تخصصی مشاوره بگیرید هم اندیشان؛ هم‌فکری برای یک زندگی شادتر
۰۲۱۶۲۹۹۹۰۶۶
مشاوره و روانشناسی خانواده هم اندیشان
0

اختلال یادگیری در کودکان علائم + نحوه درمان

اختلال یادگیری در کودکان علائم

اختلال یادگیری در کودکان اختلالی دائمی است، اما با تشخیص و مداخله به موقع می‌توان مهارت‌های کودک را گسترش داد و به او کمک کرد تا بتوانند این اختلال را به حالت طبیعی برساند.

خوشبختانه اختلال یادگیری در کودکان، پیش از دوران دبستان قابل تشخیص میباشد که به وسیله انواع روش‌هایی که در این مقاله ذکر خواهیم کرد در مشکلات کودکان در این زمینه را برطرف کرد. در این مقاله قصد داریم به موضوع اختلال یادگیری در کودکان، علائم و نحوه درمان و پیشگیری بپردازیم. با ما همراه باشید.

اختلالات یادگیری چیست

ناتوانی های یادگیری همان یا اختلالات در یادگیری، اصطلاحی است برای طیف گسترده ای از مشکلات یادگیری، اما توجه داشته باشید که ناتوانی در یادگیری، ارتباطی با هوش یا انگیزه کودکان ندارد. (کودکانی که دارای اختلال در یادگیری هستند تنبل یا خنگ نیستند!). در حقیقت، اکثر آن ها به اندازه کودکان دیگر باهوش هستند، فقط سیم کشی مغز آنها متفاوت است، این تفاوت بر نحوه دریافت و پردازش اطلاعات توسط آن ها تأثیر میگذارد.

به زبان ساده، کودکان دارای اختلال در یادگیری، همه چیز را متفاوت میبینند، میشنوند و درک میکنند. این میتواند در یادگیری اطلاعات و مهارت های جدید و استفاده از آنها باعث مشکل شود. متداول ترین انواع اختلالات یادگیری شامل مشکلات خواندن، نوشتن، ریاضیات، استدلال، شنوایی و گفتار است.

با اینکه هر بچه ای گاهی در انجام تکالیفش مشکل دارد، اگر یک تکلیف خاص برای یادگیری به طور مداوم دچار مشکل شود، این نیز میتواند نشان دهنده یک اختلال یادگیری باشد.

مواجه شدن با این احتمال که کودک شما نیز اختلال یادگیری دارد بسیار سخت است. چرا که هیچ پدر و مادری نمیخواهد رنج فرزند خود را ببیند، ممکن است از خود بپرسید که این چه معنایی می تواند برای آینده فرزند شما داشته باشد ، یا نگران باشید که چگونه دوران مدرسه را پشت سر بگذارد.

اختلالات یادگیری چیست

شاید نگران این باشید که به دلیل مشکلات یادگیری فرزندتان، ممکن است به او بر چسب (کند ذهن) بزنند و او را مسخره کنند، اما نکته مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که اکثر بچه هایی که دارای ناتوانی در یادگیری هستند همانند بقیه بچه ها باهوش هستند، فقط باید نوع آموزش آن ها متناسب با سبک های یادگیری مخصوص باشد.

با اطلاعات بیشتر در مورد کلیات اختلال در یادگیری، و به طور ویژه مشکلات یادگیری فرزند خود، می توانید به زمینه سازی در موفقیت آن ها در مدرسه و خارج از مدرسه کمک کنید.

علائم و نشانه های اختلالات در یادگیری

اختلالات یادگیری نسبت به هر کودک متفاوت می باشد. ممکن است یک کودک با خواندن و تلفظ درست کلمات مشکل داشته باشد، در حالی که کودک دیگری عاشق کتاب باشد اما نتواند ریاضی را به درستی درک کند، کودک دیگری ممکن است در صحبت کردن با دیگران یا برقراری ارتباط با صدای بلند دچار مشکل باشد. علائم و نشانه ها بسیار متفاوت هستند، اما همه آن ها اختلالات یادگیری محسوب میشوند.

شناسایی ناتوانی های یادگیری همیشه آسان نیست. به دلیل تنوع گسترده، هیچ علامت یا نشانه ای وجود ندارد که بتوانید آن را اثبات قطعی برای اختلال در یادگیری کودکتان بدانید، با این حال اگر از شایع ترین آنها آگاهی داشته باشید ، می توانید یک اختلال یادگیری را سریع تر تشخیص دهید و راهکار هایی را برای کمک به کودک خود پیدا کنید.

لیست زیر برخی از نشانه ها و علائم  شایع در اختلالات یادگیری را نشان میدهد. لازم به ذکر است کودکانی که دارای اختلالات یادگیری نیستند نیز ممکن است بعضی از این مشکلات را در زمان های مختلف تجربه کنند، زمانی باید نگران شوید که این مشکلات ادامه دار باشند و در توانایی فرزند شما برای تسلط بر مهارت های خاص تاثیر بگذارند.

به طور کلی علائم و نشانه های اختلال در یادگیری در کودکان عبارتند از:

  • مشکلات تلفظ کلمات
  • مشکل در یافتن کلمه مناسب
  • مشکل در یادگیری الفبا، اعداد، رنگ ها، اشکال، روزهای هفته
  • مشکل در ریتم و قافیه
  • مشکل در پیروی از دستورالعمل ها یا عادت ها و رویه های یادگیری
  • مشکل در کنترل ماژیک، مداد و قیچی یا رنگ آمیزی درون خطوط
  • مشکل با دکمه ها، زیپ ها و یا بستن بند کفش.

بهترین راه درمان و پیشگیری اختلال یادگیری در کودکان

بهترین راه درمان و پیشگیری اختلال یادگیری در کودکان

اگر کودک شما علائم و نشانه های ذکر شده را دارد منتظر نمانید، بهترین درمان و پیشگیری مراجعه و گفتگو با یک مشاور خوب میباشد، همین الان با شماره 9099071985 تماس گرفته و از مشاوران متخصص مرکز مشاوره هم اندیشان راهنمایی های لازم در این زمینه را دریافت کنید.

راهکار های مناسبی که برای درمان اختلال در یادگیری کودکان مورد استفاده قرار میگیرد

  • انجام روش ادراکی حرکتی

در این روش تلاش میکنند موقعیت‌هایی برای کودک فراهم کنند تا بتواند اطلاعات را از محیط دریافت کند، به همدیگر ربط دهد و آن‌ها را کشف نماید. بازی‌هایی برای آموزش حرکت، تمرینات روی وایت برد برای هماهنگی حرکت و ادراک دیداری و حل معما ها در روش ادراکی حرکتی استفاده میشود.

  • دارو درمانی اختلالات یادگیری

با وجود اینکه درباره تاثیرات دارو درمانی بروی کودکان مبتلا به اختلال یادگیری تحقیقات کمی انجام گرفته است، برخی از درمانگران معتقد هستند که باید برای این افراد دست کم به طور آزمایشی دارو تجویز کرد.

  • روش فرآیند و تکلیف

به وسیله روش‌های فرآیند و تکلیف ابتدا سطح مهارت کودکان را ارزیابی میکنند و سپس با توجه به سطح کودک به او تکلیف میدهند و در مراحل بعدی درجه دشواری تکلیف را بیشتر میکنند.

  • اجرای روش حسی حرکتی

یکی دیگر از روش‌های درمانی که برای درمان اختلالات یادگیری کودکان به کار برده می‌شود استفاده از روش‌های حسی حرکتی است که شامل موارد زیر می‌شود:

  1. روش درمانی چند حسی و ادراکی، حرکتی
  2. روش چند حسی فرنالد
  3. روش درمانی ادراکی، حرکتی کپارت
  4. راهبرد کپی و پوشش
  5. آموزش تمرین‌های یکپارچگی حسی
  6. آموزش ادراك شنیداری

نحوه درمان اختلال یادگیری کودکان

  • بازی‌های آموزشی برای رفع اختلالات یادگیری

بازی درمانی هم، از روش‌های موثر برای رفع اختلال در یادگیری کودکان است، ترکیب بازی به همراه آموزش میتواند اثر بخشی درمان را بالا ببرد، از جمله این بازی ها میتوان به چی گمشده، دومینوی رابطه و بازی‌های رایانه‌ای اشاره کرد.

  • آموزش چند رسانه‌ای

امروزه با استفاده از ابزارهای پیشرفته در فرآیند آموزش می‌توان روند درمان را آسان‌تر کرد. انجام یکی از روش‌های درمانی به همراه آموزش چند رسانه‌ای میتواند نتایج مثبتی را در پی داشته باشد. برخی از موارد روش آموزش چند رسانه‌ای شامل موارد زیر است:

  1. روش چندرسانه‌ای آموزشی
  2. چندرسانه‌ای آموزشی دیکته یار
  3. بسته آموزشی چندرسانه‌ای
  • روش شناختی و رفتاری

از طریق روش شناختی و رفتاری، با کار بر روی باور‌ها و رفتار‌ها تغییرات را در کودکی که اخنلال در یادگیری دارد را ایجاد می‌کنند. برای کودکان این روش‌ها میتواند به شکل های متفاوت انجام شود:

  1. آموزش کارکردهای اجرایی حافظه فعال و بازداری پاسخ
  2. خودارزیابی آموزش راهبردهای خود نظم دهی
  3. آموزش مبتنی بر هوش‌های چندگانه گاردنر
  4. خودآموزی
  5. خود نظارتی
  6. بازآموزی اسنادی

در پایان

ممکن است در تلاش برای یاد دادن چیزی به کودکتان احساس نامیدی کنید، و اگر اطلاعات لازم را نداشته باشید این کار تبدیل به یک مشکل اساسی برای شما میشود.

در این مقاله به بررسی اختلال یادگیری در کوذکان پرداختیم و توضیحات لازم در این خصوص را ارائه کرده ایم، جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت راهنمایی های موثر از مشاوران مجرب میتوانید از طریق این شماره 9099071985 با متخصصین مرکز مشاوره هم اندیشان تماس گرفته و راهنمایی های لازم در این زمینه را دریافت کنید.

سوالات متداول

اختلال یادگیری چه علائمی دارد؟

تشخیص اختلال در یادگیری کار آسانی نیست و نسبت به هر کودک متفاوت میباشد، اما شایع ترین نشانه های این اختلال را در این مقاله شرح داده ایم.

آیا درمانی برای کودکانی که دچار اختلال در یادگیری هستند وجود دارد؟

بله، روش ها و راهکار های موثری برای افزایش سطح یادگیری کودکان وجود دارد، که در این مقاله با توضیحات کامل ارائه شده است.

اینستاگرام

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره