تخصصی مشاوره بگیرید هم اندیشان؛ هم‌فکری برای یک زندگی شادتر
۰۲۱۶۲۹۹۹۰۶۶
مشاوره و روانشناسی خانواده هم اندیشان
0

معرفی کامل شرایط و آخرین تغییرات کارشناسی ارشد حقوق

معرفی کامل شرایط و آخرین تغییرات کارشناسی ارشد حقوق

رشته حقوق از دیرباز از رشته های پرطرفدار انتخابی گروه علوم انسانی به شمار می رود و جالب است بدانید که طی سالیان اخیر این رشته رتبه‌ اول در بین جذب دانشجو میان رشته های دانشگاهی علوم انسانی را به خود اختصاص داده است.

از آن جا که امروزه به دلیل افزایش تعداد دانشجو در رشته حقوق داوطلبین با داشتن مدرک کارشناسی امکان فعالیت در بسیاری از رده های شغلی این رشته مانند: وکالت، قضاوت، کارشناسی و مشاوره حقوقی را  ندارند، لذا امروزه داوطلبان پس از دریافت مدرک کارشناسی رشته حقوق، به تحصیل در کنکور کارشناسی ارشد حقوق می اندیشند.

چنانچه علاقه مند به کسب اطلاعات و آشنایی با نحوه برگزاری آزمون کارشناسی ارشد و گرایشات این رشته هستید، در این مقاله همراه ما باشید.

مدل برگزاری آزمون کارشناسی ارشد حقوق

تا سال 82 نحوه برگزاری آزمون کارشناسی ارشد دانشگاه‌‌های سراسری به این صورت بود که ابتدا آزمونی دو مرحله ای به شیوه تستی و تشریحی برگزار شده و پس از آن در ماه اسفند از داوطلبان یک مرحله آزمون تستی گرفته می شد.

در نهایت بعد از بررسی پاسخنامه‌ ها داوطلبانی را که بالاترین نمره را کسب کرده بودند به عنوان افراد مجاز به انتخاب رشته و شرکت در آزمون تشریحی معرفی می شدند.

این روند از سال 83 دستخوش تغییرات شد و آزمون مذکور هم اکنون تنها به شیوه تستی برگزار می شود.

مدل برگزاری آزمون کارشناسی ارشد حقوق

نحوه ارزیابی آزمون کارشناسی ارشد حقوق

براساس آخرین تغییرات آزمون کارشناسی ارشد حقوق گزینش نهائی و پذیرش دانشجو بر اساس ۲۰% درصد نمره معدل دوره کارشناسی داوطلب و ۸۰% درصد آزمون علمی‌ (جمع نمره داوطلب در آزمون تستی و مصاحبه برگزار شده از سوی دانشگاه) خواهد بود‌.

گرایشات رشته حقوق در کارشناسی ارشد

حقوق ارتباطات حقوق خصوصی حقوق شرکت های تجاری حقوق ثبت اسناد و املاک
حقوق بین الملل حقوق اسناد و قراردادهای تجاری حقوق تجاری اقتصادی بین المللی حقوق جزا و جرم شناسی
حقوق کیفری اطفال و نوجوانان حقوق عمومی حقوق نفت و گاز حقوق بشر
حقوق مالکیت فکری حقوق اقتصادی حقوق دادرسی اداری حقوق تجارت بین الملل
حقوق محیط زیست حقوق خانواده مدیریت اصلاح و کیفر های قضایی مدیریت نظارت و بازرسی
مدیریت دادگستری حقوق سردفتری حقوق حمل و نقل حقوق هنری و ادبی
فقه و حقوق اجرا حقوق هوایی حقوق پزشکی فقه و حقوق اقتصادی
فقه و حقوق خصوصی فقه و حقوق اسلامی حقوق مالی – اقتصادی حقوق تجارت الکترونیکی

دروس و تعداد سوالات آزمون کارشناسی ارشد حقوق

دروس و تعداد سوالات آزمون کارشناسی ارشد حقوق

تعداد سوالات آزمون کارشناسی ارشد رشته حقوق ۳۲۰ سوال و زمان پاسخگویی به آن ها ۱۳۰ دقیقه است.

دروس امتحانی کارشناسی ارشد حقوق طبق آخرین تغییرات شامل:

زبان تخصصی، حقوق مدنی، حقوق تجارت، آئین دادرسی مدنی، متون فقه، حقوق جزای عمومی، حقوق جزای اختصاصی، حقوق بین الملل عمومی، حقوق اداری، حقوق اساسی، حقوق مدنی «تعهدات»، حقوق بین الملل خصوصی، آئین دادرسی کیفری، حقوق جزا و آئین دادرسی کیفری، سازمان های بین المللی، اصول فقه، حقوق مدنی (اشخاص تا وصیت و وارث)، آئین دادرسی مدنی (دعاوی خانوادگی) و حقوق ارتباطات است.

مدت زمان تحصیلی دوره کارشناسی ارشد حقوق

تحصیل دانشجویان کارشناسی ارشد رشته حقوق شامل 4 ترم تحصیلی است که ترم 4 صرفا به بحث پایان نامه داوطلبان اختصاص پیدا می کند.

تاریخ کنکور کارشناسی ارشد حقوق

کنکور کارشناسی ارشد حقوق عموما در دهه اول مرداد ماه صورت گرفته و تاریخ دقیق این آزمون، هر ساله با شروع ثبت نام آزمون از طریق سایت سنجش اطلاع رسانی می شود.

شرکت در آزمون کانون وکلا

داوطلبان رشته حقوق پس از دریافت مدرک کارشناسی باید، جهت ورود به شغل وکالت، در آزمونی که کانون وکلای دادگستری ایران هر ساله برگزار می کند، شرکت کرده و پس از گذراندن دوره کارآموزی به مدت 2 سال نسبت به دریافت پروانه وکالت اقدام کنند.

این نکته را در نظر داشته باشید که فارغ التحصیلان رشته های کارشناسی غیر حقوق هم می توانند در کنکور کارشناسی ارشد رشته حقوق شرکت کنند.

اما قبولی در آزمون کارشناسی ارشد و دکتری حقوق مجوز شرکت در آزمون‌‌های کانون وکلا، قضات و سردفتری است و تنها در صورت دارا بودن دانشنامه لیسانس در رشته حقوق قضایی و یا رشته الهیات در گرایش فقه و مبانی حقوق اسلامی‌ داوطلبان حق شرکت در آزمون‌‌های مذکور را دارند.

پرطرفدارترین گرایشات رشته حقوق

پرطرفدارترین گرایشات رشته حقوق

بر اساس مشاهدات عینی و تجربیات فارغ التحصیلان رشته حقوق پر درآمد ترین گرایشات برای این رشته عبارتند از:

گرایش تجارت بین الملل و حقوق تجاری اقتصادی بین الملل

در گرایش تجارت بین الملل اموری توسط فرد مورد بررسی قرار می گیرد که بیشتر مربوط به قرارداد های بین المللی و تجاری در سطح مبادلات و پیمان های تجاری بوده و وسعت آن مربوط به دنیای قرارداد های خصوصی بین المللی است.

شخص با این تخصص مسئولیت تنظیم قرارداد برای شرکت های تجاری و حمل و نقل، رفع اختلاف های خصوصی یا همان داوری های بین الملل در امور تجاری، نقش بیمه در دنیای تجارت و به طور کلی تنظیم و رسیدگی به قراردادهای اشخاص با یکدیگر در سطوح مختلف طبق قواعد بین المللی را بر عهده دارند.

گرایش تجارت بین الملل و حقوق تجاری اقتصادی بین الملل

این گرایش به بررسی آثار، حواشی و مقررات مربوط به استفاده وسایل ارتباط جمعی و رسانه های گروهی می پردازد.

در گرایش حقوق ارتباطات به ابعاد مورد استفاده قرار گرفتن وسایل و ابزارهای ارتباطی پرداخته شده و مشخص می شود که انجام محدودیت برای این ابزار ها تا چه حدی و بر پایه چه اصولی مجاز خواهد بود.

در حالت کلی گرایش حقوق ارتباطات، به دعاوی مربوط به وسایل ارتباطات جمعی و همچنین زمینه های مرتبط با نشر کتاب، آثار سمعی و بصری، برنامه های رایانه ای و تبلیغات بازرگانی مربوط می شود.

گرایش حقوق بین الملل

گرایش حقوق بین الملل مربوط به روابط بین دولت ها و سازمان های دولتی در سطح بین الملل است.

رسیدگی و وضع قواعد بین المللی، نظارت بر عملکرد کشورها و دولت ها در جوامع بین الملل، تعیین محدوده اعمال قدرت هر کشور، حقوق استفاده از سرزمین های مشترک، نحوه رسیدگی به اختلاف های بین الملل از مسئولیت های شخص با گرایش حقوق بین الملل رشته حقوق است.

گرایش حقوق جزا و جرم شناسی

موضوع اساسی در گرایش حقوق و جرم شناسی انسان نوع رفتار او نسبت به جامعه حاکم بر او است. تحلیل و شناخت چرایی و علل وقوع جرایم، وضع قوانین مجازات گرایانه و مطالعه چرایی انجام جرم توسط افراد از اصلی موضوعات مورد بررسی در این گرایش است.

گرایش حقوق خانواده

گرایش حقوق خانواده مربوط به موضوعات خانواده و هر آن چیزی که در محیط روابط خانواده می تواند به معضل تبدیل شود مانند: روابط زوجین، حقوق زوجین نسبت به یکدیگر، قوانین طلاق، نکاح، وصیت و…. می شود. این گرایش سعی در بهبود استحکام خانواده ها و آشنایی  با حقوق افراد در خانواده ها دارد.

گرایش حقوق خصوصی

گرایش حقوق خصوصی شامل کلیه‌ رشته‌ هایی می شود که مربوط به تنظیم قواعد حقوقی مربوط به روابط اشخاص در جامعه با یکدیگر هستند. حقوق ‌عمومی در حقیقت تنظیم کننده قواعد روابط متقابل اشخاص و دولت‌ ها با یکدیگر است.

گرایش حقوق عمومی

حقوق عمومی در بیانی ساده  به مجموعه قواعد حاکم بر رابطه دولت و کارگزاران  با مردم مربوط می شود. هدف اصلی این گرایش تأمین مصالح عموم جامعه است.

پرطرفدارترین گرایشات رشته حقوق

سخن آخر

در این بخش به جزئیات ارشد رشته پر طرفدار حقوق پرداختیم. اگر شما هم قصد دارید تا در رشته حقوق تحصیل کنید، توصیه می کنیم با برنامه ریزی پیش روید و از منابع مناسب با سطح خودتان استفاده کنید.

برای دریافت بهترین برنامه ریزی می توانید با مشاوران ما در مرکز مشاوره هم اندیشان تماس بگیرید و از آنان در این زمینه راهنمایی بگیرید.

سوالات متداول

تعداد سوالات و مدت زمان پاسخگویی آزمون کارشناسی ارشد حقوق به چه شکلی است؟

تعداد سوالات آزمون کارشناسی ارشد  رشته حقوق ۳۲۰ سوال و زمان پاسخگویی به آن ها ۱۳۰ دقیقه است.

شرایط شروع به کار وکلا پس از اخذ مدرک کارشناسی حقوق به چه شکل است؟

داوطلبان رشته حقوق پس از دریافت مدرک کارشناسی می بایست، جهت ورود به شغل وکالت، در آزمونی که کانون وکلای دادگستری ایران هر ساله برگزار می نماید، شرکت کرده و پس از گذراندن دوره کارآموزی به مدت 2 سال نسبت به دریافت پروانه وکالت اقدام کنند.

تاریخ کنکور کارشناسی ارشد حقوق چه زمانی است ؟

کنکور کارشناسی ارشد حقوق عموما در دهه اول مرداد ماه صورت گرفته و تاریخ دقیق این آزمون، با شروع ثبت نام آزمون از طریق سایت سنجش اطلاع رسانی می شود.

اینستاگرام

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره