تخصصی مشاوره بگیرید برای هم اندیشی با بهتری مشاوران با ما تماس بگیرید
9099071985
مشاوره و روانشناسی خانواده هم اندیشان
0

 سامانه همگام چیست؟

 سامانه همگام چیست؟

امروزه با همه جانبه شدن ارتباطات و افزایش کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات، وزارت آموزش و پرورش نیز نسبت به هوشمند سازی سامانه‌ های کاربردی خود اقدام کرده است و با افزایش کاربرد تکنولوژی در ارتباط بین واحدهای خود، سرعت و کیفیت خود را افزایش داده است.

سامانه همگام یکی از این کاربرد ها در زمینه به وجود آوردن ارتباط آسان و همچنین استفاده از امکانات تحصیلی است. این سامانه دسترسی تمام دانش آموزان، مدیران، معلمان و اکثر کادر اداری آموزش و پرورش را شامل می شود.

سعی داریم در این مطالعه به بررسی کاربرد سامانه همگام و نحوه استفاده از آن بپردازیم؛ پس تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

 سامانه همگام چیست؟

همان گونه که در مقدمه گفته شد این سامانه‌ نحوه ارتباط و تعامل بین تمامی ابزار آموزشی در آموزش و پرورش است. تمامی اطلاعیه ها و فعالیت های آموزشی، پرورشی و اداری مرتبط با دانش آموزان و مدارس از طریق این سامانه اعلام می شود.

با استفاده از این سامانه می توان برنامه هفتگی دانش آموز، کارنامه، انواع تشویقی ها و غیبت های دانش آموز و بسیاری از موارد دیگر را بررسی نمود. سامانه همگام سعی در برقراری ارتباط سه ضلع موثر آموزشی یعنی دانش آموز، والدین و معلمان را دارد.

سامانه همگام چگونه عمل میکند؟

سامانه همگام چگونه عمل میکند؟

دانش آموزان و معلمان می توانند با مراجعه به سایت همگام به آدرس  hamgam.medu.ir نسبت به فعالیت‌ های آموزش و پرورش آگاهی پیدا کنند. البته این امر مشروط به دارا بودن رمز عبور و کاربری است. چرا که با استفاده از رمز عبور و کاربری فقط افرادی که مرتبط با این سامانه هستند اجازه ورود به آن را پیدا می‌ کنند.

یعنی معلمان و دانش آموزان و همچنین کادر مدرسه با دارا بودن کاربری و رمز عبور، می‌ توانند وارد این سامانه شوند و از پنل ها و قسمت های مرتبط با خود بهره ببرند. با به وجود آمدن سامانه همگام آزمون های مشاوره ای و هدایت های تحصیلی در این سامانه برقرار می شوند.

دانش آموزان در مقاطع مختلف می توانند برای انجام آزمون های مشاوره ای به این سامانه مراجعه کنند. همچنین هدایت تحصیلی دانش‌ آموزان هم به منظور انتخاب و تعیین رشته تحصیلی خود در این سامانه برقرار است.

دانش آموزان پایه نهم می توانند با مراجعه به سایت سامانه همگام و انجام تست ها و آزمون های متفاوت نقاط قوت و ضعف و استعدادهای خود را تشخیص دهند و به صورت اینترنتی مورد سنجش قرار گیرد.

مشاوران تحصیلی نیز با توجه به سنجش انجام شده می تواند پیشنهادات لازم را برای آنها ارائه دهند. قسمت‌ هایی از سامانه همگام به منظور ورود معلمان، مدیر و کادر مدرسه تعبیه شده است که هر کدام با توجه به کارایی خود قسمت های مختلفی را دارد.

ورود کاربران در سامانه همگام

ورود کاربران در قسمت مشخص شده

نام کاربری و رمز عبور جهت ورود به همگام چیست؟

غالباً برای ورود به سامانه همگام نیاز به داشتن نام کاربری و رمز عبور است. کاربران پس از وارد کردن نام کاربری و رمز عبور وارد سامانه همگام می شوند. معمولاً در اولین ورود کد ملی به عنوان نام کاربری ثبت می شود. رمز عبور معلمان و دانش‌ آموزان توسط مدیر مدرسه اعلام می گردد.

یعنی در ابتدای سال تحصیلی مدیر مدرسه با دریافت رمز عبور همه محصلین در مدرسه خود، می‌ تواند آن ها را به دانش آموزان اعلام کند. دانش‌ آموزان نیز با در دست داشتن رمز عبور پس از وارد کردن کد ملی به عنوان نام کاربری وارد فضای همگام ‌شوند. معلمان نیز برای دریافت رمز عبور خود باید به مدیر مدرسه مراجعه کنند.

یعنی رمز عبور سامانه همگام برای معلمان نیز توسط مدیر مدرسه اعلام می شود. در صورتی که یکی از پرسنل آموزش و پرورش شامل معلمان، مدیر و کادر اجرایی مدرسه برای ورود به سامانه همگام دچار مشکل شوند، می توانند با مراجعه به کارشناس فناوری منطقه و استان خود نسبت به رفع کردن مشکل اقدام کنند.

لازم به ذکر است افراد برای دریافت فیش حقوقی خود می توانند از همان رمز همگام استفاده کنند.

نام کاربری و رمز عبور جهت ورود به همگام چیست؟

راهنمای ورود به سامانه همگام

پس از وارد کردن آدرس  hamgam.medu.ir  هر یک از کاربران وارد فضایی می شوند که نیازمند ارائه اطلاعات خود با نقش مد نظر است.

همان­گونه که بیان شد افراد با وارد کردن کد ملی به عنوان نام کاربری و رمز عبور اعلام شده توسط مدیر مدرسه می توانند وارد فضای سامانه همگام شوند که پس از ورود به سامانه همگام پنل های مختلفی را با توجه به نقش مشخص شده مشاهده می کنند.

در صورتی که دانش آموز بخواهد جهت انجام امور هدایت تحصیلی خود مانند انتخاب رشته و انجام آزمون های مشاوره ای اقدام کند، می توانند با ورود به پنل هدایت تحصیلی نسبت به تعیین توانایی‌ ها و علایق و مهارت ها جهت انتخاب رشته اقدام کند.

این فرم با توجه به اولویت ‌های دانش آموز تکمیل می شود و مشاوران پس از مشاهده اولویت ها و همچنین آزمون دانش آموز پیشنهادات خود را جهت انتخاب رشته اعلام می کنند.

قسمت دیگری که دانش آموزان می توانند به آن مراجعه کنند. انجام آزمون های مشاوره ای است که می توانند مشاهده کنند و در صورت تمایل از آزمون سلامت روان همگام نیز استفاده کنند.

راهنمای ورود به سامانه همگام

چه قسمت هایی در سامانه همگام وجود دارد؟

پنل ها و قسمت های مختلفی در سامانه همگام وجود دارد پنل یا ماژول به هر کدام از قسمت های مجزا در سامانه همگام گفته می شود که هر کدام عملکرد خاص خود را دارند.

افرادی که دسترسی به سامانه همگام داشته باشند می توانند با ورود به هر کدام از ماژول ها عملکرد مخصوص به خود را مشاهده کنند؛ مثلاً می توانند با مراجعه به ماژول های مختلف در انتخابات های دانش آموزی و یا جشنواره های مختلف شرکت کنند و فعالیت‌ های آموزشی و المپیاد های پژوهشی را انجام دهند؛ همچنین برای مشاهده کارنامه می‌ توانند در ماژول کارنامه اقدام کنند.

به صورت کلی در صورتی که دانش آموز و یا حتی کادر مدرسه تمایل به استفاده از انواع ماژول ها را داشته باشند، می‌ توانند در قسمت مجوز ها آن را مشاهده کنند.

مواردی مانند المپیاد های دانش آموزی، انجام تکالیف، بیمه دانش آموزی، جشنواره و مسابقات از جمله سایر ماژول های موجود در سامانه همگام هستند.

شرکت در آزمون های همگام به چه صورت است؟

سامانه همگام هر ساله با برگزاری آزمون های تخصصی در صفحات خود به صورت مجازی در زمینه های تحصیلی و اخلاقی سعی در برطرف کردن نقاط ضعف دانش آموزان دارد.

یکی از آزمون های مهم در سامانه همگام آزمون های مشاوره ای است که معمولاً برای دانش آموزان وجود دارد یکی دیگر از آزمون های بسیار مهم برای دانش آموزان پایه نهم تحت عنوان آزمون هدایت تحصیلی صورت می‌ گیرد.

این قسمت تمایل و عدم تمایل، دانش آموزان را برای رشته های مختلف مشخص می کند. دانش آموزان می توانند برای پی بردن به مشکلات رفتاری، نقاط قوت و ضعف خود در آزمون های مشاوره ای و برای پی بردن به نقاط قوت و ضعف آموزشی و همچنین علایق و سلیقه های خود به آزمون هدایت تحصیلی در پایان نهم مراجعه کنند.

برای انجام آزمون های مشاوره ای می توانند پس از ورود کد ملی و رمز عبور وارد سایت همگام شوند و پس از مشخص کردن نقش خود در قسمت آزمون های مشاوره ای، روی آیکون شرکت در آزمون خود ارزیابی، دفترچه سوالات را دریافت کنند و از بین گزینه‌ های کاملا موافقم، موافقم، نظری ندارم، مخالفم و کاملا مخالف یک گزینه را انتخاب کنند و در آزمون مشاوره ای، آزمون سلامت روان و آزمون هدایت تحصیلی خود شرکت کنند.

شرکت در آزمون های همگام به چه صورت است؟

سخن آخر

در این بخش در مورد سامانه همگام و راهنمای کاربردی استفاده از آن صحبت کردیم. شما می توانید در صورت داشتن هرگونه سوال در مورد استفاده از این سامانه، با مشاوران ما در مرکز مشاوره هم اندیشان تماس بگیرید و سوالات خود را جویا شوید.

سوالات متداول

کاربرد سامانه همگام چیست؟

سامانه همگام به منظور تسهیل ارتباط بین دانش‌ آموزان، معلمین و والدین برقرار شده است.

آزمون های مشاوره ای چه تاثیری در سامانه همگام دارند؟

آزمون های مشاوره ای به منظور برطرف کردن مشکلات جسمانی، روانی و تحصیلی دانش‌ آموزان تعبیه شدن و به صورت محرمانه با نظر کارشناسی مشاور صورت میگیرد.

آیا همه افراد می‌ توانند به سامانه ‌همگام دسترسی داشته باشند؟

سامانه همگام مخصوص دانش آموزان و مسئولین آموزشی است و افراد عادی دسترسی به سامانه همگام را ندارند.

اینستاگرام

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره