تخصصی مشاوره بگیرید برای هم اندیشی با بهتری مشاوران با ما تماس بگیرید
9099071985
مشاوره و روانشناسی خانواده هم اندیشان
0

معرفی کامل رشته روانشناسی در مقطع کارشناسی ارشد

معرفی کامل رشته روانشناسی در مقطع کارشناسی ارشد

رشته روان شناسی هر ساله جزء پرطرفدارترین رشته ها در گروه علوم انسانی به شمار رفته و افزایش ورودی رشته روان شناسی طی سالیان اخیر دلیل محکمی بر صحت این ادعا است.

بسته به گرایش انتخابی در مقطع کارشناسی ارشد داوطلبین رشته روان شناسی به بررسی و تحلیل مباحث رفتاری و روانی انسان مانند احساس، ادراک، شخصیت، تفکر، هوش، حافظه، هیجان و انگیزیش پرداخته و مورد مطالعه قرار می دهند.

داوطلبینی که قصد ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد روانشناسی را دارند باید نسبت به نحوه پذیرش دانشگاه ها این مقطع و بازار کار گرایشات رشته روان شناسی اطلاعات کاملی داشته در اختیار داشته باشند.

در صورتی که به کسب اطلاعات در مورد تحصیل رشته انسانی در مقطع ارشد، گرایشات این رشته و بازار کار این گرایشات در شرایط امروز علاقه مند هستید، در ادامه بحث همراه ما باشید.

پذیرش تحصیل رشته روانشناسی در ارشد

برای کسب اطلاعات کامل در مورد گرایشات رشته روان شناسی، هر ساله اطلاعیه هایی از سوی سازمان سنجش در دسترس متقاضیان کنکور کارشناسی ارشد قرار گرفته و با توجه به اینکه در وزارت علوم و وزارت بهداشت گرایش های ارشد روانشناسی متفاوت است، داوطلبان باید دفترچه مربوط به هر دو گروه را به صورت جداگانه مطالعه کنند.

طول دوره کارشناسی ارشد روانشناسی

طول دوره کارشناسی ارشد رشته روانشناسی برای تمامی گرایش ها حداقل چهار، نیمسال تحصیلی و و حداکثر شش نیمسال تحصیلی است و دانشجویان این رشته در مقطع ارشد باید در مدت زمان تعیین شده 38 واحد درسی طبق چارت هر گرایش را بگذرانند.

پذیرش تحصیل رشته روانشناسی در ارشد

گرایشات رشته روانشناسی در مقطع کارشناسی ارشد

روانشناسی بالینی

روانشناسی عمومی
سنجش و اندازه گیری روان سنجی

روان شناسی صنعتی و سازمانی

روان شناسی اسلامی

روانشناسی بالینی کودک و نوجوان
بهداشت روان

روانشناسی تربیتی

تعیین ظرفیت کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی

پذیرش  دانشجو توسط دانشگاه ها برای رشته روانشناسی به دو صورت با آزمون و به بدون آزمون انجام می گیرد.

لازم به ذکر است داوطلبان گرایش‌ های مختلف رشته روانشناسی پس از اعلام نتایج اولیه، فرصت دارند با توجه به اطلاعات درج‌ شده در کارنامه اولیه آزمون ارشد و بر اساس ظرفیت پذیرش در هر یک از دانشگاه‌ ها، نسبت به انتخاب رشته در آزمون کارشناسی ارشد اقدام نمایند.

در کارنامه اولیه اعلام نتایج کنکور ارشد روانشناسی به هر یک از گرایش‌ های این رشته یک کد ضریب اختصاص داده شده که در دفترچه انتخاب رشته ارشد آن رشته قابل مشاهده بوده و رتبه داوطلب برای هر یک از این گرایش‌ ها با توجه به ضرایب در نظر گرفته شده اعلام می‌ شود.

گرایشات رشته روانشناسی در مقطع کارشناسی ارشد

مهارت های مورد نیاز برای رشته روان شناسی

دانشجویان این رشته باید مهارت و توانایی هایی که زمینه ساز کسب موفقیت برای افراد در این رشته می شود، مانند انعطاف پذیری، تمرکز، ثبات تصمیم گیری، قدرت حل مساله و علاقه به انسان ها در حل مشکلاتشان را خود داشته باشند.

بازار کار و فرصت های شغلی رشته روانشناسی

بسته به سطح تحصیلات و سابقه کار فرصت های شغلی برای فارغ التحصیلان رشته روانشناسی متفاوت خواهد بود.

به عنوان مثال فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی در رشته روانشناسی می توانند در مراکز دولتی مانند بهزیستی، شهرداری، نیروی انتظامی، سازمان زندان ها، کانون اصلاح و تربیت، بیمارستان ها، مراکز مشاوره و مهد کودک ها به عنوان مربی مهد مشغول به کار شوند.

فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی ارشد این رشته نیز در گرایش های روانشناسی عمومی، روانشناسی بالینی، روانشناسی بالینی کودک و نوجوان و روانشناسی شخصیت می توانند به عنوان کارشناس در مراکز دولتی مانند بهزیستی، شهرداری، نیروی انتظامی، سازمان زندان ها، کانون اصلاح و تربیت، به عنوان معلم یا مشاور مدرسه در آموزش و پرورش، در کلینیک های درمان اعتیاد – کلینیک های درمانی و مشاوره ای فعالیت کنند.

همچنین این افراد می توانند با دریافت مجوز برای تاسیس کلینیک مشاوره نیز اقدام نمایند. لازم به ذکر است فارغ التحصیلان گرایش روان شناسی اسلامی نیز می توانند در واحد گزینش و تربیت نیروهای مسلح و به عنوان مشاور تربیتی در مدارس و آموزشگاه های مختلف کشور فعالیت نمایند.

بازار کار و فرصت های شغلی رشته روانشناسی

سخن پایانی

رشته روانشناسی همواره از پرطرفدارترین رشته های انسانی بوده که با مشاهده میزان درآمد و رده های شغلی فارغ التحصیلان این رشته در بازار کار متوجه گستره فعالیت این رشته می توان شد.

در حالت کلی باور عموم برای افرادی که وارد تحصیل رشته روانشناسی می شوند، به این صورت است که این افراد عموما علاقه به فعالیت به عنوان مشاور تخصصی یا تاسیس کلینیک جهت امور مشاوره ای و تربیتی دارند؛ ولی در کنار این امور امروزه فرصت های شغلی مانند: گزینش منابع انسانی سازمان ها یا مشاوره امور تربیتی و آموزشی مدارس و آموزشگاه ها چند نمونه از مشاغلی جدید و پر طرفداری هستند که به دلیل داشتن شرایط مناسب کاری برای فعالیت فارغ التحصیلان رشته روان شناسی، هم اکنون به کانون توجه دانشجویان این رشته تبدیل شده اند.

سوالات متداول

طول دوره کارشناسی ارشد رشته روانشناسی چقدر است؟

دوره کارشناسی ارشد رشته روانشناسی برای تمامی گرایش ها حداقل چهار و نیم سال تحصیلی و شش نیمسال تحصیلی در نظر گرفته شده و دانشجویان این رشته در مقطع ارشد باید در مدت زمان تعیین شده 38 واحد درسی طبق چارت هر گرایش را بگذرانند.

گرایشات مهم رشته روانشناسی در حال حاضر کدام گرایش ها هستند ؟

گرایشات روانشناسی بالینی، روان شناسی، روان سنجی، روانشناسی صنعتی سازمانی، خانواده درمانی و روان شناسی بالینی کودک و نوجوان امروزه از پرطرفدارترین گرایشات رشته روان شناسی در مقطع کارشناسی ارشد به شمار می روند.

پذیرش رشته روان شناسی در مقطع ارشد به چه شکل است؟

پذیرش دانشگاه ها برای رشته روانشناسی به دو صورت: با آزمون و به بدون آزمون انجام گرفته و در حال حاضر از کل ظرفیت روانشناسی تعداد 10067 نفر صرفا بر اساس سوابق تحصیلی و 5 نفر برای مناطق محروم جذب می شوند.

بازار فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی ارشد رشته روان شناسی به چه شکل است ؟

فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی ارشد رشته روان شناسی بر اساس گرایش تحصیلی می توانند به عنوان کارشناس در مراکز دولتی مانند بهزیستی، شهرداری، نیروی انتظامی، سازمان زندان ها و کانون اصلاح و تربیت به عنوان معلم یا به عنوان مشاور مدرسه در آموزش و پرور یا در کلینیک های درمان اعتیاد فعالیت کنند و با دریافت مجوز از سازمان نظام روانشناسی برای تاسیس کلینیک مشاوره اقدام نمایند.

اینستاگرام

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره