قطع رابطه با کسی که دوستش دارید هرگز آسان نیست. خبر دادن این موضوع به او که دیگر به این رابطه ادامه نمیدهید، میتواند سخت و دردناک باشد.
اما به یاد داشته باشید که اگر میدانید رابطهتان به پایان خودش رسیده، به تعویق انداختن این کار فقط اوضاع را بدتر میکند و به هر دوی شما آسیب میرساند.
با شریک زندگیتان صادق و روراست باشید. او را سرکار نگذارید و به او امید واهی ندهید. به او احترام بگذارید و به احساساتش اهمیت دهید.
به جای اینکه به دنبال زمان مناسب برای گفتگو باشید، هر چه زودتر تصمیم خود را با او در میان بگذارید.
به یاد داشته باشید که هر دوی شما در این جدایی سهم دارید. به جای سرزنش یکدیگر، سعی کنید با همدلی و مهربانی از این مرحله عبور کنید.
پس از جدایی، به خودتان و طرف مقابل زمان بدهید تا با شرایط جدید کنار بیایید.
در نهایت، به یاد داشته باشید که جدایی پایان دنیا نیست. شما هر دو میتوانید از این تجربه درس بگیرید و در آینده روابطی سالمتر و شادتر را تجربه کنید. در ادامه این مطلب مشاوران هم اندیشان سعی می کنند شما را در این رابطه راهنمایی کنند.
در ادامه، مشاوران مرکز مشاوره خانواده هم اندیشان توصیههای خود را در مورد نحوه قطع رابطه با کسی که هنوز دوستش دارید، زمانی که میدانید رابطهتان تمام شده است، به شما ارائه می دهند.
نشانه های زمان تمام شدن رابطه با کسی که دوستش دارید
تصمیم گیری برای تمام کردن رابطه با کسی که دوستش دارید سخت است. ممکنه روی کاغذ به نظر آدم خوبی برسه ولی لزوما برای شما مناسب نباشه.
دلیل تموم کردن رابطه همیشه دعوا یا خیانت نیست. گاهی دو نفر که آدم های خوبی هستن و رابطه شون هم سالمه دیگه برای هم مناسب نیستن.
بهتره دنبال نشونه های بیرونی برای تمام کردن رابطه نباشین. به احساس خودتون رجوع کنید و با خودتون صادق باشید.
البته اگه در شنیدن صدای درونی تون مشکل دارید، سوالاتی هست که میتونید از خودتون بپرسید:
- همیشه سر یه موضوعات تکراری دعوا می کنید و هیچ پیشرفتی حاصل نمیشه؟
- پیش طرف مقابلتون نمی تونید خود واقعیتون باشید؟
- اهداف و مسیر زندگی تون با هم متفاوته (مثلا برای کار، بچه داشتن، مرحله زندگی یا سبک زندگی) و حاضر به سازش نیستید؟
- چی باعث میشه هنوز تو این رابطه بمونید؟
اگه جواباتون نشون میده که با دلایل اشتباه تو این رابطه هستید (مثلا حرف مردم، غرور، عادت، ترس از تنهایی و غیره) بهتره دوباره در مورد بودن با این فرد تجدید نظر کنید.
چگونه با کسی که دوستش دارید، کات کنید
تصمیم گرفتید یه رابطه طولانی رو تموم کنید؟ طبیعیه که احساس سنگینی کنید. اما چند نکته هست که می تونه به شما کمک کنه تا با مهربانی، صداقت و احترام، رابطه رو تموم کنید و کارهایی که نباید انجام بدید رو هم بدونید.
خودتون رو جای طرف مقابل بگذارید.
قبل از اینکه رابطه رو تموم کنید، خودتون رو جای طرف مقابل بگذارید و فکر کنید که ممکنه تو این شرایط سخت چه حالی داشته باشه. با اینکه از قبل به نحوه صحبت کردن تون فکر کنید، می تونید از ایجاد ناراحتی بیشتر جلوگیری کنید و برای موقعیت های ناخوشایند برنامه ریزی کنید.
مشاور خانواده از شما می پرسه: «خودتون دوست داشتید باهاتون چه رفتاری بشه و چه انتظاری داشتید؟ صادق باشید! اگه جواب دیدار حضوری و توضیح صریحه، همون کار رو انجام بدید. اگه چند هفته بیشتر نیست که با هم آشنا شدید، شاید تماس تلفنی کافی باشه.»
در طول جدایی کسی رو سرزنش نکنید
ممکنه دلیل تموم کردن رابطه رفتارهای بد طرف مقابل باشه، اما با سرزنش کردن اوضاع بدتر میشه.
مشاوران هم اندیشان می گند: «لازم نیست همه دلایل رو به طور کامل توضیح بدید. اما اگه پرسید، می تونید یه دلیل کلی برای تصمیم تون انتخاب کنید.»
بعضی افراد دوست دارن بدونن چرا طرف مقابل می خواد رابطه رو تموم کنه (برای اینکه بتونن موضوع رو بپذیرن یا شاید ازش درس بگیرن) اما بعضی ها هم ممکنه علاقه ای به جزئیات نداشته باشن. در این مورد می تونید از طرف مقابل راهنمایی بگیرید.
از جملاتی استفاده کنید که با «من» شروع میشه: «احساس کردم (… )»، «نتونستم (… ) رو بپذیرم»، «نیاز دارم (… )».
با این کار کسی نمی تونه با حرف شما مخالفت کنه چون دارید احساسات خودتون رو بیان می کنید. این کار باعث میشه طرف مقابل هم احساس تحت حمله قرار گرفتن نداشته باشه.
محل مناسب برای صحبت در مورد جدایی انتخاب کنید
انتخاب محل برای صحبت در مورد جدایی سخته اما بهتره جایی باشه که هر دوتون احساس راحتی کنید. همچنین باید در نظر بگیرید که آیا طرف مقابل تون احساس امنیت میکنه که صادقانه واکنش نشون بده. یه جای عمومی پر از آدمای غریبه شاید بهشون اجازه نده که راحت احساساتشون رو بیان کنن.
مشاور خانواده هم اندیشان میگه: «گفتگو رو پیش بینی کنید. پرخاشگرانه میشه؟ غمگین؟ احساسی؟ آیا واکنش پرخاشگرانه ای نشون میدن؟ هر جا که تصمیم گرفتید این کار رو انجام بدید، مطمئن بشید که یه حریم شخصی وجود داره.»
تموم کردن رابطه تو خونه طرف مقابل شاید به نظر ایده خوبی برسه اما می تونه باعث بشه گفتگو سخت تر بشه!.
در مورد دلیل جدایی صادق باشید
درسته که می تونید برای کم کردن ناراحتی، یه کم موضوع رو ملایم تر بیان کنید، اما دروغ گفتن در مورد دلیل جدایی اصلا خوب نیست.
مشاوران هم اندیشان میگند: «دروغ نگید، اما بی رحم هم نباشید.»
اگه طرف مقابل تون پرسید که چرا می خواید رابطه رو تموم کنید، می تونید یه یا دو تا دلیل کلی رو بدون اینکه خیلی جزئیات رو بگید، بهش بگید. سعی کنید با ملایمت افکارتون رو بیان کنید – بهش بگید که دنبال چیزهای متفاوتی هستید یا اینکه با هم در برخورد با مسائل احساسی تفاوت دارید.
نباید از طرف مقابل تون قایم بشید یا بهش بگید که فقط می خواید یه کم استراحت کنید در حالی که واقعا می خواید رابطه رو تموم کنید.
به علاوه، مطمئن بشید که این گفتگو برای طرف مقابل تون هم مفید باشه. اگه دلیل ناراحتی تون تو رابطه رو بهش نگید، نمی تونه از این تجربه درس بگیره و در آینده رابطه های بهتری داشته باشه.
درک احساسات بعد از جدایی
طبیعیه که بعد از تموم کردن رابطه با کسی که دوستش دارید، احساس ناراحتی و غم داشته باشید. پس تجربه کردن احساسات منفی مثل غم و اندوه اجتناب ناپذیره.
این احساسات رو نادیده نگیرید. نادیده گرفتن احساسات هیچ فایده ای نداره و فقط باعث میشه بعدا بیشتر اذیت بشید. با احساساتتون روبرو بشید و همه اون چیزی رو که حس می کنید، بدون اینکه اجازه بدید غرق بشید تو این احساسات، تجربه کنید.
در کنار این، کمک گرفتن از یک روانشناس با تجریه می تونه تو این پروسه خیلی حمایتی باشه.
شاید الان اینطور به نظر نرسه، اما به خودتون یادآوری کنید که به این دلیل با این فرد رابطه رو تموم کردید که فکر می کنید بهترین تصمیم برای خودتون و زندگی تون بوده. به یاد داشته باشید که بهبود پیدا کردن زمان می بره.
بعد از جدایی برای زندگی برنامه ریزی کنید
بعد از جدایی و زمانی که آماده بودید، می تونید یه برنامه ریزی برای بازسازی زندگیتون و رسیدن به چیزهایی که باعث شادی تون میشه، داشته باشید.
با دوست ها و خانواده در ارتباط باشید. روی خلق تجربه های جدید که هیجان و سرزندگی رو به زندگیتون برمی گردونه، تمرکز کنید. کنجکاو باشید، کارهای جدید رو امتحان کنید و علایق تازه ای پیدا کنید.
در نهایت، احساس بهتری پیدا می کنید، دوباره پر انرژی میشید و آماده میشید که دوباره عاشق بشید. شاید الان سخت باشه اما اینکه به زندگیتون ادامه بدید یه راهی برای کمک به خودتون و شریک عاطفی سابقتون برای شروع دوباره است.
سخنی از مشاوران هم اندیشان
جدایی یه تجربه ی سخته و گذر ازش زمان میبره. مهمه که با خودتون و طرف مقابل تون صادق و مهربون باشید. مرزهای مشخصی تعیین کنید، احساسات خودتون رو بپذیرید و برای آینده برنامه ریزی کنید. به یاد داشته باشید که شما قوی تر از چیزی هستید که فکر می کنید و می تونید از این جدایی عبور کنید و به زندگی شادی آور خودتون ادامه بدید.
برای مطالب بیشتر با مشاوره تلفنی خانواده هم اندیشان همراه باشید و نظرات خود را در زیر این پست به اشتراک بگذارید.
نظرات کاربران