تخصصی مشاوره بگیرید هم اندیشان؛ هم‌فکری برای یک زندگی شادتر
۰۲۱۶۲۹۹۹۰۶۶
مشاوره و روانشناسی خانواده هم اندیشان
0

چگونه خانواده ای شاد و سالم داشته باشیم؟

چگونه خانواده ای شاد و سالم داشته باشیم؟

خانواده اولین اجتماعی است که هر فرد در آن حضور پیدا می کند و تحت تاثیر شرایط حاکم بر آن رشد می کند. در واقع همه انسان ها زمان زیادی از عمر خود را در خانواده سپری می کنند و این اجتماع کوچک تاثیر بسیاری از احساس خوشبختی و رضایت افراد از زندگی دارد.

بنابراین تمامی افراد به داشتن یک خانواده شاد و سالم نیاز دارند تا بتوانند از زندگی لذت ببرند. ما در این مقاله سعی داریم تا راه های داشتن خانواده شاد و سالم را به شما توضیح دهیم. بنابراین اگر می خواهید بدانید که چگونه خانواده ای شاد و سالم داشته باشید، این مقاله را تا به انتها بخوانید.

راه های داشتن خانواده ای شاد و سالم

برای اینکه بتوانید در خانواده خود احساس آرامش کنید، باید راه های داشتن خانواده سالم را بدانید. در ادامه به بررسی مواردی که در داشتن خانواده سالم نقش دارند اشاره میکنیم اما نمیتوان از نقش مشاوره خانواده در این امر غافل شد.

توصیه متخصصین مرکز هم اندیشان مطالعه مقاله مرتبط با مشاوره خانواده است که میتواند راهنمای شما در انتخاب مشاور کاربلد و با تجربه باشد.

از جمله عواملی که در شادی و سلامت خانواده نقش بسیار مهمی دارند، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • به طور منظم با هم غذا بخورید

همان طور که می دانید از قدیم الایام در خانواده های ایرانی رسم بر این بود که همه اعضاء خانواده دور یک سفره می نشستند و غذا می خوردند. این دور هم بودن یکی از اصول ثابت در خانواده ها بود و باعث می شد که اعضاء خانواده بیشتر با هم صحبت کرده و از حال هم با خبر شوند.

با توجه به زندگی های پرمشغله امروز شاید افراد یک خانواده نتوانند در تمامی وعده های غذایی در کنار هم باشند؛ اما توصیه می شود که حداقل در یک وعده در طول روز در کنار هم بوده و به دور از تلویزیون، موبایل و… در کنار هم غذا بخورید.

راه های داشتن خانواده ای شاد و سالم

  • به اشتراک گذاری نظرات با یکدیگر

یکی دیگر از مواردی که بسیار اهمیت دارد، این است که والدین نظر سایر اعضاء خانواده را در موارد مختلف جویا شوند. این نظرخواهی مخصوصا در کودکان، نوجوانان و جوانان نقش بسیاری داشته و باعث افزایش عزت نفس و اعتماد به نفس آنها خواهد شد.

البته این نظرخواهی به این معنا نیست که حتما طبق نظر آنها رفتار خواهد شد، اما بهتر است که والدین با نظرخواهی و بررسی نظرات، بهترین تصمیم را بگیرند و به کودکان و نوجوانان نیز این اطمینان را بدهند که نظرات آنها بسیار مهم است.

بدین ترتیب فرزندان یک خانواده احساس ارزشمند بودن خواهند کرد. این فرزندان می توانند در بزرگسالی نیز ارتباطات و ایده های سازنده ای داشته باشند و توانایی صحبت کردن، استدلال و تصمیم گیری خواهند داشت.

از طرفی والدین و فرزندان می توانند ارتباط صمیمی داشته باشند و زندگی شاد و سالمی را در کنار هم تجربه کنند.

  • تا می توانید شاد باشید

بهتر است که از هر فرصتی برای شادی و شاد بودن استفاده کنید. به بهانه های مختلف جشن و سرور برپا کنید و به فرزندان خود بیاموزید که خندیدن و شاد بودن دلیل نمی خواهد. بنابراین هیچ وقت برای شاد بودن به دنبال بهانه و دلیل نباشید و آن را شرطی نکنید.

سعی کنید که خنده و شادی را به عادتی روزمره تبدیل کنید و همواره بدون دلیل شاد باشید. در صورتی که شادی را شرطی کنید، ممکن است دچار افسردگی و غمگینی شوید.

  • شوخ طبعی را فراموش نکنید

یکی از راه های شادی و خنده در خانواده، شوخ طبعی است و بهترین راه برای رسیدن به این مساله این است که به خودمان بخندیم. به اشتباهاتی که می کنیم و یا ماجراهای خنده داری که برایمان پیش می آید احساس شوخی و طنزپردازی داشته باشید و از هر طریقی که می توانید باعث شادی و خنده اعضاء خانواده شوید.

شوخ طبعی باعث می شود که شخصیت فرد متعادل شده و حس صمیمیت و دوستی در بین افراد خانواده بیشتر شود.

به خودتان بخندید.

  • تمرکز به نقاط مثبت شخصیت اعضاء خانواده

هر شخصی شخصیت منحصر به فردی دارد و در خانواده باید به تفاوت روحیات و خلق و خوهای افراد خانواده توجه داشت. بنابراین تک به تک اعضاء یک خانواده باید به نقاط مثبت شخصیت بقیه توجه داشته باشند تا بتوانند شادی و صمیمیت خانواده را بیشتر کنند.

تمرکز بر رفتارهای مثبت اعضاء بهترین روش برای افزایش رفتارهای مطلوب و کاهش رفتارهای نامطلوب خواهد بود.

  • خانواده باید در هنگام نیاز در کنار هم باشند

در زمانی که عضوی از اعضای خانواده به کمک نیاز دارد، بقیه اعضا باید در کنار فرد باشند. حتی در زمان جشن آخر سال کودکستان یا مواردی از این قبیل حضور والدین در کنار فرزندان بسیار توصیه می شود.

  • احساسات خود را به درستی نشان دهید

برخی از افراد عادت دارند که احساسات خود را به صورت کلامی به دیگران نشان دهند. این در حالی است که ممکن است بقیه اعضاء خانواده به این نوع ابراز احساسات واکنش نشان ندهند.

بنابراین در هنگام ابراز احساسات به طرف مقابل توجه کنید و به طوری احساسات خود را به او ابراز کنید که متوجه احساس شما شده و به آن واکنش نشان دهد.

احساسات خود را به درستی نشان دهید.

  • به اعضاء خانواده بگویید که آنها را دوست دارید.

یکی از قدرتمندترین و تاثیرگذارترین جملات که هر فرد می تواند به فرد مقابل بگوید، عبارت «دوستت دارم» است. شما می توانید این جمله را به افراد خانواده به صورتی که درک می کنند، بگویید و باعث روابط گرم تر و صمیمیت بیشتر در خانواده شوید.

  • بازی های خانوادگی و دسته جمعی داشته باشید.

یکی از اساسی ترین عوامل در تقویت شادی و صمیمیت در خانواده، بازی و تفریح خانوادگی است. توجه داشته باشید که فقط کودکان نیستند که به بازی نیاز دارند، بزرگسالان نیز دوست دارند تا بازی کنند.

بنابراین گاهی باید بازی های خانوادگی و دسته جمعی داشته باشید تا زخم های عاطفی و احساسی درمان شده و تفاوت بین اعضا فراموش شود.

  • همدیگر را شگفت زده کنید.

در مواقعی بدون اطلاع قبلی یا مناسبت به خصوص برای همدیگر هدیه بگیرید. این هدیه هیجان و لذت فوق العاده ای خواهد داشت و باعث خواهد شد که خانواده با یکدیگر صمیمی تر و نزدیک تر شوند.

  • با اعضاء خانواده در تماس باشید.

ممکن است به دلیل دغدغه ها و گرفتاری های زندگی های جدید، اعضاء خانواده رفته رفته از هم دورتر شوند. بنابراین اگر به هر دلیل اعضا خانواده از شما دور شده اند، با ایجاد ارتباط و تماس، روابط را گرم و صمیمی نگهدارید.

با اعضاء خانواده در تماس باشید.

  • خانواده خود را تحسین کنید.

والدین باید سعی کنند که توقع کمتری از فرزندان خود درباره همسویی آن ها با خواسته هایشان داشته باشند. در واقع پدر و مادر باید فرزندان را در جهت علایق و استعدادهایشان تشویق کنند.

بدین ترتیب بهترین نتیجه را خواهید گرفت و فشار و استرس از روی فرزندان برداشته خواهد شد. وابستگی زیاد بین والدین و فرزندان نیز بسیار مخرب است. بنابراین بهتر است به فرزندان خود محبت کرده و آن ها را حمایت کنید؛ اما رهایشان کنید تا در مسیر اهدافشان پیش بروند.

  • مشخص کردن هدف زندگی

هدف خود را از زندگی مشخص کنید. در واقع تحصیل و کار همه برای داشتن یک خانواده خوب، شاد و سالم است؛ پس در کنار تمام دغدغه ها و مشغله هایی که دارید، وقتی را برای بودن با خانواده اختصاص دهید و از کنار هم بودن لذت ببرید.

توجه داشته باشید که زمان محدود است و ممکن است وقتی برای شاد بودن و دور هم بودن نماند.

مشخص کردن هدف زندگی

سخن آخر

خانواده شاد و سالم، خانواده ای است که اعضا آن در کنار هم بهترین لحظات را سپری می کنند. همه افراد از محبت و همدلی هم بهره برده و کمتر به اختلالات روحی و روانی دچار می شوند.

اعضاء این خانواده در بزرگسالی نیز توانایی و مهارت های زیادی در برقراری ارتباط و خدمت رسانی به دیگران دارند.

ما در این مقاله سعی کردیم تا چندین راه مهم برای داشتن خانواده شاد و سالم را توضیح دهیم. در صورتی که در این مورد به مشاوره و راهنمایی بیشتری نیاز داشته باشید، می توانید با کارشناسان ما در هم اندیشان در ارتباط باشید.

برای مشاوره تلفنی خانواده می توانید از سراسر کشور با شماره 9099071985 تماس بگیرید و دغدغه ها و سوالات خود را با مشاوران خانواده هم اندیشان مطرح کنید و به جواب سوالات خود دست یابید.

سوالات متداول

آیا در یک خانواده شاد و سالم، جای جر و بحث نیست؟

خیر، در یک خانواده شاد، جر و بحث نباید بیشتر از 3 دقیقه طول بکشد. افراد خانواده باید در کنار هم مشکلات راه حل کنند و از نظریات و تجربه های هم استفاده کنند. بنابراین در این خانواده جای جر و بحث نیست و هر بحثی زود تمام می شود.

کنار هم بودن چه تاثیری در شادی و سلامت خانواده دارد؟

دور هم بودن اعضاء یک خانواده در شادی آن خانواده نقش بسیار مهمی دارد. این افراد می توانند بیشترین بهره را از نظرات و تجربیات یکدیگر ببرند. از مشکلات همدیگر باخبر شوند و به یکدیگر کمک کنند.

اینستاگرام

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره