تخصصی مشاوره بگیرید هم اندیشان؛ هم‌فکری برای یک زندگی شادتر
۰۲۱۶۲۹۹۹۰۶۶
مشاوره و روانشناسی خانواده هم اندیشان
0

چگونه با مذاکره می توانیم مشکلات خانوادگی را به طور اصولی حل کنیم؟

چگونه با مذاکره می توانیم مشکلات خانوادگی را به طور اصولی حل کنیم؟

بروز اختلافات خانوادگی امری رایج در خانواده ها است.

در این میان خانواده هایی که مهارت مذاکره دارند، موفق تر عمل کرده و به راحتی می توانند این اختلافات یا بحران ها را پشت سر بگذارند و به توافق برسند.

از شما دعوت می کنیم در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا به بررسی چگونگی انجام مذاکره اصولی برای حل اختلافات و مشکلات خانوادگی بپردازیم.

راهکارهای مذاکره اصولی و حل اختلافات خانوادگی

در ادامه به راهکارهایی می پردازیم که با رعایت آن ها، می توانید هنگام بروز اختلاف، یک مذاکره اصولی با اعضای خانواده خود داشته باشید، به اختلافات پایان داده و توافق کنید.

1- بحث را در زمان مناسب حل کنید

از فرد مقابل بخواهید زمان مناسبی را برای بحث در نظر بگیرد و افرادی که این مسئله به آن ها مربوط می شود را در آن زمان گرد هم بیاورید.

در زمان مذکور وسایلی مانند گوشی را کنار بگذارید و تمرکز خود را روی حل مشکل بگذارید.

2- راه حلی ارائه دهید که هر دو بر روی آن توافق داشته باشید

در یک خانواده شاد و سالم، اعضا همدیگر را دوست دارند و می خواهند برای مشکل راه حلی بیابند که به نفع طرفین بوده و برای آن ها قابل قبول باشد.

در اینگونه خانواده ها اهداف بر سر یافتن راه حل مشترک برای حل مسئله می باشد.

3- از دید فرد مقابل به موضوع نگاه کنید

بهتر است خود را جای طرف مقابل بگذارید و از زاویه دید او به قضیه نگاه کنید؛ این کار باعث می شود قبل از اینکه بخواهید بر موضع خود پافشاری کنید، ابتدا طرف مقابل را درک کنید، رفتاری منصفانه و به دور از اتهام با او داشته باشید.

قبل از بیان موضع خود، از تاثیر حرف های خود بر طرف مقابل آگاه شوید و ببینید این حرف شما حقوق او را نقض می کند یا خیر.

4- مهارت گفتگو را در خود پرورش دهید

در هنگام گفتگو، نتایج بحث را پیش بینی کنید و رفتاری متناسب با آن را در نظر بگیرید. سعی کنید در بحث هایی شرکت کنید که موضوع آن مرتبط با شما ست و پیش بینی کنید که آیا این بحث به نتیجه خواهد رسید یا نه؟

راهکارهای مذاکره اصولی و حل اختلافات خانوادگی

5- شنونده خوبی باشید

در گفت و گوی سالم، به همه افراد این فرصت داده می شود که دیدگاه خود را بیان کنند و امیدوار باشند که نظرات آن ها شنیده می شود؛ علاوه بر آن می توانند حرف های نفر مقابل را نیز به خوبی بشنوند و به آن ها احترام بگذارند.

خوب شنیدن باعث می شود که با طرز فکرهای دیگران آشنا شویم و بتوانیم به راه حل های خوبی دست پیدا کنیم؛ در حالیکه بدون توجه به نظرات دیگران بحث بی نتیجه خواهد بود.

6- جریان بحث را به طور مسالمت آمیز جلو ببرید

بهتر است بحث را با ملایمت و آرامش پیش ببرید، تا افراد بتوانند به راحتی حرف شما را بشنوند و با امنیت در مورد دیدگاه خود صحبت کنند.

اگر به نظر می رسد که بحث می خواهد بالا بگیرد و اوضاع به سوی وخامت پیش برود، بطوریکه روابط خانواده را تیره می کند، بهتر است از بحث کناره گیری کنید و آن را به پایان ببرید.

7- پذیرش تفاوت های فردی در دیگران

اگر بپذیریم که انسان ها با هم تفاوت دارند و داشتن تفاوت امری طبیعی است، دیگر از افراد انتظار نداریم مطابق سلیقه ما رفتار کنند؛ ما باید بتوانیم اعضای خانواده خود را با تمام تفاوت هایی که دارند بپذیریم.

پذیرش به تنهایی می تواند کلید حل مسئله باشد، طوری که افراد بدون کوچکترین دعوایی حرف همدیگر را می پذیرند و به سرعت راه حلی معقولی را پیدا می کنند.

8- نگذارید بحث به حواشی کشیده شود

ممکن است هنگام مذاکره، مسائل حاشیه ای مطرح شده که باعث شود موضوع اصلی فراموش شده و زمان را از دست برود؛ در این زمان اجازه ندهید بحث های بی نتیجه قبلی به میان آید؛ نسبت به این مسئله آگاه باشید و به محض این که بحث به مسائل حاشیه ای کشیده شد، آن را به موضوع اصلی برگردانید.

اگر روی موضوع بحث متمرکز بمانید، امکان به نتیجه رسیدن آن بالا می رود و می توانید برای آن راه حلی پیدا کنید.

نگذارید بحث به حواشی کشیده شود

در حل مشکلات از این موارد اجتناب کنید

هنگامی که می خواهید با خانواده خود مذاکره کنید، از این موارد اجتناب کنید:

  • دیگری را متهم نکنید

نباید با گفتن جملاتی مانند “همش تقصیر تو بود” یا  “تو کردی” و… انگشت اتهام را به سوی فرد مقابل بگیرید و بار مسئولیت را به گردن او بیندازید.

سعی کنید گفتگوهای خود را با جملاتی مانند “به نظرم “یا “من این طور فکر می کنم” شروع کنید؛ با این کار فرد مقابل را در موضع اتهام قرار نداده و با مقاومت او مواجه نمی شوید.

متهم کردن، یکدلی را در میان افراد خانواده از بین می برد و فرد روحیه مشارکت خود را از دست می دهد. اگر سعی کنید از زاویه دید او به قضیه نگاه کنید، خیلی سریعتر به نتیجه می رسید و می توانید بحث را به راه حل برسانید.

  • رفتار تندی نشان ندهید

رفتار تند، دیگران را در لاک دفاعی فرو می برد و آن ها برای صحبت و بیان نظر خود، احساس امنیت نکرده و پیش شما حرف نمی زنند؛ بنابراین بهتر است در مورد موضوعاتی که چالش برانگیز و حساس هستند، بحث را با ملایمت آغاز کنید و جلو ببرید.

  • از به کار بردن کلمات مخرب دوری کنید

کلمات بسیار قدرتمندند.

شاید این جمله معروف را شنیده باشید ” کلمات بیشتر از گلوله ها آدم کشته است”؛ با این اوصاف در هنگام بحث به کلمات خود دقت کنید و از به کار بردن جملاتی که پیام های ناخوشایند را به مخاطب می دهد اجتناب کنید.

  • نصیحت نکنید

نصیحت، حالت تساوی را در مذاکره از بین برده و فرد مقابل حس سلطه گری را نسبت به شما خواهد داشت. سعی کنید تا از شما خواسته نشده کسی را نصیحت نکنید.

  • برای رسیدن به خواسته های خود، به زور متوسل نشوید

توسل به زور، به معنای گرفتن آزادی از نفر مقابل است؛ در حالیکه در مذاکره باید طرفین به توافق برسند؛ اگر چیزی غیر از این باشد، مذاکره محسوب نمی شود.

  • جنگیدن برای پیروز میدان بودن را کنار بگذارید

اگر در طی بحث، هدف شما پیروزی در مذاکره باشد، بدانید روش درستی را در پیش نگرفته اید؛ چرا که این کار باعث از بین رفتن صمیمیت در خانواده شده و مذاکره را به نتیجه نمی رساند.

در حل مشکلات از این موارد اجتناب کنید

در پایان

در این مقاله در مورد اصول مذاکره در خانواده صحبت کردیم و این که چه راهکارهایی باید به کار ببندیم تا بحث های ما به نقطه توافق برسد و به سرعت بتوانیم برای مشکلات راه حل مشترک را پیدا کنیم.

برای حل مشکلات خانوادگی و پایان دادن به اختلافات، داشتن مهارت مذاکره اصولی، موثرترین شیوه خاتمه دادن به اختلاف هاست.

اگر می خواهید در مورد دیگر اصول مذاکره در خانواده بیشتر بدانید، با مرکز مشاوره هم اندیشان تماس بگیرید. این مرکز با بیش از ده سال سابقه مشاوره و با دارا بودن مشاوران باتجربه، به شما کمک می کنند خانواده موفقی داشته باشید. برای کسب اطلاع بیشتر با شماره تلفن 9099071985 تماس بگیرید.

سوالات متداول

در مذاکرات خانوادگی، چه ملاحظاتی باید صورت بگیرد؟

وقت شناسی در مذاکره – مشاهده قضیه از زاویه دید دیگران – مهارت گفتگو و شنونده بودن – تمرکز روی بحث – پذیرفتن تفاوت های فرد مقابل و… .

در مذاکره خانوادگی از چه مواردی باید اجتناب کرد؟

رفتار تند – نصیحت – توسل به زور – استفاده از کلمات مخرب – متهم کردن دیگران – پرداختن به حاشیه ها و… .

اینستاگرام

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره