همانطور که می دانید، طلاق یعنی جدایی رسمی زن و شوهر که ممکن است باعث بروز آسیب هایی به طرفین و یا فرزندان آنها شود. در طی جریان طلاق، زن و مرد فشارهای روانی زیادی را تحمل می کنند.
طلاق به هر دلیلی که باشد، بازتاب خوبی در جامعه نخواهد داشت و زندگی حال و آینده افراد و به ویژه زنان را با مشکل مواجه خواهد کرد.
بسیاری از افراد بدون توجه به احکام طلاق و حقوقشان، با هیجان تصمیم به این کار می گیرند. این در حالی است که ممکن است مشکلات این زوج ها قابل حل باشد و نیازی به طلاق نباشد.
برای فردی که به طلاق می اندیشد سوالات زیادی از جمله “طلاق بگیرم یا نه؟” و “چگونه مشاوره طلاق می تواند به من کمک کند؟” یا “چه زمانی باید طلاق گرفت؟”
برای اینکه فرآیند طلاق، آسیب های کمتری را به افراد وارد کند، مشاوره طلاق یک راه کار بسیار خوب و ضروری است. برای اینکه با مشاوره طلاق و مزایای آن بیشتر آشنا شوید، توصیه می کنیم که این مقاله را بخوانید.
منظور از مشاوره طلاق چیست؟
مشاوره طلاق، به معنی کمک به زوجین برای جدا شدن نیست؛ بلکه مشاور سعی می کند تا مشکلات زن و شوهر را بررسی کند و برای نجات زندگی مشترک و بهبود رابطه زن و شوهر، راهنمایی های لازم را ارائه دهد.
در صورتیکه مشاور تشخیص دهد که طرفین می توانند به زندگی مشترک خود ادامه دهند، آن ها را به سمت ارتباطات صحیح و ادامه زندگی مشترک هدایت خواهد کرد تا از آسیب های طلاق جلوگیری کند.
مشاوره طلاق چه موقعی انجام می شود؟ در صورتی که مشاور به این نتیجه برسد که امکان ادامه زندگی مشترک برای این دو نفر وجود ندارد، مشاور به آنها کمک خواهد کرد که با آگاهی از حقوق خود، مراحل قانونی این فرایند را طی کنند و با کمترین میزان آسیب از همدیگر جدا شوند.
در برخی از موارد طلاق بهترین راه برای به حداقل رساندن آسیب ها است.
دلایل طلاق
طلاق به دلایل زیر می تواند رخ دهد
- مشکلات جنسی
- مسائل مالی
- خیانت
- تفاوت های شخصیتی
مراحل عاطفی و احساسی طلاق چیست؟
-
- انکار
- درد و عدم اطمینان
- خشم
- چانه زنی
- احساس گناه
- افسردگی
- پذیرش
مشاوره طلاق چه موقع انجام می گیرد؟
معمولا مشاوره طلاق قبل از روال قانونی صورت می گیرد و هدف آن حل مشکل زوجین و برگرداندن آن ها به زندگی مشترک است. ممکن است این تصمیم ناشی از برخی مشکلات کوچک باشد که اکنون بعلت عدم توجه به حل آنها، تبدیل به مشکلات بزرگ شده باشد و یا طلاق عاطفی مابین زوجین صورت گرفته باشد که اکنون تصمیم بر طلاق جدی گرفته شده است.
امروزه مشاوره طلاق، بخش اجباری در امر طلاق ها است به خصوص طلاق هایی که به صورت توافقی انجام می شوند.
در برخی موارد این نوع مشاوره بعد از طلاق نیز صورت می گیرد. در مواردی که طلاق تصمیم قطعی افراد است، مشاوره به منظور کنار آمدن با شرایط بعد از طلاق صورت می گیرد.
حتی ممکن است این جلسات برای والدین زوج ها برگزار شود. برخی از والدین با دخالت های بی جا زندگی زوجین را به خطر می اندازند که با این مشاوره ها و کسب آگاهی، از طلاق آن ها می توان جلوگیری کرد.
مشاوره قبل از طلاق چیست؟
مشاوره قبل از طلاق به شما یاد می دهد چگونه به طور موثر با هم ارتباط برقرار کنید و با حقوق خود در هنگام طلاق آشنا شوید. اگر فرزندی دارید مشاور به شما می گوید که چگونه متمدنانه رفتار کنید تا کودکان کمتر آسیب ببیند.
در صورت تصمیم به طلاق در مورد «فرزندپروری طلاق» نیز به شما آموزش می دهد.
مشاور به شما کمک می کند بفهمید آیا واقعا به طلاق نیاز دارید یا نه. در برخی موارد بسیاری از مشکلات با راهکارهایی که مشاور می دهد قابل مرتفع شدن است و زوجین به شرطی که برای رابطه خود تلاش می کنند می توانند از طلاق جلوگیری کنند و زندگی رابطه را حفظ کنند.
در بسیاری از موارد نجات رابطه به نفع خانواده است بهتر شدن زن و مرد باعث می شود کودکان در خانه ای پر از آرامش رشد کنند.
مشاوره پس از طلاق چیست؟
هنگامی که یک رابطه بلندمدت مختل می شود افراد علاوه بر احساساتی مانند غم و اندوه نمی توانند با زندگی پس از طلاق کنار بیایند. زندگی پس از طلاق می تواند سنگین دلهره آور باشد.
مشاوره طلاق به شما کمک می کند با عواقب طلاق بهتر کنار بیایید. عزت نفس خود را بالا برده و اعتماد به نفس خود را پس بگیرد.
صحبت با یک مشاور طلاق می تواند باعث رهایی از احساسات منفی از جمله سرزنش خود، احساس گناه و بی ارزشی شود. رهایی از یک زندگی مخرب می تواند شما را درگیر کند مشاوره طلاق باعث می شود هویت خود را دوباره کشف کنید و به زندگی جدید خود ادامه دهید. .
چرا مشاوره پیش از طلاق ضروری است؟
80 درصد طلاق ها در 5 سال اول زندگی اتفاق می افتند. برای همین توصیه می شود که افراد قبل از ازدواج به صورت طولانی مدت و هدف دار، مشاوره دریافت کنند تا ازدواج موفقی داشته باشند.
در صورتی که به هر دلیل زوجین تصمیم به جدایی بگیرند، بهتر است به مشاور طلاق مراجعه کنند.
طلاقی که به سرعت و بدون بررسی کافی انجام شود، صدمات روحی و جسمی زیادی به دنبال خواهد داشت. بنابراین زوجین باید به خود فرصت بدهند تا با مشاوره خوب، بهترین تصمیم را برای زندگی خود بگیرند.
مشاوره برای تصمیم به طلاق
این را بدانید که داشتن یک یا چند مشکل به این معنا نیست که ازدواج شما به آخر رسیده است. تصمیم به طلاق باید واقع بینانه گرفته شود.
در ادامه برخی از دلایلی که می تواند باعث تصمی به طلاق شود بر می شماریم
- از زندگی مشترک لذت نمی برید
- مقایسه همسر با دیگران
- زندگی و رابطه فرسایشی
- ترس از بیان احساسات
- فرو رفتن در نقش قربانی
- کنترل شدن برچسب خوردن و تهمت بی دلیل از سوی همسر
چگونه بفهمم که آیا به مشاوره طلاق نیاز دارم؟
بسیاری از مردم می توانند با طلاق و عواقب پس از آن کنار بیایند اما در برخی طلاق ها آن قد رفلج کننده هستند که زندگی روزمره فرد را مختل می کنند.
اگر درد طلاق آن قدر زیاد است که خود به تنهایی نمی توانید مسائل خود را حل کنید و سلامت روان شما به خطر افتاده یا فرزندانتان در معرض آسیب هستند آن وقت به مشاوره طلاق نیاز ضروری دارید.
آیا به مشاوره طلاق نیاز دارم؟
اگر هنوز نمی دانید که به طلاق نیاز دارید یا نه با بررسی برخی از نشانه های زیر می توانید بفهمید که به کمک تخصصی نیاز دارید یا نه
- احساس ناامیدی
- بیزاری از خود
- احساسا بی ارزشی برای داشتن خوشبختی
- انزوا
- از دست دادن علاقن نسبت به کارهایی که سابقا دوست داشته اید
- خشم غیرقابل کنترل
- مشکل خواب
- اضطراب زیاد
- افکار خودکشی
مشاوره برای فرزندان طلاق به چه صورت می باشد؟
بخشی از مشاوره طلاق، به فرزندان اختصاص دارد. فرزندانی که والدین آنها از هم جدا می شوند، بیشترین آسیب را خواهند دید؛ بنابراین لازم است که با دریافت مشاوره از آسیب دیدن فرزندان جلوگیری شود.
در این راستا والدین باید قبل از اقدام به جدایی، با مشاور صحبت کنند و تمامی جوانب کار را بررسی نمایند.
همچنین در صورتی که طلاق بین والدین قطعی شد، مشاور باید فرزندان را برای پذیرش این اتفاق آماده کند تا آن ها بتوانند با این موضوع کنار بیایند و کمتر اذیت شوند.
مراحل دریافت مشاوره طلاق به چه صورت می باشد؟
زوجین برای دریافت مشاوره طلاق توافقی باید مراحل زیر را طی کنند:
- گرفتن وقت مشاوره
- مراجعه هر دو طرف به مشاور و در میان گذاشتن مشکل
- ادامه مشاوره حداقل 2 جلسه برای کاهش هیجانات
- بررسی علل نارضایتی طرفین به وسیله مشاور
- همراهی زوجین با مشاور برای یافت راه حل های عملی و تامین بخشی از خواسته های منطقی طرفین
- ادامه مشاوره با فرزندان به صورت های مختلف (جداگانه یا جمعی)
- بررسی شدت مشکل در بازه زمانی تعیین شده
- اراده بهترین راه برای طلاق؛ در صورتی که طلاق بهترین راه برای طرفین باشد.
- بررسی قوانین طلاق و دادن اطلاعات دقیق به طرفین در مورد نیازهای حقوقی آن ها
مشاوره طلاق چه مزایایی دارد؟
در ادامه به بیان برخی از مزایای دریافت مشاوره طلاق خواهیم پرداخت.
تعدادی از این مزایا، عبارتند از:
- احتمال حل شدن مشکلات زندگی زناشویی و برگشتن به زندگی
- آگاهی از حق و حقوق به خصوص برای خانم ها در صورت تصمیم به جدایی
- مشورت و توافق در مورد حضانت فرزندان
- کمک به غم و اندوه بعد از طلاق
- کمک به بازسازی روحیه افراد و مدیریت بهتر زندگی
مشاوره تلفنی طلاق چه مزیت هایی نسبت به مشاوره حضوری دارد؟
یکی از روش های مشاوره آسان، مشاوره تلفنی است.
بزرگترین ویژگی این نوع مشاوره آن است که هر کدام از زوجین بدون محدودیت زمان و مکان، می توانند با مشاور صحبت کنند و مشکلات و نگرانی های خود را با او در میان بگذارند.
این کار باعث می شود که از میزان ناراحتی آن ها کاسته شده و به صورت منطقی با مشکل خود روبرو شوند. همچنین مشاوره تلفنی یا مشاوره آنلاین، نیازی به صرف وقت برای رفت و آمد نخواهد داشت. همچنین لازم نیست که افراد ساعت های متمادی در روز را در ترافیک بگذرانند.
از دیگر فواید این نوع مشاوره می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- فرد می تواند ناراحتی خود را راحت تر بروز دهد.
- بسیاری از افراد مراکز مشاوره طلاق را نمی شناسند؛ اما از طریق اینترنت می توانند مشاوران زیادی را پیدا کنند.
- افرادی که در روند پروسه طلاق هستند، حال خوبی ندارند و علاقه و رغبتی برای بیرون رفتن از خود نشان نمی دهند. بنابراین می توانند در یک جای خلوت بدون اینکه کسی متوجه شود، با مشاور خود صحبت کنند.
- در بسیاری از شهرهای کوچک و روستاها، مراکزی برای مشاوره وجود ندارد؛ این افراد می توانند با مشاوره تلفنی یا آنلاین از خدمات مشاوره طلاق بهره ببرند.
اگر در زندگی خود دچار مشکلات زیادی هستید و نیاز به مشاوره دارید، می توانید با مرکز مشاوره هم اندیشان و با شماره 02191023933 تماس بگیرید و از مشاوره تلفنی این مرکز برای حل مشکلات خود استفاده کنید.
هزینه مشاوره طلاق تلفنی
بسته های مشاوره ای هم اندیشان در زمان های 10 الی 60 دقیقه ای رخ می دهد که اگر در بازه تخفیفات هم اندیشان این مشاوره را بگیرید مبلغی بین در بازه 75 هزار الی 210 هزار تومان است.
شما نیازر به پرداخت آنلاین ندارید و این هزینه به قبض تلفن شما افزوده می شود.
انواع روش های مشاوره طلاق چیست؟
یک مشاور و روانشناس با استفاده از روش های زیر می تواند به افراد کمک کند با طلاق کنار بیایند
درمان شناختی رفتاری (CBT)
دراین روش بررسی می شود که افکار شما چگونه بر احساسات و خلق و خوی شما تاثیر می گذارد. در مورد تغیر افکار و به تبع آن تغییر رفتار و خلق داشته باشید.
درمان های جایگزین
درمان های جایگزین برای کنار آمدن با غم و اندوه به فرد پیشنهاد می شود:
- هنر درمانی
- نفس عمیق
- یوگا
- ذهن آگاهی و مدیتیشن
- موزیک درمانی
روش های خودیاری
- ورزش منظم
- تغذیه مناسب
- خواب کافی
- ارتباط با دوستان
- احاطه کردن خود با افراد مثبت
- فعالیت های لذت بخش
سخن آخر
یکی از مشکلاتی که در زندگی مشترک بسیاری از افراد جامعه مشاهده می شود، مساله طلاق است.
طلاق زمانی مطرح می شود که زوجین نمی توانند مشکلات مابین خود را حل کنند. در برخی از مواقع طلاق به سرعت و بدون بررسی انجام می شود، که این کار بسیار خطرناک است و می تواند مشکلات روحی زیادی برای طرفین در پی داشته باشد
به یاد داشته باشید که راه حل هایی برای حل مشکلات وجود دارد و کافی است که زوجین از یک مشاور طلاق کمک بگیرند؛ حتی ممکن است که طرفین از اقدام برای طلاق منصرف شوند.
البته طلاق بر روی فرزندان نیز تاثیرات مخربی دارد. بنابراین والدینی که تصمیم به جدایی دارند، باید قبل از هر چیز تمامی جوانب کار را بسنجند. برای همین دریافت مشاوره طلاق بهترین راه کار است.
مشاور به طرفین کمک می کند که یا مشکلات خود را حل کرده و به زندگی مشترک خود ادامه دهند و یا اگر طلاق بهترین راه است، مشاور کمک می کند تا طرفین و فرزندان کمترین آسیب را پس از دوران طلاق تجربه کنند.
با توجه به اهمیت این موضوع، در صورتی که شما هم به دریافت مشاوره طلاق فکر می کنید، می توانید با کارشناسان ما در موسسه مشاوره هم اندیشان در ارتباط باشید. مشاوران مجرب ما آماده ارائه بهترین خدمات و مشاوره ها به شما عزیزان هستند. برای اطلاع بیشتر با شماره 02191023933 تماس بگیرید.
سوالات متداول
مشاوره طلاق چه کمکی به همسران می کند؟
مشاوره طلاق کمک می کند که زوجین کمی از احساسات و هیجانات خود دور شوند و با عقل و منطق مشکلات خود را بررسی کنند. همچنین مشاور کمک خواهد کرد تا آنها با آشنایی کامل از حقوق خود، بهترین تصمیم را بگیرند.
آیا همواره مشاوره طلاق برای جلوگیری از طلاق است؟
خیر؛ مشاوره به معنی کمک به طلاق و یا جلوگیری از آن نیست. مشاوره کمک می کند تا زوجین بهترین راه را انتخاب کنند. درواقع اگر طلاق زندگی فردی آنها را نجات خواهد داد، مشاور کمک می کند که آنها با کمترین آسیب از یکدیگر جدا شوند؛ اما اگر مشاور متوجه شود که زندگی مشترک آنها می تواند ترمیم شود، به آنها کمک خواهد کرد که از طلاق صرف نظر کنند.
مشاوره طلاق برای فرزندان به چه صورتی می باشد؟
یکی از مهم ترین بخش های مشاوره طلاق، بررسی شرایط فرزندان است. مشاور به صورت جداگانه و جمعی با فرزندان صحبت می کند و در صورتی که چاره ای جز طلاق نباشد، مشاور وظیفه دارد تا ذهن و روان فرزندان را تقویت کرده و آنها را توجیه کند تا بتوانند با طلاق والدین خود کنار بیایند.
نظرات کاربران