رابطه پدر و پسر پیوندی زیبا و ارزشمند است. از بدو تولد پسر، پدر نقش اساسی در شکل گیری زندگی او دارد. او دائماً درسهای ارزشمندی را با پسرش به اشتراک میگذارد و او را در مسیر درست هدایت میکند. پدر در طول دوران کودکی پسر، به دوست، راهنما، معلم و بهترین همراه او تبدیل میشود.
فعالیتهای مشترک زیادی وجود دارد که پدر و پسر با انجام آنها، پیوند خود را محکمتر میکنند. با رشد کودک پسر، این رابطه پدر و فرزندی تکامل مییابد و عشق آنها به یکدیگر نیز عمیقتر میشود. در این نوشته مشاوره هم اندیشان به اهمیت پیوند پدر و پسر، تقویت این رابطه و سایر عوامل مرتبط با آن پرداخته میشود.
تحقیقات مشاوره خانواده نشان داده است که کودکانی که در محیطی امن و تحت راهنمایی پدران خود بزرگ می شوند، همدلی بیشتری دارند و کنترل بیشتری روی زندگی خودشان اعمال می کنند. همچنین، آن ها نسبت به کسانی که از عشق یا راهنمایی پدر محروم بوده اند، در مدرسه عملکرد بهتری دارند و انگیزه بیشتری برای پیشرفت دارند .
در اینجا به چند درس باارزشی که شما، به عنوان یک پدر، می توانید به پسرتان یاد بدهید اشاره شده است:
❎ تقویت قدرت روبرو شدن با مشکلات زندگی:
زندگی همیشه آسان نیست. چالش هایی وجود دارد که پسران با بزرگ شدن باید با آن ها روبرو شوند. فشارهای اجتماعی برای موفقیت در کار، حمایت از خانواده و شهروند نمونه بودن در جامعه بدون راهنمایی مناسب قابل کنترل نخواهد بود. بنابراین، پسر شما می تواند از تمام توصیه هایی که برای او دارید استفاده کند.
❎ اعتماد به نفس و عزت نفس:
با مشارکت دادن پسرتان در برخی از تصمیمات مهمی که بر زندگی او تأثیر می گذارد، به او در ایجاد عزت نفس و اعتماد به نفس در اوایل زندگی کمک کنید. به او یادآوری کنید که شکست خوردن اشکالی ندارد، اما تسلیم شدن درست نیست و یادگیری اهمیت پشتکار حتی از آن هم مهم تر است.
❎ آموزش درست و غلط:
گاهی اوقات مسیر اشتباه درست به نظر می رسد، اما به سرعت شما را به پایین می کشاند. بنابراین، به پسرتان یاد دهید که همیشه مسیر درست را انتخاب کند، مهم نیست که کارها چقدر سخت پیش می روند. برای او الگوی صداقت و درستی باشید. تجربیات شخصی خود را به اشتراک بگذارید و زمانی که پسرتان تصمیمات خوبی می گیرد، او را تشویق کنید.
❎ اهمیت دادن به خانواده:
اگر همیشه خانواده را در اولویت قرار داده اید و دائماً برایشان حاضر بوده اید، پس به پسرتان اهمیت دادن به خانواده را آموزش می دهید. پسرتان بسیاری از نگرش ها و رفتارهای شما را در مورد رهبری یک خانواده را در آینده اتخاذ خواهد کرد.
به او اهمیت گذراندن وقت با کیفیت با خانواده و ارزش قائل شدن برای واحد خانواده را بیاموزید.
❎ تأیید انتخاب های او:
پسر شما ممکن است در زندگی با چندین معضل روبرو شود. بنابراین، به او بیاموزید که از رفتن به مسیری که کمتر در آن تجربه دارد، نترسد. به عنوان مثال، شما ممکن است یک بازیکن موفق و ستاره باشید و پسر شما به هنر علاقه مند باشد. به جای اینکه ترجیحات خود را به او تحمیل کنید، مهم است که او را تأیید کنید و برای دنبال کردن علایق خودش، او را تشویق کنید.
❎ احترام به زنان در زندگی او:
این یک درس مهم است که فقط شما می توانید به پسرتان بیاموزید. رفتار شما با همسرتان، پایه و اساس روابط عاشقانه آینده او را نیز در آینده بنا خواهد کرد.
همچنین، اگر نسبت به همسرتان مهربان، همدل و کمک کننده باشید، او یاد می گیرد که به مادرش احترام بگذارد.
انتخاب فیلم ها و کتاب های شما می تواند به عنوان الگوهایی باشد که به پسر شما کمک می کند تا نگرش شما را نسبت به جامعه و زنان درک کند و احترام به آنها را تقویت کند.
تحول رابطه پدر و پسر در گذر زمان
رابطه پدر و پسر در طول زندگی دائماً در حال تغییر است. این رابطه مانند یک ترن هوایی با فراز و نشیب های زیاد همراه است تا به نقطه ای راحت و پایدار برای هر دو آنها برسد. در این مقاله مشاوران مرکز مشاوره هم اندیشان سعی کرده اند نگاهی دقیق تر به رابطه پدر و پسر داشته باشند:
دوران کودکی (نوزادی تا پسربچگی)
❎ در این دوران، پدرها برای پسرانشان مانند ابرقهرمان هستند. پسرها پدران خود را قوی، باهوش و کسی می بینند که باید الگویشان باشد.
❎ آنها می خواهند دقیقاً مانند پدرانشان باشند و هر کاری را که آنها انجام می دهند را تقلید کنند.
❎ تأیید شدن از طرف پدر برای یک پسر بچه دنیا را برای او معنا می کند.
سال های نوجوانی
❎ این دوران برای هر دو طرف چالش برانگیز است. پسران نوجوان ایده ها و علایق خود را پرورش می دهند که گاه می تواند با نظرات پدرانشان در تضاد باشد.
❎ در این دوران دعواهای پدر و پسر بیشتر می شود.
❎ نوجوانان ممکن است بیشتر از پدران خود، جذب دوستان یا افراد مشهور شوند.
دوران بزرگسالی
❎ با بزرگ شدن پسر، او بیشتر دیدگاه پدرش را درک می کند. پدر نیز به عنوان یک فرد بالغ و مسئول، به پسرش بیشتر اعتماد می کند.
❎ رابطه متعادل تر می شود. احترام به فضای و نظرات یکدیگر بیشتر می شود.
❎ پدران ممکن است حتی از پسران خود مشاوره بخواهند و پسران ممکن است مسئولیت های بیشتری در خانواده بر عهده بگیرند.
با وجود اینکه پیوند پدر و پسر دائماً در حال تغییر است، اما می تواند چالش هایی نیز به همراه داشته باشد. در بخش بعدی برخی از این چالش ها را بررسی خواهیم کرد.
چگونه پیوند پدر و پسر را قوی تر کنیم؟
رابطه ی محکم پدر و پسر نقش بسزایی در شکل گیری شخصیت و ماهیت پسر دارد و علاوه بر این برای پدر و کل خانواده نیز مفید است. در مقاله هم اندیشان زیر نکات ارزشمندی برای ایجاد و حفظ پیوند قوی بین پدر و پسر ارائه شده است:
سال های اولیه (1 تا 5 سالگی):
بازی: به طور مرتب برای بازی های پر جنب و جوش، ساختن و اکتشاف برنامه ریزی کنید.
صحبت های ساده: درباره روزتان صحبت کنید، به سوالات پاسخ دهید و با هم آواز بخوانید.
محبت فیزیکی: با در آغوش گرفتن، دست دادن و نوازش پشت، عشق خود را نشان دهید.
سال های میانی (6 تا 12 سالگی):
فعالیت های مشترک: فعالیت هایی را که هر دوی شما از آنها لذت می برید پیدا کنید، مانند ورزش، بازی یا سرگرمی.
ارتباطات باز: ارتباطات باز را تشویق کنید، به طور فعال گوش دهید و بدون قضاوت راهنمایی ارائه دهید.
وقت با کیفیت: زمان اختصاصی را برای فعالیت های دو نفره مانند پیاده روی یا صرف ناهار در نظر بگیرید.
سال های نوجوانی (13 تا 18 سالگی):
احترام متقابل: حتی در زمان اختلاف نظر با احترام با او رفتار کنید.
الگوی رفتاری باشید: با رفتار و انتخاب های خود الگوی مثبتی باشید.
ابراز علاقه: به فعالیت ها، دوستان و اهداف او علاقه مند باشید.
در رابطه خود با پسرتان سرمایه گذاری کنید. این سرمایه گذاری ارزشمند است!
نظرات کاربران