تخصصی مشاوره بگیرید برای هم اندیشی با بهتری مشاوران با ما تماس بگیرید
9099071985
مشاوره و روانشناسی خانواده هم اندیشان
0

چگونه استرس امتحان را با چند راهکار ساده از خودمان دور کنیم؟

چگونه استرس امتحان را با چند راهکار ساده از خودمان دور کنیم؟

یکی از دلهره آور ترین لحظات زندگی دانش آموزان، ایام امتحانات است. باید توجه داشت که استرس امتحان یک پدیده عادی بوده و هر فرد در هر سنی ممکن است به آن دچار شود.

استرس ناشی از تلاش هایی است که فرد در تمام سال تحصیلی انجام داده تا نمرات قابل قبولی در امتحانات کسب کند؛ از این جهت نگرانی دارد که آیا می تواند نمرات قابل قبولی کسب کند یا خیر؟

با اینکه استرس در امتحانات امری طبیعی تلقی می شود؛ اما در برخی مواقع میزان این استرس به حدی بالا می رود که می تواند برای شخص بسیار مضر باشد و علاوه بر خراب شدن نتیجه امتحانات، آسیب های روحی یا جسمی به او وارد کند.

اگر شما نیز با این موضوع دسته و پنجه نرم می کنید، این مقاله به دردتان خواهد خورد. پیشنهاد می کنیم در ادامه مطلب با مرکز مشاوره هم اندیشان همراه باشید.

استرس چیست و نشانه های آن کدام اند؟

به بیان کلی استرس، نوعی تنش عاطفی یا جسمی است. در صورتی که فرد با مشکلات و یا یک واقعه ناگوار مواجه شود، که حالات خشم، ناامیدی، عصبانیت، ترس و… در او بروز کنند، استرس رخ داده است.

این عارضه به نوعی واکنش طبیعی بدن در برابر رخداد های غیر معمول می باشد. البته این مسئله در جایگاه خود می تواند مفید باشد. برای مثال استرس می تواند در برخی موارد از بروز خطر جلوگیری نماید.

در واقع بدن برای رویارویی با استرس هورمون هایی ترشح می کند، که سبب هوشیاری بیش از پیش مغز خواهند شد؛ گردش خون نیز افزایش پیدا می کند و در نهایت شما در برابر مخاطرات هوشیار تر عمل خواهید کرد.

راهکارهای مقابله با استرس امتحان

با وجود تمام این موارد، باید گفت که استرس تا زمانی خوب است که به بدن صدمه ای وارد نکند؛ اگر سلامتی شخصی به واسطه این مسئله به خطر بیفتد، باید به سرعت برای درمان آن اقدام کند.

یکی از دلائل استرس که در دنیا بسیار فراگیر است، استرس امتحان می باشد. در ادامه روش های ساده و کاربردی برای مقابله با این مشکل را به شما معرفی خواهیم کرد.

راهکارهای مقابله با استرس امتحان

استرس از آن دسته عارضه ها است که می توان با راهکارهایی ساده و کاربردی به سرعت از آن رهایی یافت. البته باید برای رسیدن به نتیجه ای مطلوب، در انجام این روش ها مداومت نمود.

در ادامه به 6 روش و راهکار کاربردی برای مقابله با استرس امتحان اشاره می کنیم. با ما همچنان همراه باشید.

1- برای درس خواندن برنامه ریزی کنید!

شاید این حرف را بارها و بارها شنیده باشید، اما گفتن دوباره آن، خالی از لطف نیست؛ برنامه ریزی مناسب برای درس خواندن، باعث می شود تا شما تمامی نکات را به خوبی دریابید!

در صورتی که شخصی به طور کامل درس را نخوانده باشد، قطعا استرس امتحان گریبان گیر او خواهد شد. بنابراین با داشتن یک برنامه ریزی منظم و منسجم، تمامی نکات درسی را خواهید آموخت و می توانید با اعتماد به نفس بالا در امتحانات حاضر شوید!

3- عوامل حواس پرتی را از خود دور کنید!

2- از ترس هایتان صحبت کنید!

گاهی اوقات افراد فقط نیاز دارند تا با یکی صحبت کنند. با استفاده از این روش شما بار سنگین ترس و استرس هایتان را به زمین خواهید گذاشت و به راحتی از بحران عبور خواهید کرد. در واقع با این کار مغز شما از افکار منفی خالی می شود که در نتیجه آن، جواب سوالات امتحان به ذهن شما سرازیر خواهد شد.

به این منظور بهتر است با افرادی که به شما آرامش می دهند، مانند اعضای خانواده یا دوستان خود صحبت کنید و از استرس امتحان در امان بمانید.

3- مشاوره بگیرید

برای از بین بردن استرس امتحان، مشورت با یک مشاور تحصیلی می تواند بسیار مفید باشد. او به شما کمک می کند به خوبی برنامه ریزی کنید و بهتر درس بخوانید.

مشاور مدرسه یا دانشگاه می تواند بهترین کمک ها را به شما بکند.

4- هوشمندانه مطالعه کنید

در مورد تکنیک های صحیح مطالعه تحقیق کنید. درس خواندن با این تکنیک ها باعث می شود از زمان خود بهترین بهره را ببرید و بازدهی بالایی در درس خواندن داشته باشید.

در هنگام امتحان نیز با تمرکز بهتری مطالب را به یاد بیاورید.

5- عوامل حواس پرتی را از خود دور کنید!

هر چیزی که موجب حواس پرتی شما می شود را باید از خود دور کنید! اگر استفاده از موبایل یا تماشای تلویزیون مانع از تمرکز شما می شوند، بهترین گزینه این است که در هنگام درس خواندن به محیطی بروید که هیچ یک از این موارد در آنجا نباشد.

در این صورت با خیالی آسوده و بدون حواس پرتی خواهید توانست به راحتی آب خوردن، نکات درسی را به خاطر بسپارید.

6- خواب کافی داشته باشید

شب قبل از امتحان درس خواندن را کنار بگذارید و به رختخواب بروید. ذهن شما برای پردازش اطلاعات و تثبیت آنها نیاز به استراحت دارد. بنابراین باید نیم ساعت قبل از خوابیدن، کتاب های درسی را کنار بگذارید و استراحت کنید.

به یاد داشته باشید که شب قبل از امتحان کمتر از تلفن همراه و یا تلویزیون استفاده کنید تا نکات درسی در ذهن شما تثبیت بشوند. با انجام این کار استرس امتحان به طرز شگفت انگیزی کم می شود. پس خواب کافی را دست کم نگیرید.

6- چه چیزهایی است که باید قبل از امتحان خورد و چه چیز هایی را باید حذف کرد؟

7- نفس عمیق بکشید

تمرین تنفس، بهترین روش برای رهایی از استرس امتحان است.

جالب است بدانید با انجام این کار به شدت آرامش خواهید یافت؛ چرا که در هنگام استرس ریه ها قادر نخواهد بود به راحتی اکسیژن جذب کنند، به بیان ساده تر اکسیژن به صورت کامل وارد ریه نمی شود.

بنابراین باید با تمرکز بر روی نفس کشیدن و پر کردن ریه ها از هوای تازه، ذهن را آماده کنید تا با قوت بیشتری امکان پرداختن به نکات درسی را داشته باشد.

چه چیزهایی را باید قبل از امتحان خورد و چه چیز هایی حذف کرد؟

قبل از امتحان باید حتما خوراکی های مفید بخورید. یکی از این خوراکی های مفید که قبل از امتحان حتما باید مصرف شود، صبحانه است. صبحانه همانند یک بمب انرژی عمل خواهد کرد.

در صورتی که فرد در هنگام امتحان از انرژی بالا برخوردار باشد، می تواند به راحتی بر استرس خود فائق آید و دقت بیشتری در پاسخ به سوالات خواهد داشت.

شکلات تلخ بخورید! این خوردنی خوشمزه و فوق العاده با هورمون های استرس زا مقابله می کند و بدن را وادار می دارد که اندورفین بیشتری ترشح کند. به عبارت کلی شما با خوردن شکلات تلخ قبل از شروع امتحان، به یک سلاح قوی در برابر استرس، مسلح خواهید شد.

استفاده از کافئین را محدود کنید، خوردن مقدار کمی نوشیدنی کافئین دار مانند قهوه می تواند انرژی شما را بیشتر کند؛ اما استفاده بیش از حد آن، باعث بالا بردن سطح آدرنالین خون خواهد شد. در این صورت احساس بی قراری به شما دست می دهد و استرس امتحان به شما قالب خواهد شد.

6- چه چیزهایی است که باید قبل از امتحان خورد و چه چیز هایی را باید حذف کرد؟

روش های رهایی از استرس امتحان را دریابید!

استرس یک واکنش طبیعی از بدن در برابر مخاطرات است؛ یعنی وجود استرس می تواند در جایگاه خود مفید باشد. اما باید توجه داشت که اگر شدت استرس بیشتر از حد معمول باشد، نه تنها برای بدن مفید نیست، بلکه باعث بروز بیماری های روحی و جسمی نیز می شود.

شایع ترین نوع استرس مربوط به استرس امتحان است. برای بهبود این عارضه می توان روش های ساده و کاربردی را امتحان کرد، از جمله این روش ها می توان به خواب مناسب و کافی، برنامه ریزی درسی، تمرین تنفس و… اشاره کرد.

در پایان

استرس یکی از واکنش های طبیعی بدن در مقابل رخدادهای غیرمعمول است، که می تواند انسان را از خطرات حفظ کند.

هنگامی که فرد در معرض خطر قرار می گیرد، بدن با ترشح هورمون های استرس زا موجب هشیاری بیشتر مغز شده، در نتیجه فرد تصمیمات بهتری می گیرد و از خطرات مصون می ماند.

استرس در جایگاه خود بسیار مفید است؛ اما هنگامی که مقدار آن بیشتر از حد نرمال باشد، می تواند خطراتی برای بدن داشته باشد.

استرس امتحان نیز یکی از استرس های معمول است که بیشتر دانش آموزان و دانشجویان را درگیر خود می کند. برنامه ریزی، تغذیه مناسب، تمرکز، خواب کافی و تنفس عمیق می تواند این استرس را کم کند.

چنانچه در فصل امتحانات هستید و نمی دانید چگونه استرس خود را کنترل کنید، می توانید با مرکز مشاوره هم اندیشان در تماس باشید و سوالات خود را  بپرسید. مشاوران باتجربه این مرکز به شما در کنترل استرس و امتحان موفقیت آمیز کمک خواهند کرد.

برای دریافت مشاوره تلفنی یا مشاوره تحصیلی کنکور می توانید از سراسر کشور با 9099071985 تماس بگیرید.

سوالات متداول

استرس امتحان طبیعی است یا خطرناک؟

استرس تا جایی که فرد را از خطر حفظ کند امری طبیعی است. در صورتی که میزان آن بالا برود ممکن است بیماری های روحی و جسمی برای شخص به دنبال داشته باشد، از این جهت خطرناک است و باید درمان شود.

آیا خوردن قهوه قبل از امتحان مفید است؟

به صورت کلی استفاده از نوشیدنی های کافئین دار قبل از امتحان در اندازه کم، مشکلی ندارد. اما استفاده بیش از حد، موجب می شود تا آدرنالین در خون افزایش پیدا کند. در نتیجه استرس بیشتر خواهد شد.

روش های مقابله با استرس امتحان کدام اند؟

راهکارهای مقابله با استرس امتحان عبارت اند از مطالعه کافی، خواب به اندازه، دوری از عوامل حواس پرتی، صحبت کردن از ترس ها و نگرانی ها، استفاده از خوراکی های مفید مانند خوردن صبحانه و…

اینستاگرام

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره