تخصصی مشاوره بگیرید برای هم اندیشی با بهتری مشاوران با ما تماس بگیرید
9099071985
مشاوره و روانشناسی خانواده هم اندیشان
0

روانشناس نوجوان – دریافت مشاوره از بهترین روانشناسان نوجوان کشور

روانشناس نوجوان - دریافت مشاوره از بهترین روانشناسان نوجوان کشور

نوجوانی دوره ای حساس است که از آن به عنوان پلی به دوره بزرگسالی یاد می شود. باید گفت که این دوره با تغییرات جسمی و روحی زیادی همراه است و برخی از نوجوانان نمی توانند خود را با این تغییرات همراه کنند و دچار آشفتگی های روحی و روانی می شوند.

در این دوران نوجوان احساس استقلال زیادی دارد و بر سر این موضوع همیشه با پدر و مادرش اختلاف پیدا می کند. حضور یک فرد متخصص که بتواند با دانش و ارتباط خوب به نوجوان و والدین او کمک کند، در این مورد ضروری به نظر می رسد.

از شما دعوت می کنیم در ادامه این مقاله با مرکز مشاوره هم اندیشان همراه باشید تا به معرفی روانشناس نوجوان پرداخته و از اهمیت و مزایای استفاده از روانشناسی نوجوان، شما را آگاه سازیم.

روانشناس نوجوان کیست؟

روانشناس نوجوان، متخصصی است که به نوجوانان کمک می کند با بلوغ جسمی و جنسی خود کنار بیایند و هویت خود را پیدا کنند؛ در نهایت به مشکلات این دوران غلبه کنند.

این متخصصان در طی گذراندن این دوره حساس، به نوجوانان یاری می رسانند تا آنها با روانی سالم، وارد دنیای بزرگسالی شوند.

وظیفه یک روانشناس نوجوان چیست؟

روانشناس نوجوان با سنجش وضعیت روانی قشر سنی نوجوان، همچنین با استفاده از راهکارهای مداخله‌ای (مثل مدیریت رفتار) و طراحی برنامه های پیشگیری (مثل پیشگیری از زورگویی و قلدری) اقدام به درمان و حل مشکلات می کند.

با توجه به این که مسائل نوجوانان طیف وسیعی دارد، گاه باید از همکاری تعداد بیشتری از متخصصان بهره برد. در این گونه موارد باید با دیگر متخصصان همکاری کرد.

وظیفه یک روانشناس نوجوان چیست؟

روانشناس نوجوان در کجا کار می کند؟

روانشناس نوجوان را می توانید در مدارس دولتی یا خصوصی ببینید. همچنین آنها در مطب های روانشناسی خصوصی نیز به ارائه خدمات مشغولند.

روانشناس نوجوان مدرک ارشد یا دکتری روانشناسی دارد و به حوزه های اختلالات یادگیری، اختلالات توجهی، سوء استفاده جنسی و جسمی، مهارت های زندگی و… احاطه کامل دارد.

روانشناس نوجوان چه ویژگی هایی دارد؟

شما با توجه به معیارهای زیر، می توانید یک روانشناس خوب را برای نوجوانتان انتخاب کنید:

  • تجربه کافی دارد.
  • رویکرد درمانی مناسبی در برخورد با مسائل دارد.
  • دانش آگاهی لازم را در حوزه تخصصی خود دارد.
  • نوجوان می تواند ارتباط خوبی با او بگیرد.

مشکلات نوجوانان

برخی از مشکلات دوره نوجوانی، عبارتند از:

  • عدم ثبات در هویت
  • اضطراب و استرس
  • افسردگی و انزوا
  • پرخاشگری
  • عدم اعتماد به نفس
  • افت تحصیلی
  • اعتیاد خطر

روانشناس نوجوان چه ویژگی هایی دارد؟

اهمیت مراجعه به روانشناس نوجوان

در مراحل رشد نوجوان، گاه پیش می آید که نمی تواند خود به تنهایی مشکلاتی از قبیل افت تحصیلی یا عدم اعتماد به نفس را حل کند و به علت حس استقلال طلبی بالا، حرف والدین را نیز گوش نمی دهد؛ در این گونه مواقع وجود یک متخصص بی طرف، می تواند بسیار کمک کننده باشد.

از آن گذشته مسائلی مانند اعتیاد و اختلالات رفتاری جز با مداخله روانشناس نوجوان درمان نمی شوند.

چه زمانی باید به روانشناس نوجوان مراجعه کرد؟

در صورت پیش آمد و بروز مواردی که در ادامه بیان خواهیم کرد، مراجعه به روانشناس نوجوان ضروری است.

1- بروز رفتارهای خشونت آمیز

برخی موارد نوجوان درگیر فشارهای عصبی است و رفتارهای خشونت آمیز از خود بروز می دهد. در این می تواند شرایط خطرناکی ایجاد کند و نوجوان با رفتارهای خشونت آمیز سعی در آسیب رساندن به خود کند.

او اعمال خشونت آمیزی مانند خودزنی، کوبیدن سر یا مشت به دیوار، کندن مو، تیغ زدن قسمت های مختلف بدن و… انجام می دهد. در شرایط بروز این موارد، مراجعه به روانشناس کودک بسیار ضروری است.

2- اعتیاد به سیگار یا سایر مخدرها

برخی از نوجوانان در این دوره در اثر الگو برداری غلط از همسالان، به مواد مخدر سیگار و یا حتی اعتیاد روی می آورند.

نحوه مواجهه با این مسئله به قدری حساس و سرنوشت ساز است که می تواند نوجوان را از این دام نجات دهد یا طولانی مدت در این دام نگه دارد.

در این مورد مداخله یک روانشناس نوجوان بسیار ضروری است و هر گونه سهل انگاری و اهمال کاری در آن، می تواند خطرات و آسیب های جبران ناپذیری برای فرزندتان داشته باشد.

3- نا امیدی و فکر به خودکشی

در برخی از موارد نوجوان نسبت به فعالیت ها و زندگی دچار یاس و ناامیدی شده و ممکن است افکار خودکشی را در سر بپروراند؛ حتی ممکن است با دوستانش در مورد خودکشی صحبت کند. در این گونه موارد حساس کمک گرفتن از روانشناس نوجوان ضروری است.

با توجه به این که سن خودکشی بسیار پایین آمده است، یک لحظه غفلت و سهل انگاری می تواند یک عمر ناامیدی را به همراه داشته باشد!

چه زمانی باید به روانشناس نوجوان مراجعه کرد؟

مراجعه به روانشناس نوجوان، فقط به این موارد ختم نمی شود!

در ادامه به مواردی می پردازیم که با کمک یک روانشناس نوجوان، می توان آن را حل کرد. پس همچنان با ما همراه باشید.

1- درمان اختلالاتی مانند افسردگی

برخی از اختلالات مانند افسردگی از دوره نوجوانی شروع شده و می تواند تا سال های بزرگسالی ادامه یابد.

در این گونه موارد بهتر است والدین به رفتارهای فرزند خود توجه کنند و اگر رفتارهای تحریک پذیر، غمگین و منزوی را از خود بروز داد، می توانند خطر را حس کنند و با مراجعه به روانشناس نوجوان به تشخیص و درمان آن کمک کنید.

تشخیص دقیق و مداخله زودهنگام، قدم های اساسی برای درمان هستند؛ والدین آگاه با اقدامات به موقع، به درمان سریع این اختلال کمک می کند.

2- اختلالات اضطرابی و استرس

استرس و اضطراب، در دوره نوجوانی بسیار دیده می شود که می تواند عوارض جدی داشته باشد. یک نوجوان با روان درمانی، مدیریت استرس را یاد می گیرد.

اما در این میان برخی از نوجوانان استرس بیش از حدی را تجربه می کنند؛ دائم نگران وقوع اتفاق بد هستند یا با صحبت کردن در جمع مشکل دارند. در این مورد نیز مراجعه به روانشناس نوجوان ضروری است.

3- مدرسه و مشکلات اجتماعی

نوجوان ممکن است درگیر مشکلاتی مانند افت تحصیلی باشد و نداند از چه کسی باید کمک بگیرد در این مورد روانشناس می تواند با حمایت از او راهکارهای درست را به او نشان دهد و با یاد دادن مهارت به او، کمک کند در مدرسه موفق عمل مند.

4- عزت نفس پایین

با دوره بلوغ و تغییرات جسمی، ممکن است نوجوان خود را ناکافی ببیند و با مشکل عزت نفس پایین مواجه می شود. این او را در معرض خطرات زیادی از جمله اعتیاد و افت تحصیلی قرار می دهد.

5- سوگ

سوگ برای نوجوانان کمی متفاوت تر از بزرگسالان است؛ یک روانشناس نوجوان به او کمک می کند با تجربه مرگ افراد محبوب و نزدیکش کنار بیاید.

دریافت مشاور از بهترین مشاوران نوجوان

امروزه مشاوران نوجوان باتجربه ای وجود دارند که تجربه سال ها کمک به نوجوانان را دارند و با تشخیص درست مشکلات و اختلالات نوجوانان به درمان به موقع آنها کمک می کنند.

روانشناسان نوجوانان، نه تنها به درمان اختلالاتی مانند افسردگی و مشکلات خلق و خو و اعتیاد می پردازند، بلکه برخی از مسائلی که نوجوان در اثر کمبود مهارت قادر به حل آنها نیست نیز می تواند علت خوبی برای مراجعه به روانشناس نوجوان باشد.

یک مشاور و روانشناس خوب با مهارت آموزی به نوجوان کمک می کند تا در جامعه قوی ظاهر شود.

دریافت مشاور از بهترین مشاوران نوجوان

در پایان

نوجوانی دوره حساسی است و فرد با گذر از آن، به دوره بزرگسالی راه می یابد. باید اشاره کرد که در این دوره، فرد در معرض خطرات زیادی قرار می گیرد.

نوجوانان در این دوره با تغییرات فیزیکی زیادی مواجه می شوند و ممکن است نتوانند خود را بپذیرند و دچار گوشه نشینی و کاهش عزت نفس و اعتماد به نفس شوند.

یک روانشناس نوجوان باتجربه، می کوشد از طریق روان درمانی و سایر متدهای درمانی به تحلیل مسائل نوجوان بپردازد و مهارت های مورد نیاز را به او یاد دهد تا در جامعه و مدرسه موفق تر عمل کند و بتواند مسائل و مشکلات خود را با قدرت حل کند.

در برخی موارد نوجوان دچار برخی اختلالات مانند افسردگی است یا درگیر اعتیاد و بزهکاری شده است؛ در این گونه موارد حساس نیز در حیطه فعالیت روانشناس نوجوان است.

اگر نوجوانی دارید و نگران او هستید که چگونه مسائل و مشکلات خو را حل می کند، می توانید از روانشناسان کودک و نوجوان این مرکز کمک بگیرید. این متخصصان با تجربه، با مهارت هایی که به فرزندتان یاد دهند، به او کمک می کنند به سلامت از این دوران عبور کند.

برای مشاوره تلفنی با شماره 9099071985 تماس بگیرید.

سوالات متداول

چرا مراجعه به روانشناس نوجوان ضروری است؟

در دوران رشد نوجوان، شرایطی پیش می آید که نوجوان نمی تواند خود به تنهایی مشکلاتی از قبیل افت تحصیلی یا عدم اعتماد به نفس و… را حل کند. در این شرایط، بهره بردن از تخصص و راهنمایی های یک روانشناس نوجوان، می تواند تاثیر مثبت و شگرفی در زندگی نوجوان ایجاد نماید.

یک روانشناس خوب، چه اقداماتی را انجام می دهد؟

یک روانشناس نوجوان باتجربه، می کوشد از طریق روان درمانی و سایر متدهای درمانی به تحلیل مسائل نوجوان بپردازد و مهارت های مورد نیاز را به او یاد دهد. در مقاله فوق، به توضیح بیشتر ویژگی های یک روانشناس نوجوان خوب پرداخته ایم.

اینستاگرام

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره