طلاق برای بعضی ها معنای آزادی را می دهد و برای بعضی ضربه ای ویرانگر!
آن چه باید بدان توجه کنید این است که پس از طلاق احساسات شما دچار نوسانات زیادی خواهد شد؛ شما دچار سردرگمی شده با تضادهای زیادی دست به گریبان می شوید؛ احساسات متناقضی را تجربه می کنید و… .
اما به خاطر بسپارید که زندگی در جریان است؛ دیر یا زود باید بتوانید با شرایط موجود کنار آمده و اتفاقات پس از طلاق را مدیریت کنید. این پروسه سخت است، اما برخی فعالیت ها باعث می شود این مرحله را با آسیب کمتری پشت سر بگذارید.
در ادامه راهکارهایی به شما ارائه می دهیم تا پس از طلاق خیلی زود بتوانید به زندگی عادی برگردید. پس با مرکز مشاوره هم اندیشان تا انتهای مطلب همراه باشید.
چگونه بعد از طلاق به زندگی عادی خود برگردیم؟
تحقیقات نشان می دهد حتی اگر به صورت توافقی هم از همسر خود جدا شده باشید، باز به زمان نیاز دارید تا با شرایط جدید کنار بیایید.
ادامه مطلب شامل برخی از راهکارها می باشد که با رعایت آنها پس از طلاق می توانید هر چه سریعتر به زندگی عادی خود برگردید.
1- شرایط جدید را بپذیرید
تنها زمانی می توانید با طلاق و عواقب اجتماعی آن کنار بیاید، که اتفاق افتادن طلاق را بپذیرید. این باعث می شود بتوانید اتفاق های بعد از آن را به راحتی مدیریت کنید.
در این شرایط، انکار حقایق نمی تواند راه حل درستی باشد؛ سعی نکنید از شرایط موجود فرار کنید.
بسیاری از مشکلاتی که زن و مرد بعد از طلاق با آن مواجه می شوند، در اثر نپذیرفتن طلاق رخ می دهد.
2- به خودتان اجازه سوگواری برای رابطه را بدهید
شما ممکن است پس از طلاق احساسات متناقضی را تجربه کنید که باعث سردرگمی شما شود. ممکن است همزمان از دست همسر سابق خود عصبانی شوید یا به خاطر این که طلاق گرفته اید افسوس بخورید و خود را سرزنش کنید.
این بسیار عادی است؛ باید فضایی برای آن در نظر بگیرید. اما نه اجازه دهید این احساسات شما را غرق کند و نه آنها را سرکوب کنید.
3- به خودتان زمان بدهید
بودن در زندگی مشترک، حتی اگر زمان کوتاهی باشد، سبک زندگی زن و مرد را عوض می کند. بدیهی است پس از طلاق – حتی اگر به صورت توافقی اتفاق بیفتد – مدتی زمان می برد تا فرد بتواند به زندگی عادی خود برگردد.
به عقیده برخی روانشناسان، هنگامی که طلاق اتفاق می افتد، در خوشبینانه ترین حالت زمانی که طرفین در حال روحی خوبی باشند و طلاق به صورت توافقی اتفاق افتاده باشد، باز هم زمان می برد تا خاطرات مشترک را فراموش کنند و به زندگی عادی برگردند.
4- به خودتان اهمیت بدهید
خیلی از افراد پس از طلاق، همیشه خود را سرزنش می کنند؛ آنها خود را مقصر تمامی اتفاقات می دانند.
این نوعی خودآزاری و بی احترامی به خود است. در صورتی که در این زمان باید به فکر بازگرداندن اعتماد به نفس خود باشید و به توانایی های خود ایمان بیاورید.
5- فرصت های تغییر را جدی بگیرید
شاید زمانی که در زندگی مشترک بودید، علاقمندی های خاصی داشتید و دوست داشتید کارهای خاصی را انجام دهید که به این دلیل که همسرتان موافق آن کارها نبود، یا شما را همراهی نمی کرد و یا امکان انجام آنها را نداشتید.
برای مثال شاید می خواستید موی کوتاه را امتحان کنید؛ اما آن زمان امکانش نبود. شاید می خواستید مکان زندگی خود را عوض کنید، یا تصمیم به ادامه تحصیل داشتید و یا می خواستید رشته ورزشی خاصی را دنبال کنید ولی نمی توانستید؛ الان موقع این تغییرات است.
به خاطر دل خود تغییر کنید و چیزهای جدیدی را امتحان کنید که به شما حس خوبی می بخشند.
6- مسئولیت ها را بپذیرید
شاید در زمانی که در زندگی مشترک بودید، بخشی از وظایف به عهده همسرتان بود؛ مانند مدیریت هزینه ها، اما حالا که از او جداشده اید بهترین زمان برای یادگیری این مسئولیت ها است.
این اتکا به خود باعث می شود اعتماد به نفستان بالاتر برود.
7- ارتباطتان را با دوستان قوی کنید
دوستان صمیمی می توانند بسیار به تقویت روحیه و شادابی شما کمک کنند. در مواردی دورهمی ها و مسافرت با دوستان فرصتی را برای فرد مهیا می کند که رفته رفته خاطرات زندگی مشترک را فراموش کند.
8- فعالیت مالی آغاز کنید
کار کردن می تواند باعث افزایش اعتماد به نفس و خود ارزشمندی در شما شود.
اگر می توانید یک کسب و کار جدید برای خود ایجاد کنید. شاید در ابتدای زندگی پس از طلاق، روحیه این کار را نداشته باشید؛ اما پس از گذشت مدتی می توانید به عنوان یک فعالیت بلندمدت به این گزینه نگاه کنید.
9- مشاوره فردی بگیرید
طلاق مسئله پیچیده ای است. شاید قادر نباشید خود به تنهایی تمام این مسائل را حل کنید. حمایت اطرافیان بسیار مهم است؛ اما ممکن است آنها دانش لازم برای یک راهنمایی درست را نداشته باشند.
در چنین شرایطی وجود یک مشاور که بدون قضاوت به حرف های شما گوش داده و بتواند راه حل های مناسبی به شما ارائه دهد، بسیار ضروری است.
یک مشاور آموزش دیده است که چطور در شرایط سخت پیشنهادهای موثری ارائه دهد و مسیر روشنی برای شما ترسیم کند.
10- مسافرت
یکی دیگر از کارهایی که تغییر شگرفی در روحیه شما می گذارد، مسافرت است. رفتن به جاهای جدید و بازدید از شهرهایی که تاکنون نرفته اید، می تواند روحیه شما را بسیار بهبود ببخشد.
لیستی از مکان هایی را که تاکنون ندیده اید تهیه کنید و بازدید از آن را در برنامه خود قرار دهید. مسافرت با دوستان و به صورت دسته جمعی می تواند شما را شاداب کند.
11- به فرزندانتان توجه کنید
شاید شما زمانی تصمیم به جدایی گرفتید که صاحب فرزندی هستید؛ این جدایی می تواند تاثیر بدی روی فرزندتان بگذارد. اما صدماتی که فرزندان در خانواده های به دور از تفاهم و متشنج می بینند، به مراتب بیشتر است.
وجود فرزند، باعث پیچیده تر شدن طلاق می شود؛ این که حضانت فرزند با چه کسی است؟ ممکن است چه آسیب های روانی را متحمل شود؟ آینده او چه می شود؟
شما نباید در مورد جزئیات حقوقی طلاق با فرزند خود صحبت کنید؛ همین که اطلاعات کلی در حد فهم او ارائه دهید و او را در جریان اتفاقاتی که خواهد افتاد قرار دهید، کافی است.
سعی نکنید فرزندتان را وادار به طرفداری از خود کنید؛ او را از دیدن همسرتان محروم نکنید، چون از این کار ضربه می بیند. به خاطر فرزندتان سعی کنید ارتباط محدودی را با او حفظ کنید.
12- از رابطه های سطحی پرخطر بپرهیزید
ممکن است بخواهید تلخی طلاق را با برقراری روابط سطحی فراموش کنید؛ اما توجه کنید که این روابط بی سرانجام مانند مسکن بوده و در دراز مدت می تواند مسائل بیشتری را برای شما به وجود بیاورد و شما را بیش از پیش دچار دردسر و گرفتاری کند.
13- به ازدواج مجدد فکر کنید
یک تجربه تلخ نباید باعث شود شما تا آخر عمر تنها بمانید. پس از گذشت زمانی که روحیه خود را تقویت کردید و مسائل طلاق را برای خود حل کردید، به فکر ازدواج مجدد باشید.
در نهایت به این موارد نیز توجه کنید:
- ازدواج شما باید بر اساس تصمیم خودتان باشد؛ نه با فشار و اجبار والدین!
- زمانی که احساستان نسبت به ازدواج تغییر کرد و مثبت بود، تصمیمات جدی بگیرید.
- ازدواج شما نباید به خاطر رقابت با همسر سابقتان باشد.
- اگر در همسرتان نشانه هایی از تغییر رفتار دیدید، درخواست او برای بازگشت به زندگی مشترک را بدون بررسی رد نکنید.
در آخر
پس از طلاق، زندگی را فراموش نکنید. درست است که زندگی مشترک سابق شما پایان یافته، اما این بدان معنی نیست که زندگی کردن را فراموش کنید. یک تجربه تلخ نباید باعث شود شما تصمیم بگیرید تا آخر عمر تنها بمانید.
اگر نیاز به مشاوره فردی یا مشاوره طلاق دارید، می توانید با مشاوران ما در مرکز مشاوره هم اندیشان تماس بگیرید. مشاوران مجرب این مجموعه می توانند شما را در حل مسائل بعد از طلاق یاری کرده، راه کارهای مفیدی پیش پای شما بگذارند و افق های روشنی برای شما ترسیم کنند.
برای مشاوره تلفنی می توانید از سراسر ایران و بدون پیش شماره با شماره 9099071985 تماس بگیرید و مسائل خود را مطرح کنید.
سوالات متداول
مشاوره چه کمکی می تواند به کاهش آسیب های بعد از طلاق بکند؟
مشاوره یک مشاور، راهکارهای دقیقی به فرد توصیه می کند و زندگی پس از طلاق را برای او آسان تر و چالش هایش را کمتر می کند.
آیا راهکارها و راهنمایی های اطرافیان و آشنایان در حل مسائل بعد از طلاق می تواند مفید باشد؟
تا حدودی بله. حمایت اطرافیان بسیار مهم است؛ اما ممکن است آنها دانش لازم برای یک راهنمایی درست را نداشته باشند. بهترین کار مراجعه به مشاور و روانشناس می باشد.
نظرات کاربران