تخصصی مشاوره بگیرید برای هم اندیشی با بهتری مشاوران با ما تماس بگیرید
9099071985
مشاوره و روانشناسی خانواده هم اندیشان
0

روان درمانگر کیست و روان درمانی چیست؟ + تفاوت روان درمانگر با روانشناس و روانکاو

روان درمانگر کیست و روان درمانی چیست؟ + تفاوت روان درمانگر با روانشناس و روانکاو

اگر به دنبال سلامت روان خود باشید با روش های درمانی مختلفی مواجه خواهید شد، که هر کدام می تواند ویژگی خاصی داشته و به درمان بخش خاصی از بیماری ها و اختلالات روان کمک کند.

یکی از این افراد مرتبط با سلامت، روان درمانگر است که نقش مهمی در سلامت روان افراد دارد. در ادامه مطلب، به معرفی روان درمانگر و توضیح روان درمانی می پردازیم. با ما همراه باشید.

روان درمانگر کیست؟

روان درمانگر، فردی است که با گفتگو به درمان بیماری روانی و مشکلات عاطفی افراد می پردازد.

روانپزشکان، روانشناسان، مشاوران و گاهی مددکاران اجتماعی همگی روان درمانگر هستند و وظایف هر کدام با دیگری متفاوت است. هر کدام از این افراد نسبت به تخصص خود با زوج ها کودکان یا خانواده ها کار می کنند.

این افراد به مراجعین کمک می کنند تا من حل مسائل عاطفی جنبه های آسیب پذیر روان خود را اصلاح کنید. مسائلی مانند اضطراب، افسردگی، اختلالات خوردن با کمک یک روان درمانگر حل می شود.

روان درمانی چیست؟

فرآیندی است که طی آن فرد با استفاده از روش های تعاملی مانند گفتگو به مراجع کمک می کند، رفتار خود را تغییر دهد یا بر مشکلاتش غلبه کند.

روان درمانگر با مهارت های اجتماعی سعی در بهبود سلامت روان فرد دارد. روش هایی برای روان درمانی کودکان نیز وجود دارد، که بازی درمانی کودکان از آن جمله است.

جلسات روان درمانی شامل طولانی است و گاه تا 20 جلسه به طول می انجامد به صورت فردی و گروهی نیز برگزار می شود.

روان درمانگر کیست؟

یک روان درمانگر چه می کند؟

در جلسه روان درمانی، درمانگر سوابق پزشکی شما را می بیند و سعی می کند با شناخت شرایط درمان مناسب را به شما پیشنهاد بدهد.

شیوه های درمانی روان درمانی ها می تواند شامل برنامه های کوتاه مدت برای مسائل فوری و بلندمدت برای مشکلات پیچیده باشد.

احساسات و رفتار پس از روان درمانی بهبود می یابد و تغییرات مثبت در مغز و بدن اتفاق می افتد.

روان درمانگر به شما کمک می کند:

  • مشکل خود را در محیطی امن و بدون قضاوت بازگو کنید.
  • ابعاد مختلف مشکل خود را ببینید.
  • احساسات و تصمیمات و تفکر خود را تحلیل کنید.
  • برای مشکل راه حل مناسب بیابید.
  • توانایی ها و مهارت های جدید بیاموزید.
  • رفتار خود را تغییر دهید.

یک روان درمانگر چه مدرک تحصیلی دارد؟

روان درمان گر ها دارای تحصیلات دانشگاهی کارشناسی ارشد یا دکتری هستند. این افراد پس از گذراندن دروس دانشگاه دوره های عملی ویژه ای را می گذرانند که به آنها کمک می کند در کار خود دانش لازم را بدست بیاورند.

روانپزشکان، پزشکانی هستند که پس از طی دوره 7 ساله پزشکی عمومی، گرایش روانپزشکی را برای خود انتخاب کرده اند و در آن تخصص گرفته اند؛ آن ها می توانند دارو تجویز کنند.

مجوز درمانی روان پزشکان پروانه طبابت، و روان شناسان پروانه نظام روانشناسی است.

یک روان درمانگر چه مدرک تحصیلی دارد؟

تفاوت روان درمانگر و روانشناس

یک روان درمانگر، روانشناسی است که دورهای عملی روان درمانی ار طی کرده است و برا ی روان درمانی افراد آمادگی دارد.

هر روان درمانی یک روانشناس است (منهای روانپزشک)؛ اما هر روانشناسی نمی تواند روان درمانی کند. چرا که باید دوره های روان درمانی را طی کرده و در این راه تبحر لازم را کسب کند.

روان درمانگر و روانشناس هر دو برای بهبود شرایط زندگی مراجع کمک می کنند

تفاوت روان درمانگر با روانشناس

یک روان درمانگر با گفتگو و استفاده از قدرت صحبت کردن سعی در بهبود فرد می کند؛ در حالی که یک روانکاو فعالیت هایی فراتر از صحبت دارد او به ضمیر ناخودآگاه فرد دسترسی پیدا کرده و احساسات واپس زده شده را به خودآگاه فرد آورد و او را درمان می کند.

تفاوت روان درمانی با مشاوره

مشاوره و روان درمانی با وجود شباهت های زیادی که دارد، گاه به اشتباه به جای هم به کار برده می شود؛ در صورتی که این دو تفاوت های اساسی دارند!

مشاوره ارتباطی دو طرفه بین مراجع و مشاور است که هدف آن افزایش شناخت مراجع از خود و نیازمندی هایش است. هدف از جلسه مشاوره این است که مشاور راهکارهایی را به مراجع بدهد و او را در رسیدن به راه حل یاری می کند.

جلسه مشاوره می تواند تنها یک جلسه به طول بیانجامد و موضوع آن افسردگی، وسواس، اضطراب‌های قطعی همانند اضطراب امتحان، انواع ترس و فوبیا، احساس غم و اندوه زیاد، کنترل خشم است.

در روان درمانی به مشکلاتی رسیدگی می شود که فرد در گذشته یا در دوران کودکی داشته و در مشکلات امروزی موثر بوده است. جلسات مشاوره طی یک دوره و بخشی از سال را شامل می شود و می تواند در طی سال چندین بار به تناوب تکرار شود.

تفاوت روان درمانی با مشاوره

روش های روان درمانی

در ادامه به توضیح انواع روش های روان درمانی می پردازیم.

رفتار درمانی شناختی (CBT)

روان درمانی شناختی رفتاری، به فرد کمک می کند دیدگاه و طرز فکر خود را در مورد زندگی تغییر دهید و الگوهای رفتاری غیر مفید را حذف کنید. درمانگر در طی جلسات تکالیفی را برای شما در نظر می گیرد.

این روش بسیار موثر بوده و برای مشکلاتی مانند افسردگی، اختلال استرس پس از سانحه، فوبیا، اختلال وسواس اجباری، اختلالات خوردن کاربرد دارد.

خودیاری هدایت شده

در خودیاری هدایت شده، روان درمانگر با کمک مراجع مشکلات او را درک کرده و به او کمک می کند تغییرات مثبتی در زندگیش به وجود بیاورد!

در این روش ابزارها و تکنیک های مفیدی ارائه می شود که فرد مشکلاتی مانند افسردگی را با آن حل می کند. در طول دوره درمانگر با مشاوره حضوری یا مشاوره آنلاین از فرد حمایت می کند.

مشاوره و روان درمان

این روش روان درمانگر با مراجع با مشاور صحبت می کند و به او کمک می کند راه حل هایی راهکارهایی برای حل یکی از مشکلات زندگیش پیدا کند.

مشاوره برای درمان افسردگی

این روش برای کمک به افرادی که افسردگی خفیف تا متوسط دارند، موثر است. در آن به افراد کمک می شود دلایل افسردگی خود را پیدا کند.

فعال سازی رفتاری

این روش، از روش های روان درمانی است که به مبتلایان به افسردگی کمک می کند تا گام های عملی را برای لذت بردن از زندگی بر دارد.

در این روش، روش هایی موثر برای حل مسئله و مهارت های مقابله برای برخورد درست با مشکلاتی که روحیه فرد را تحت تاثیر قرار می دهد ارائه می شود.

درمان بین فردی (IPT)

این روش به افراد مبتلا به افسردگی کمک می کند، مشکلاتی که در رابطه با خانواده دوستان و شرکا دارند را شناسایی و برطرف کنند.

این روش به افرادی توصیه می شود که افسردگی شدیدی داشته و سایر روش ها مانند CBT برای آنها جواب نداده است.

حساسیت زدایی و پردازش مجدد حرکت چشم (EMDR)

این رو بیشتر برای افراد مبتلا به دچار اختلال استرس پس از سانحه پیشنهاد می شود. با کمک این این روش مغز اطلاعات آسیب زا را دوباره پردازش می کند تا آن ها را رهاسازی کند.

شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی (MBCT)

این روش که بیشتر برای افسردگی و اعتیاد به کار می رود، مبتنی بر ذهن آگاهی است و تلفیق تکنیک های ذهن آگاهی مانند مراقبه و تمرینات تنفسی با شناخت درمانی است.

روش های روان درمانی

در پایان

یک روان درمانگر روانشناس یا روانپزشک است که به بیماران کمک می کند با شفاف کردن احساسات مشکلاتش را حل کند. او مانند یک مربی با ایجاد فضای حمایتی به بیمار کمک می کند تصمیمات مهم و تاثیرگذار بگیرد.

اگر در مورد روان درمانی سوالی دارید که با خواندن این مقاله به آن دست پیدا نکردید، می توانید با مرکز مشاوره هم اندیشان صحبت کرده و سوالات خود را بپرسید!

برای استفاده از خدمات مشاوره تلفنی با شماره 02191023933 تماس بگیرید.

سوالات متداول

به چه افرادی روان درمان گر گفته می شود؟

روانپزشکان، روانشناسان، مشاوران و گاهی مددکاران اجتماعی

تعداد جلسات روان درمانی چه تعدادی است؟

این به نوع مشکل افراد و نظر روان درمانگر بستگی دارد؛ اما معمولا حداکثر تا 20 جلسه می تواند ادامه پیدا کند.

اینستاگرام

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره