تخصصی مشاوره بگیرید هم اندیشان؛ هم‌فکری برای یک زندگی شادتر
۰۲۱۶۲۹۹۹۰۶۶
مشاوره و روانشناسی خانواده هم اندیشان
0

ترس از سخنرانی و دلایل آن + راهکار هایی کاربردی برای غلبه بر آن

ترس از سخنرانی

با توجه به تحقیقاتی که مؤسسه ملی سلامت آمریکا منتشر نموده است، گلاسوفوبیا یا همان ترس از سخنرانی از ترس از عنکبوت، ترس از تاریکی، ترس از ارتفاع، ترس از سیل و زلزله و حتی فرا تر ازترس از مرگ می باشد! با توجه به این بررسی، 75 درصد مردم جهان از سخنرانی و حرف زدن ترس دارند.

جالب است بدانید خیلی از سخنرانان در جهان نیز زمانی در جمع ترس از سخنرانی را داشتند، ولی آن ها به خوبی آموخته اند آن را کنترل کنند و بپذیرند. تا انتها با این مقاله از هم اندیشان همراه باشید تا با راهکار های غلبه بر ترس از سخنرانی آشنا شوید.

ترس از سخنرانی در جمع

ترس از سخنرانی در جمع موجب می گردد قادر نباشیم عملکرد مطلوب و خوبی را داشته باشیم. این ترس ها قادر است ناشی از دلیل های گوناگونی باشد از جمله می‌ توان: مسلط نبودن بر موضوع، خاطرات بد گذشته، عدم اطلاعات کافی، ترس از قضاوت شدن و غیره را اشاره نمود. مغز ما نسبت به مکان ها و کارهای ناشناخته واکنش تدافعی از خود نشان می دهد.

صحبت و سخنرانی در جمع نیز تا موقعی که برای مغز ما ناشناخته باشد، حس مطلوب و خوبی را انتقال نخواهد داد. در جمع صحبت و سخنرانی دقیقاً از همین نوع واکنش ها می باشد که اضطراب و ترس ما را به همراه دارد.

نشانه های ترس از حرف زدن

نشانه ها و علائم  ترس از سخنرانی و صحبت در جمع در تمامی اشخاص یکسان نمی باشد.

تا به حال اگر در برابر جمعی سخنرانی و صحبت کرده باشید، قطعا یکی از موارد زیر را تجربه کرده اید:

  • به لرزه افتادن اندام یا صدا
  • خشک شدن دهان
  • عرق کردن
  • احساس تاری دید
  • تپش قلب
  • خیس شدن کف دست
  • اختلال در تنفس
  • احساس ضعف در پا ها

نشانه های ترس از حرف زدن

راه  های غلبه بر استرس هنگام سخنرانی و صحبت با دیگران

در این بخش می خواهیم به راهکار های غلبه بر استرس در سخنرانی اشاره کنیم که آن راهکار ها به شرح زیر می باشد:

  1. تاثیر صحبت کردن در کاهش ترس از سخنرانی

یک موضوع خیلی جالبی که وجود دارد این می باشد که شما تا پیش از این که در جمع به سخنرانی بپردازید و به صحبت کردن شروع کنید، دارای ترسی می باشید دست بردار شما نیست. ولی فقط کافی می باشد به سخنرانی شروع نمایید.

آن موقع متوجه خواهید شد که پس از چند لحظه شما آن ترس پیشین را دیگر ندارید! در حقیقت نقطعه اوج استرس دقیقاً تا پیش از آغاز می باشد؛ اما این ترس شما بعد از شروع از نقطعه اوج پایین می ‌آید و فرو کش می ‌کند.

بنابراین اگر تا پیش از سخنرانی در جمع ترس خودتان را نتوانستید مدیریت نمایید، نگران نباشید؛ با آغاز سخنرانی شما این ترس کمتر خواهد شد.

  1. با افراد امید دهنده باشید

در هر فعالیتی وجود اشخاص امید دهنده و همراه دائم سبب قوت قلب و انجام فعالیت های بزرگ و متفاوتی در بیشتر اشخاص می ‌شود. دقیقا مانند این مثال: کودکانی که همیشه در حال حمایت و تشویق از طرف والدینشان و دیگران هستند، آسان تر دست به فعالیت های بزرگ می ‌زنند و دارای اعتماد به نفس بالایی می باشند. چون که اشخاصی اطراف او را پر کرده اند که تشویق کننده و حامی او هستند.

  1. حل ترس از سخنرانی با آب

بر این تلاش باشید که دائما هنگامی که می ‌خواهید در جمع صحبت کنید یا در جمع سخنرانی کنید، کنار دست خود یک لیوان آب باشد تا قادر باشید آرامش نسبی را با نوشیدن آن تجربه کنید. نوشیدن آب همواره موجب می شود که استرس و تپش قلب شما به شدت کاسته شود و قادر باشید بر خودتان تسلط داشته باشید.

اگر توجه کرده باشید تمامی مجریان و سخنرانان معروف هم هر از گاهی گلویی تازه می ‌کنند.

  1. نفس عمیق هنگام سخنرانی

هرگاه که از بچگی استرس داشتیم و یا از چیزی هراس داشتیم، به ما یادآوری می شد که نفس عمیق بکش و آرام باش. این روش برای سخنرانی در جمع هم موثر می باشد. زمانی نفس عمیقی پیش از سخنرانی خود بکشید، حتما حس آرامش شگفت انگیزی نصیب شما خواهد شد و حال شما به شدت از قبل بهتر خواهد شد.

در موقع سخنرانی هم توانایی این را دارید که زمان هایی را به عمیق نفس کشیدن و کاهش استرس خود اختصاص دهید.

غلبه بر استرس هنگام سخنرانی

  1. تصویر سازی کنید

برای این که قادر باشید بر ترس خود غلبه کنید، یکی از بهترین راه ها این می باشد در ذهن خود که بارها لحظاتی را که قرار است سخنرانی کنید را تصویرسازی نمایید تا در ذهن شما آن لحظات ثبت گردد و موقع واقعیت مشکلی نداشته باشید. نکته جالب اینجا می باشد که ذهن انسان تفاوت مابین تصور و واقعیت را متوجه نمی ‌شود.

  1. با صدای بلند شروع کنید

ترس و استرس از سخنرانی در جمع در خیلی از موارد بدون این که خودتان بفهمید، تن صدای شما را کمتر می کند. بنابراین حتماً به این نکته دقت داشته باشید تا هنگام ارائه سخنرانی با صدای بلند به صحبت شروع کنید.

جالب است بدانید همین آغاز با صدای بلند سبب ارائه کردن سخنرانی بهتر و رضایت اشخاص حاضر را افزایش می ‌دهد و به خوبی ترس شما را از بین می ‌برد.

  1. به خود باور داشته باشید

سخنرانی کردن در جمع  یک مهارت می باشد، هیچ وقت در ذهن خود این فکر را راه ندهید که من قادر نیستم مانند فلان فرد سخنرانی خوبی داشته باشم، اصلاً فلان شخص از دوران بچگی خوب صحبت می کرد و …

تنها کافی می باشد با خودتان این جملات را تکرار کنید تا باور کنید که شما قادر نیستید سخنرانی کنید، این بزرگ ترین ظلمی می باشد که در حق خودتان می توانید بکنید. از ذهن خود این جملات را دور کنید و بر این باور باشید که شما نیز با تمرین کردن قادر هستید بهترین گردید و مهارت سخنرانی خودتان را افزایش نمایید.

نتیجه گیری

آن چه بیان شد برای انجام یک سخنرانی یا ارائه مهم ترین نکات باز دارنده بودند، مواردی که موجب می شوند علاقه ای به انجام سخنرانی در جمع نداشته باشید. اطمینان حاصل کنید که توجه به نکات بیان شده و استفاده از آن ها موجب خواهد شد تا نسبت به وضع موجود سخنران بسیار بهتری شوید.

اگر پس از مطالعه این مقاله نیاز به مشاوره داشتید، با شماره گیری 02191023933 خود را از مشاوره رایگان هم اندیشان دریغ نکنید.

سوالات متداول

چند درصد افراد جهان از سخنرانی در جمع می ترسند؟

75 درصد مردم جهان از سخنرانی و حرف زدن ترس دارند که در مقاله بالا اشاره کردیم.

نوشیدن آب در سخنرانی چه کمکی می کند؟

نوشیدن آب همواره موجب می شود که استرس و تپش قلب شما به شدت کاسته شود و قادر باشید بر خودتان تسلط داشته باشید.

اینستاگرام

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره