تخصصی مشاوره بگیرید برای هم اندیشی با بهتری مشاوران با ما تماس بگیرید
9099071985
مشاوره و روانشناسی خانواده هم اندیشان
1

چگونه کاریزماتیک باشیم – برای داشتن شخصیتی کاریزماتیک این نکات را رعایت کنید

چگونه کاریزماتیک باشیم – برای داشتن شخصیتی کاریزماتیک این نکات را رعایت کنید

حتما برایتان پیش آمده افرادی را ببینید که به محض ورود به جمعی حال و هوای آن را عوض می کنند؛ تاثیر می گذارند و توجه و احترام بقیه را به سرعت به سوی خود جلب می کنند. حتی به نظر می رسد به راحتی به آن چه می خواهند می رسند؛ گویا انرژی خاصی دارند. این افراد کاریزماتیک هستند.

در این مقاله از مرکز مشاوره هم اندیشان، در خصوص موضوع کاریزما و شیوه های کاریزماتیک بودن صحبت خواهیم کرد. لطفا با ما همراه باشید.

کاریزما چیست؟

کاریزما یک واژه جذاب است که در فارسی آن را جذبه معنا کرده اند. کاریزما به معنای تسلط و برتری نیست، بلکه به میزان نفوذ کلام و تاثیر فرد بر اطرافیانش اشاره دارد. بسیاری از افراد در طول تاریخ کاریزماتیک بودند، به خصوص رهبران سیاسی؛ کاریزماتیک بودن جزء جدا نشدنی هر رهبر و مدیری است.

وقتی از کاریزما (Charisma) حرف می زنیم، منظورمان صفاتی است که فرد را به یک شخصیت تاثیرگذار و با نفوذ کلام بالا تبدیل می کند. این تعریف بسیار ساده ای از کاریزما بود. برای این که در مورد کاریزما بیشتر بدانید، خواندن ادامه مقاله را به شما پیشنهاد می کنیم.

کاریزما چیست؟

ویژگی های شخصیت کاریزماتیک (چگونه می توان کاریزماتیک بود؟)

در ادامه به ویژگی مهم افراد کاریزماتیک می پردازیم، که در کتاب قوانین کاریزما نوشته کرت مورتنسن به آن اشاره شده است.

1- خویش انضباطی

یک فرد کاریزماتیک انضباط شخصی دارد؛ این ویژگی همان قدرت اراده ما را نشان می دهد و یک مهارت ضروری در زندگی است که دیگران را تحت تاثیر قرار می دهد.

انضباط فردی یک مهارت ضروری در زندگی است، که برای داشتن کاریزما و تأثیرگذاری دراز مدت بر دیگران به آن نیاز داریم. انضباط و اراده، قدرت درونی ما هستند. این قدرت درونی به ما انگیزه و اشتیاق داده و ما را به سمت موفقیت واقعی سوق می دهد.

2- صلاحیت

برای تاثیرگذار بودن نیاز به شایستگی دارید. تمام افراد کاریزماتیک در موضوعی خاص صلاحیت و شایستگی دارند؛ اگر در مورد موضوعی که صحبت می کنید دانش کافی نداشته باشید، مردم صحبت شما را نمی پذیرند.

ترکیب شایستگی و مهارت، کاریزما را در شما افزایش می دهد.

3- توجه به ندای شهود

افراد کاریزماتیک به ندای درون خود گوش می دهند و ندای درون از ترکیبی از احساسات، عقل و تجربیات است و به ما در درک و تشخیص بسیاری از مسائل درست کمک می کند.

فرد کاریزماتیک با گوش دادن به الهامات قلبی کمتر اشتباه می کند، بیشتر موفق می شود.

4- هدفمندی

افراد کاریزماتیک همیشه هدفمند هستند. آنها همواره در حال ترسیم هدف و تیک زدن آنها هستند. وقتی یک هدف ارزشمند دارید، این باعث می شود افراد بیشتری دورتان را بگیرند و در نهایت دیگران از شما تاثیر می پذیرند.

کنترل بر احساسات و خود کنترلی

5- کنترل بر احساسات و خود کنترلی

این افراد از احساسات خود به خوبی آگاه بوده و می توانند آن را بروز دهند؛ همچنین قادرند این احساسات را کنترل کنند و در این زمینه خود مدیریتی دارند. آنها متناسب با شرایط این احساسات را مدیریت کرده و به خوبی بروز می دهند.

مثلا یک فرد کاریزماتیک خشم خود را به خوبی کنترل کرده و می داند چگونه آن را به طرز سازنده ای بروز دهد که شرایط به طور مثبتی عوض شود.

6- عزت نفس

داشتن عزت نفس بالا به معنای خویشتن دوستی، از مهمترین ویژگی های یک فرد کاریزماتیک است.

این افراد به کارهایشان و حرف هایشان ایمان دارند و به مرحله خود پذیری رسیده اند و حرکات نمایشی انجام نمی دهند؛ بلکه عزت نفس بالا و خود پذیری بالا، این قدرت و نفوذ را به آنها داده است.

7- شهامت

شهامت، ویژگی فوق العاده ای است که افراد با جذبه دارند. این ویژگی باعث می شود فرد در مواقع دشوار هم بتواند حرف خود را بزند و کاری را که درست می داند را انجام دهد.

8- تمرکز

افراد کاریزماتیک روی هدف های خود تمرکز دارند. برای وقت خود ارزش قائلند و خود را از مسائل بی اهمیت و پوچ دور نگه داشته و روی مسائل مهم متمرکز می شوند.

9- توانایی خواندن احساسات

افراد کاریزماتیک می توانند احساسات مخاطب را درک کنند و می دانند مخاطب چه می خواهد و رفتار های متعادلی از خود نشان می دهند. این افراد هوش هیجانی (EQ) بالایی دارند و به این افراد کمک می کنند در روابط اجتماعی موفق باشند.

10-  فهمیدن شرایط اجتماعی

این افراد شرایط محیط اطراف را به خوبی در می یابند و به خوبی می توانند این مسائل را زیر نظر بگیرند. نسبت به اطرافشان حساس، محتاط و متین بوده و با اقتدار درونی با اجتماع برخورد می کنند.

11- کنترل اجتماعی

رفتار این دسته از افراد موقر است و می توانند با قدرت مدیریت بالایی که دارند، با افراد مختلف ارتباط بگیرند و روی آنها تاثیر مثبتی بگذارند.

همراه کردن بقیه 

12- همراه کردن بقیه

این افراد با انرژی درونی خود می توانند دیگران را به راحتی متقاعد کرده و با خود همراه کنند. علاوه بر آن به حرف های طرف مقابل توجه می کنند؛ به خوبی گوش می دهند و تنها حضور ندارند.

13- شور و شوق

افراد کاریزماتیک شور و اشتیاق قلبی خود را بروز می دهند. شور و اشتیاق برای تاثیرگذاری مثبت بر روی دیگران ضروری است. این افراد به کاری که می کنند ایمان دارند در مورد آن دانش و مهارت کسب می کنند و آنها سرشار از ایمان نسبت به عملکرد های خود هستند.

14- اعتماد به نفس

اعتماد به نفس بخش جدایی ناپذیر کاریزماتیک بودن است. افراد با اعتماد به نفس بالا توانایی های خود را باور دارند و مردم این افراد را الگوی خود قرار می دهند و به آنها اعتماد می کنند. البته اعتماد به نفس با خودپسندی، خودشیفتگی و تکبر فرق دارد.

وقتی از اعتماد به نفس حرف می زنیم منظورمان باور به توانایی ها و نحوه ی برخورد با مسائل، لحن صدا، زبان بدن و نوع تصمیماتی است که در شرایط سخت گرفته می شود. وقتی در حیطه کاری و زندگی این اعتماد به نفس را بروز می دهید، اعتماد مردم را بدست آورده و آنها را  به سمت خودتان جذب می کنید.

15- یکی بودن حرف و عمل

در افراد کاریزماتیک گفته ها و اعمالشان با یکدیگر همسو است؛ یعنی به گفته های خود باور دارند. این همسویی بودن نیت و عمل باعث ایجاد اعتماد در مردم و افزایش کاریزما می شود.

این کاریزما زمانی اتفاق می افتد که کلمات، لحن و حرکات بدن شما یکی شود و در نهایت تمام این ها یک پیام را به مخاطب القا کند، جذبه و کاریزما.

16- خوش بینی

خوش بین بودن برای کاریزماتیک بودن نقش مهمی دارد. مردم جذب کسانی می شوند که دیدگاه مثبتی به زندگی دارند.

خوش بینی به معنای درست داشتن این دیدگاه است که همه چیز در نهایت خوب خواهد شد و با این دیدگاه به دنبال راه حل باشیم و اهداف را قابل دسترسی دیده و به خود و توانایی هایی خود ایمان داشته باشیم. برای افراد موفق شکست گذرا است و اینها فرصتی برای دستیابی به موفقیت می بینند.

قدرتمندی به معنای مثبت

17- قدرتمندی به معنای مثبت

این افراد می دانند چگونه از قدرت خود به طور مثبتی استفاده کنند. قدرت مثبت به این معناست که به فرد اعتماد به نفس بدهد و کارایی فرد را افزایش دهد و اصلا معنای تحمیل و زور نیست.

کاریزما معنای تحمیل اراده و تصمیم خود بر دیگران نیست و بلکه این افراد به اراده دیگران احترام می گذارند؛ اما می دانند چگونه از قدرت خود در راه های مثبتی استفاده کنند.

18- انتقال انرژی و تعادل

تعادل انرژی در افراد کاریزماتیک دیده می شود که در بدو ورود به هر محیطی به وضوح به چشم می آید و آنها شور و اشتیاق در گفتار و رفتار خود دارند، که انرژی آن به دیگران منتقل می شود و دیگران آن فرد را کاریزماتیک می بینند.

19- شوخ طبعی و سرزندگی

سرزندگی و شوخ طبعی و شادی از ویژگی های یک فرد کاریزماتیک است. این شادی از درون فرد و از افکار و احساسات مثبت فرد نشات می گیرد. این حس خوشبختی را از درون خود می گیرند نه از بیرون و دستاوردهایشان.

مردم جذب افراد شاد می شوند؛ چرا که احساسی خوب را در مخاطب ایجاد می کنند.

کاریزماتیک بودن چه مزیت هایی دارد؟

کاریزماتیک بودن چه مزیت هایی دارد؟

کاریزماتیک بودن به شما کمک می کند که به جای دنباله رو بودن، رهبر و تاثیرگذار باشید. پروژه هایتان به خوبی اجرا می شود. به خاطر تاثیر و نفوذتان ایده های شما همه گیر می شود.

همچنین در زندگی کاری، کاریزماتیک بودن یک ضرورت است و افراد کاریزماتیک نمره شغلی بالایی می گیرند.

برای کاریزماتیک بودن چه نکاتی را باید رعایت کنیم؟

شاید فکر کنید که کاریزماتیک بودن امری ذاتی است؛ در صورتی که این طور نیست و با تقویت برخی صفت ها شما نیز می توانید کاریزماتیک باشید.

  • اندیشه مثبت داشته باشید

برای تاثیرگذاری روی دیگران باید اندیشه های شما مثبت باشند. افراد منفی هیچ جایگاهی در این بین ندارند. علاوه بر آن داشتن اندیشه مثبت کمک می کند خود را درگیر مسائل منفی نکنید و به جای آن به مسئله بپردازید. این کار به تمرین زیادی نیاز دارد و باید به صورت مداوم و مستمر انجام شود.

  • اعتماد به نفس خود را پرورش دهید

شما باید بتوانید توانمندی های خود را در انجام کارهایتان نشان دهید و از قضاوت نهراسید. شما باید به خودتان و توانایی هایتان اطمینان داشته باشید. شما این اعتماد به نفس را به دیگران منتقل می کنید و آنها به شما اعتماد می کنند.

  • عزت نفس خود را بالا ببرید

عزت نفس تصویری است که شما از خودتان دارید. اگر خود را فردی لایق دوست داشته شدن و احترام ببینید، مردم شما را دوست خواهند داشت. افراد کاریزماتیک میزان بالای خویشتن دوستی و عزت نفس را دارا هستند.

  • تن صدایتان را قوی کنید

صدا انرژی دارد و روی مخاطب تاثیر می گذارد؛ اگر فردی با قدرت و قاطعانه حرف بزند، می تواند شخصیت کاریزماتیکی برای خود بسازد. چنین فردی اعتماد به نفس لازم را دارد و از دید مردم فردی قدرتمند است.

  • فن بیان خود را تقویت کنید

زیبا صحبت کردن، نوع کلمات و داشتن فن بیان، باعث می شود تاثیر مثبتی در دیگران بگذارید. هیچ چیز به اندازه فن بیان خوب نمی تواند تاثیرات مثبتی روی دیگران بگذارد.

چه اشتباهاتی کاریزماتیک بودن را از بین می برد

چه اشتباهاتی کاریزماتیک بودن را از بین می برد؟

  • لحن بیان ضعیف
  • پوشش نامناسب
  • نداشتن شور و اشتیاق
  • منفی نگری
  • به حاشیه رفتن و اهمیت ندادن به اصل
  • بحث برای اثبات عقاید
  • عدم تایید خود
  • نداشتن عزت نفس و احترام به نفس

کاریزماتیک ترین افراد ایران

از کاریزماتیک ترین شخصیت های ایرانی می توان به دکتر الهی قمشه ای اشاره کرد که با سخنرانی شیوایش مردم را همراه ساخته و در ارتقا فرهنگ و ادبیات نقش بزرگی داشته است.

مهران مدیری و پرویز پرستویی از افراد کاریزماتیک عرصه سینما و تلویزیون هستند که توانسته اند روی افراد جامعه تاثیرات فرهنگی مهمی را به جای بگذارند.

در حوزه روانشناسی نیز دکتر علیرضا شیری را می توانیم از تأثیرگذارترین افراد کاریزماتیک نام ببریم.

کاریزماتیک ترین افراد جهان

کاریزماتیک ترین افراد جهان

کاریزماتیک بودن جزء جدا نشدنی هر رهبری است. این رهبران شور و ترغیب کنندگی بالایی دارند و می توانند مردم را برای رسیدن به اهدافی که در نظر دارند ترغیب کنند؛ به طوری که گویا افراد نمی توانند در مقابل آنها مقاومت کنند.

گاهی کاریزما معنای منفی به خود می گیرد. در طول تاریخ رهبران خطرناکی با کاریزمای بالایی وجود داشته اند که با استفاده از قدرت نفوذ بالا، مردم را در جهت اهداف غیر انسانی اشان با خود همراه می کردند. هیتلر و استالین جزو این رهبران بودند.

برخی از این رهبران کاریزماتیک مثبت، افراد زیر هستند:

  • فیدل کاسترو (Fidel Castro)
  • گاندی (Mahatma Gandhi)
  • مارتین لوتر کینگ (Martin Luther King .Jr)
  • نلسون ماندلا (Nelson Mandela)
  • اوا پرون (Eva Perón)
  • آنگ سان سو چی (Aung San Suu Kyi)
  • آنگلا مرکل (Angela Merkel)
  • اپرا وینفری (Oprah Winfrey)
  • مصطفی کمال آتاتورک (Mustafa Kemal Atatürk)

معرفی برخی از این رهبران کاریزماتیک مثبت

سخن آخر

کاریزما داشتن و کاریزماتیک بودن، صفاتی را در یک فرد به خاطر می آورد که مردم را متقاعد می کند و به احترام وا می دارد. این افراد به راحتی مردم را با خود همراه می سازند، به مردم گوش می دهند، هوش هیجانی بالایی دارند و می دانند چگونه در هر موقعیتی عکس العمل مناسبی نشان دهند.

این افراد قدرت سخنرانی خوبی دارند و به راحتی می توانند با مردم تعاملات سازنده برقرار کنند. همچنین با اعتماد به نفس بوده و به خودپذیری بالایی رسیده اند.

ما در این مقاله به مبحث کاریزما و کاریزماتیک بودن یک فرد پرداختیم. شما می توانید در صورت نیاز به دریافت مشاوره، با مرکز مشاوره هم اندیشان در ارتباط باشید.

سوالات متداول

از افراد کاریزماتیک ایرانی چه کسانی را می توان نام برد؟

دکتر الهی قمشه ای پرویز پرستویی مهران مدیری و…

با پرورش چه خصوصیاتی کاریزماتیک باشیم؟

عزت نفس و اعتماد به نفس، فن بیان، تن صدا

کاریزماتیک بودن چه کمکی به انسان می کند؟

تاثیرات مثبت بر روی اطرافیان می گذارید، همه عاشق شخصیت شما شده و کارهایتان سریع پیش می رود.

اینستاگرام

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. الهه گفت:

    مطلب بسیار مفیدی بود.تشکر

دریافت مشاوره