تخصصی مشاوره بگیرید هم اندیشان؛ هم‌فکری برای یک زندگی شادتر
۰۲۱۶۲۹۹۹۰۶۶
مشاوره و روانشناسی خانواده هم اندیشان
0

چگونه خانواده را مدیریت کنیم؟ روش های کاربردی برای مدیریت خانواده

چگونه خانواده را مدیریت کنیم؟

برای داشتن یک خانواده موفق و سالم است باید راه های مدیریت صحیح خانواده را بدانیم، روش های کاربردی در جلسات مشاوره روانشناسی خانواده درباره آن بسیار بحث می شود. تا حالا به ذهنتون رسیده تعریف مدیریت خانواده چیست و برای مدیریت خانواده چه راهکار هایی وجود دارد؟

به این فکر کرده اید که به عنوان سرپرست خانواده باید چه کار کنید تا اعضای خانواده در کنار آرامش به پیشرفت خود ادامه دهند؟ در ادامه این مقاله به بررسی مدیریت خانواده و روش های کاربردی برای مدیریت خانواده خواهیم پرداخت، در ادامه با ما هماه باشید.

مدیریت خانواده به چه معناست

اگر بدانیم که مدیریت خانواده به چه معناست میتوانیم ارتباط بهتری بین اعضای خانواده ایجاد کنیم، ارتباطی که در نهایت موجب ایجاد آرامش و زندگی با کیفیت بالاتر خواهد شد. مدیریت خانواده دارای اصول بسیار دقیقی است که در ادامه به بررسی آنها از دید روانشناسی می پردازیم.

انواع مدیریت در خانواده

پیش از بررسی روش های کاربردی برای مدیریت صحیح خانواده باید به بررسی انواع مدیریت در خانواده بپردازیم زیرا نوع مدیریت تاثیر مستقیمی بر نحوه مدیریت در خانواده دارد.

انواع مدیریت در خانواده به دو دسته تقسیم می شود:

  1. مدیریت فردگرا: در این نوع از مدیریت در خانواده تصمیمات بر اساس نظر یک فرد یا حداکثر دو نفر انجام میشود.
  2. مدیریت جمع محور: در این نوع مدیریت خانواده بیشتر تصمیمات بر پایه نظرات جمع گرفته می شود، همه اعضای خانوادهخ در تصمیم گیری های خانواده شریک میباشند.

روش های کاربردی برای مدیریت صحیح خانواده

روش های کاربردی برای مدیریت صحیح خانواده

  • انتخاب یک نفر به عنوان مدیر خانواده

اولین راه برای مدیریت خانه و خانواده این است که یک نفر از اعضای خانواده را به عنوان مدیر انتخاب کنیم. برای انجام این کار بهتر است یک دورهمی خانوادگی برگزار کنید و موقعیت را به کل خانواده توضیح دهید.

  • داشتن تعادل در کار و زندگی

ایجاد تعادل در کار و زندگی، آسان نیست، اما نحوه مدیریت آن میتواند کاملا برای ارتباطتان با خانواده متفاوت باشد. زیرا شما همیشه نگران نادیده گرفتن مسئولیت های خود در هر محیط کاری نیستید. همین امر منجر میشود احساس کنترل بیشتری نسبت به زندگی خود داشته باشید.

بنابراین خانواده تان وقتی که شما را بیشتر ببینند شادتر به نظر خواهند رسید، این اصلی مهم در مدیریت خانواده میباشد، به خصوص برای والدینی که فرزند دارند.

  • تقسیم بندی وظایف

یکی دیگر از راه های مدیریت خانواده این است که وظایف را به دسته‌های مختلف تقسیم‌بندی کنید. تقسیم‌بندی وظایف، موجب مدیریت آسان کارهای منزل میشود.

اکثر کارهای منزل را می‌توان در یکی از این شش دسته جای داد: خانواده و دوستان، خوراک، مراسم خاص، زمان و برنامه‌ریزی، مالی و خود-مدیریتی، می‌توانید در انتخاب اینکه، کدام ‌یک از دسته‌ها در هر هفته انجام شوند، از خود خلاقیت به خرج دهید.

اما تقسیم‌بندی کارهای خانه به دسته‌بندی‌های درست، مدیریت را بسیار آسان میکند.

  • مدیریت کردن سبک مدیریتی خود

هر یک از والدین برای اینکه مدیریت خانواده را به عهده بگیرند باید سبک مدیریتی خود را مشخص کنند و تصمیم بگیرند که دوست دارند وظایف را در اولین فرصت به بقیه اعضای خانواده واگذار کنند یا می‌خواهند همه امور را خودشان انجام دهند؟ بهتر است مدیر خانواده برای بهبود وضعیت در بخش‌هایی که با موفقیت چندانی پیش نمیرود، از دیگران کمک بخواهند.

مدیریت کردن سبک مدیریتی خود

در واقع مدیر نمیتواند یک نسخه کلی برای همه ی اعضا بپیچید و به طور دقیق مشخص کند که چگونه کارهای خانه را مدیریت کند. زیرا حقیقت این است که هیچ سبک رهبری مناسب همه زمان‌ها و همه شرایط وجود ندارد. یک مدیر خانواده کارآمد، انعطاف‌پذیر است و خود را با هر شرایطی وفق می‌دهد.

  • شناسایی نقاط قوت

مدیر خانه برای مدیریت نیاز دارد تا نقاط قوت و ضعف خود را بشناسد، چون اگر از توانایی‌ها و نقاط قوت خود آگاه نباشد، نمیتواند امور خانه را رهبری کند، داشتن تصوری از نقاط قوت به شناسایی کارهایی که به شما انگیزه میدهد و کارهایی که شما را خسته میکند بسیار کمک میکند. با این شیوه  در همه‌ی کارهای منزل تعادل ایجاد خواهد شد.

  • نقاط ضعف خود پیدا کرده و تقویت کنید

مدیر خانواده برای داشتن مدیریت قوی، باید برای نقاط ضعف خود به دنبال راه‌حل باشد، چون برای مدیریت یک خانواده، تنها شناسایی نقاط قوت و تکیه بر آن‌ها کفایت نمیکند، مدیر خانواده پس از یافتن نکاتی که در آن‌ها قوی است متوجه بخش‌هایی که نیازمند پیشرفت  تقویت است میشود؛ به‌ کارگیری دیگران برای پوشش دادن نقاط ضعف او و ایجاد یک توازن در کارها به روند انجام امور کمک میکند.

  • ارتباطات موثر با اعضای خانواده

ارتباط داشتن در هر زمان و هر موقعیتی امری بسیار مهم میباشد. کودکان معمولا به سختی میتوانند احساسات خود را به کلمات وارد کنند، اما دانستن این که والدین به حرف هایشان گوش می دهند نیز کافی است.

می توانید در مورد خودتان صحبت کنید. نه تنها درباره مشکلات، بلکه از زندگی روزمره می توانید سخن به میان آورید.

  • باید توانایی سازماندهی و مرتب کردن داشته باشید

به منظور مدیریت کردن بهتر خانواده، سعی کنید به عنوان یک خانواده، برخی زمان ها با همدیگر سازماندهی داشته باشید.

شاید تنها سه بار در هفته میتوانید به عنوان یک خانواده در کنار هم باشید. این به شما فرصتی را میدهد تا در مورد مسائل مهم و موضوعات مختلف و سر گرمی ها گفتگو کنید، میتوانید از فرزندان خود بخواهید که به شما در سازماندهی و انجام کارها و یا اجرای دستورات کمک کنند.

  • دلداری دادن به اعضای خانواده

اگر یک حادثه ناخوشایند در خانواده رخ دهد یا یکی از اعضای خانواده دچار مشکل شود، در کنار هم بودن دلداری دادن و هم اندیشی برای رفع آن مشکل کمک فراوانی می به ثبات و یکپارچگی خانواده کند.

فراموش نکنید که هنگام بروز مشکلی فرزندان به شما نیاز دارند و مهم است تا با آن ها ارتباط برقرار کنید، آن ها به اعتماد و راهنمایی شما نیاز دارند که بسته به سن آن ها متفاوت است.

ارتباطات موثر با اعضای خانواده

  • داشتن برنامه ریزی از پیش تعیین شده

برنامه ریزی برای تمامی امور و پیش بینی مسائل به شما در کنترل کردن استرس درون خانواده کمک می‌کند همچنین برنامه ریزی شما را از سردرگمی نجات میدهد.

  • انعطاف پذیر باشید

گاهی به دلیل شرایط جدید و یا اتفاقات ناگهانی، مسائل زندگی به آن شیوه‌ای که برنامه ریزی کرده بودیم پیش نمیرود. منعطف بودن در تغییر تصمیمات گرفته شده امری کاملا طبیعی است، چرا که ما انسان هستیم نه یک ربات.

  • اولویت بندی داشته باشید

مدیریت کردن خانواده مانند هر کار مدیریتی دیگر بر اساس اصولی پیش باید پیش رود، اصولی که اگر فراموششان کنید آسیب های جدی به اعضا خانواده وارد میکند! مطمئنا برخی از بچه ها مشتاقند تا کلاس های فوتبال، نقاشی و… را در برنامه آموزشی داشته باشند. اما اولویت بندی از اهمیت زیادی برخوردار است.

در مورد هر چیزی که بیشتر لذت میبرند، صحبت کنید و همچنین در بلند مدت آنها را متعهد به انجام امورات مختلف کنید.

  • برای راهنمایی بیشتر از مشاوران متخصص در امور خانواده کمک بگیرید

گاهی اوضاع در خانواده بسیار دشوار شده و از کنترل خارج می شود، نیازی نیست همه شرایط را با آزمون و خطا کردن یا کمک گرفتن از دوستان حل کنید. یک متخصص روانشناس به خوبی میتواند شما را یاری کند تا مشکلاتتان را حل کنید.

مدیریت خاواده به شکلی صحیح، قطعا یکی از سخت ترین کارهایی است که باید یک فرد انجام دهد. برای اینکه بتوانیم عشق به خانواده داشته باشیم، باید با یک مشاور خوب در امور خانواده صحبت کنیم و راهنمایی های لازم را از او دریافت کنیم. مرکز مشاوره هم اندیشان متشکل از مشاوران و روانشاسان مجرب میباشد و میتوانید شما را در حل این مشکل یاری کنید. کافیست با شماره  9099071985 تماس بگیرید.

  • اختصاص زمان برای شریک زندگی

اختصاص زمان برای شریک زندگیتان بسیار مهم است، علاوه بر این ها کودکان از رابطه والدین دو نحوه تعامل آنها با یکدیگر چیز هایی یاد میگیرند، سعی کنید زمان خود را ساماندهی کنید که با هم و در کنار همدیگر باشید.

در پایان

نحوه صحیح مدیریت خانواده از موارد مهمی است که در جلسات مشاوره به آن توجه ویژه‌ای می‌شود، مدیر خانواده با یادگیری مهارت‌های لازم باید اوضاع خانواده از هر نظر مدیریت کند و در مشکلات بهترین تصمیم را اتخاذ کند، انتخاب مدیر در بین اعضای خانواده بستگی به سبک زندگی افراد میتواند متفاوت باشد.

برای دریافت مشاوره تخصصی در خصوص مدیریت خانواده میتوانید با مشاوران با تجربه مرکز مشاوره هم اندیشان از طریق شماره  9099071985 تماس بگیرید. سپاس از همراهی شما

سوالات متداول

بهترین روش برای مدیریت خانواده چیست؟

نحوه صحیح مدیریت خانواده نیازمند دانستن راهکار های موثری است که در این مقاله ارائه کرده ایم.

مدیریت خانواده یعنی چه؟

مدیریت خانواده، هنر درست اداره کردن امور است، که می تواند باعث رشد و توسعه یافتگی خانواده شود.

اینستاگرام

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره