تخصصی مشاوره بگیرید برای هم اندیشی با بهتری مشاوران با ما تماس بگیرید
9099071985
مشاوره و روانشناسی خانواده هم اندیشان
0

ناامیدی چیست و چگونه به زندگی امید داشته باشیم؟

ناامیدی چیست

همه ما انسان ها در مقطعی از زندگی مان احساس ناامیدی را تجربه کرده ایم. این احساس می تواند باعث شود فکر کنیم که همه چیز تمام شده است. در این حالت خود را از دوستانمان جدا می کنیم. دیگر کارهای موردعلاقه خود را انجام نمی دهیم و دوست نداریم کارهای جدیدی را امتحان کنیم چرا که فکر می کنیم بی نتیجه است.

ناامیدی احساسی ناتوان کننده است که می تواند انگیزه حرکت را از ما بگیرد و روحیه ما را خموده کند. طوری که فکر کنیم هرگز نمی توانیم فعالیت دلخواهمان را انجام داده و نتیجه دلخواه را بگیریم. در این حالت همه چیز را از دست رفته می دانیم.

احساس ناامیدی می تواند با احساسات منفی دیگر مانند غم و خشم نیز در ارتباط باشد. هر کدام از این مسائل زنگ خطری است که به شما می گوید وضعیت شما باید تغییر کند و باید خودتان با کمک یک مشاور این وضعیت را سروسامان ببخشید.

در این مقاله قصد داریم در مورد ناامیدی و آسیب هایی که به زندگی انسان وارد می کند صحبت کرده و راه های درمان آن را برشماریم

ناامیدی چیست

ناامیدی زمانی به وجود می آید اتفاقات مطابق با انتظار ما پیش نرود. این می تواند در اثر از دست دادن چیزی که دوست دارد مانند گرفتن نمره پایین در یک درس و یا یک رویداد خاص مانند باختن تیم محبوب یا از دست دادن یک موقعیت تحصیلی یا شغلی باشد.

از آن جایی که ناامیدی می تواند بسیار خطرناک باشد و حتی منجر به خودکشی شود، توصیه می کنیم در صورت بروز آن، با مراجعه به روانشناس و مشاور از کمک تخصصی آن ها بهره مند شوید.

اثر ناامیدی بر سلامت انسان

احتمال بروز بیماری های جسمی و روحی در افراد ناامید بسیار بالاتر از بقیه است. بیماری هایی مانند مشکلات گوارشی، سردرد های عصبی و تعریق زیاد و … در افراد ناامید بیشتر دیده می شود. اگر احساس ناامیدی ادامه داشته باشد می تواند باعث ایجاد به اختلالات استرسی مزمن در فرد شود.

اثر ناامیدی بر سلامت انسان

در ادامه آسیب هایی که ناامیدی می تواند به سلامتی انسان بزند را بر می شماریم:

  • افسردگی
  • انکار واقعه دردناک
  • خشم طولانی مدت
  • ترس از اتفاق افتادن مجدد
  • در موارد حاد، خودکشی
  • بی‌تفاوتی، انفعال و عدم اعتقاد به توانایی های خود برای تغییر

درمان ناامیدی

ناامیدی با وجود مشکلات زیادی که در زندگی انسان ایجاد می کند، قابل درمان است. برای درمان ناامیدی می توانید روش های زیر را به کار ببرید

برای تغییر تلاش کنید

ممکن است حس ناامیدی بر شما غلبه کند و شما حس کنید هرگز نمی توانید با آن مقابله کنید. در حالی که با برخی از اقدامات مانند وقت گذرانی با دوستان خوب یا پیاده روی با آن ها بتواند حال و هوای خود را عوض کنید.

به مسائل الهام بخش توجه کنید

زندگی پر از چیزهایی است که تغییر آن ها در دست ما نیست. شما نباید با تمرکز بر این مسائل خود را دچار ناراحتی کنید. به جای آن تمرکز خود را بر داشته هایتان معطوف کنید و بدانید که هنوز بسیاری از چیزها تحت کنترل شما است.

شما می توانید با توجه به آن ها و تغییراتی اندک زندگی خود را دگرگون کنید. برای مثال اگر شغل خود را از دست داده اید می توانید به جای ناامیدی، به فکر یادگیری مهارت دیگر و داشتن شغل بهتری برای خود باشید.

بر داشته هایتان تمرکز کنید

اگر می خواهید احساس ناامیدی را از وجود خود بیرون برانید به داشته هایتان بیندیشید. ممکن است سختی ها و چالش ها و محدودیت های فعلی تان باعث شده شما نتوانید داشته هایتان را ببینید اما با کمی فکر کردن می توانید آن ها را پیدا کنید.

ناامیدی های گذشته را چگونه برطرف کردید

وقتی در شرایط سختی هستید طبیعی است که گمان می کنید به آخر خط رسیده اید. در حالی که اگر خوب فکر کنید خواهید دید که در گذشته شرایط ناامید کننده بسیاری برای شما اتفاق افتاده است که توانسته اید از آن ها عبور کنید. کافی است به خاطر بیاورید که چگونه با آن ها مبارزه کرده اید و تجربیات خود را مرور کنید تا این مرحله را به خوبی پشت سر بگذارید.

اهداف قابل دسترسی را تعیین کنید

برای این که روحیه خود را بالا ببرید اهداف قابل دسترس و معقولی را برای خود تعیین کنید و به خود زمان دهید تا در عرض یک هفته یا چند روز آن ها را انجام دهید. اگر این کار را بکنید حس امیدواری و توانمندی در شما ایجاد می شود و خود را بیشتر باور می کنید.

درمان ناامیدی

در لحظه زندگی کنید

همانند کوکان در لحظه زندگی کنید. کودکان بازی می کنند در حالی که نگران فردای خود نیستند. ممکن است کودک از شکستن اسباب بازی اش ناراحت شود اما به سرعت آن را از یاد می برد و با اسباب بازی دیگری بازی می کند. شما نیز باید شرایطی را که نمی توانید تغییر دهید را بپذیرید و از آن ها عبور کنید.

از بالا به مسئله نگاه کنید

اگر از بیرون به مسئله نگاه کنید می توانید راه حل های خلاقانه ای بیابید که می تواند مشکل شما را حل کند. همچنین مشورت با افراد متخصص نیز می تواند به شما کمک کند تا تصمیمات درستی بگیرید.

کسی از آینده خبر ندارد

آینده پر از ناشناخته ها است. گاه با گذر زمان فرصت های طلایی در مسیر انسان قرار می گیرد که می تواند به رشد و ترقی انسان کمک زیادی بکند. به این فکر کنید که آینده می تواند سرشار از فرصت های رشد باشد و شاید اصلا به آن بدی که شما فکر می کنید نباشد.

ورزش کنید

ورزش می تواند روحیه شما را تقویت کند. ورزش با ترشح هورمون های شادی می تواند به شادابی شما کمک کند علاوه بر آن، اگر یک ورزش دلخواه را برای مدتی به صورت حرفه ای دنبا کنید خواهید دید که چنان هدف و امیدواری در زندگی شما ایجاد می شود که خود از آن بی خبرید.

به اندازه کافی بخوابید

شاید به نظر شما ساده بیاید اما خواب کافی یکی از مهمترین منابع برای رفع افسردگی و ناامیدی است. خواب کافی شما را سلامت می کند و باعث می شود فکرتان به خوبی کار کند. سعی کنید 7 تا 8 ساعت در شبانه روز بخوابید. بهتر است قبل از خواب گوشی خود را خاموش کنید و در اتاق تاریک با آرامش بخوابید.

کمک تخصصی بگیرید

گاه ناامیدی آن قدر زیاد است که خودتان نمی توانید به تنهایی آن را مدیریت کنید. در این حالت بهترین راه برای شما کمک گرفتن از مشاور و روانشناس است. روش هایی که این متخصصان انجام می دهند شامل روان درمانی و دارو درمانی است.

در روان درمانی از اصول شناختی رفتاری توام با رفتاردرمانی دیالکتیک استفاده می شود که می تواند برای کنترل احساسات مفید واقع شود.

در برخی موارد، ناامیدی نشانه بروز برخی بیماری های بهداشت روانی از حمله افسردگی یا سایر اختلالات است. در این حالت درمانگر داروهایی برای درمان آن اختلال تجویز می کند.

توصیه هایی برای افزایش امیدواری به زندگی

توصیه هایی برای افزایش امیدواری به زندگی

  • هدفمند زندگی کنید.
  • سپاسگزار داشته هایتان باشید.
  • معنای زندگی را بیابید.
  • بر روی نقاط قوت خود تاکید کنید.
  • روابط خوب و پشتیبانی کننده داشته باشید.
  • مراقب سلامتی خودتان باشید.
  • استرس را درمان کنید.
  • امیدواری غیرواقعی را از زندگیتان حذف کنید.
  • انگیزه خود را در هر شرایطی حفظ کنید.

در پایان

در این مقاله در مورد ناامیدی و از اثرات منفی آن بر سلامت انسان صحبت کردیم. امید است راه های درمانی که در این مقاله از آن صحبت شد بتواند راهگشای شما باشد. اگر شما نیز با ناامیدی دست به گریبان هستید مشاوره فردی می تواند شما را از این گرداب نجات داده و کیفیت زندگی شما را بالا ببرد.

روانشناسان مرکز مشاوره هم اندیشان در کنار شما هستند تا به شما در درمان ناامیدی یاری رسانند. شما می توانید با تماس با شماره 9099071985 از مشاوره تلفنی بهره مند شوید.

سوالات متداول

ناامیدی می تواند باعث چه بیماری هایی در وجود انسان شود؟

بیماری های روحی مانند افسردگی اختلال اضطرابی و بیماری های جسمی مانند مشکلات گوارشی، سردرد های عصبی و تعریق زیاد.

از بهترین راه های درمان ناامیدی کدامند؟

مشاوره، ورزش، خواب کافی، تعیین هدف و در لحظه حال زندگی کردن.

اینستاگرام

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره