تخصصی مشاوره بگیرید برای هم اندیشی با بهتری مشاوران با ما تماس بگیرید
9099071985
مشاوره و روانشناسی خانواده هم اندیشان
0

ترک خودارضایی – بهترین و کاربردی ترین روش ها برای ترک و درمان خود ارضایی

ترک خودارضایی - بهترین و کاربردی ترین روش ها برای ترک و درمان خود ارضایی

ترک خود ارضایی برای بسیاری از افراد به اندازه ترک اعتیاد های رفتاری دیگر آسان نیست. خود ارضایی یک عادت رایج و اعتیاد آور در بین مردم است و هر عادت نادرستی می تواند به مرور زمان منجر به اعتیاد شود.

خود ارضایی صدمات زیادی به ذهن و بدن وارد می کند. ناتوانی در کنترل میل به خود ارضایی، باعث اختلال در عملکرد تحصیلی، خانوادگی، اجتماعی و شغلی می شود. همچنین می تواند منجر به احساس گناه و اختلالات جنسی شود.

از شما دعوت می کنیم در ادامه مطلب با مرکز مشاوره هم اندیشان همراه باشید تا به بررسی بهترین و کاربردی ترین روش ها برای ترک و درمان خود ارضایی بپردازیم.

خود ارضایی چیست؟

خود ارضایی، یکی از راه های ارضای میل جنسی و تحریک اندام های جنسی توسط خود شخص است. با استفاده از ابزار، فرد سعی می کند از رابطه جنسی واقعی تقلید کند. خود ارضایی در زنان کمتر از مردان است، اما در هر دو جنس معمولاً تا ارضای کامل جنسی ادامه دارد.

علت خود ارضایی در سنین مختلف متفاوت است، اما به طور کلی، می تواند یک روش طبیعی برای شناخت بدن و احساسات جنسی باشد که به راحتی می تواند به یک عادت رفتاری تبدیل شود. اهمیت ترک خود ارضایی از آن جهت است که خود ارضایی، می تواند مشکلاتی برای سلامت جنسی به وجود بیاورد.

در مردان، این می تواند در دراز مدت منجر به انزال زودرس شود. هنگامی که دستگاه تناسلی مردانه توسط محرک های خارجی تحریک می شود، سیستم عصبی اندام ها به مرور زمان به شدت تحریک می شود. به این ترتیب انزال با هر عامل خارجی امکان پذیر خواهد بود.

چرا از خود ارضایی باید دست برداشت؟

چرا از خود ارضایی باید دست برداشت؟

این موارد می تواند شما را به ترک خود ارضایی ترغیب نماید:

  1. خود ارضایی در دراز مدت منجر به مشکلات حافظه ضعیف می شود.
  2. خود ارضایی بدن شما را ضعیف می کند و باعث از دست دادن پروتئین و کلسیم می شود.
  3. باعث مشکلات عصبی، اضطراب و بی قراری در شما می شود.
  4. عزت نفس شما را کاهش می دهد و احساس حقارت و عزت نفس شما پایین می آید.
  5. پس از خود ارضایی، احساس گناه شدیدی را تجربه خواهید کرد که در صورت تداوم این مشکل، سلامت جسمی و روانی شما را تحت تأثیر قرار می دهد.
  6. خود ارضایی باعث ایجاد مشکلات روانی و احساس افسردگی و پشیمانی خواهد شد.
  7. باعث بروز مشکلات جنسی و اجتماعی برای فرد می شود.
  8. باعث فشارها و استرس های جسمی و روحی می شود. خود ارضایی باعث خواب آلودگی، پرخاشگری و خستگی شما می شود و عملکرد شما را کاهش می دهد.

بهترین و کاربردی ترین روش ها برای ترک و درمان خود ارضایی

بهترین و کاربردی ترین روش ها برای ترک و درمان خود ارضایی

خود ارضایی نیز بخشی از فرایند رشد انسان است.

همچنین باید بدانید که خود ارضایی کودکان گاهی دیده می شود، اما باید در نظر داشته باشیم که این بیماری یک عادت اعتیاد آور اشتباه است و می تواند به وظایف و مسئولیت های روزانه فرد آسیب برساند.

برای توقف و ترک خود ارضایی، روش های زیر را که در ادامه توضیح می دهیم، پیش بگیرید.

1- به دنبال یک راهنما باشید

برای ترک خود ارضایی از دیگران کمک بگیرید؛ از حل مشکل خجالت نکشید و دست از این عادت بردارید. اگرچه ممکن است فکر کنید این یک رفتار سالم و بی اشکال است، اما ممکن است در آینده نتوانید در مقابل میل به خود ارضایی مقاومت کنید. روانشناسان افرادی هستند که در این زمینه آموزش دیده اند و می توانید برای حل این مشکل به آنها مراجعه کنید.

سعی کنید تمام جزئیات مشکل خود را برای درمانگر توضیح دهید تا تاریخچه کاملی از شما به دست آید. روانشناس باید بداند که خود ارضایی چه تأثیری بر زندگی شما می گذارد. برای جبران آسیب خود ارضایی، یک مشاور و روان درمانگر می تواند با راهکارهای عملی و اصولی برای کنترل این رفتار اعتیاد آور کمک کند.

2- خود را سرگرم و متمرکز نگه دارید

سعی کنید راه درستی برای تخلیه انرژی و هیجان خود پیدا کنید. فعالیت هایی را انجام دهید که برای شما مفرح و سرگرم کننده است و با وسوسه خود ارضایی مبارزه کنید.

برخی از این فعالیت ها شامل موارد زیر است:

  1. سعی کنید انرژی خود را صرف تولید یک اثر کنید. نوشتن، آواز خواندن، پخش موسیقی یا هر چیزی که به شما احساس مفید بودن می دهد.
  2. ورزش استرس شما را کاهش داده و به شما احساس شادی و نشاط می دهد. ورزش گروهی می تواند به شما در ایجاد احساسات مثبت کمک کند.
  3. میوه ها و سبزیجات می توانند انرژی بدن شما را تأمین کنند و احساس کسالت و خستگی را در شما از بین ببرند. این روحیه شادابی و سلامتی شما را در مسیر ترک خود ارضایی کمک می کند. همچنین سعی کنید که مصرف غذاهای محرک جنسی را محدود کنید.
  4. فعالیت های جدید یا یادگیری یک مهارت جدید، ذهن و افکار شما را بر روی مهارت آموخته شده متمرکز می کند. در نتیجه مدتی از محرک های خود ارضایی دوری می کنید.
  5. رفتن به خدمت عام المنفعه و کمک به دیگران احساس خوبی در شما ایجاد می کند و عزت نفس شما را افزایش می دهد و در ترک خود ارضایی مؤثر است.
  6. افکار مربوط به خود ارضایی اغلب در نیمه های شب به سراغ شما می آیند. خواب کافی در روز و بیدار شدن در یک زمان مشخص کمک زیادی به شما می کند.

3- برنامه ای برای توقف خود ارضایی داشته باشید

  1. قبل از رفتن به دستشویی یا رختخواب خسته شوید. طوری که جز غسل و خوابیدن فکر دیگری نداشته باشید. هنگام حمام کردن، دوش آب سرد بگیرید؛ سعی کنید هنگام خواب بیشتر لباس بپوشید.
  2. اگر به ‌خاطر تنهایی خود ارضایی می کنید، سعی کنید روابط خود را گسترش دهید و در گروه ها و فعالیت های اجتماعی شرکت کنید. کار گروهی را انتخاب کنید که نیاز به ارتباط با افراد دیگر دارد. گاهی اوقات علت خود ارضایی در مردان به دلیل اختلال نعوظ در رابطه جنسی طبیعی است که در این صورت می توان این اختلال را با دارو درمان کرد.
  3. نکته دیگر این است که زمان تنهایی در خانه را محدود کنید. با دوستان خود معاشرت کنید و بیرون بروید. اگر دوستانتان مشغول هستند، به پیاده روی یا یک مکان عمومی بروید.
  4. تماشای فیلم های پورن را محدود کنید. این کار فقط با اراده خود شما قابل انجام است. می توانید رایانه خود را در جایی قرار دهید که دیگران بتوانند آن را ببینند.
  5. در این فرآیند صبور و مقاوم باشید. خود ارضایی یک اعتیاد رفتاری است که قرار نیست در یک ثانیه برطرف شود. در طول مسیر برای خود اهداف کوتاه مدت تعیین کنید و برای دستیابی به آنها به خود پاداش دهید.

4- یک طرز فکر درست و واقعی درباره خود داشته باشید

از تنبیه و تحقیر خود دست بردارید. شما انسان هستید و خواسته های انسانی دارید. طبق آمار، خود ارضایی در مردان حدود 95 درصد است. همچنین 89 درصد از زنان گفته اند که حداقل چند بار خود ارضایی کرده اند.

این عادت در همه سنین و جوامع رخ می دهد؛ احساس گناه خود را کنار بگذارید و قدمی محکم به سمت سلامتی خود بردارید. اگر واقعاً باور داشته باشید که در نبرد با این مشکل پیروز خواهید شد، مطمئناً موفق خواهید شد.

برنامه ای برای توقف خود ارضایی داشته باشید

دیگر روش های درمانی خودارضایی

درمان های روانشناسی خودارضایی در ادامه به شما توضیح داده خواهد شد.

گفتگو درمانی برای ترک خود ارضایی

از موثرترین راه های ترک خودارضایی مراجعه به مشاور و روانشناس است. این درمانگران با شناسایی ریشه های خودارضایی به فرد کمک می کنند آن را درمان کند.

درمانگر در مورد احساس شما در زمان خودارضایی و وجود رفتارهای جنسی وسواس گونه فشارهای فعلی زندگی شما و تروماهای گذشته می پرسد. پس از آن ریشه مشکل شناسایی شده و راهکار اصولی ارائه می شود.

گروه درمانی برای ترک خود ارضایی

این متد برای درمان رفتارهای جبری، می تواند موثر باشد؛ اما ممکن است به دلیل این که فرد نخواهد در گروه در مورد مسائل جنسی خود حرف بزند.

دارو درمانی و ترک خود ارضایی

تاکنون دارویی که به صورت مستقیم بر روی خودارضایی تاثیر داشته باشد کشف نشده است؛ اما اگر این  کار در اثر اختلالاتی مانند افسردگی، اختلال دوقطبی و اختلال اضطراب رخ دهد؛ روانپزشک داروهایی را برای کنترل این رفتارهای جبری و تکانه ای تجویز می کند.

داروی ترک خودارضایی برای پسران

اگر میل جنسی فردی بالا باشد می توان با تجویز داروهایی این میل را کم کرده و به حد تعادل رساند. این داروها تنها توسط پزشک و روانپزشک باید تجویز شود.

درمان های گیاهی خودارضایی

برخی گیاهان دارویی تاثیر زیادی در کنترل فرد دارد که از جمله آن ها می توان به دمنوش اشاره کرد.

برای درمان خودارضایی تخم خرفه، تخم خیار، تخم کدو و تخم خردل تهیه کنید از هر کدام به مقدار مساوی مخلوط کرده بکوبید. هر روز یک قاشق چای خوری در یک استکان آب جوش دم کرده و دوبار هر صبح و شب میل کنید. این مخلوط موجب ناتوانی جنسی نمی شود. مصرف گیاهانی مانند عناب، پنج انگشت و ریواس نیز باعث کاهش میل جنسی می شود.

تغذیه برای ترک خودارضایی

مواد غذایی زیر نیز در کاهش میل جنسی نقش مهمی دارند:

  • کاهو و سرکه
  • مواد ترش مانند لیمو، لواشک و ترشک
  • گوشت هایی با طبع سرد مانند گوشت گاو و مرغ
  • شیرخشک
  • عدس
  • سنجد

موانع ترک خود ارضایی

در اینجا به اصلی ترین موانع ترک خود ارضایی اشاره کرده­ ایم:

  1. تماشای فیلم های مستهجن
  2. تنها بودن در خانه
  3. دور بودن از محیط های اجتماعی و انزوا
  4. طرزفکر اشتباه درمورد اثرات خود ارضایی
  5. سردی در روابط زناشویی همسر و ضعف در برقراری رابطه جنسی مناسب
  6. افسردگی و کم خلقی
  7. خواب ناکافی

موانع ترک خود ارضایی

نتیجه گیری

همانگونه در بالا اشاره شد، خودارضایی یک روش برای ارضای میل جنسی در فرد است که متاسفانه امروزه بیشتر در میان جوانان رواج یافته و باعث به وجود آمدن مشکلات بسیاری برای جوانان حتی بعد پشت سر گذاشتن این دوره می شود.

دین اسلام در بسیاری از موارد به خودارضایی یا استمناع پرداخته و آن را جزو موارد گناه قلم داد کرده است و بسیاری از فقها نیز آنها را گناه کبیره میدانند. با این تفاسیر بهترین گزینه ترک این رفتار ناشایست است که آنچنان هم دشوار نیست.

در این مقاله به بررسی کامل خود ارضایی و ترک آن پرداختیم؛ بدیهی است ترک هر عادتی سختی های خاص خود را دارد و هیچ کاری آسان نیست؛ اما شما می توانید با استفاده مشاوران مجرب ما در مرکز مشاوره هم اندیشان این کار سخت را آسان کنید.

برای مشاوره تلفنی هم اندیشان با شماره 02191023933 تماس بگیرید.

سوالات متداول

آیا خود ارضایی باعث کاهش وزن می شود؟

خود ارضایی تأثیر قابل توجهی در چاقی و کاهش وزن ندارد.

آیا خود ارضایی بر مغز اثر می گذارد؟

خود ارضایی همچنین به مرور زمان بر سلول های مغز تأثیر می گذارد و افراد را از خواندن کتاب، به خاطر سپردن و حتی تمرکز منحرف می ‌کند که این دلیل قابل توجهی برای ترک خود ارضایی است.

آیا خود ارضایی با ایدز ارتباط دارد؟

خود ارضایی ربطی به ایدز ندارد.

آیا خود ارضایی فیزیک بدن را تغییر می دهد؟

خیر!

آیا یک متخصص می تواند تشخیص دهد که فرد خود ارضایی می کند؟

خیر!

اینستاگرام

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره