در صمیمیت جنسی است.
صمیمیت های تجربی
در صمیمیت تجربی شما زمان با کیفیتی را با هم گذرانده و علایق و سرگرمی های مشترک را پیدا می کنید و این گونه به هم نزدیک می شوید.
صمیمیت معنوی
در صمیمیت معنوی در افراد در بعد اعتقادات و باورهای معنوی اتفاق می افتد.
نحوه دستیابی به صمیمیت در روابط عاطفی
برای رسیدن به صمیمیت در رابطه عاطفی می توانید راه حل های را زیر را به کار ببرید:
علایق و فعالیت های مشترک را بشناسید
هنگامی صمیمیت بین زوج ها ایجاد می شود که بتوانند با هم وقت بگذرانند. ممکن است شما و همسرتان علایق مشترکی نداشته باشید اما می تواند زمینه هایی را پیدا کنید که هر دو به آن علاقه دارید.
روانشناسان فعالیت هایی مانند با هم آشپزی کردن، کتاب خواندن، بازی های دو نفره، گردش و پیاده روی دونفره را که باعث ایجاد صمیمیت می شود به زوجین پیشنهاد می کنند.فعالیت های مشترک پیوند دهنده زوجین است.
رفتارهای سرد کننده رابطه را بشناسید
شما باید یک سوال از خود بپرسید آن این است که چه رفتارهایی را انجام داده ام که همسرم از من دور شده است؟ شما نیاز دارید مراقب رابطه خود باشید و مواردی که باعث می شود از شریک عاطفی خود دور باشید را بیابید و آن ها را انجام ندهید.
الگوبرداری از زوج های شبیه به شما
شما می توانید از زوجینی که شبیه شما هستند الگو برداری کنید. اگر زوجی را می شناسید که رابطه و صمیمیتی مانند شما را دارند به رفتارها و نگرش آن ها دقت کنید و از خود بپرسید که برای تقویت رابطه تان چه کارهایی را باید انجام دهید.
زمان های طلایی صمیمیت را شناسایی کنید
زمان هایی را شناسایی کنید که بیشترین نزدیکی را به همسر خود حس کرد اید. زمان هایی مانند قدم زدن با هم و… این زمان ها را شناسایی کنید و آن ها را گسترش دهید
از زندگی و همسرتان درس زندگی بیاموزید
رابطه عاشقانه زمینه اصلی رشد انسان ها را فراهم می کند خود رابطه عاطفی نیز مانند کلاس درس است و شما در یک رابطه شما تاب آوری همدلی صبوری را یاد می گیرید. بهتر است همیشه این سوال را از خود بپرسید که من چه درس هایی را می توانم از همسرم یاد بگیرم؟ همسر شما به عنوان فردی متفاوت از شما می تواند درس های زیادی به شما یاد بدهد نقاط قوت همسرتان را شناسایی کرده و از آن یاد بگیرید.
خاطره سازی کنید
با هم خاطره بسازید. باهم به مسافرت بروید و کارهایی انجام دهید که سال ها بعد با مرور آن لبخند دلنشینی روی صورتتان نقش ببندد. می توانید همسرتان را با یک مسافرت غیرمنتظره یا با دعوت به یک رستوران در مناسبت های مهم زندگی، غافلگیر کنید.
علائم هشدار دهنده را شناسایی کنید
کارهای از بین برنده صمیمت در رابطه را بشناسید و قبل از این که رابطه به سمت شکست برود آن ها را از بین ببرید.
آرزوهای همدیگر را شناسایی کنید
همه ما آرزوهایی برای رابطه و خودمان داریم که باید با هم مطرح کنیم. لازمه صمیمیت این است که شما باید بتوانید بدون ترس در مورد آرزوها ترس ها و نگرانی های خود با دیگران صحبت کنید. همچنین برای برآوردن آرزوهای همدیگر گام هایی بردارید.
راهکارهایی حل اختلافات بیابید
در زندگی و رابطه عاطفی مواردی پیش می آید که نیاز به حل کردن دارد در این مورد داشتن مهارت حل مسئله می تواند کمک زیادی کند. با آموزش این راهکارها شما می توانید بهراحتی مسائل خود را حل کنید.
مشاوره خانواده
مشاور خانواده می تواند به شما در ایجاد صمیمیت بین زوجین کمک کند. او با شناسایی نقاط ضعف و قوت شما در رابطه به شما آموزش های لازم را می دهند. یکی از مهمترین آموزش های او ارتباط موثر و آموزش مهارت حل تعارض است.
دلایل ترس از صمیمت چیست؟
بسیاری از موارد افراد ترس از صمیمیت دارند دلیل آن می تواند ترس از طرد شدن باشد. عمده ترین دلایل ترس از صمیمت عبارتند از: ترس از طرد شدن به دلیل وجود تله رهاشدگی که درکودکی ایجاد شده است. داشتن شخصیت اجتنابی که به دلیل ترس از انتقاد یا عدم تایید از فعالیت های که نیاز به تعامل با دیگران را داشته باشد دوری می کند.
نشانه های صمیمیت
- خوشحالی از خبرهای خوب همدیگر
- به اشتراک گذاشتن افکار و آرزوها
- به فکر هم بودن در زمان دوری از هم
- مشکلات جدی در رابطه عاطفی ندارید
- پس از بحث و دلخوری دل همدیگر را بدست می آورید.
چرا صمیمیت بین زوجین کم شود؟
- کم بودن شناخت از هم
- نداشتن ارتباط کلامی
- نبود درک متقابل
- نداشتن احساسات مشترک
- پیدا نکردن احساسات مشترک
- نبود اعتماد
- وجود ترس و استرس و نفرت
- وجود اختلاف نظر و تفاوت زیاد در باورها
در پایان
صمیمیت و وجود آن در رابطه عاطفی باعث تداوم آن و رضایتمندی زوجین در یک رابطه می شود. برای ایجاد صمیمیت در هر رابطه ای باید تلاش کرد.
اگر در زمینه صمیمیت در رابطه خود دچار مشکل هستید یک زوج درمانگر و مشاور خانواده می تواند به شما کمک کند. پیشنهاد ما مرکز مشاوره هم اندیشان است. مشاوران خانواده باتجربه این مرکز می تواند به شما در حل مسائل عاطفی و نزدیک شدن و صمیمیت عاطفی کمک کند.
چنان چه به دلیل مشغله کاری نمی توانید به صورت حضوری در جلسات حاضر شوید از مشاوره تلفنی استفاده کنید. برای استفاده از مشاوره تلفنی هم اندیشان می توانید از سراسر کشور با شماره 9099071985 بگیرید.
سوالات متداول
صمیمت کاذب در روابط عاطفی در اثر چه عاملی ایجاد می شود؟
روابط جنسی زودهنگام باعث ایجاد صمیمیت عاطفی کاذب شده و به زوجین ضربه زیادی می زند.
دلایل کم شدن صمیمیت در رابطه عاطفی چیست؟
عدم درک متقابل و کمبود ارتباط کلامی و سایر عوامل که د رمقاله به آن پرداخته ایم
نظرات کاربران