تخصصی مشاوره بگیرید برای هم اندیشی با بهتری مشاوران با ما تماس بگیرید
9099071985
مشاوره و روانشناسی خانواده هم اندیشان
0

تکنیک های بیان خواسته ها

تکنیک های بیان خواسته ها

هنگامی که از کسی درخواستی دارید باید نکاتی را رعایت کنید تا با درخواست شما موافقت شود که مهمترین آن ها رعایت احترام نفر مقابل و درخواست با لحن مودبانه است.

برای این که در درخواست خود شکست نخورید نیاز است تکنیک های بیان خواسته ها را رعایت کنید. در این مقاله به نحوه بیان خواسته ها می پردازیم به گونه ای که نفر مقابل به آن ها اهمیت داده و آن ها را رد نکند.

چگونه خواسته های خود را مطرح کنید؟

برای این که بتوانید به خواسته های خود برسید نحوه درست مطرح کردن آن ها مهم است و باعث می شود تا به نتیجه مطلوب رسیده و با درخواست شما موافقت شود.

در ادامه برخی از مهمترین تکنیک های بیان خواسته ها را به شما توضیح می دهیم:

  • درخواست مقتدرانه

اگر خواسته ای دارید بهتر است آن را با قاطعیت و مستقیم بیان کنید. به این معنا که به موضوع شاخ و برگ ندهید در عین این که درخواست و تقاضا خود را مودبانه می گویید واضح بیان کنید تا فرد مقابل به خوبی بفهمد چه می خواهید.

قاطعیت ویژگی است که به افراد اجازه می دهد بدون خجالت در مورد احساسشان حرف بزنند.

البته قاطعیت با پرخاشگری فرق دارد. اگر در موردقاطعیت زیاده روی نشود به پرخاشگری می انجامد. فردی که قاطع است با اعتماد به نفس و دوست داشتنی است او می تواند بدون آن که دیگری را برنجاند حرف خود را بزند اما فرد پرخاشگر به خود اجازه می دهد خوادخواه باشد و با عصبانیت با مردم برخورد کند.

روش متقاعد سازی

قاطعیت در مواردی که در جمعی نظر مخالفی دارید یا نمی خواهید کاری را انجام دهید به کمک شما می آید.

  • بیان مثبت خواسته ها

هنگامی که درخواست می کنید باید آنچه را که می خواهید درخواست کنید، نه آنچه را که نمی خواهید. افراد زیادی هستند که به راحتی می توانند در مورد ناخواسته هایشان ساعت ها صحبت کنند اما هنگامی که می پرسید به جای آن چه می خواهی جوابی پیدا نخواهد کرد.

برای مثال فردی که از همسرش می خواهد شب ها تا دیروقت در محل کار نماند باید بگوید لطفا شب ها زودتر به خانه بیا

  • اطمینان از برداشت درست مخاطب

با وجودی که در بسیاری از مواقع خواسته های خود را به صورت شفاف بیان می کنیم اما امکان درک نشدن یا برداشت نادرست آن از سوی شنونده جود داشته باشد.

برای جلوگیری از این مورد بهتر است با پرسیدن چند سوال از انتقال درست پیامتان به مخاطب اطمینان پیدا کنید.

  • هرگز دستور ندهید

اگر درخواست شما طوری باشد که نفر مقابل در ازای انجام ندادن آن سرزنش یا تنبیه می شود شما درخواست نمی کنید بلکه دستور می دهید. واکنش افراد در مقابل دستور دادن دو نوع است یا تسلیم می شوند یا پرخاش می کنند.

  • مطلوب نشان دادن درخواست

اگر می خواهید درخواست شما با موفقیت انجام شود به جای این که درخواست شما با القای احساس گناه همراه باشد، مخاطب را با نحوه بیانتان تشویق کنید. برای مثال به جای این که بگویید

“ببخشید که زحمت می دهم اما می توانی در این مورد به من کمک کنی” بگویید ” از آن جایی که می دانم در این زمینه تخصص لازم را داری می توانی نگاهی به این بیندازی؟”

در حالت اول به فرد می گوییم کار خود را نیمه کاره رهاکن اما در دومی از تخصص او کمک میگیریم و به مهارت او ارزش قائل می شویم.

  • مجبور نکنید

ممکن است از کسی درخواست کمک کنید که در گذشته برایش کاری انجام داده اید. در این گونه مواقع باید مواظب لحن خود باشید که به فرد مقابل احساس گناه ندهید و به او القا نکنید که در مقابل کاری که برایش انجام داده اید مجبور به انجام کاری برای شما است.

شما نباید منت سر بقیه بگذارید و توقع جبران بلافاصله از بقیه داشته باشید

چگونه خواسته های خود را مطرح کنید؟

  • نداشتن توقع بی جا

باید به خواسته های خود توجه کنید که غیرمنطقی نباشد برای مثال نباید از پزشک کودکان انتظار داشتهباشید مسائل مرتبط با روانشناسی را حل ند

  • جبران لطف

از فردی بارها و بارها درخواست نکنید . وقتی هر بار از فردی درخواست می کنید بدون این که لطف او را جبران کنید در این صورت او را در شرایط بدی قرار می دهید در این صورت او از دیدن شما فرار می کند.

اگر فردی کاری انجام می دهد کار خوب او را جبران کنید این نشان می دهد رابطه شما دوطرفه است نه باج دادن.

  • پذیرفتن پاسخ منفی

همیشه پیش از درخواست این احتمال را بدهید که ممکن است فرد مقابل با درخواست شما موافقت نکند. در این صورت نباید ناراحت شوید بهتر است شرایط فرد مقابل را درک کنید. ممکن است بنا به دلایلی نتواند شرایط شما را درک کند.

برای مثال اگر از فردی تقاضای قرض گرفتن مبلغی پول را داشته اید و او به شما نه این را نشانه توهین ندانید شرایط او را درک کنید ممکن است او استرس مالی داشته باشد.

  • مودبانه درخواست کنید

بهتر است درخواست خود را از با جملاتی نظیر” اگر ممکنه” یا “اگر وقتتان را نمی گیرد” می خواستم آغاز کنید با این کار به فرد مقابل آزادی عمل می دهید و او فکر نمی کند مجبور به انجام درخواست شما است.

این فرصت دادن شما از شرمنده و معذب شدن فرد جلوگیری می کند و او را در رودربایستی قرار نمی دهد.

  • حفظ عزت نفس

طوری درخواست کنید که عزت نفستان حفظ شود برای مثال برای اگر درخواست اضافه حقوق داردی اما با آن موافقت نشده است اصرار شما باعث می شود اطرافیان حس ترحم در مورد شما داشته باشند.

  • نبود ریسک در تقاضا

درخواست شما نباید دیگران را به دردسر بیندازد. برای مثال از کسی می خواهید که ضامن شما در گرفتن وام باشد این کار برای فرد مقابل ریسک زیادی به حساب می آید و شاید هر کسی نتواند این مسئولیت را قبول کند.

  • شخصی بودن سلیقه

در برخی موارد خواسته های شما سلیقه ای است و درخواست آن از بقیه می تواند سبب رد آن شود برای مثال فرض کنید با دوستان خود به مسافرت رفته اید شما دوست دارید در هتلی لوکس اقامت کنید در صورتی که بقیه دوستانتان می خواهند در یک هتل معمولی با هزینه ای معقول اقامت کرده و بقیه پول را به تفریح بپردازند.

در چنین مواقعی بهتر است خواسته های گروه را هم در نظر بگیرید. در عین حال که به سلیقه خود متعهدید به خواسته های آن ها نیز احترام بگذارید و خواسته های خود را نیز فدا نکنید یک راه حل پیدا کنید.

نکات طلایی در هنگام درخواست

نکات طلایی در هنگام درخواست

  1. در درخواست هایی راجع  به شغل افراد توقع زیاد نداشته باشید مگر این که بخواهید پول آن را پرداخت کنید.
  2. اگر می خواهید برای درخواستی به سراغ فردی بروید از قبل به او بگویید. با این کار به زمان او احترام می گذارید.
  3. پس از این که فردی خواسته شما را انجام داد از او قدردانی کنید و به او بگویید که جبران خواهید کرد.
  4. پس از انجام کاری برای دیگران توقع جبران نداشته باشید و منت بر سر او نگذارید.

در پایان

بیان خواسته ها به گونه ای که نفر مقابل آن را رد نکند یک مهارت محسوب می شود . چنان چه برخی از نکاتی که در این مقاله به آن اشاره کردیم را رعایت کنید به احتمال زیاد درخواست شما رد نخواهد شد.

اگر در مورد تکنیک های بیان خواسته ها و افزایش این مهارت سوالی دارید مشاوره فردی می تواند به کمک شما بیاید. شما می توانید با مرکز مشاوره هم اندیشان تماس گرفته و با مشاوران باتجربه این مرکز صحبت کنید.

برای استفاده از مشاوره تلفنی هم اندیشان با شماره 9099071985 تماس بگیرید.

سوالات متداول

مهمترین نکاتی که باید برای درخواست کردن در نظر بگیرید چیست؟

درخواست با لحن مودبانه و رعایت احترام نفر مقابل بیان کنید.

در درخواست خود از طریق ایمیل چه نکته ای باید توجه کنید؟

حقایق را بیان کنید و به طور شفاف و مستقیم با او صحبت کنید و روشن کنید که برای چه به سراغ او آمده اید. در پایان با کلمه سپاسگزارم می توانید به او حس خوب و ارزشمندی بدهید.

اینستاگرام

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره