اغلب تصور می کنیم قهرهای شدید یا خیانت باعث پایان رابطه میشه، ولی خیلی وقت ها دلیل اصلی یه چیز خیلی ساده تر است: بی تفاوتی.
طبیعیه که به مرور زمان هیجان ابتدای رابطه کم بشه، اما بی تفاوتی میتونه نشونه مشکلات بزرگتری باشه. یه تحقیق مشاروان هم اندیشان نشون داده که بی تفاوتی احساسی یکی از دلایل اصلی مراجعه زوج ها به مشاوره است. هرچند شاید این نتایج امیدوار کننده به نظر برسه، ولی واقعیت اینه که خیلی از آدمهایی که نسبت به رابطه احساس بی تفاوتی میکنن، از مشاوره برای پایان دادن به رابطه استفاده میکنن نه ترمیمش.
با این حال، بی تفاوتی به معنی تموم شدن حتمی رابطه نیست. ممکنه فقط یه دوره باشه. اما برای اینکه بتونین از اون رد بشین، لازمه که شما و همسر/شریک عاطفی باهم روی رابطهتون کار کنین. در ادامه با ما باشید.
بی تفاوتی در رابطه عاطفی یعنی چه؟
در یک رابطه، بی تفاوتی یعنی دیگه براتون مهم نباشه که طرف مقابلتون توی رابطه چه کار میکنه. ممکنه همه چیز از بیرون خوب به نظر برسه چون دیگه بحث و جدلی وجود نداره، اما دلیل تموم شدن بحثها شاید فقط کم شدن اهمیت رابطه باشه!.
شما شاید دیگه دعوا نکنید، اما دلیلش این نیست که دیگه حرفی برای گفتن ندارید. بلکه به این خاطره که حرفها و کارهای طرف مقابلتون دیگه روی شما تاثیری نمیذاره.
شاید دیگه براتون مهم نباشه که اعتماد همدیگه رو جلب کنین. شما دوتا فقط کنار هم زندگی میکنین!!!!!
علائم بی تفاوتی در رابطه:
⭕رفتار روباتوار:
اگه احساس میکنین رابطهتون روی یه روال تکراری افتاده و دیگه هیجان و انگیزهای نداره، میتونه نشونهی بی تفاوتی باشه.
⭕کم شدن صحبتهای عمیق:
مهمترین علامت بی تفاوتی، کم شدن صحبتهای جدی و عمیقه. شاید هنوز با هم حرف بزنین، ولی صحبتها سطحی و درمورد مسائل روزمره باشه.
⭕تمام شدن دعواها:
اینکه دیگه با هم دعوا نمیکنین، لزوما چیز خوبی نیست. دعواهای کوچیک نشونهی اینه که هنوز به هم اهمیت میدین و میخواین رابطهتون رو درست کنین. اما اگه دیگه هیچ بحثی ندارین، میتونه نشونهی این باشه که دیگه براتون مهم نیست.
⭕پناه بردن به فضای مجازی:
اگه شما یا همسرتون برای اینکه احساس بهتری پیدا کنین، به شبکههای اجتماعی پناه میبرین، میتونه نشونهی بی تفاوتی باشه.
دیگر نشانهها:
⭕اینکه دیگه تمایلی به صحبتهای عمیق و طولانی ندارین.
⭕جواب همیشگیتون به حرفهای همسرتون “باشه” یا “هر چی تو بگی” باشه.
⭕دیگه به رابطهتون فکر نمیکنین.
⭕دیگه با هم دعوا نمیکنین.
⭕حرفها و کارهای همسرتون دیگه روتون تاثیری نمیذاره.
⭕اگه همسرتون خیانت کنه، ناراحت نمیشین.
⭕فقط به خاطر اینکه تنهایی سخته، با هم هستین.
⭕دیگه رابطهی جنسی ندارین یا خیلی کم شده.
⭕بیشتر از اینکه با همسرتون باشین، سرگرم گوشی و شبکههای اجتماعی هستین.
چه زمانی بی تفاوتی رابطه را نابود می کند؟
بی تفاوتی میتونه یکی از سختترین مشکلات روابط باشه. چون برای اینکه یه رابطه خوب باشه لازمه که هر دو طرف تلاش کنن، اما آدمهایی که نسبت به رابطه بی تفاوتن، دیگه تمایلی برای تلاش کردن برای ادامه رابطه ندارن. این تلاشها شامل موارد زیر میشه:
- اینکه به طرف مقابلتون بگین چه نیازهایی دارین.
- اینکه خودتون رو با نیازهای طرف مقابلتون وفق بدین.
- اینکه برای خوشحالی همدیگه کوتاه بیاین.
- اینکه به هم ابراز علاقه کنین.
- اینکه برای با هم بودن وقت بذارین.
- اینکه زندگیهاتون رو با هم هماهنگ کنین.
خلاصه اینکه، اگه هیچکدوم از دو طرف حاضر نباشه برای رابطه تلاش کنه، دیگه اسمش رو نمیشه رابطه گذاشت.
چگونه باید با بی تفاوتی در رابطه مبارزه کنین؟
بی تفاوتی همیشه به معنی تموم شدن رابطه نیست، مخصوصا اگه خودتون نمیخواین رابطهتون تموم بشه. شاید بی تفاوتی شما به کل زندگیتون مربوط باشه و نه فقط رابطهتون.
برای اینکه بتونین بر بی تفاوتی در رابطه غلبه کنین، راهکارهایی وجود داره:
۱ـ مشاوره:
صحبت کردن با یه روانشناس، چه به صورت فردی، چه به صورت زوجی میتونه بهتون کمک کنه که دلیل بی تفاوتی رو پیدا کنین. مشاوره خانواده تلفنی میتونه درک بهتری از رابطه بهتون بده و تصمیم بگیرین که آیا میارزه برای رابطهتون تلاش کنین یا نه.
۲ـ صحبت رو در رو:
با شریک عاطفیتون در مورد چیزی که تو رابطه احساس میکنین صحبت کنین. گاهی اوقات یه گفتگوی صادقانه میتونه دوباره عشق و علاقه رو بینتون زنده کنه.
۳ـ فراموش نکنین که نمیتونین ذهن طرف مقابلتون رو بخونین:
شاید اصلا اون به اندازه شما نسبت به رابطه بی تفاوت نباشه.
۴ـ شناسایی ریشه مشکل
اولین قدم برای حل مشکل، شناسایی ریشه آن است. لازم است زوجین با یکدیگر به صورت صادقانه و بدون قضاوت صحبت کنند و دلایل بی تفاوتی خود را بیان کنند.
۵ـ گفتگوی صمیمی و صادقانه
گفتگوی صمیمی و بدون قضاوت می تواند به زوجین کمک کند تا احساسات و نیازهای خود را به یکدیگر ابراز کنند و از دیدگاه یکدیگر آگاه شوند.
۶- تعهد به تغییر
هر دو طرف باید متعهد به تلاش برای تغییر و بهبود رابطه باشند. این تعهد شامل انجام کارهایی مانند:
⭕ گذراندن وقت با هم: اختصاص زمان برای فعالیت های مشترک و لذت بردن از همراهی یکدیگر
⭕ ابراز عشق و محبت: بیان احساسات و قدردانی از یکدیگر
⭕ توجه به نیازهای عاطفی: گوش دادن فعال به یکدیگر و درک نیازهای عاطفی و روانی شریک زندگی
⭕ حل مشکلات به صورت مسالمت آمیز: گفتگو و تبادل نظر برای حل مشکلات و اختلافات
⭕ برقراری ارتباط موثر: یادگیری مهارت های ارتباطی موثر برای جلوگیری از سوء تفاهم
⭕ حفظ صمیمیت: ایجاد فضای صمیمی و عاشقانه در رابطه
۷ـ کمک گرفتن از متخصص
اگر زوجین به تنهایی قادر به حل مشکل بی تفاوتی نباشند، می توانند از یک مشاور یا روانشناس کمک بگیرند. متخصص می تواند با ارائه راهکارهای مناسب به زوجین کمک کند تا رابطه خود را بهبود بخشند.
۸ـ صبر و حوصله
غلبه بر بی تفاوتی و احیای رابطه یک فرآیند زمان بر است. زوجین باید صبر و حوصله داشته باشند و از تلاش کردن دست نکشند.
۹ـ تمرکز بر نکات مثبت
تمرکز بر نکات مثبت و خاطرات خوب رابطه می تواند به زوجین کمک کند تا امید خود را به رابطه از دست ندهند.
به یاد داشته باشید که حفظ یک رابطه سالم و صمیمی به تلاش و تعهد هر دو طرف نیاز دارد. با صبر، حوصله و تلاش می توان بر مشکل بی تفاوتی غلبه کرد و از یک رابطه شاد و رضایت بخش لذت برد.
⭕ نکته: اگر در رابطه خود با بی تفاوتی و مشکلات عمیق روبرو هستید، به تنهایی برای حل آن تلاش نکنید. کمک گرفتن از یک متخصص می تواند راه حل بسیار موثری برای عبور از این بحران باشد.
به آینده نگاه کنیم!
بی تفاوتی در رابطه می تواند شکل های مختلفی داشته باشد، اما در اصل به معنای کمبود توجه و تلاش برای رابطه است. تمام روابط نیازمند تلاش هستند، بنابراین اگر دیگر انگیزه ای برای این تلاش وجود نداشته باشد، به احتمال زیاد رابطه بهتر نخواهد شد.
با وجود اینکه غلبه بر بی تفاوتی چالش برانگیز است، اما لزوما به معنای این نیست که جدایی تنها راه حل است. شرکت در جلسات مشاوره زوجین یا صحبت مستقیم با شریک عاطفی تان در مورد احساسات تان (یا احساساتی که ندارید) می تواند مفید باشد. هرگز نمی دانید چه چیزی می تواند دوباره عشق را در رابطه شما شعله ور کند.
اگر در نهایت تصمیم به پایان دادن به رابطه گرفتید، صحبت با یک مشاور می تواند کمک کننده باشد. آن ها می توانند به شما در جدایی به شیوه ای سالم کمک کنند. همچنین مشاوره برای گذراندن از عواطف بعد از جدایی نیز مفید است. در این میان می توانید روی کمک مشاوران هم اندیشان حساب کنید.
نظرات کاربران