تخصصی مشاوره بگیرید هم اندیشان؛ هم‌فکری برای یک زندگی شادتر
۰۲۱۶۲۹۹۹۰۶۶
مشاوره و روانشناسی خانواده هم اندیشان
0

ترس از بچه دار شدن در زنان و مردان و نحوه مقابله با آن

ترس از بچه دار شدن در زنان و مردان و نحوه مقابله با آن

بچه دار شدن با مسئولیت های زیادی توام است؛ بنابراین بسیاری از زوجین فرزندآوری را به تعویق می اندازند.

بسیاری از زوج ها وقت بزرگ کردن بچه را ندارند، برخی نمی خواهد آزادی زمانی خود را از دست بدهد و راحتی خود را فدای مراقبت از بچه کنند. این در حالی است که والدین و اطرافیان فشار زیادی به آن ها وارد می کند.

در بسیاری از موارد زوجین از بچه دار شدن می ترسند، اما این ترس ها دلایل ویژه ای دارد. در این شرایط دانستن دلایل ترس و راه حل های مواجهه با آن، می تواند کمک زیادی به زوجین کند.

در ادامه به معرفی این ترس ها و راه حل ها مقابله با آن ها خواهیم پرداخت، پس لطفا در ادامه مطلب با مرکز مشاوره هم اندیشان همراه باشید.

دلایل ترس از بچه دار شدن در زوجین

ترس ها و نگرانی های ناشی از بچه دار شدن، می تواند علل مختلفی داشته باشد که با کسب اطلاع از آنها، می توان این ترس ها را از بین برد. در ادامه به بررسی برخی از علت های شایع بروز ترس از بچه دار شدن می پردازیم.

نداشتن شغل مناسبی

یکی از مهمترین دلایل ترس از بچه دار شدن، شرایط اقتصادی نامناسب و مشکلات مالی خانواده است. ممکن است همسرتان امنیت شغلی لازم را برای بچه دار شدن نداشته باشد و شما را نگران کند که نتوانید از پس هزینه های بچه دار شدن بربیایید.

هزینه هایی مانند هزینه های پزشکی و آزمایش های مختلف، هزینه زایمان و هزینه های خوراک، پوشاک و مدرسه کودک، همچنین هزینه های دانشگاه وی در آینده، ممکن است یک زوج جوان را بترساند، به گونه ای که به جای حل مشکل از فرزندآوری خودداری کنند.

وجود اختلاف زناشویی

ممکن است شما و همسرتان هنوز درگیر برخی از مسائل و مشکلات زناشویی باشید که هنوز حل نشده اند. این تنش ها باعث می شود شما هنوز برای بچه دار شدن تردید داشته باشید.

در 5 سال اولیه زندگی بیشترین احتمال جدایی وجود دارد، چرا که زوجین درگیر حل مسائل بوده و برخی به این نتیجه می رسند که نمی توانند با هم زندگی کنند. اما پس از 5 سال که این مشکلات حل شد و آرامش نسبی در خانواده پدیدار شد، زوجین با اطمینان می توانند در مورد بچه دار شدن تصمیم بگیرند.

آسیب های روانی دوران کودکی

در بسیاری از موارد زوجین در کودکی دچار آسیب های روانی شده اند که این خود باعث می شود فکر کنند که نمی خواهند چنین تجربه ای را برای فرزند خود رقم بزنند.

در بسیاری از موارد فرد حتی در بزرگسالی نیز نسبت به والدین خود نارضایتی دارد و این باعث می شود علاقه ای به بچه دار شدن نداشته باشد و تصور کند فرزندش نیز تجربه ای مشابه کودکی او را خواهد داشت.

دلایل ترس از بچه دار شدن در زوجین

دلایل ترس زنان از بچه دار شدن

علاوه بر موارد عمومی در بین زوجین که مطرح شد، زنان ترس های خاصی برای فرزند آوری دارند. در ادامه ترس های مختص بانوان که از مادر شدن دارند را خواهید خواند.

1- ترس از بارداری و زایمان

بارداری و زایمان، تغییرات زیادی برای خانم ها به وجود می آورد. بسیاری از خانم ها از مشکلات بارداری مانند بی خوابی، تهوع، استفراغ و… می ترسند.

بسیاری از بانوان نیز درد زایمان را عامل ترس خود می دانند.

2- شاغل بودن

بسیاری از خانم ها شاغل هستند و می ترسند بچه دار شدن در پیشرفت شغلی آن ها اختلال ایجاد کند. آن ها برنامه هایی برای شغل خود دارند و دوست دارند به تمام آن ها دست یابند.

آنها فکر می کنند با بچه دار شدن از این موقعیت ها محروم شده و نسبت به همکاران خود عقب می مانند. این ترس زمانی زیاد می شود که همسر این زن فرد همراهی نباشد و زن در پرورش و نگهداری کودک تنها بماند.

3- ترس از پیشرفت نکردن

در برخی موارد فرد هدف های زیادی برای آینده خود دارد، که برای بدست آوردن آن ها برنامه ریزی کرده است.

ورود یک نوزاد با مسئولیت زیاد در این برهه از زندگی زن که وقتی برای خود ندارد و زندگی و برنامه اش فشرده است، می تواند ترس و واهمه ای در او ایجاد کند.

4- نداشتن حمایت مناسب از طرف همسر یا اطرافیان

در برخی موارد زوجین به دور از خانواده خود و در شهری دیگر زندگی می کنند. آن ها حمایت خانواده های خود در بزرگ کردن فرزند را ندارند و این می تواند عاملی برای ترس باشد.

5- ترس از به هم خوردن اندام

تغییراتی که زایمان در بدن زنان ایجاد می کند مانند اضافه وزن یا مسائل دیگر، می تواند در یک زن تولید اضطراب و ترس کند.

دلایل ترس زنان از بچه دار شدن

دلایل ترس از بچه دار شدن در مردان

بچه دار شدن برای مردان نیز ممکن است ترسناک باشد. در ادامه به دلایلی می پردازیم که یک مرد را از پدر شدن می ترساند.

1- در کودکی رابطه سردی با پدر خود داشته اند

برای بسیاری از مردانی که پدر آن ها به لحاظ عاطفی در دسترس نبوده و یا مهر و محبت کافی نداشته اند، پدر شدن خاطره ای نه چندان خوب را برای آن ها تداعی می کند.

2- آزادی مالی آن ها به خطر می افتد

برخی از مردان ورود کودک را تهدیدی برای آزادی مالی خود می دانند. اضافه شدن مخارج کودک به زندگی آن ها باعث ایجاد این ترس می شود.

3- به خطر افتادن روابط جنسی

بسیاری از مردان از این می ترسند که با ورود کودک به زندگی، تمامی وقت و انرژی همسرش به کودک معطوف شده و دیگر توجهی به او نشود.

در دوران بارداری نیز در برخی از هفته ها به دلیل حفظ سلامتی نوزاد، رابطه جنسی ممنوع می باشد. علاوه بر آن رابطه جنسی نیز پس از زایمان دچار تغییراتی می شود، برای مثال تا مدتی پس از زایمان امکان رابطه جنسی وجود ندارد و این ممکن است مرد را بترساند.

دلایل ترس از بچه دار شدن در مردان

مزیت بچه دار شدن

قبل از این که به راه حل ها بپردازیم، در مورد مزیت های فرزندآوری به گفتگو می پردازیم. بچه دار شدن یک سرمایه گذاری بلند مدت برای خوشبختی است و باعث تغییرات مثبت زیادی در زندگی والدین می شود.

پژوهشگران دانشگاه بریگهام یانگ آمریکا از سال 1981 تا 2005 در حدود 200 هزار خانواده را از 86 کشور دنیا مورد بررسی قرار دادند و به نتایج بسیاری دست یافتند.

برخی از این نتایج به شرح زیر است:

  • والدین شدن درک شما را از زیبایی بالا می برد.
  • احساس زیبای پدر و مادر شدن را درک می کنید.
  • کودک درونتان فعال می شود.
  • فشارخون شما کاهش می یابد و سطح سلامتی شما افزایش می یابد.
  • شادی شما افزایش می یابد.
  • اعتماد به نفس شما را بالا می برد.
  • سطح فکری شما ارتقا پیدا می کند.
  • درک و همدلی تان افزایش می یابد.
  • احساس بقا و وجود می کنید.
  • باعث افزایش دقت تان در زندگی می شود.

مزیت بچه دار شدن

چگونه ترس از بچه دار شدن را از بین ببریم؟

ترس از بچه دار شدن نیز قابل حل است و راه حل های خود را دارد. در ادامه به توضیح این راه حل ها می پردازیم.

نگرش خود را عوض کنید

در بسیاری از موارد تغییر نگرش شما نسبت به بارداری و بچه دار شدن می تواند بسیاری از مشکلات را از بین ببرد. با از بین بردن ترس ها شما می توانید منطقی با قضیه برخورد کنید و با مسئولیت های بچه دار شدن بهتر برخورد کنید.

می توانید برای تغییر نگرش از یک روانشناس کمک بگیرید. در این راستا شما می توانید از خدمات مشاوره تلفنی مجموعه هم اندیشان برای حل مشکل خود بهره ببرید.

آسیب های روانی را درمان کنید

در بسیاری از افراد تجربه های سخت کودکی وجود دارد؛ اما این به این معنا نیست که کودک شما نیز این ها را تجربه خواهد کرد.

در این گونه موارد راه حل، نخواستن بچه نیست، بلکه شما می توانید این مشکلات را با یک روانکاو حل کرده و بتوانید پدر و مادر خود را ببخشید، سپس تصمیم به بچه دار شدن بگیرید.

مهارت آموزی

شما می توانید با یادگیری مهارت های جدید، برای پذیرش مسئولیت بچه دار شدن آماده شوید.

علاوه بر آن تکنیک های زیادی از جمله مدیریت زمان و برنامه ریزی وجود دارد که با یادگیری آن ها می توانید هم زندگی شخصی خود را داشته باشید و هم خود را برای ورود  فرزند آماده کنید.

مشکلات خانوادگی خود را حل کنید

وجود مشکلات خانوادگی باعث به تعویق انداختن فرزندآوری می شود. راه حل این است که ابتدا اختلافات زناشویی حل شود و زوجین بر سر مسائل به توافق برسند، سپس به بچه دار شدن فکر کنند.

در این راستا مرکز مشاوره هم اندیشان آماده ارائه مشاوره زناشویی و کمک رسانی در حل این اختلافات به شما زوج های عزیز می باشد.

به ثبات مالی نسبی برسید

بچه دار شدن مخارج زیادی دارد؛ راه حل این است که مسائل مالی و شغلی را حل کرده و درآمدهایی دیگری ایجاد کنید. برای مثال در شغل خود سرمایه گذاری کنید و درآمد خود را این گونه افزایش دهید تا بتوانید به خوبی از پس این هزینه ها برآیید.

چگونه ترس از بچه دار شدن را از بین ببریم؟

در آخر

ترس از بچه دار شدن در بسیاری از زوجین وجود دارد و این امری طبیعی است؛ اما بهترین راه حل بچه دار نشدن نیست. با تشخیص و ریشه یابی این ترس ها می توانید آن ها را از بین ببرید و از لذت پدر و مادر شدن بهره مند شوید.

چنانچه ترس شما ریشه های عمیقی دارد و نیاز به دریافت راهنمایی یا مشاوره دارد، می توانید از یک روانکاو برای حل مشکل خود کمک بگیرید. مشاوران ما در مرکز مشاوره هم اندیشان به شما کمک می کنند تا با ترس های خود برای بچه دار شدن مقابله کنید و لذت پدر و مادر شدن را بچشید.

برای دریافت مشاوره تلفنی با شماره 9099071985 تماس بگیرید.

سوالات متداول

چگونه به ترس از بچه دار شدن غلبه کنیم؟

تغییر نگرش ها – مهارت آموزی – حل اختلافات زناشویی – حل مشکلات اقتصادی – رسیدن به ثبات مالی و… .

آیا بچه دار شدن واقعا خوب است؟

بچه دار شدن یک سرمایه گذاری بلند مدت برای خوشبختی است و باعث تغییرات مثبت زیادی در زندگی والدین می شود؛ اما تصمیم نهایی بر عهده زوجین بوده و نیاز به سنجش دقیق دارد.

اینستاگرام

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره