تخصصی مشاوره بگیرید برای هم اندیشی با بهتری مشاوران با ما تماس بگیرید
9099071985
مشاوره و روانشناسی خانواده هم اندیشان
0

چگونه یک فرزند سخت کوش داشته باشیم؟

چگونه یک فرزند سخت کوش داشته باشیم؟

تربیت فرزند، از موضوعاتی است که همیشه فکر والدین را به خود مشغول می کند. والدین دوست دارند کودک سخت کوشی داشته باشند، که بتواند در آینده موفقیت های زیادی برای خود کسب کند.

یک روانشناس کودک عقیده دارد تمامی کودکان می توانند روحیه سخت کوشی و پشتکار را یاد بگیرند. برای موفق شدن تنها هوش و استعداد کافی نیست و سخت کوشی و پشتکار لازمه موفقیت است.

اما چگونه می توان کودکان سخت کوشی تربیت کرد؟ با اینکه کودکان تفاوت های فردی زیادی دارند، اما روانشناسان راهکارهای مشترکی را ارائه می دهند تا بتوانید کودکتان را سخت کوش بار بیاورید.

از شما دعوت می کنیم در ادامه مطلب با مرکز مشاوره هم اندیشان همراه باشید، تا به بررسی راهکاری تربیت فرزند سخت کوش بپردازیم.

الگوی سخت کوشی برای فرزندتان باشید

اولین و مهمترین نکته ای که باید در تربیت کودک سخت کوش به خاطر بسپارید، این است که خود سخت کوش باشید. کودکان از تماشای تلاش و فعالیت والدین، سخت کوشی را می آموزند.

این را بدانید که گفتگو چیزی را به فرزند شما یاد نمی دهد، شما باید در ابتدا خودتان هدفمند باشید تا فرزندتان، شما را الگو قرار دهد و این سخت کوشی را از شما یاد بگیرد.

موسسه فناوری ماساچوست MIT، در نتایج تحقیقات خود به این نتیجه رسیده است که تماشای سخت کوشی والدین، در دیدگاه کودکان راجع به تلاش موثر است.

بهتر است در ابتدا به خودتان توجه کنید و فردی شایسته تقلید باشید؛ اگر بدانید که فرزندتان نسخه دیگر شما خواهد شد، رفتارهایتان را اصلاح می کنید.

اجازه دهید کودکان، شما را در حین حل مسئله ببینند

فشارهای زندگی را از کودک خود پنهان نکنید، اجازه دهید آن ها هنگام حل مسئله شما را ببینند.

بسیاری از پدر و مادر ها در مواجهه با مشکلات و سختی های زندگی، آن ها را از کودک خود پنهان می کنند تا آن ها را ناامید یا ناراحت نکنند؛ اما کودک باید شما را در حین مواجهه با سختی های زندگی و تلاش کردن و غلبه شما بر مشکلات را ببیند، تا دیدگاه مثبتی در مورد حل مسائل پیدا کند و رشد کند.

پس بهتر است گاهی در مورد سختی هایی که با موفقیت پشت سر گذاشتید با آن ها صحبت کنید، تا درس پایداری و تسلیم نشدن را به آن ها بیاموزید؛ چرا که شما الگوی فرزندان خود هستید و رفتار و نگرش شما، تاثیر مستقیم بر آنان دارد.

اجازه دهید کودکان، شما را در حین حل مسئله ببینند

فرصتی برای یافتن فعالیت و کار انگیزه بخش به کودکان خود بدهید

کودکان همیشه در جستجوی فعالیتی هستند که ساعت ها بدون آنکه احساس خستگی کنند، خود را با آنان مشغول کنند؛ این فعالیت برای آن ها منبع انگیزه است؛ شما به عنوان والدین باید زمینه را برای این فعالیت ها در حوزه های مختلف فراهم کنید.

کودک شما باید بتواند تجربه کند؛ او هر اندازه فعالیت های مختلف را تجربه کند، بهتر می تواند رشته و زمینه مورد علاقه اش را برای فعالیت تخصصی بر روی آن بیابد.

زمینه ای برای موفقیت کودک را فراهم کنید

شما به عنوان والدین، وظیفه دارید زمینه رشد کودک را فراهم کنید.

از او بپرسید وقتی بزرگ شدی می خواهی چه کاره شوی؟ فکر کودک را با طرح این سوال فعال کنید و بعد از او بپرسید چه کارهایی برای رسیدن به هدفت باید انجام بدهی؟

کودکی که دوست دارد یک دیجیتال آرتیست حرفه ای شود، والدین او باید زمینه رشدش را فراهم کنند؛ به این صورت که ابتدا او را با این هنر بیشتر آشنا کنند و یا بهتر است به او کار با برنامه های گرافیکی را یاد بدهند یا او را در کلاس مربوطه ثبت نام کنید.

به او مسئولیت بدهید

به کودک خود مسئولیت های ساده ای را برای انجام دادن بدهید، برای مثال از او بخواهید کتاب هایش را مرتب کند، میز یا اسباب بازی هایش را جمع کند و… .

از ساده ترین مسئولیت ها شروع کنید و به تدریج مسئولیت های چالش برانگیز را در نظر بگیرید، تا مهارت حل مسئله در او تقویت شود. باید به یاد داشته باشید که نباید کودک را با این چالش ها تنها بگذارید؛ بهتر است از دور نظارتی بر فعالیت های او داشته باشید.

در نهایت در صورتیکه کارش را خوب انجام داد، او را تشویق کنید.

به کودک مسئولیت بدهید

به کودک خود فرصتی برای اشتباه بدهید

اشتباه، جزئی از فرآیند یادگیری است. کودک در حین آزمون و خطا است که کسب تجربه می کند.

لازم نیست کودکتان هر کاری را درست انجام دهد، به او اجازه دهید تا با آزمون و خطا راه خود را پیدا کند. برای مثال ممکن است در ابتدا نتواند قاشق خود را در دست بگیرد، و ممکن است لباس خود را کثیف کند، در این حین شما نباید او را سرزنش کنید به او فرصت تجربه و تلاش کردن بدهید.

با این کار روحیه تلاش و حل مسئله در او تقویت می شود و برای هر کاری راه حلی جستجو می کند.

او را به سمت موفقیت هل بدهید

باید به او زمان و فضا بدهید و وقتی به اندازه کافی تلاش کرد و نتوانست به تنهایی مسئله را حل کند، به او کمک کنید. به کودک اطمینان دهید که کنارش هستید و به تلاشش نظارت دارید.

سعی نکنید مسائل فرزندتان را خودتان حل کنید؛ این باعث پایین آمدن اعتماد به نفس شده و آن ها به شما وابسته می شوند؛ بهتر است به جای اینکار، با طرح سوالات خوب او را به سوی یافتن راه حل سوق دهید.

کودکتان نیاز به رشد دارد؛ شما باید به این قضیه آگاه باشید و با او درست رفتار کنید.

داستان موفقیت افراد موفق را برای او بخوانید

کودکان عاشق داستان هستند؛ می توانید در قالب داستان، مفاهیمی را که دوست دارید یاد بگیرند را به آن ها انتقال دهید.

تجربه نشان داده که با این روش کودکان بهتر پیام را دریافت می کنند. می توانید داستان افراد سخت کوشی را برای آن ها تعریف کنید، که در مقابل سختی ها تسلیم نشدند و به تلاش ادامه دادند.

شما حتی می توانید این داستان ها را بر اساس تلاش های پدربزرگ و مادربزرگ کودک طراحی کنید.

داستان موفقیت افراد موفق را برای کودک بخوانید

کودک را تشویق کنید

کودک خود را برای انجام فعالیت تشویق کنید و به او انگیزه بدهید.

کودکان در ابتدای فعالیت خود ممکن است نتیجه خوبی کسب نکند؛ در این صورت به او دلگرمی بدهید و او را به ادامه فعالیت تشویق کنید؛ راه را به او نشان دهید و کمکش کنید از پس مشکلش برآید و وقتی موفق شد، از تلاشش قدردانی کنید.

اگر فرزندتان شکست خورد، به او بگویید “من تمامی تلاش تو رو دیدم، آفرین به تو، ولی یادت باشه باید ادامه بدی!” با این کار نمی گذارید او نا امید شود.

او را تحسین کنید

وقتی کودکی کاری را با تلاش انجام می دهد، او را تحسین کنید؛ اینکار باعث افزایش انگیزه کودک می شود تا در هر کاری بهترین تلاش را بکند و رشد کند.

بازی را فراموش نکنید

بازی برای کودکان تنها سرگرمی نیست، بلکه کودک با بازی کردن، قصه گویی و نقاشی دنیا را تجربه می کند.

بهتر است با کودکتان بازی کنید؛ بازی هایی که در آن ها تلاش و هیجان وجود دارد، باعث می شود کودک با تلاش برای رسیدن به اهداف را یاد بگیرد.

هنگامی که کودکتان با هم سن و سالانش بازی می کند، او را تشویق کنید تا آخرین لحظه از بازی نا امید نشود و دست از تلاش نکشد.

بازی با کودک را فراموش نکنید

در پایان

کودکان این دوران بهره هوشی بالایی نسبت به نسل قبل دارند، چرا که نسبت به وضع تغذیه و بهداشت و محرک های محیطی، وضعیت بهتری نسبت به نسل گذشته دارند.

حال با این همه هوش و استعداد، والدین انتظار دارند کودک موفقیت های زیادی کسب کند؛ در حالیکه برعکس این اتفاق می افتد و دلیل عمده آن، نبود روحیه سخت کوشی و پشتکار در آن ها است.

هوش به تنهایی برای موفقیت کافی نیست و اگر فرد تلاشی نکند، نمی تواند از موهبت های خدادادی اش بهره ای ببرد؛ بنابراین پرورش روحیه سخت کوشی می تواند این نوید را بدهد که فرزندتان در آینده موفق خواهد شد.

چنانچه کودکی دارید و دوست دارید با روش های نوین فرزندپروری، او را تربیت کنید، با مرکز مشاوره هم اندیشان در ارتباط باشید. مشاوران کودک باتجربه این مرکز، شما را راهنمایی کرده و به شما این شیوه های نوین را آموزش می دهند.

برای دریافت مشاوره تلفنی کودک، با شماره 9099071985 تماس بگیرید.

سوالات متداول

سخت کوشی چه کمکی به فرزند می کند؟

برای موفقیت، تنها هوش لازم نیست؛ بلکه داشتن روحیه سخت کوشی و پشتکار است که بیشتر از هوش در موفقیت افراد مهم است و کودک باید این روحیه را در زمان کودکی بیاموزد.

بازی چه کمکی به کودک می کند؟

به کمک بازی، کودک زندگی را تجربه می کند و می تواند سخت کوشی و پشتکار را با بازی به کودک یاد داد.

اینستاگرام

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره