تخصصی مشاوره بگیرید هم اندیشان؛ هم‌فکری برای یک زندگی شادتر
۰۲۱۶۲۹۹۹۰۶۶
مشاوره و روانشناسی خانواده هم اندیشان
1

احساس مالکیت و حسادت در رابطه و راه های غلبه بر آن

احساس مالکیت و حسادت در رابطه و راه های غلبه بر آن

احساس مالکیت، یکی از مسائلی است که می تواند روابط عاطفی را دچار تنش کند.

اگر یکی از زوجین نسبت به دیگری حس مالکیت شدیدی داشته باشد، فرد مقابل تحت فشار عاطفی قرار گرفته و احساس خفقان می کند. او باید هر لحظه صداقت و وفاداری خود را به همسرش اثبات کند. باید بدانید که این عدم اعتماد، فرد را فرسوده می کند.

حس مالکیت، رابطه عاطفی را دچار آسیب می کند. این حس مالکیت خود را به صورت کنترل کردن های شدید و سوءظن نشان می دهد.

اگر چه هنگامی که دلیل این کارهای افراطی را آنها را می پرسید، می گویند من عاشق همسرم هستم و این از عشق زیاد است، اما پس از مدتی گفتگو معلوم می شود که آنها ترس از دست دادن فرد مقابل را دارند.

از شما دعوت می کنیم در ادامه مطلب با مرکز مشاوره هم اندیشان همراه باشید تا به بررسی موضوع احساس مالکیت و حسادت در رابطه بپردازیم.

احساس مالکیت چیست؟

حس مالکیت، همان ترس از دست دادن است که فرد با پیش بینی از دست دادن چیزی باارزش، دچار ناامنی و اضطراب می شود. این حالت، به خصوص در روابط انسانی بیشتر خود را نشان می دهد و فرد دچار حس ناتوانی، خشم و بی پناهی می شود.

همه انسان ها درون خود حس قدرتمند مالکیت دارند، که آن را با عشق اشتباه می گیرند. می توان گفت دلبستگی و وابستگی شدید این افراد را در موضع ضعف قرار داده و آنها می ترسند که محبوبشان را از دست بدهند.

آنها سعی می کنند با احساس مالکیت، عشق خود را بدست آورند؛ در حالی که عشق واقعی به طرف مقابل حس آزادی می دهد، نه خفقان!

حس مالکیت، منجر به تبدیل رابطه عاطفی به یک رابطه ناسالم عاطفی می شود.

احساس مالکیت چیست؟

دلیل ایجاد حس مالکیت چیست؟

حس مالکیت در درون همه ما وجود دارد و چیزی را که دوست داریم، مال خود می دانیم!

در یک رابطه عاطفی، اگر شریک شما رفتاری توام با سوءظن دارد یا در حال کنترل شما است، با احتمال زیاد نسبت به شما حس مالکیت داشته و از طرد شدن توسط شما می ترسد. این حس ممکن است به دلیل اینکه همسر شما عزت نفس و اعتماد به نفس پایینی دارد، رخ بدهد.

همسر شما خود را پایین تر از شما می داند و به نوعی دچار خود کم بینی است. این فرد ترس از دست دادن شدید شما را دارد و می خواهد با سختگیری و محدود کردن شما، متوجه نقص های او نشده و او را ترک نکنید.

این دسته افراد با رفتارهای کنترل گرانه، سعی در پر کردن این خلا ها دارد، یا حتی زمانی که شما تنهایی او را از بین می برید، باز هم ترس از دست دادن او را رها نمی کند. در واقع او احساس ناکافی بودن دارد و نسبت به توانایی ها و لیاقت خود اطمینان کافی ندارد.

دلیل ایجاد حس مالکیت چیست؟

راه های غلبه بر حس مالکیت در رابطه

احساس مالکیت را می توان با استفاده از راهکارهایی، کنترل کرد. در ادامه مطلب به توضیح این راهکارها پرداخته ایم.

1- حس حسادت را ریشه یابی کنید

وقتی این حس حسادت و مالکیت بارها در رابطه اتفاق می افتد، لازم است از خود سوالاتی بپرسید:

  • آیا بی اعتمادی یا خیانت در رابطه شما اتفاق افتاده است؟
  • آیا فرد مقابل احساس ناامنی می کند؟
  • آیا ریشه این احساس، بلد نبودن شیوه درست ابراز عشق است؟

بهتر است به این سوالات در خلوت خود پاسخ بگویید و از یک روانشناس یا زوج درمانگر، بخواهید دلیل این حسادت را یافته و به شما در رفع آن کمک کند.

2- برای جلب اعتماد یکدیگر تلاش کنید

یک از بهترین راه های کنترل این حس، آن است که هر دوی شما برای جلب اعتماد طرفین تلاش کنید. شما باید جو توام با اعتماد را در خانه خود ایجاد کنید.

اگر می خواهید اعتماد همسرتان را جلب کنید، باید صادق باشید و در مورد قرارها و برنامه های خود با دیگران، حقیقت را به او بگویید؛ به پیمان زناشویی خود متعهد بمانید و رفتارهای خیانت آمیزی را از خود نشان ندهید.

با این کار حساسیت های بی جای همسر خود را از بین می برید و او به شما اعتماد می کند.

3- دلبستگی سالم را پرورش دهید

دلبستگی، پیوند عاطفی عمیقی است که بین افراد خاصی در زندگی انسان شکل می گیرد. این دلبستگی می تواند سالم یا تبدیل به وابستگی و چسبندگی در رابطه باشد.

بهتر است ارتباط سالم داشته باشید؛ به این معنا که محبت خود را به هم ابراز کنید و برای هم زمان بگذارید. اما در عین حال به همدیگر فضا بدهید و به حریم خصوصی هم احترام بگذارید؛ در یک کلام به هم نچسبید.

وابستگی باعث ایجاد حس حسادت و مالکیت می شود؛ اجازه ندهید روابط شما با وابستگی خراب شود.

4- فرق بین حسادت آسیب زا و با حسادت مفید را بدانید

حسادت همیشه آسیب زا نیست؛ حسادت حسی است که از منافع انسان به هنگام خطر محافظت می کند.

به عنوان مثال وقتی فردی از جنس مخالف می خواهد به همسرتان نزدیک شود، حس حسادت اتان شعله‌ور می شود. این مسئله ای طبیعی است و نباید به خاطر آن خود یا همسرتان را سرزنش کنید.

در چنین شرایطی بهترین کار این است که کمی وقت بگذارید و در مورد نگرانی هایتان صحبت کنید؛ در مورد حد و مرزهایتان به توافق برسید تا نگرانی های هر دوی شما از بین برود.

راه های غلبه بر حس مالکیت در رابطه

همسرتان احساس مالکیت نسبت به شما دارد؟

اگر همسرتان نسبت به شما احساس مالکیت دارید، به موارد زیر توجه نمایید:

  • افراد و مکان هایی که همسرتان نسبت به آنها حساسیت نشان می دهد را شناسایی کنید و با درایت، رفتار خود را تغییر دهید تا برای او رفع حساسیت شود.
  • در موقعیت هایی که به همسرتان حس حسادت دست می دهد، بیشتر به او محبت کنید.
  • او را در جمع همراه خود ببرید.
  • برای همسرتان وقت بیشتری اختصاص دهید.
  • از بازگو کردن جزئیاتی که حسادت او را تحریک می کند، خودداری کنید.
  • او را با خود به جمع ببرید و در جمع رفتار بسیار محترمانه ای با او داشته باشید.
  • با او لجبازی نکنید؛ چرا که این کار جز بدتر شدن رفتار همسرتان نتیجه دیگری نخواهد داشت. تنها راه اطمینان بخشیدن به او است.
  • در مواردی که همسرتان حساس است، به او دروغ نگویید؛ این کار اعتماد شما را نسبت به او از بین می برد.

شما حس مالکیت نسبت به همسرتان دارید؟

اما اگر شما حس مالکیت نسبت به همسرتان دارید، باید به موارد زیر توجه نمایید:

  • حسادت خود را بپذیرید و آن را انکار نکنید.
  • عزت نفس خود را بالا ببرید.
  • پی به دلایل عدم اطمینان خود ببرید.
  • با پرسیدن این سوالات، احساس ناامنی خود را ریشه یابی کنید:
    • آیا حس می کنید جذابیت ظاهری شما به اندازه کافی نیست؟
    • آیا فکر می کنید همسرتان از شما خسته شده است؟
    • آیا از عشق همسرتان نسبت به خود اطمینان ندارید؟

اگر دلیل ترس هایتان را بدانید، بهتر می توانید با آنها مقابله کنید. ممکن است ترس های شما واقعی نباشد و با ریشه یابی آنها، متوجه این قضیه خواهید شد.

شما حس مالکیت نسبت به همسرتان دارید؟

در پایان

احساس مالکیت و حسادت در رابطه، بر اثر ترس از دست دادن همسر اتفاق می افتد. زمانی که فرد احساس عزت نفس پایینی دارد و در رابطه حس ناکافی بودن می کند، فکر می کند طرف مقابلش او را ترک خواهد کرد.

حس مالکیت و حسادت می تواند همسر فرد را تحت فشار عاطفی زیادی قرار دهد، به او احساس خفقان بدهد و او را دچار رنج کند.

اما باید به این موضوع توجه کنید که حس مالکیت قابل درمان است. در ابتدا فرد باید اعتماد به نفس و عزت نفس خود را تقویت کند. سپس با همسر خود در مورد حد و مرزها به توافق برسد و حس حسادت خود را ریشه یابی کند. همسر فرد نیز با تغییر رفتار می تواند این حساسیت ها را در همسر خود از بین ببرد.

اگر با وجود این اقدامات، نتوانستید بر احساس مالکیت خود غلبه کنید و هنوز نسبت به همسر خود احساس مالکیت دارید، این ترس از دست دادن شما و همسرتان را دچار آزردگی خواهد کرد. در این شرایط بهتر است کمک تخصصی بگیرید. مشاوران مرکز مشاوره هم اندیشان در کنار شما هستند تا بر حس مالکیت و حسادت ناسالم غلبه کنید و زندگی توام با آسودگی فکری را تجربه کنید.

اگر به هر دلیل امکان مشاوره حضوری برای شما مقدور نیست، می توانید از طریق تماس با شماره 0990871985 از سراسر کشور از امکان مشاوره تلفنی بهره بگیرید.

سوالات متداول

برای غلبه بر حس حسادت و مالکیت همسر، یک فرد چه رفتارهایی می تواند بکند؟

شناسایی افراد و مکان هایی که برای او ایجاد حساسیت می کند – تغییر رفتار – احترام به او در جمع – اختصاص دادن وقت کافی به همسرتان

فرد برای کنترل حس مالکیت، چه باید بکند؟

تقویت عزت نفس و اعتماد به نفس – پذیرفتن حس حسادت – ریشه یابی و حل ترس ها

اینستاگرام

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. ناشناس گفت:

    وای فک کنید تو یک رابطه باشید طرف حس مالکیت کنه خیلی شیرینه البته به شرطی که هم کف خودت باشه به شخصه با خانم هایی که میگن از مرد کثیف و چرک پشم سیبیل بدمون میاد همذات پنداری میکنم وای آدم پودر میشه میره هواست مرتیکه چخ جوری ریخت نحست متحمل میکنی مثل یک مشت رئیس ابله از جمله خودم بابا دزد گرفتیم مگه اه اه خاک تو سرما هرچند موندم کار میخوان کنن یا شیطنت یا شاید دیوانه هستید عاشق بگه های رنگی ونگی موزیک گوش کن ای بترکین این سحر وجادو زندگی یعنی رنگ و تنوع خلاقیت و فرهنگ و هنر معنا مثل پروانه از پیله شکفتن به معنای بلوغ

دریافت مشاوره