تخصصی مشاوره بگیرید برای هم اندیشی با بهتری مشاوران با ما تماس بگیرید
9099071985
مشاوره و روانشناسی خانواده هم اندیشان
0

روان پویشی (Psychodynamics) به زبان ساده

روان پویشی (Psychodynamics) به زبان ساده

همه ما انسان ها تجربیات زیادی داریم و با تاثیراتی که از محیط و افراد دیگر گرفته ایم، شخصیت امروزمان شکل گرفته است. اما در کنار این ها موارد دیگری نیز بوده اند که باعث تشکیل هویت و شخصیت امروز ما شده اند که از آنها بی خبریم.

در واقع بسیاری از رفتارها و اختلالات رفتاری امروز ما از این رفتارها و رویدادهایی است که در شکل گیری شخصیت ما نقش داشته اند. برای دانستن مواردی که در شخصیت و هویت یک فرد تاثیر می گذارند، روان پویشی به کمک علم روانشناسی آمده است.

برای درک بیشتر این موضوع توصیه می کنیم که این مقاله را بخوانید. ما در این مقاله سعی داریم که روان پویشی را به زبان ساده به شما توضیح دهیم.

روان پویشی (Psychodynamics) چیست؟

روان پویشی یا Psychodynamics اشاره به یک نظریه واحد ندارد بلکه جمعی از نظریه های روانشناسی است که نگرش روان پویایی دارند. نتیجه این نظریه ها نشان دهنده شخصیت شخص طبق تجربیاتی است که او در کودکی داشته و همچنین انگیزه ها و خواسته های ناخودآگاهی که در او شکل گرفته است.

از نظریه های روان پویشی حتی برای بررسی یک جنایت خشونت آمیز نیز استفاده می شود. در این موقعیت مشخص می شود که فرد در کودکی تجربه های منفی و خشونت آمیز زیادی را تحمل کرده و همین باعث شده است که این فرد به صورت ناخودآگاه میل به آزار رساندن به دیگران داشته باشد و در نهایت این خواسته ناخودآگاه به یک میل آگاهانه برسد.

اعتقاد روان پویشی این است که دلایل مهم رفتار ما افکار و هیجان ها هستند. تمامی نظریه پردازان روان پویشی در این راستا هم عقیده هستند که شخصیت هر فرد را ترکیبی از اتفاقات داخلی و خارجی شکل خواهد داد و از نظر آنها اتفاقات درونی در این زمینه نقش مهم تری خواهند داشت.

روان پویشی (Psychodynamics) چیست؟

درمان روان پویشی چیست؟

درمان روان پویشی یا سایکوداینامیکی یک نوع درمان مطابق با نگرش مراجعه کننده است. درحالی که شیوه های درمانی دیگر روی کم شدن یا از بین بردن نشانه ها تمرکز دارند، این نوع درمان به بررسی نیازها و خواسته های درونی فرد تمرکز دارد.

درمانگر در این نوع درمان به بیمار کمک خواهد کرد تا الگوهای احساسات، افکار و باورهایشان را که در دوران کودکی شکل گرفته پیدا کنند؛ زیرا این احساسات و افکار بر روی رشد و کارکرد روانی بیمار تاثیر می گذارند.

روان پویشی چگونه عمل می کند؟

شیوه های درمانی روان پویشی طبق چندین اصول است که عبارتند از:

  • انگیزه ناخودآگاه مانند فشارهای اجتماعی، زیست شناسی و روان شناسی که بر رفتار فرد تاثیر می گذارند.
  • تجربیات فرد که باعث شکل گیری شخصیت او می شوند و شخصیت فرد که بر روی واکنش او به تجربیات تاثیر خواهد داشت.
  • تجربه های گذشته فرد که بر شرایط حال او تاثیر می گذارند.
  • ایجاد بینش و درک عاطفی که می تواند به اشخاصی که دارای مشکلات روان شناختی هستند کمک کند.
  • گسترش دامنه انتخاب ها و همچنین بهتر شدن ارتباطات شخصی که به اشخاص کمک می کند تا مشکلات خود را رفع کنند.
  • رهایی از گذشته که به اشخاص برای داشتن آینده ای بهتر کمک خواهد کرد.
  • عمل انتقال و انتقال متقابل به این صورت که مراجعه کننده احساسات خود نسبت به یک فرد را به درمانگر منتقل کرده و درمانگر نیز این احساسات را به خود مراجعه کننده هدایت می کند. این انتقال می تواند به صورت نامحسوس و بدون آگاهی مراجعه کننده باشد.
    در این روش درمان، ارتباط بین درمانگر و مراجعه کننده از اهمیت ویژه ای برخوردار است. این رابطه فرصتی را به وجود خواهد آورد که فرد نسبت به خودش، گذشته و احساساتش بینش پیدا کتد. او می تواند درک جهان بینی بهتری داشته باشد و تاثیر عوامل مختلف بر تجاربش را درک کند.

درمان روان پویشی چیست؟

انواع روان درمانی پویشی

روان درمانی پویشی دو نوع است.

  • روان درمانی پویشی بلند مدت

جلسات این شیوه درمانی طولانی بوده و مقدار تاثیرگذاری آن به مانند روانکاوی است. روان پویشی خانوادگی و روان پویشی هنری و موسیقیایی از این نوع روان درمانی پویشی هستند.

  • روان درمانی پویشی کوتاه مدت

روان درمانی پویشی کوتاه مدت از سنت روانکاوی ناشی شده و برای بیماران مبتلا به اختلالات نوروتیک مناسب است. از این نوع درمان برای مسائلی مانند تجاوز، تصادفات رانندگی، حوادث تروریستی، اختلالات روانی حاد مانند اضطراب و افسردگی و رویدادهای آسیب زا در خانواده ها استفاده می شود.

انواع روان درمانی پویشی

روان درمانی پویشی برای چه کسانی مناسب است؟

این روش درمان تلاش می کند که فرد احساسات، باورها و تجربیات کودکی خود را بهتر و عمیق تر درک کند. هدف از این روش درمان این است که افراد الگوهای خود تخریب گر را بشناسند. شیوه های جدیدی برای زندگی کردن پیدا کرده و به همچنین حس بهتری داشته باشند.

این روش درمان برای اشخاص، زوج ها، خانواده ها و حتی گروه های درمانی مفید است و کمک می کند تا آنها مشکلات روحی و روانی خود را رفع کنند.

اما باید توجه داشت که این شیوه درمان بر روی ارتباطات و درک افکار و احساسات متمرکز بوده و امکان دارد که اشخاص از مواجه با آن اجتناب کنند؛ زیرا این شیوه درمان یک شیوه درمانی زمان بر می باشد.

در واقع یک دوره از روان درمانی پویشی کوتاه مدت 25 الی 30 جلسه بوده و ممکن است که یک دوره 6 ماهه باشد. در حالی که درمان روان پویشی بلند مدت ممکن است بیش از یک سال یا 50 جلسه درمانی باشد.

روان درمانی پویشی برای چه کسانی مناسب است؟

سخن آخر

روان پویشی به زبان ساده یعنی بررسی و کشف تجربیات و رویدادهایی که در شکل گیری رفتارها و ناهنجاری های ما نقش داشته اند. روان پویشی یک نظریه واحد نیست و با بررسی های متعدد و در زمانی طولانی سعی دارد تا ریشه های اختلالات شخصیتی را از گذشته هر فرد بیرون کشیده و رفع کند.

این روش درمان برخلاف سایر روش ها به رفع عوامل و ریشه های اختلالات تمرکز نکرده و بر روی پاسخ دادن به این نیازها متمرکز است. این روش درمان در دو نوع بلندمدت و کوتاه مدت یا فشرده بوده و تقریبا زمان زیادی می برد.

ما در این مقاله سعی کردیم تا این نوع روش درمان را به شما توضیح دهیم. در صورتی که در روان پویشی و روش درمان آن به مشاوره نیاز دارید، کارشناسان ما در هم اندیشان منتظر تماس شما هستند. با کارشناسان ما تماس بگیرید تا بهترین مشاوره ها را دریافت کنید.

برای مشاوره تلفنی از تلفن ثابت بدون پیش شماره با شماره 9099071985  تماس بگیرید.

سوالات متداول

روان پویشی خانوادگی چیست؟

روان پویشی خانوادگی در بافت یک خانواده و برای حل مسائل خانوادگی مورد استفاده قرار می گیرد. در این روش درمان ترکیب خانواده می تواند شامل زوجین، والدین و فرزندان، خواهر و برادر، پدربزرگ، مادربزرگ و نوه ها و… باشد. در این شیوه درمان بر روی تضادها و درگیری های حل نشده بین اعضا خانواده تمرکز می شود.

یکی از پرکاربردترین تکنیک ها در روان پویشی کدام است؟

یکی از پرکاربردترین تکنیک ها ارتباط کلمات است. روان درمانگر تعدادی کلمه را می خواند و از مراجعه کننده می خواهد که اولین چیزی را که به ذهنش می رسد، بگوید. با استفاده از این تکنیک می توان به برخی از جنبه های پنهان ذهن فرد پی برد.

اینستاگرام

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره