تخصصی مشاوره بگیرید هم اندیشان؛ هم‌فکری برای یک زندگی شادتر
۰۲۱۶۲۹۹۹۰۶۶
مشاوره و روانشناسی خانواده هم اندیشان
0

مشاوره ترک سیگار – دریافت مشاوره تلفنی و آنلاین برای ترک سیگار در کمترین زمان

مشاوره ترک سیگار

چگونه سیگار را ترک کنیم؟ چرا ترک اینقدر سخت است؟ اینها سوالاتی هستند که احتمالا از زبان بسیاری از افراد سیگاری شنیده اید. همه ما خطرات سیگار کشیدن برای سلامتی را می دانیم. اما دانستن این موضوع، ترک این عادت را آسان نمی کند. توجه داشته باشید که سیگار کشیدن هم اعتیاد جسمی است و هم یک عادت روانی.

نیکوتین سیگار میتواند باعث وابستگی جسمی شود. ترک سیگار، باعث می شود بدن شما علائم ترک را تجربه کند. به دلیل تاثیر نیکوتین بر مغز، ممکن است به سیگار به عنوان راهی سریع و قابل اعتماد برای تسکین استرس و کسب آرامش فکر کنید. سیگار کشیدن همچنین می تواند راهی برای مقابله با افسردگی، اضطراب یا حتی کسالت باشد. ترک سیگار اصولی به معنی یافتن راههای متفاوت و سالمتر برای کنار آمدن با این احساسات است.

لذا برای ترک موفقیت آمیز سیگار، باید به اعتیاد و عاداتی که با آن همراه است، توجه کنید. حتی اگر قبلاً چندین بار تلاش کرده اید و شکست خوردید، نا امید نشوید، با مشاوره ترک سیگار میتوانید این عادت را کنار بگذارید. تنها کافیست با یک دکتر خوب برای ترک سیگار مشورت کنید.

راههای ترک سیگار

تصمیم گیری در مورد اینکه اکنون آماده ترک سیگار هستید یا خیر، تنها نیمی از راه است. دانستن اینکه از کجا باید مسیر خود را برای ترک سیگار شروع کنید، می تواند خیلی به شما کمک کند. یادتان باشد که ترک سیگار یک رویداد واحد نیست که در یک روز اتفاق بیفتد. این یک سفر نسبتا طولانی و سخت است. با ترک سیگار، شما سلامت و کیفیت زندگیتان و همچنین زندگی اطرافیان خود را بهبود می بخشید.

با برنامه ریزی مناسب، می توانید از اعتیاد به نیکوتین رها شده و این عادت را برای همیشه ترک کنید.

در اینجا چند مورد از راههای ترک سیگار آورده شده است:

  • برای روز ترک آماده شوید

هنگامی که تصمیم به ترک سیگار گرفتید، آماده تعیین تاریخ ترک هستید. روزی را انتخاب کنید که در آینده خیلی دور نباشد (برای اینکه نظر خود را تغییر ندهید)، اما به شما زمان کافی برای آماده سازی را می دهد. تاریخ ترک خود را انتخاب کنید و خود را برای ترک کامل سیگار در آن روز آماده کنید.

دریافت مشاوره تلفنی و آنلاین برای ترک سیگار

چندین روش برای ترک سیگار وجود دارد. اما شما باید یک روش مناسب را انتخاب کنید:

  • ترک ناگهانی

در این روش شما میتوانید سیگار کشیدن را تا تاریخ ترک ادامه دهید و سپس آن را ترک کنید.

  • ترک تدریجی

در این روش باید به تدریج سیگار را ترک کنید یا مصرف سیگار را به آرامی تا زمان ترک آن کاهش دهید و سپس آن را متوقف کنید. مقایسه بین ترک ناگهانی و ترک تدریجی نشان داد که هیچ کدام نسبت به دیگری ارجحیت ندارند. بنابراین روشی را انتخاب کنید که مناسب شماست.

در اینجا نکاتی وجود دارد که به شما کمک میکند تا برای تاریخ ترک خود آماده شوید:

  • در مورد تاریخ ترک خود به دوستان، خانواده و همکاران بگویید.
  • همه سیگارها را دور بیندازید.
  • اگر قصد دارید از مشاوره استفاده کنید، همین حالا به دنبال پیدا کردن یک دکتر خوب برای ترک سیگار باشید.
  • از جایگزین های خوراکی مانند آب نبات، آدامس بدون قند و… استفاده کنید.
  • یک سیستم پشتیبانی تنظیم کنید، مانند یکی از اعضای خانواده که با موفقیت ترک کرده است و دوست دارد به شما کمک کند.
  • از دوستان و خانواده سیگاری بخواهید در اطراف شما سیگار نکشند.
  • درمانهای جایگزین نیکوتین یا NRT

درمانهای جایگزین نیکوتین یاNRT ها می توانند به شما در مبارزه با علائم مرتبط با ترک سیگار کمک کنند. NRT ها به گونه ای طراحی شده اند که بدن شما را از سیگار جدا کرده و دوز کنترل شده نیکوتین را در اختیار شما قرار می دهند در حالی که شما را از قرار گرفتن در معرض سایر مواد شیمیایی موجود در دخانیات باز می دارد.

سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) چند نوع NRT را تأیید کرده است ازجمله:

  • اسپری بینی (فقط با نسخه)
  • استنشاقی (فقط با نسخه)

اگر تصمیم گرفته اید که از روش NRT استفاده کنید، قبل از ترک سیگار میزان مصرف خود را با یک متخصص در میان بگذارید. به یاد داشته باشید که در حالی که به احتمال زیاد با استفاده از NRT سیگار را ترک می کنید، هدف این است که به طور کامل به اعتیاد خود به نیکوتین پایان دهید.

راههای ترک سیگار

اگر هنگام استفاده از این محصولات دچار سرگیجه، ضعف، تهوع، استفراغ، ضربان قلب سریع یا نامنظم، مشکلات دهانی یا تورم پوست شدید، با پزشک خود تماس بگیرید.

داروهای فاقد نیکوتین را در نظر بگیرید

مصرف دارو نیز یکی دیگر از روشهای ترک سیگار است. FDA دو داروی بدون نیکوتین را برای کمک به ترک سیگار تأیید کرده است. اینها بوپروپیون (Zyban) و وارنیکلین (Chantix) هستند. بوپروپیون و وارنیکلین داروهای غیر نیکوتینی هستند که ممکن است به کاهش علائم ترک کمک کنند.

اگر می خواهید یکی از این موارد را برای کمک به ترک سیگار امتحان کنید، با پزشک خود مشورت کنید، زیرا برای مصرف این داروها به نسخه پزشک نیاز دارید.

مشاوره و حمایت رفتاری

وابستگی روانی و جسمی شما به سیگار کشیدن باعث می شود که دوری از نیکوتین بعد از ترک سیگار بسیار مشکل باشد. پس برای ترک سیگار اصولی، باید با این وابستگی مقابله کنید. استفاده از مشاوره ترک سیگار، می تواند به شما در گذراندن این دوران کمک کند. با بهبود علائم جسمانی و با گذشت زمان، علائم روانی و احساسی نیز بهبود می یابد. مشاوره فردی می تواند شانس شما را برای ترک طولانی مدت سیگار افزایش دهد.

مشاوره ترک سیگار می تواند شامل گروه درمانی یا مشاوره فردی بصورت حضوری، تلفنی یا آنلاین باشد. اما در کل، مشاوره فردی موثرترین روش است. اگر فکر میکنید برای ترک سیگار به مشاوره و راهنمایی نیاز دارید. میتوانید با همکاران ما در مرکز مشاوره هم اندیشان تماس بگیرید و از تجربیات و دانش آنها استفاده کنید.

درمان های جایگزین را امتحان کنید

برخی افراد درمان های جایگزین را برای ترک سیگار مفید می دانند. اما در حال حاضر هیچ شواهد محکمی وجود ندارد که نشان دهد کدام یک از این موارد شانس شما را برای عدم مصرف دخانیات افزایش می دهد. حتی در برخی موارد، این روش ها ممکن است باعث شود فرد بیشتر سیگار بکشد.

برخی از روش های جایگزین برای کمک به شما در ترک سیگار شامل موارد زیر باشد:

  • نوشیدنی نیکوتین دار
  • هیپنوتیزم
  • طب سوزنی
  • گیاهان دارویی و مکمل ها
  • یوگا و مدیتیشن

و…

مدت زمان لازم برای ترک سیگار چقدر است؟

مدت زمان لازم برای ترک سیگار چقدر است؟

هنگامی که سیگار را ترک کردید، حدود 72 ساعت طول می کشد تا نیکوتین از بدن شما حذف شود. و علائم ترکی که تجربه می کنید 2-3 روز پس از ترک هم دیده می شود. این علائم معمولاً 1 تا 3 ماه پس از ترک سیگار ادامه می یابد. البته علائمی مانند سطح پایین انرژی و تحریک پذیری می تواند بیش از بقیه علائم طول بکشد. لذا هر برنامه موثر ترک باید این دوره و مدت زمان لازم برای ترک سیگار را در نظر بگیرد.

بنابراین به طور خلاصه، اکثر افرادی که به دنبال ترک سیگار هستند بعد از یک هفته احساس بهتری خواهند داشت و همه علائم در عرض سه ماه از بین خواهند رفت و به طور میانگین مدت زمان لازم برای ترک سیگار و غلبه بر نیکوتین حدود 3 ماه است.

آیا سیگار الکترونیکی جایگزین مطمئنی برای سیگار کشیدن است؟

سیگار الکترونیکی وسیله ای است که ممکن است شبیه سیگار یا پیپ باشد. مایع داخل آن ممکن است بوی میوه ای بدهد، اما می تواند حاوی مقدار زیادی نیکوتین باشد. اگرچه تولیدکنندگان سیگار الکترونیکی را به عنوان ابزاری برای ترک یا کاهش مصرف سیگار معرفی می کنند، اما سازمان غذا و دارو (FDA) آنها را به عنوان محصولات دخانی طبقه بندی می کند.

بنابراین، در حالی که این دستگاه ها ممکن است به ترک سیگار کمک کنند، اما شواهد فزاینده ای وجود دارد که نشان می دهد سیگار الکترونیکی می توانند خطرات جدی برای سلامتی ایجاد کنند. به ویژه برای افرادی که سیگار نمی کشند.

نکاتی برای ترک سیگار

  • دلیل خود را بیابید

برای ایجاد انگیزه برای ترک سیگار، شما نیاز به یک دلیل قوی و شخصی دارید. این دلیل میتواند محافظت از خانواده در برابر دود سیگار باشد. یا کاهش احتمال ابتلا به سرطان ریه و بیماری قلبی و… دلیلی را انتخاب کنید که قوی تر از میل شما به سیگار کشیدن باشد.

  • خودتان را آماده کنید

فراموش نکنید که سیگار کشیدن یک نوع اعتیاد است. مغز شما به نیکوتین وابسته است. بنابراین قبل از هر کاری خودتان را آماده کنید از پزشک خود در مورد تمام روش هایی که به شما کمک می کند، مانند کلاس ها و برنامه های ترک سیگار، مشاوره برای ترک سیگار، دارو و… بپرسید. بدین ترتیب شما برای ترک سیگار، آماده خواهید بود.

  • روی کمک دیگران حساب کنید

به دوستان، خانواده و سایر افراد نزدیک خود بگویید که قصد ترک سیگار دارید. آنها می توانند شما را تشویق کنند، به خصوص زمانی که وسوسه می شوید. همچنین می توانید به یک گروه پشتیبانی بپیوندید یا در جلسات مشاوره برای ترک سیگار شرکت کنید.

  • از عوامل استرس زا دوری کنید

یکی از دلایلی که افراد سیگار می کشند این است که نیکوتین به آنها کمک می کند تا آرام شوند. بنابراین، پس از ترک سیگار، به روشهای جدیدی برای آرام شدن نیاز خواهید داشت. مثلا می توانید ورزش کنید، موسیقی مورد علاقه خود را گوش کنید یا با دوستانتان ارتباط برقرار کنید. همچنین سعی کنید در چند هفته اول پس از ترک سیگار از موقعیت های استرس زا دوری کنید.

آیا سیگار الکترونیکی جایگزین مطمئنی برای سیگار کشیدن است؟

  • عوامل تحریک کننده را از بین ببرید

یکی از نکاتی که در مشاوره ترک سیگار مطرح است، از بین بردن عوامل تحریک کننده است. مثلا اگر اغلب هنگام نوشیدن قهوه سیگار می کشید، برای چند هفته به جای قهوه، چای بخورید. اگر معمولاً بعد از غذا سیگار می کشید، به جای آن کار دیگری انجام دهید، مانند مسواک زدن، پیاده روی، پیامک دادن به یک دوست یا آدامس جویدن و…

  • ناامید نشوید

بسیاری از مردم چندین بار برای ترک سیگار تلاش می کنند. پس اگر شکست خوردید، ناامید نشوید. در عوض، در مورد آنچه منجر به عود وضعیت شما شده است فکر کنید، مانند احساسات یا موقعیتی که در آن قرار داشتید. سپس از آن به عنوان فرصتی برای افزایش شانس ترک سیگار استفاده کنید.

  • فعالیت بدنی داشته باشید

فعالیت بدنی می تواند میل به نیکوتین را مهار کرده و برخی علائم ترک را کاهش دهد. وقتی می خواهید سیگار بکشید، به جای آن ورزش کنید، قدم بزنید و کارهای از این دست انجام دهید.

  • مصرف سبزیجات را فراموش نکنید

هنگام ترک سیگار سعی نکنید رژیم بگیرید. محرومیت غذایی زیاد می تواند به سادگی نتیجه معکوس داشته باشد. در عوض سعی کنید میوه، سبزیجات، غلات کامل و پروتئین بیشتری بخورید. اینها برای کل بدن مفید هستند.

نتیجه گیری

کلام آخر اینکه اگرچه ترک سیگار یک کار چالش برانگیز و سخت است، اما چنانچه تصمیم شما برای ترک سیگار قطعی باشد و دلایل زیادی برای ترک سیگار داشته باشید، میتوانید روشهای مختلفی را امتحان کنید. در این بین مشاوران و متخصصان این امر هم میتوانند به شما کمک کنند تا این مسیر برایتان هموارتر شود. پس ناامید نشوید و از شکست های قبلی خود در جهت دست یافتن به نتیجه بهتر استفاده کنید. برای گرفتن مشاوره در مورد ترک سیگار نیز میتوانید از همکاران ما در مرکز مشاوره هم اندیشان مشاوره تلفنی یا آنلاین انجام دهید

سوالات متداول

آیا مشاوره ترک سیگار موثر است؟

بله یکی از درمانهای موثر برای ترک سیگار، استفاده از مشاوره به شکل حضوری، آنلاین یا تلفنی میباشد.

راههای ترک سیگار کدامند؟

مشخص کردن روز و تاریخ ترک، درمانهای جایگزین نیکوتین، مشاوره ترک سیگار، مصرف دارو و… از راههای ترک سیگار است.

مدت زمان لازم برای ترک سیگار چقدر است؟

به طور خلاصه، اکثر افرادی که به دنبال ترک سیگار هستند بعد از یک هفته احساس بهتری خواهند داشت و همه علائم در عرض سه ماه از بین خواهند رفت و به طور میانگین مدت زمان لازم برای ترک سیگار و غلبه بر نیکوتین حدود 3 ماه است.

اینستاگرام

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره