تخصصی مشاوره بگیرید برای هم اندیشی با بهتری مشاوران با ما تماس بگیرید
9099071985
مشاوره و روانشناسی خانواده هم اندیشان
0

ترس از تاریکی یا فوبیای تاریکی در بزرگسالان چیست و نحوه غلبه بر آن

ترس از تاریکی

در بزرگسالان ترس از تاریکی یک مشکلی می باشد که گریبان گیر افراد سن بالا است. ترس از تاریکی یا فوبیای تاریکی نوعی فوبیا می باشد که انسان از دوره کودکی تا بزرگسالی امکان دارد با آن روبه رو شود. واقع ترس کودکان از تاریکی در رابطه با غیر واقعی و چیز های خیالی از جمله جن و روح و غیره می باشد. ولی کاملا این ترس طبیعی و مخصوص به این دوره سنی و زندگی می باشد که ما قادر هستیم برای آنها در طول شب با روشن کردن چراغ یا شمع، از این نگرانی آن ها بکاهیم. ولی ترس از تاریکی برای افراد بزرگسال چطور؟ در این مقاله از هم اندیشان می خواهیم به فوبیای تاریکی در افراد بزرگسال بپردازیم.

مشکلات ترس از تاریکی در بزرگسالان

در بزرگسالان ترس از تاریکی در زندگی آنها مشکلات بسیار زیادی را بوجود می آورد و قادر است موجب صلب آرامش روحی و جسمی شخص گردد. شخص با نگرانی و اضطراب که نسبت به تاریکی شب دارد، توانایی این را ندارد که خواب راحت و آرامی داشته باشد. در زندگی روزمرۀ او، همین کار اختلال به وجود می آورد . همان طور که اشاره کردیم هراس از تاریکی از دوره کودکی به عنوان یک واکنش طبیعی شخص و کی از مرحله رشد او حساب می گردد و امکان دارد به علت های گوناگون به دوران بزرگسالی برسد و به یک اختلال تبدیل شود.

فوبیای تاریکی

دلایلی که در بزرگسالی موجب ایجاد ترس از تاریکی می شود

وجود نگرانی و استرس در اشخاص خانواده و مخصوصا پدر و مادر گاه موجب انتقال این حس به بچه ها می شود. کودک با مشاهده احساس ترس و نگرانی مداوم و اضطراب پدر و مادر این حس را به صورت نا خودآگاه یاد می گیرد و درونی می کند.

وجود مقررات و قوانین سختگیرانه در بعضی خانواده ها و سختگیری بیش از اندازه پدر و مادر ها نسبت به بچه ها باعث می شود که در این خانواده ها فرزندان مطیع و وابسته پدر و مادر باشند و این کار در طولانی مدت موجب استرس کودک می گردد.

برخی اوقات قرار گرفتن در شرایط محیطی استرس زا و برخورد مسئله های استرس آور باعث می شود آرام آرام در فرد این نگرانی و استرس به ترس و فوبیا تبدیل شود.

در بزرگسالان یکی دیگر از علت های بوجود آمدن فوبیای تاریکی، امکان دارد به علت عوامل ژنتیکی وانتقال این ژن از پدر و مادر به فرزندان باشد.


بیشتر بخوانید: روش های کاربردی برای درمان استرس


نشانه های ترس از تاریکی در بزرگسالان

در بزرگسالان علامت های ترس از تاریکی شامل:

  • بالا رفتن تپش و ضربان قلب
  • مور مور شدن قسمت هایی از بدن
  • احساس سردرد و سرگیجه
  • سرد و گرم شدن بدن و عرق کردن زیاد
  • احساس سنگینی قفسه سینه و تنفس سنگین
  • نداشتن تمایل به خواب
  • احساس نیاز به این که از محیط ترس آور فاصله بگیریم و دور شویم
  • ترس و نگرانی دائم و بیش از حد
  • احساس ترس خیلی زیاد از فضای تاریک در حد استرس زیاد داشتن و عصبی شدن
  • درمحیط خواب احساس نیاز به وجود روشنایی
  • درگیری احساس و فکر به طور مداوم با این حس ترس

درمان ترس از تاریکی

روش های مقابله با ترس از تاریکی در بزرگسالان

در این قسمت به روش های مقابله با ترس از تاریکی در بزرگسالان میپردازیم. آنروش ها به شرح زیر می باشد:

  1. آرام کردن خودمان پیش از خواب به روش های مختلف

یکی از راه هایی که شما توانایی این را دارید که بر ترس از تاریکی خود غلبه کنید، این می باشد که به خودتان پیش از خوابیدن آرامش دهید. به خودتان تلقین کنید که اتفاق خاصی قرار نیست رخ دهد. شما توانایی این را دارید که پیش از خواب کتاب مطالعه کنید یا یک موسیقی آرام گوش دهید یا این که دعا و قرآن بخوانید. مهم این می باشد که شما پیش از خواب به آرامش برسید.

  1. استفاده از یک وسیله روشنایی درهنگام خواب

همان گونه که اشاره کردیم یکی از علت های ترس از تاریکی این می باشد که شخص در تاریکی قادر نیست تسلط کافی به محیط اطراف خود داشته باشد. همین مسئله موجب نگرانی و اضطراب او می گردد و با روشن نمودن یک چراغ توانایی این را داریم که این حس اضطراب آور و بد را از بین ببریم.

  1. عادت کردن به محیط تاریک

افراد برای مقابله با این حس هراس از تاریکی بهتر است به مرور زمان به این وضعیت خود را عادت دهند و نور اتاق خود را در طول روز در محیطی که قرار دارند، کم کنند و کم کم این امر را در خواب شب انجام نمایند و بدون چراغ خواب بخوابند.

  1. درمان ترس از تاریکی در بزرگسالان با مشاوره

در واقع هدف از درمان ترس از تاریکی، کالبد شکافی باورها و عقاید آزار دهنده و منفی اشخاص درمورد تاریکی می باشد تا درمانگر توانایی این را داشته باشد که این عقاید منفی را از درون و ذهن او پاک سازد و عقاید شیرین و مثبت را جایگزین آن کند.

درمانگر در این مرحله از تکنیک های شناختی و روش های رفتار درمانی استفاده می نماید. مشاوره یکی دیگر از راه های درمانی روش می باشد. و هم آموزش خانواده درمانی و روش های آرامش و غیره قادر است در فرآیند بهبود هراس از تاریکی در بزرگسالان تاثیر گزار باشد.

درمان فوبیای تاریکی

نتیجه گیری

برخی افراد، اشخاص بزرگسالی را که از تاریکی ترس دارند، مورد تمسخر قرار می دهند. در حالی که این مشکل اصلا جای مسخره و اذیت را ندارد و مسئله ای جدی می باشد و باید درمان شود. ما در این مقاله از هم اندیشان سعی کردیم به فوبیای تاریکی در بزرگسالان و راه های درمان آن بپردازیم. اگر پس از مطالعه این مقاله سوالی در خصوص فوبیای تاریکی در بزرگسالان دارید، با شماره گیری 02191023933 پاسخ آن را از هم اندیشان جویا شوید.

سوالات متداول

  1. منظور از فوبیای تاریکی چیست؟

ترس از تاریکی یا فوبیای تاریکی نوعی فوبیا می باشد که انسان از دوره کودکی تا بزرگسالی امکان دارد با آن روبه رو شود.

  1. ترس از تاریکی در بزرگسالان سبب چه مشکلاتی می شود؟

باعث می شود شخص با نگرانی و اضطراب که نسبت به تاریکی شب دارد، نتواند خواب راحت و آرامی داشته باشد.

 

اینستاگرام

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره