اکثر افرادی که در کنکور ریاضی شرکت می کنند رویای مهندس شدن در بهترین دانشگاه های سراسری را دارند. اما آیا همه داوطلبان با وجود درس خواندن های بسیار می توانند موفقیتی را که شایسته شان باشد، کسب کنند؟
تنها درس خواندن دلیل بر موفقیت افراد نیست، برنامه ریزی صحیح و اصولی تا اندازه زیادی موفقیت داوطلبان را در کنکور تضمین می کند.
برای آنکه بتوانید در این آزمون سرنوشت ساز، موفقیت لازم را کسب کنید، بهتر است گامی متفاوت در این جهت بردارید و با کامل ترین و بهترین برنامه ریزی تحصیلی کنکور ریاضی برای موفقیت پیش بروید.
در این مقاله به شما خواهیم گفت که چگونه کامل ترین و بهترین برنامه ریزی کنکور ریاضی را داشته باشید.
چگونه کامل ترین و بهترین برنامه ریزی کنکور ریاضی 1400 را داشته باشیم؟
مواردی که در این بخش گفته می شود را به خوبی به خاطر بسپارید تا در هنگام ارزیابی بهترین برنامه ریزی استفاده کنید.
مشخص کردن هدف
اولین گام برای برنامه ریزی کنکور ریاضی این است که هدف خودتان را مشخص کنید. منظور از مشخص کردن هدف این است که قصد تحصیل در کدام رشته را دارید و رشته مورد نظر شما در کدام زیر گروه آموزشی قرار دارد.
از آنجایی که ضرایب دروس اختصاصی در رشته های مختلف متفاوت است باید با ضرایب دروس مختلف در زیر گروه های آموزشی مختلف آشنا باشید.
بعد از آشنایی با ضرایب دروس در رشته های مختلف بر اساس اهمیت دروس زمان مطالعاتی خود را مشخص کنید.
تعیین بازه های زمانی کلی (برنامه ریزی بلند مدت)
چهار بازه زمانی سه ماهه برای کنکور ریاضی در نظر گرفته می شود:
سه ماهه تابستان
سه ماهه تابستان جزو پر اهمیت ترین بازه های زمانی برای برنامه ریزی کنکور ریاضی است. در این بازه زمانی دروس اختصاصی بیشتر و دروس عمومی کمتر مطالعه می شود.
دانش آموزان با پایه قوی در فصل تابستان باید جمع بندی دروس پایه به همراه دروس تخصصی پایه دوازدهم را مطالعه کنند. دانش آموزان با پایه ضعیف می توانند به مطالعه دروس پایه پرداخته و به صورت کامل اشکالات آن را برطرف کنند. چرا که بیشترین سوالات کنکور از دروس پایه مطرح می شود.
سه ماهه مهر تا دی ماه
در این بازه زمانی دانش آموزانی که باید دروس مدرسه را نیز مطالعه کنند وقت کمتری نسبت به تابستان دارند. این افراد به خاطر کمبود وقت و فشار درسی بالا، فرصت زیادی برای عقب افتادن از برنامه را ندارند و باید به انجام برنامه شان پایبند باشند.
دی ماه که فصل امتحانات است بهترین زمان برای جمع بندی نصف دروس سال دوازدهم است.
دانش آموزان پشت کنکوری زمان زیادی برای مطالعه دارند این افراد در بازه زمانی مهر تا دی ماه باید ۷۰ درصد به مطالعه دروس تخصصی و ۳۰ درصد به مطالعه دروس عمومی اختصاص دهند.
سه ماهه دی تا اسفند ماه
در این بازه زمانی باید ۶۰ درصد به مطالعه دروس تخصصی و ۴۰ درصد به مطالعه دروس عمومی اختصاص یابد.
سه ماه فروردین تا خرداد
این بازه زمانی خود به دو بخش دوران طلایی جمع بندی عید نوروز و باقی روزها تقسیم می شود.
تعطیلات عید نوروز از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، این بازه زمانی از تابستان نیز مهمتر است. در این بازه زمانی باید دروس تخصصی را به طور کامل جمع بندی کنید و با تست زنی آن را مرور کنید.
بیشتر افراد در این بازه زمانی انگیزه خود را از دست می دهند و تفاوت بین رتبه های برتر و معمولی در این سه ماه اتفاق می افتد.
برنامه ریزی میان مدت
این برنامه ریزی کلی (سه ماهه) تصویری کلی از برنامه مطالعاتی در اختیار داوطلب قرار می دهد. برای قابل اجرا تر شدن این برنامه ریزی ها باید آن را به اهداف میان مدت تقسیم کرد. اهداف میان مدت برنامه های هفتگی یا دو هفتگی هستند.
برنامه آزمون های آزمایشی موسسات مختلف که به صورت دو هفته ای برگزار میشوند، داوطلب را موظف به مطالعه فصل های تعیین شده در آزمون می کنند در نتیجه آزمون کیفیت مطالعه هفتگی سنجیده می شود.
در برنامه هفتگی مطالبی که در روزهای مختلف باید مطالعه شود مشخص می شود.
برنامه ریزی کوتاه مدت
برنامه ریزی کوتاه مدت همان برنامه ریزی روزانه است. در برنامه ریزی روزانه باید موارد زیر را رعایت کنید:
- برنامه ریزی برای داوطلبان کنکور ریاضی باید بر مبنای نقاط قوت و ضعف و ویژگی ها و توانایی های وی تنظیم شود. هر فردی برنامه مختص به خود را دارد و نمی توان یک برنامه ثابتی را برای همه افراد توصیه کرد.
- برنامه ریزی باید منطقی و واقع بینانه و قابل اجرا باشد. ممکن است دانش آموزی توان بیش از ۱۰ ساعت مطالعه در روز را داشته باشد و دانش آموز دیگری نتواند بیش از ۷ ساعت در روز مطالعه کند.
- برنامه ریزی باید انعطاف پذیر باشد و تایم های جبرانی برای جبران دروس عقب افتاده اختصاص دهید.
- در برنامه ریزی روزانه خود حتماً تنوع را رعایت کنید و در کنار هر درس اختصاصی، یک درس عمومی را بگنجانید. دو درس اختصاصی را پشت سر هم مطالعه نکنید.
- مطالعه دروس اختصاصی سخت را که یادگیری آن برایتان مشکل است به زمان هایی موکول کنید که مغز بیشترین بازدهی را دارد.
- حتما دفتر برنامه ریزی داشته باشید و ساعات مطالعه خود را در آن ثبت کنید. تا بتوانید وضعیت مطالعه خود را ارزیابی کنید.
- در انتهای روز زمانی را برای مرور دروس مطالعه شده قرار دهید.
- بعد از هر 1.5 ساعت مطالعه ۱۰ دقیقه زمان برای استراحت خود در نظر بگیرید.
- تعداد تست هایی که در هفته باید کار کنید را نیز مشخص کنید. برای هر مبحث مطالعه شده تعدادی تست بزنید.
- در حین مطالعه دروس حتما یادداشت برداری کنید تا در زمان مرور و جمع بندی از آن استفاده کنید. یکی از بهترین روش ها برای مرور دروس تست زنی است.
سخن آخر
همانطور که قبلاً هم اشاره شد داشتن یک برنامه ریزی اصولی و دقیق می تواند شما را در رسیدن به هدف و قبولی در رشته مورد نظرتان تان کمک کند.
شما می توانید با مشاوران ما در مرکز مشاوره هم اندیشان تماس بگیرید و راهنمایی های لازم را دریافت کنید.
شما می توانید این اطمینان را داشته باشید که بهترین برنامه ریزی را دریافت خواهید کرد و قبولی شما در کنکور تضمین خواهد شد.
سوالات متداول
چقدر زمان برای مطالعه دروس اختصاصی و عمومی در نظر بگیریم؟
در هر تایم مطالعه 2.5 ساعت برای هر درس اختصاصی و 1.5 ساعت و برای دروس عمومی زمان صرف کنید.
آیا می توان در یک برنامه هفتگی درسی را حذف نموده و مطالعه آن را به زمان دیگری موکول کرد؟
تنوع را در برنامه ریزی هفتگی خود حفظ کنید و در طول هفته تمامی دروس را بگنجانید و هرگز هیچ کدام از درس ها را حذف نکنید.
چند ساعت در روز مطالعه کنیم؟
برای اینکه از خستگی ذهنی و بی انگیزگی در روزهای ابتدایی جلوگیری شود توصیه می شود، ساعات مطالعه خود را از روزی 3 یا 4 ساعت شروع کنید و به تدریج بر اساس توانایی خود در هفته یک ساعت بر ساعت مطالعاتی خود بیافزایید.
نظرات کاربران