تخصصی مشاوره بگیرید برای هم اندیشی با بهتری مشاوران با ما تماس بگیرید
9099071985
مشاوره و روانشناسی خانواده هم اندیشان
0

ترک هروئین – بهترین روش های کاربردی برای ترک هروئین چیست؟

ترک هروئین – بهترین روش های کاربردی برای ترک هروئین چیست؟

ترک هروئین سخت ترین نوع ترک اعتیاد است چرا که این ماده به سرعت در چربی حل می شود و در نتیجه وارد مغز شده و منجر به اعتیاد فرد می شود. هروئین عوارض شدیدی بر روی جسم ایجاد می کند.

سموم حاصل از مصرف هروئین روی کلیه و کبد اثرات بسیار منفی می گذارد. ترک هروئین علاوه بر درمان جسمانی به درمان روانی نیز نیاز دارد و اگر غیراصولی ترک شود عوارض زیادی در بر دارد.

با ما همراه شوید تا بهترین روش های ترک هروئین را به شما معرفی کنیم.

هروئین چیست؟

هروئین یک ماده مخدر نیمه مصنوعی است که از فرآوری شیمیایی مورفین دست می آید. مورفین از یک ماده طبیعی موجود در دانه خشخاش گرفته می شود و پس از آن با تقطیر و ایجاد تغییر شیمیایی در ساختار آن، هروئین حاصل می شود. هروئین از لحاظ اعتیادی چندین برابر خطرناک تر از مورفین است.

هروئین توسط یک دانشمند انگلیسی کشف شد. سپس دانشمند دیگری با انجام تحقیقات، آن را به عنوان دارو معرفی کرد. در ابتدا به خاطر خواص شگفت آورش نام هیرو به آن داده شده بود اما بعدها، پس از کشف خواص اعتیاد آور آن، به عنوان ماده مخدر شناخته شد.

هروئین به صورت دود یا استنشاق و یا از راه تزریق مصرف می شود. به دلیل تزریق غیر صحیح و غیر بهداشتی می تواند شانس ابتلا به بیماری HIV یا ایدز را افزایش دهد.

هروئین چیست؟

عوارض مصرف هروئین بر بدن چیست؟

  • بیماری های قلبی
  • بالارفتن فشار خون
  • عوارض کبدی
  • افزایش چربی خون
  • عوارض کلیوی
  • سرفه و تنگی نفس
  • عفونت دریچه های قلب

عوارض هروئین در کوتاه مدت

  • تهوع و استفراغ
  • خواب آلودگی و گیجی
  • مردمک تنگ شده
  • عدم تمرکز
  • مرگ بر اثر ایست تنفسی که بر اثر مصرف دز بالای این ماده اتفاق می افتد.

عوارض هروئین در بلندمدت

  • خواب آلودگی مزمن
  • وابستگی جسمی و روانی
  • یبوست
  • آبسه محل تزریق
  • بی نظمی در قاعدگی
  • HIV

مصرف هروئین چه علایمی ایجاد می کند؟

مصرف هروئین ممکن است در ابتدا علایم خاصی نشان ندهد اما با گذر زمان علایم آن به صورت زیر دیده می شود:

  • تنگی مردمک چشم
  • لکنت زبان
  • افسردگی
  • مشکل به یادسپاری و فراموشی
  • کاهش حس درد
  • پرخاشگری ناگهانی
  • مشکلات مادی
  • پنهان کاری
  • افت درسی
  • یبوست

مصرف هروئین چه علایمی ایجاد می کند؟

روش های متداول ترک اعتیاد

روش های سنتی و یا درمانی زیادی برای ترک هروئین وجود دارد که هر کدام عوارض خود را دارد. در ادامه به معرفی این روش ها می پردازیم.

دارو درمانی

در این روش داروهایی که برای درمان ترک اعتیاد استفاده می شود در گیرنده هایی از مغز که ماده مخدر در آن ها اثر می کند، تاثیر می گذارد.

این داروها به سه بخش تقسیم می شوند:

  • داروهای آگونیست

این دسته از داروها گیرنده های مواد مخدر را در مغز فعال می کند.

  • آگونیست های نسبی

این گروه گیرنده های عصبی مواد مخدر را فعال کرده و واکنش کمتری ایجاد می کند.

  • آنتاگونیست ها

این دسته از داروها، ابتدا گیرنده های مواد مخدر و در نتیجه تاثیرات پاداش دهنده مواد مخدر را مسدود می کنند.

داروهایی که در دارو درمانی استفاده می شود عبارتند از:

  • متادون – Methadone (دگلوفین)

این دارو خود یک داروی مخدر است که برای پاک کردن اثرات مواد مخدر قبلی استفاده می شود. این دارو سرخوشی ناشی از مصرف هروئین در مغز را کاهش داده و اجازه نمی دهد نشانه های ترک آشکار شود. این دارو به صورت خوراکی مصرف شده و به صورت آهسته روی مغز تاثیر می گذارد.

متادون از سال 1960 برای ترک هروئین استفاده می شود و برای بیمارانی کاربرد دارد که به سایر داروها پاسخ نمی دهد. در نظر داشته باشید که استفاده از این دارو باید به تجویز پزشک باشد و مصرف خودسرانه آن ممکن است باعث تشنج و مرگ فرد شود.

  • بوپرنورفین (Buprenorphine)

‌این دارو جزو داروهای آگونیست جزئی است و در سال 2002 توسط سازمان غذا و دارو تایید شده است. بوپرنورفین یک دارو برای ترک اعتیاد به صورت قانونی است که توسط پزشکان مورد استفاده قرار می گیرد.

این دارو باید تحت نظر پزشک استفاده شود. در غیر این صورت ممکن است باعث اعتیاد به این دارو شود. به علاوه، مصرف آن زمانی که هروئین در بدن وجود داشته باشد می تواند منجر به مرگ شود.

  • نالتروکسان (Naltrexone)

‌این ماده ضد مخدر متفاوت از دو داروی قبلی عمل می کند. این دارو به جای فعال کردن گیرنده های مغز آنها را مسدود می کند بنابراین در بدن ایجاد اعتیاد نمی کند.

در هنگام استفاده از نالتروکسان باید بدن از ماده مخدر پاکسازی شده باشد چرا که اگر در بدن ماده مخدر یا الکل وجود داشته باشد با این دارو ترکیب شده و عوارض بدی ایجاد می کند. این دارو به صورت قرص آمپول و ایمپلنت تجویز می شود.

به خاطر داشته باشید این دارو نیز مثل سایر داروها عوارض جانبی دارد و برای درمان اصولی و دور ماندن از عوارض منفی آن حتما باید تحت نظر پزشک متخصص استفاده شود.

بهترین روش های ترک اعتیاد کدام است؟

بهترین روش های ترک اعتیاد کدام است؟

بهترین روش ترک اعتیاد سم زدایی است. این روش در دو مرحله انجام می شود یکی سم زدایی و پاک شدن و دیگری پاک ماندن است که با آموزش به فرد یاد می دهند چگونه ولع خود را کنترل کند و انگیزه پاک ماندن را داشته باشد و از روش های ترک اعتیاد مناسب محسوب می شود.

در سم زدایی طی مراحل درمانی که انجام می شود بدن فرد از ماده مخدر پاک می شود.

انواع سم زدایی

در ادامه به انواع روش های سم زدایی می پردازیم.

  • سم زدایی فوق سریع

این نوع سم زدایی در شرایط اتاق عمل، با حضور پزشک بیهوشی و در اتاق ICU انجام می شود. در این شرایط  بیمار بیهوش می شود. البته بیهوشی کامل نیست و در سطح خواب عمیق ایجاد می شود.

پس از پاک سازی و سم زدایی به بیمار نالتروکسان تجویز می شود. پس از مصرف، این ماده سطح مغز را پوشانده و مواد مخدر نمی تواند بر روی گیرنده های مغز بنشیند. چرا که نالتروکسان سطح آن ها را بلاک کرده است. این یعنی محافظت از بدن در برابر جذب ماده مخدر.

فرد حداقل باید سه ماه این دارو را مصرف کند. البته میزان مصرف به شدت اعتیاد او بستگی دارد. برخی از بیماران باید تا سه سال این دارو را مصرف کنند و برخی دیگر 2 الی 3 ماه باید این دارو را مصرف کنند.

نالتروکسان دارویی امن است که هیچ اثر اعتیاد آوری ندارد و پس از ترک مشکلی برای بیمار به وجود نمی آورد.

  • سم زدایی سریع

در این روش اگر مصرف ماده مخدر در فرد به اندازه سم زدایی فوق سریع نباشد از این روش استفاده می شود. علاوه بر آن، مدت زمان مصرف و سلامت جسمانی فرد نیز در این مسئله در نظر گرفته می شود.

در این روش فرد ابتدا چند روزی بستری می شود و شرایط آن برای سم زدایی سریع آماده می شود.

  • سم زدایی تدریجی

این روش بیهوشی ندارد و در زمان طولانی تری نسبت به دو روش قبلی انجام می شود. مراحل درمان به این صورت است که بیمار به مدت 4 الی 5 روز بستری می شود.

طی مراحل درمان هیچ گونه علایم خماری مانند بی قراری و بی خوابی ندارد. حتی ممکن است فکر کند در طی مرحله درمان به او مخدر تزریق می شود. پس از آن به تدریج به او نالتروکسان داده می شود.

قبل از شروع درمان، بیمار باید آزمایش های لازم را انجام دهد و بررسی های لازم در مورد او صورت بگیرد. در صورتی که فرد به بیماری خاصی مبتلا باشد پزشک متخصص مربوطه باید طی فرایند سم زدایی حضور داشته باشد.

طول دوره سم زدایی چقدر است؟

طول دوره سم زدایی چقدر است؟

اگر دوز مصرفی کمتر از 1.5 باشد، درمان به صورت سم زدایی فوق سریع انجام می شود و فرد 2 الی 3 شب بستری می شود.

اگر دوز مصرفی بین 1.5 الی 2.5 باشد. درمان به صورت سریع  انجام شده و بیمار 2 شب بستری می شود.

اگر دوز مصرفی معادل 3 گرم باشد سم زدایی سریع انجام می شود و بیمار به مدت 3 شب بستری می شود.

اگر دوز مصرفی بیش از 3 گرم باشد درمان به صورت سم زدایی تدریجی انجام شده که فرد 10 الی 14 روز بستری می شود.

روند درمان و ترک اعتیاد چگونه است؟

در ابتدا متخصص از بیمار شرح حال می گیرد تا ریشه بیماری و اعتیاد وی تشخیص داده شود و عواملی که باعث سوق دادن فرد به مواد مخدر شده بررسی می شود. درمان های جداگانه ای برای هر کدام از آنها در نظر گرفته می شود.

بعد از سم زدایی و پاکسازی بدن بیمار، علایم خماری در او تشخیص داده شده و برای هر کدام پروسه درمان مشخصی طراحی می شود. پس از سم زدایی ممکن است فرد علایمی مانند توهم، هذیان و اختلال جنسی را داشته باشد.

پس از سم زدایی، بیمار برنامه ترک اعتیاد و پاک ماندن را شروع می کند. مشاور در این آموزش ها به فرد یاد می دهد که چگونه روابط سالمی برای خود مشخص کند و حد و مرزهایش را برای فرد مقابل تعیین کند تا دوباره در دام روابط ناسالم نیفتد و دوباره به سمت اعتیاد برنگردد. علاوه بر آن، بر ولع مصرف مواد مخدر چیره شوند.

روش های نادرست ترک اعتیاد

حال که با بهترین روش ها آشنا شدیم بهتر است برای آگاهی بیشتر به روش های نادرست ترک و عوارض آن می پردازیم.

  • زور درمانی

در این روش قدیمی، فرد را به صندلی یا تخت بسته و او را زندانی می کنند. او را از مصرف ماده مخدر منع می کنند. بدون آن که جایگزینی برای آن در نظر بگیرند.

این دوره به شدت سخت و طاقت فرسا است و شوک جسمی و روحی زیادی به فرد وارد می شود و احتمال برگشت آن زیاد است چرا که به صورت ریشه ای درمان نشده است. این روش منسوخ شده است.

  • سقوط آزاد

در این روش، مصرف مواد ناگهان قطع می شود. فرد طی دو هفته عوارض بسیار بدی از جمله اختلال خواب، افسردگی، بی میلی به زندگی، کم حوصلگی، کند ذهنی و فراموشی را تجربه می کند.

طی این دوره فرد نباید تصمیمات سرنوشت ساز بگیرد. چون پاکسازی بدن از ماده مخدر چند ماه طول می کشد این روش غیراصولی است و ترک ناگهانی باعث اختلالات روانی زیادی در فرد می شود.

مصرف هروئین چه تاثیری در بارداری دارد؟

مصرف هروئین چه تاثیری در بارداری دارد؟

مصرف این ماده در دوران بارداری منجر به سقط جنین می شود. اگر مصرف هروئین توام با کمبود مراقبت از مادر باشد می تواند عوارض و اختلالاتی را به همراه داشته باشد که کمبود وزن یکی از آن ها است و باعث تاخیر رشد نوزاد می شود.

خانم بارداری که تصمیم می گیرد اعتیاد را ترک کند وضعیت حساسی دارد و حتما باید یک متخصص او را تحت نظر داشته باشد و از روش های درستی برای درمان استفاده کند. چرا که علایم محرومیت از مواد می تواند جنین را بکشد.

حتی اگر از دارودرمانی استفاده شود باید تحت نظر پزشک متخصص و با در نظر گرفتن وضعیت بیمار انجام شود چرا که داروهایی مانند متادون عوارض زیان بار روی جنین دارد.

آیا ترک هروئین در خانه ممکن است؟

این یک تفکر اشتباه است. نمی توان در خانه هروئین را ترک کرد. چرا که این ماده بسیار خطرناک است و وابستگی شدیدی به لحاظ جسمی و روحی ایجاد می کند.

با ترک غیراصولی و محرومیت، شخص می تواند صدمات جسمی و روحی زیادی ببیند و پس از آن مدت نیز ممکن است دوباره به مصرف مواد روی بیاورد.

آیا ترک هروئین در خانه ممکن است؟

سخن آخر

هروئین یک ماده مخدر بسیار خطرناک است که از مورفین بدست می آید. این ماده به سرعت در مغز اثر کرده و فرد را معتاد می کند. ترک هروئین بسیار سخت است و شیوه های ترک خاصی را می طلبد که باید تحت نظر پزشک باشد تا اصولی انجام شده و بازگشت نکند.

علاوه بر سم زدایی باید برای پاک ماندن نیز برنامه ای تدوین شود که فرد شیوه زندگی و ارتباطی خود را عوض کند تا به اعتیاد باز نگردد.

برای اطلاع بیشتر و مشاوره ترک اعتیاد با مرکز مشاوره هم اندیشان تماس بگیرید مشاوران این مرکز می تواند به سوالات شما در خصوص روش های ترک اعتیاد پاسخ می گویند.

سوالات متداول

مصرف هروئین در دوران بارداری چه عوارضی دارد؟

مصرف هروئین باعث سقط چنین می شود و علاوه بر آن باعث کاهش وزن نوزاد و به وجود آمدن تاخیر در رشد نوزاد می شود.

سم زدایی تدریجی برای چه افرادی استفاده می شود؟

افرادی که میزان مصرف مواد در آن ها از 3 گرم بیشتر است تحت درمان این نوع سم زدایی قرار می گیرند.

کدام دارو در دارودرمانی و سم زدایی استفاده شده و باعث ایجاد اعتیاد نمی شود ؟

نالتروکسان (Naltrexone) داروی امنی است که پس از پاکسازی بدن از ماده مخدر، برای فرد تجویز می شود و مصرف آن در هنگامی که ماده مخدر در بدن وجود دارد عوارض بدی می تواند داشته باشد.

اینستاگرام

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره