تخصصی مشاوره بگیرید هم اندیشان؛ هم‌فکری برای یک زندگی شادتر
۰۲۱۶۲۹۹۹۰۶۶
مشاوره و روانشناسی خانواده هم اندیشان
0

مشاوره کودک – دریافت مشاوره ی کودک از بهترین مشاوران کشور

مشاوره کودک – دریافت مشاوره کودکان از بهترین مشاوران کشور

بیشتر مردم بر این باورند که افراد در بزرگسالی و تنها در مواجه با مشکلات لاینحل، باید به مشاور مراجعه کنند. در کمال تاسف این باور اشتباه سبب گشته است تا از سلامت روان خود و فرزندانشان غافل بمانند.

سلامت روان یکی از مهم ترین پارامترهای ارزیابی یک جامعه سالم است؛ به همین دلیل کشورهای پیشرفته بیشترین تمرکز خود را برای بهبود این امر مهم به کار می ‌برند.

بهترین راه برای ایجاد یک ذهن و روان سالم، پرورش کودکانی با همین خصیصه است، که در این راستا کمک گرفتن از افراد با تخصص، می ‌تواند یاری دهنده باشد. مراجعه به مشاوران کودک و نوجوان و انجام مشاوره کودک، می ‌تواند مشکلات بسیاری را که فرزندتان به آن دچار است، شناسایی و درمان کند.

از شما دعوت می کنیم که در ادامه مطلب با مرکز مشاوره هم اندیشان همراه باشید تا شما را با مزیت های دریافت مشاوره کودک آشنا سازیم.

مشاوره کودک چیست؟

مشاوره کودک قسمتی از خدمات روانشناسی است که تمرکز آن بر روی کودکان و نوجوانان است و در آن به درمان اختلالات دوران کودکی پرداخته و به والدین نحوه برخورد با کودک و تربیت کودک را آموزش می دهد.

با کمک مشاور کودک، والدین به خوبی می توانند با آگاهی از رفتار درست، از سهل انگاری در تربیت فرزند و انجام اشتباهات، دوری کرده و کودک سالمی را تربیت کنند.

روانشناس کودک کیست ؟

روانناس کودک فردی است که در رشته روانشناسی تحصیل کرده و در زمینه تخصصی کودکان به ادامه تحصیل و تحقیق پرداخته است.

این فرد از روش های پایه ای برای درمان مسائل کودکان از جمله افسردگی، اوتیسم، بیش فعالی، عصبانیت، بدغذایی، پرخاشگری و… می پردازد.

یک روانشناس کودک با ارتباط خوبی که با کودکان برقرار می کند می تواند به مشکلات و مسائل آن ها پی برده و آن ها را درمان کند.

چرا مشاوره کودک ضروری است؟

برخلاف باور عموم در جامعه که بر این معتقدند بیماری های ذهنی و روانی مختص به کودکان نیست و افراد خردسال از این عارضه در امان هستند؛ ولی باید خاطر نشان شویم که بیماری های روحی، رابطه ‌ای با سن افراد ندارد و در هر رده سنی، این مشکلات می تواند برای فرد ایجاد شود.

به یاد داشته باشید هیچگاه با این دیدگاه که افراد در سن پایین، دچار این بیماری ها نمی شوند، از مراجعه به مشاور و انجام مشاوره کودک خود غافل نشوید.

چرا مشاوره کودک ضروری است؟

اهداف مشاوره کودک چیست؟

  • کمک به کودک برای سازگاری با احساسات و درک مشکلات خود
  • پرورش مهارتهای مقابله ای در کودک
  • آموزش مهارت کنترل احساسات به کودک
  • در برخی موارد آموزش و آگاه سازی والدین برای تربیت کودک

بیماری های شایع کودکی

برخی بیماری ‌ها و مشکلاتی که گریبانگیر افراد بزرگسال می شود، در کودکان نیز بروز پیدا می کند. در ادامه لیستی از رایج ترین بیماری های مشاهده شده در کودکان آورده شده است؛ که می توان از آنها به عنوان مخرب ‌ترین بیماری های قرن نام ‌برد.

این بیماری های رایج به شرح زیر است:

موارد بالا تنها بخش بسیار کوچکی از بیماری ‌هایی است که یک کودک به آن دچار می ‌شود و به علت اطلاعات کم والدین، غالبا دیر متوجه وجود چنین مشکلاتی در کودک می ‌شوند؛ که این امر روند درمان را طولانی خواهد کرد و پروسه درمان با مشکلات زیادی همراه می ‌شود.

افسردگی چیست؟ و علائم آن در کودکان چگونه است؟

مهم ترین و خطرناکترین بیماری که تمام روانشناسان بر آن تاکید دارند، افسردگی است.

افسردگی با علائم ناشناخته و تاثیر جامع و همه جانبه بر زندگی شخص، می ‌تواند مختل کننده تمام ابعاد یک زندگی عادی و روزمره باشد.

به خاطر داشته باشید که این علائم می ‌تواند متفاوت و در حال تغییر باشد. اگر هر کدام از علائم ذکر شده را در کودک خود مشاهده کرده اید؛ جهت بررسی ‌های بیشتر و تشخیص درست، به یک تیم متشکل از روانشناس بالینی و روانپزشک برای مشاوره کودک مراجعه نمایید.

شما می توانید با مرکز مشاوره هم اندیشان در خصوص دریافت مشاوره برای کودکتان تماس بگیرید. مشاورین مجرب و متخصص کودک این مجموعه، آماده کمک رسانی به شما در این زمینه می باشند.

افسردگی چیست؟ و علائم آن در کودکان چگونه است؟

از جمله علائمی که در صورت مشاهده، خبر از بروز افسردگی می دهد، می ‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • بروز احساسات متفاوت از جمله غم و خشم
  • گوشه گیری و عدم مشارکت در انجام کارهای تیمی
  • اختلالات تغذیه ای، عدم اشتها یا اشتهای کاذب و کاهش وزن یا افزایش وزن
  • علاقه مند شدن به مرگ و انجام کارهایی که منتهی به مرگ شخص می ‌شود.
  • نوسان خلقی (یعنی تغییر حال و احوالات به صورت سریع و پی در پی و بدون دلیل از شادی به غم و بلعکس)
  • شیدایی و مجنون شدن نسبت به یک شخص خاص

تمام موارد نام برده شده تنها بخش رایجی از علائم افسردگی است. انجام مشاوره کودک می ‌تواند دلیل بسیاری از مشکلات و ناسازگاری های فرزندتان را عیان سازد؛ بنابراین هیچگاه از مراجعه به روانشناسان نترسید.

علت بروز اضطراب های افراطی در کودکان چیست؟

ترس و نگرانی بیش از حد می ‌تواند هر شخصی را به اضطراب های فراگیر دچار کند.

تنش های روزمره می ‌تواند به قدری برای کودکان مخرب واقع شوند که آنها را از شرکت در بازی با هم سن و سالهای خود، رفتن به مدرسه، انجام کارهای مشارکتی، تیمی و هرگونه فعالیت در اجتماع باز دارد.

دقت کنید که اختلال اضطراب و استرس، با مشکلات وسواس فکری و عملی رابطه تنگاتنگی دارد؛ بنابراین تنها انجام عمل مشاوره کودک می ‌تواند این دو بیماری را از یک دیگر تفکیک نماید.

افسردگی چیست؟ و علائم آن در کودکان چگونه است؟

شرح خصوصیات بیش فعالی

همانطور که از نام این عارضه پیدا است، انجام فعالیت ‌های زیاد از حد و جنب و جوش ‌های نامتعارف، به بیش فعالی کودک مربوط می ‌شود.

والدین کودک باید از همان سال های ابتدای رشد کودکشان به وجود بیش فعالی در فرزندشان آگاهی داشته باشند؛ تا برای انرژی کودک برنامه ریزی مناسبی داشته باشند.

والدین و معلمان کودک مبتلا به بیش فعالی، باید به خاطر داشته باشند که هیچگاه این کودکان را از انجام تحرکات بدنی منع نکنند.

افراد ناآگاه با وجود چنین اختلالی در کودکشان، با تذکرهای مداوم و پی در پی برای کاهش شیطنت ‌های بچه، کودک را به سمت فروخوردگی احساسی و ایجاد افسردگی سوق می ‌دهند.

به یاد داشته باشید که بیش فعالی به دو نوع تکانشی و کم توجهی دسته بندی شده است.

دیگر علائم شایع

افرادی که به بیش فعالی از نوع کم توجهی مبتلا هستند، غالبا وسایل خود را فراموش می کنند، کارهای روزانه خود را دقیق انجام نمی ‌دهند، نمی ‌توانند یک کاری را به طور دقیق تا انتها انجام دهند، علاقه ای به انجام فعالیت های ثابت و طولانی ندارند و غالبا به هنگام صحبت با آنها به نظر می ‌آید به شما گوش نمی دهند.

همچنین بیش فعالی از نوع تکانه ای به گونه ‌ای است که شخص مبتلا توانایی ثابت ماندن در یک موقعیت را ندارد، دائما در حال جنب و جوش و شیطنت هستند. این کودکان تحرکات بدنی بسیار زیادی دارند، پر حرف بوده و صبور نیستند.

معلمان این کودکان، می ‌توانند برای حفظ تعادل انرژی در کودکان بیش فعال، اجازه دهند تا برخی از فعالیت های کلاسی همچون پاک کردن تخته و… را آن ‌ها انجام دهند.

لازم به ذکر است والدین این کودکان باید آگاه باشند که مراجعه به مشاوره کودک باید به طور مرتب انجام شود تا اگر لازم بود داروی مناسبی برای این کودکان تجویز گردد.

علت بروز اضطراب‌ های افراطی در کودکان چیست؟ و مشاوره کودک

نقص توجه چیست؟

نقص توجه، چه در کودکان و چه در بزرگسالان می تواند شخص مبتلا را به طور مداوم از انجام یک فعالیت واحد باز دارد؛ چرا که حواس او پرت خواهد شد؛ زیرا تمرکز کردن برای افرادی با این اختلال به شدت سخت است.

عدم تمرکز و انجام یک کار تا انتها بدون ترک کردن آن، از معروف ‌ترین علائم نقص توجه در کودکان و بزرگسالان است.

شاید با خواندن این علائم به کودک خود برای مبتلا بودن به چنین اختلالی مشکوک شده باشید؛ اما توجه کنید که برخی از این علائم به دلیل تنش ‌های روزمره ‌ای که با آنها سروکار داریم، می ‌تواند عادی باشد؛ لذا نقص توجه و اختلال ADHD زمانی وجود دارد که یک روانشناس و یا روانپزشک آن را تایید کرده باشد.

مشاوره کودک پس از بررسی و مصاحبه، بعلاوه آزمایش ‌های علمی، به وجود چنین مشکلی در کودکان و نوجوانان پی می ‌برد.

اختلال نقص توجه به قدری مخرب و زیان بار است که می ‌تواند زندگی و موفقیت اشخاص را تحت تاثیر قرار دهد؛ پس هیچگاه از وجود آن در زندگی خود و فرزندانتان غافل نشوید.

نقص توجه چیست؟

اختلالات دو قطبی

این اختلال از جمله مواردی است که تشخیص آن برای روانشناسان نیز سخت و دشوار است؛ و دلیل این امر این است که کودک گاها سوالات را بنابر تخیلات خود پاسخ می ‌دهد.

از این ‌رو علائمی که در ادامه برای شناسایی اختلال دو قطبی معرفی می ‌شود، یک راه اطمینان پذیر برای تشخیص نیست؛ اما هرگاه کودکتان چند مورد از موارد زیر را دارا بود، سریعا جهت مشورت به مشاوره کودک مراجعه نمایید.

این علائم عبارتند از:

  • تغییر حالت و رفتاری سریع
  • انجام فعالیت ها و رفتارهایی مغایر با سن خود
  • دائما پرخاشگر و خشمگین است.
  • انجام عمل ‌هایی که با عرف جامعه و هنجارهای آن هم خوانی ندارد.
  • بی خوابی
  • احساس غم و اندوه
  • اغراق در بیان توانایی ‌های خویش
  • فکر به اعمالی برای خودکشی
  • علاقه به مصرف مواد های اعتیاد آور

اختلال دو قطبی، شیدایی و افسردگی شدید دارای علائم مشترک زیادی هستند؛ بنابراین هر کدام از علائم دو اختلال دیگر نیز می تواند تحت نظر تیم متشکل از روانشناس و روانپزشک به اختلال دو قطبی منتهی شود؛ به همین دلیل بررسی سلامت روان کودک و جلوگیری از عارضه های مخرب بعدی در بزرگسالی، بسیار واجب است.

چه زمانی باید به مشاوره کودک مراجعه کرد؟

مشاوره کودک چه کمکی به والدین و کودک می کند

مشاوره کودک در بسیاری از زمینه ها می تواند به والدین کمک کند تا در زمینه تربیت کودک آموزش بدهند.

در صورتی که کودک از مشکلاتی مانند وسواس اضطراب رنج می برد می توان با متدهایی مانند بازی درمانی به مشکلات او پی برد و آن ها را حل کند.  علاوه بر آن می توان به پیشگیری از بیماریهای روانی و ارتقا سلامت روان کودک کمک کند.

تعداد جلسات مشاوره کودک چقدر است؟

در حالت معمول تعداد جلسات کودک 5 تا 6 جلسه است و مدت زمان هر جلسه 45 تا 60 دقیقه است. چیزی که اهمیت زیادی دارد این است که جلسات را به صورت پیگیری ادامه دهید تا نتایج مثبت آن را ببینید.

تعداد جلساتی که برای هر کودک صرف می شود متفاوت بوده و به نظر روانشناس کودک مربوط است.

روش کار روانشناس کودک

رواشنناسان کودک از چهار مرحله زیر برای تشخیص و درمان کودکان استفاده میکنند. در ادامه به توصیف این 4 روش می پردازیم:

سنجش و تشخیص

در این روش روانشناس به تشخیص مشکل کودک میپردازد. او با استفاده از تست های روانشناسی ومشاهده رفتار کودک می تواند تشخیص دهد کودک چه مشکلی دارد.

مداخله

در این روش روانشناس پس از تشخیص مشکل رهکارهایی برای درمان ارائه می دهد این درمان ممکن است یکی از روش های دارودرمانی بازی درمانی آموزش والدین و مشاوره خانواده باشد.

پیشگیری

روانشناس کودک پس از تشخیص سعی می کند روش هایی ارائه دهد که مشکل را تحت کنترل درآورده و از بزرگ تر شدن آن جلوگیری کند.

مشورت

مشاور کودک با مشورت گرفتن از گروهی از متخصصان از جمله متخصصین اطفال، مشاوران تحصیلی، روانشناسان تربیتی و … می توانند به تصمیم گیری بپردازند.

چه زمانی باید به مشاوره کودک مراجعه کرد؟

مشاوره کودک، برای کودکانی که در محیط های نا امن و استرس ‌زا زندگی می ‌کنند، بسیار ضروری است. گاها تنش هایی مانند دعوای والدین، شاغل بودن هر دو والد، دوری طولانی مدت از خانواده، مرگ یکی از اعضای خانواده و… می ‌تواند یک محیط نا آرام را برای کودک ایجاد کند.

قرار گرفتن کودکان در شرایط غیر استاندارد، سبب بروز برخی مشکلات جدی در بزرگسالی می ‌شود؛ بنابراین برای رفع این مشکلات و کسب اطلاعات لازم برای پرورش فرزندی سالم، مراجعه به روانشناس، دریافت مشاوره کودک و کسب نکات و اطلاعت مهم جهت نگهداری از کودکان، یک امر لازم و ضروری در زندگی هر پدر و مادری است.

به خاطر داشته باشید که یک زندگی شاد، فقط با یک روان سالم امکان پذیر است.

خانواده هایی که یک محیط امن و مطمئن را برای پرورش کودک خود به ارمغان آورده اند، باعث خواهند شد تا کودک در سلامت روان کامل رشد کند؛ در نتیجه او یک سرمایه برای آیندگان و پیشرفت جامعه است.

چه زمانی باید به مشاوره کودک مراجعه کرد؟

مرکز مشاوره هم اندیشان

مرکز مشاوره هم اندیشان با دارا بودن مشاوران کودک باتجربه به شما در تربیت کودکی با سلامت روان بالا کمک می کند. این مشاوران باتجربه به خوبی می توانند مشکلات کودکتان را شناسایی کرده و برای درمان راهنمایی کنند.

برای استفاده از مشاوره کودک تلفنی هم اندیشان با شماره 02191023933 تماس بگیرید.

سخن آخر

در دوران کودکی نیز مانند بزرگسالی، مشکلات زیادی ممکن است برای کودکان رخ دهد که والدین آگاه، به موقع با کسب آگاهی می توانند از بروز آنها جلوگیری کنند.

اگر می خواهید در مورد این بیماری ها اطلاعات بیشتری کسب کنید، با مرکز مشاوره هم اندیشان تماس بگیرید. این مرکز با اتکا به مشاوران باتجربه خود، در امر آموزش مهارت فرزند پروری و پرورش کودکی سالم، به شما کمک می کند.

سوالات متداول

مشترک ترین علائم بین تمام اختلالات روانی در کودک چیست؟

از مهم ترین علائم بیماری های روانی می توان به ایجاد غم و اندوه در کودک اشاره کرد. کودکان با احساس غم فراوان و گاها غم لحظه ای، غالبا فعالیت های اجتماعی خود را از دست می دهند.

چقدر احتمال دارد کودکی با روان ناسالم به خود آسیب برساند؟

متاسفانه تمام بیماری ها می توانند باعث پوچ گرایی شخص شوند. به عنوان مثال کودک افسرده به بی انگیزه ترین حالت ممکن خود می رسد و همین دلیلی برای خاتمه دادن به زندگی است. مشاوره کودک با ریشه یابی مشکلات و رفع آن ها، به فقدان انگیزه در شخص پایان می دهد.

تغییر عادات غذایی چقدر در این بیماران رایج است؟

از جمله اختلالات مهم برای تغییر سبک غذا خوردن، افسردگی و اختلالات دو قطبی است. ناگفته نماند هر نوع بیماری (جسمی، روحی و روانی) می تواند بر اشتها (کاهش یا افزایش اشتها) تاثیر گذار باشد.

کودک ناسالم ذهنی، می تواند همانند بقیه هم سن هایش به زندگی ادامه دهد؟

با توجه به نوع اختلال و مرحله پیشرفت بیماری، روانشناس می تواند نحوه و سبک درمان را انتخاب کند؛ اما در جواب به این سوال می شود گفت بیماری های ذهنی همانند دیگر بیماری های جسمی قابل درمان هستند و شخص می تواند به زندگی عادی بازگردد.

اینستاگرام

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره