تخصصی مشاوره بگیرید برای هم اندیشی با بهتری مشاوران با ما تماس بگیرید
9099071985
مشاوره و روانشناسی خانواده هم اندیشان
0

بیماری اختلال اضطراب فراگیر (Generalized Anxiety Disorder-GAD) چیست و چه علایمی دارد؟ + نحوه درمان آن

بیماری اختلال اضطراب فراگیر (Generalized Anxiety Disorder-GAD) چیست و چه علایمی دارد؟ + نحوه درمان آن

اختلالات روانی، بیماری های طاقت فرسایی هستند که جسم را نیز درگیر خود می کنند. این بیماری ها در تمامی روابط، فعالیت های اجتماعی و کارهای روزمره افراد تاثیر گذاشته و اجازه لذت از زندگی را به افراد نمی دهند.

یکی از این بیماری ها، بیماری اختلال اضطراب فراگیر است که زندگی را برای فرد و اطرافیانش سخت می کند. این بیماری اگر به سرعت درمان نشود، ممکن است فرد را به مرز جنون و افسردگی برساند.

بنابراین افرادی که به داشتن یک زندگی سالم، شاد و موفق فکر می کنند، باید همواره به سلامت جسم و روح خود تلاش کنند. ما در این مقاله سعی داریم تا شما را با بیماری اختلال اضطراب فراگیر، علائم و راه های درمان آن آشنا کنیم. بنابراین توصیه می کنیم که حتما در ادامه مطلب با مرکز مشاوره هم اندیشان همراه باشید.

بیماری اختلال اضطراب فراگیر (Generalized Anxiety Disorder-GAD) چیست؟

شاید در اطرافیان خود با کسی مواجه شده باشید که در مورد حوادث روزمره زندگی، اضطراب بیش از اندازه و اغراق شده ای دارد. این فرد دچار بیماری اختلال اضطراب فراگیر (Generalized Anxiety Disorder GAD) است که همواره منتظر رخ دادن یک فاجعه است و نمی تواند جلوی نگرانی خود را بگیرد.

این نگرانی ها می توانند درباره مسائل مختلفی مانند سلامتی، پول، خانواده، شغل و… باشد. معمولا میزان این نگرانی غیر واقعی و یا نا متناسب با موقعیت است و گاه شدت این اضطراب آنقدر زیاد است که عملکرد روزانه، فعالیت های اجتماعی و روابط فرد را مختل می کند.

افرادی که با این بیماری دست و پنجه نرم می کنند، در مواقع بحرانی قدرت تمرکز و حل مشکلات را ندارند و ممکن است با بیماری های جسمانی نیز مواجه شوند.

بیماری اختلال اضطراب فراگیر (Generalized Anxiety Disorder-GAD) چیست؟

علائم اختلال اضطراب فراگیر کدامند؟

اختلال اضطراب فراگیر علائم متعددی دارد که عبارتند از:

  • نگرانی و تنش بیش از اندازه و مداوم
  • دیدگاه غیر واقعی درباره مشکلات
  • بی قراری و عصبانیت
  • تحریک پذیری
  • تنش های عضلانی
  • سردرد
  • اختلال در تمرکز
  • تعریق
  • حالت تهوع
  • تکرر ادرار
  • اختلال خواب
  • لرزش بدن
  • خستگی

علل ابتلا به اختلال اضطراب فراگیر کدامند؟

علل ابتلا به اختلال اضطراب فراگیر کدامند؟

این اختلال در اثر فعال شدن بیش از حد مکانیسم های پاسخ جنگ و گریز در بدن رخ می دهد و فرد همیشه خود را  در موقعیت های خطرناک می بیند. علل بروز این بیماری روانی دقیقا مشخص نیست؛ اما عوامل متعددی وجود دارند که می توانند به این بیماری تاثیر بگذارند.

این عوامل عبارتند از:

  • عوامل ژنتیکی

طبق برخی از تحقیقات انجام شده، سابقه ابتلا به اختلال اضطراب فراگیر در یکی از اعضای خانواده باعث می شود که این اختلال در دیگر اعضای خانواده نیز افزایش یابد.

  • فعل و انفعالات شیمیایی مغز

برخی از مسیرهای سلول های عصبی که نواحی خاصی از مغز را به هم متصل می کنند، در تفکر و احساسات فرد نقش بسزایی دارند. اتصالات میان این سلول های عصبی نیز به مواد شیمیایی وابسته بوده که انتقال اطلاعات را از یک سلول به سلول دیگر برعهده دارند. اگر این مسیرهای عصبی عملکرد درستی نداشته باشند، مشکلاتی مانند اضطراب فراگیر را در فرد ایجاد خواهند کرد.

  • عوامل محیطی

عوامل محیطی مانند: مورد سوء استفاده قرار گرفتن، فوت یکی از اعضای خانواده، طلاق، تغییر شغل یا مدرسه می توانند در بروز و روند بیماری اختلال اضطراب فراگیر تاثیر بگذارند. علاوه براین فشارهای عصبی نیز باعث وخیم تر شدن وضع روحی فرد می شوند. از دیگر عوامل محیطی می توان به مواد اعتیاد آور مانند الکل، کافئین، نیکوتین و یا ترک این مواد اشاره کرد.

روش تشخیص بیماری اضطراب فراگیر به چه صورت می باشد؟

برای تشخیص این بیماری اولین قدم مراجعه به پزشک و انجام معاینات و آزمایش های پزشکی است. این آزمایشات نشان خواهند داد که فرد مشکل جسمی دیگری ندارد.

در صورتی که علائم این بیماری بیش از 6 ماه ادامه یابد و زندگی عادی را مختل کند، باید به فکر درمان آن بود؛ زیرا ممکن است عواقب جبران ناپذیری داشته باشد.

روش های درمان اختلال اضطراب فراگیر

روش های درمان اختلال اضطراب فراگیر

در صورتی که بعد از مراجعه به پزشک و انجام آزمایشات و معاینات پزشکی، مشخص شد که فرد هیچ مشکل جسمی دیگری ندارد و تمامی مشکل او ناشی از اضطراب فراگیر است، روش های درمان مناسب در نظر کرفته خواهد شد.

در ادامه به توضیح روش های درمان این اختلال می پردازیم.

1- درمان شناختی رفتار

درمان شناختی رفتار به فرد کمک خواهد کرد تا افکار اضطراب زا و همچنین علائم جسمانی اضطراب را در خود کنترل و مدیریت کند. این روش درمان نگاه واقع بینانه تری به نگرانی ها داشته و باعث محدود کردن افکار نادرست خواهد شد.

علاوه بر این، تکنیک های آرام بخش مانند: تنفس عمیق و هیپنوتیزم در درمان این بیماری موثر هستند.

2- درمان دارویی

داروهای زیادی برای کاهش و کنترل اضطراب وجود دارند؛ اما معمولا این داروها اعتیادآور بوده و باعث ایجاد اختلال در عملکرد حافظه و تمرکز می شوند. بنابراین مصرف این داروها برای کوتاه مدت مناسب است.

روان پزشکان برای مهار اضطراب فراگیر از داروهای ضد افسردگی استفاده می کنند. در درجه اول داروهای مهارکننده های انتخابی باز جذب سروتونین و در درجه دوم بنزودیازپین‌ها تجویز می شود.

این داروها با به تعادل رساندن مواد مرتبط با انتقال دهنده های عصبی از میزان تحریک پذیری و نگرانی فرد کاسته و خلق و خوی او را به تعادل می رسانند.

البته داروهای دیگری نیز وجود دارند که مصرف طولانی مدت دارند و خواب آور بوده و اثربخشی آنها از چند هفته بعد از شروع مصرف، شروع می شود. اما در حالت کلی مصرف دارو باید به تجویز روانپزشک و در دزهای مناسب انجام شود و بهتر است که بیمار قبل از اینکه کار به دارو درمانی برسد، با دریافت مشاوره و روان درمانی، بیماری خود را درمان کند.

نکاتی که برای پیشگیری یا کنترل اختلال اضطراب فراگیر باید بدانید!

در صورتی که می خواهید از بروز این بیماری پیشگیری کرده و یا آن را کنترل کنید، باید به نکات زیر توجه داشته باشید:

  • مصرف موادی که دارای کافئین هستند، مانند: قهوه، چای، نوشابه گازدار، شکلات و… را کاهش دهید.
  • قبل از مصرف هر دارو حتی داروی گیاهی با پزشک مشورت کنید. برخی از این داروها دارای مواد شیمیایی هستند که باعث افزایش اضطراب می شوند.
  • ورزش روزانه و رژیم غذایی سالم به شما کمک خواهد کرد تا اضطراب را از خود دور کنید.
  • بعد از یک انفاق بد (ضربه روحی یا تجربه غم انگیز) از روانشناس خود کمک بگیرید.
  • از روش های مدیریت استرس مانند یوگا یا مدیتیشن استفاده کنید.

نکاتی که برای پیشگیری یا کنترل اختلال اضطراب فراگیر باید بدانید!

سخن آخر

بیماری اختلال اضطراب فراگیر (Generalized Anxiety Disorder-GAD) یک نوع بیماری روحی و روانی است که فرد بیش از اندازه مضطرب و نگران است. این نگرانی ها در اغلب موارد بیهوده بوده و یا ممکن است اغراق شده باشد. بنابراین فرد نمی تواند در شرایط و موقعیتی که قرار گرفته، به درستی فکر کند.

افرادی که علائم این بیماری را در خود به مدت طولانی مشاهده می کنند، باید سریعا به فکر درمان آن باشند، تا بتوانند اضطراب را کاهش داده و به درستی زندگی را در مسیر سالم خود پیش ببرند.

ما در این مقاله به شما راه های درمان و کنترل این بیماری را توضیح دادیم، در صورتی که به مشاوره و راهنمایی نیاز داشته باشید، حتما با کارشناسان ما در موسسه هم اندیشان در تماس باشید.

برای دریافت مشاوره تلفنی با شماره 9099071985 تماس بگیرید.

سوالات متداول

آیا اختلال اضطراب فراگیر یک بیماری شایع است؟

بله؛ متاسفانه طبق تحقیقات انجام شده، حدود 1 میلیون نفر در کشور به این بیماری مبتلا هستند و البته تعداد واقعی مبتلایان بیشتر از این رقم است.

اختلال اضطراب فراگیر از چه سنی در افراد ایجاد می شود؟

معمولا این بیماری از کودکی و نوجوانی در افراد آغاز می شود؛ البته ممکن است که فردی در بزرگسالی به این اختلال مبتلا شود؛ اما بیشتر کودکان و نوجوانان مستعد ابتلا به این بیماری هستند. همچنین این اختلال در زنان بیشتر از مردان است.

اینستاگرام

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره