تخصصی مشاوره بگیرید برای هم اندیشی با بهتری مشاوران با ما تماس بگیرید
9099071985
مشاوره و روانشناسی خانواده هم اندیشان
0

آرامش اعصاب با روش های علمی

آرامش اعصاب با روش های علمی

در دنیای پراسترس امروزی، همه ما به دنبال روش هایی برای کاهش استرس هستیم. وجود استرس دلایل گوناگونی می تواند داشته باشد. خبر خوب این است که با بکارگیری برخی از راهکارها، می توانیم استرس را مدیریت کرده و از آسیب های جسمی و روحی آن استرس بکاهیم.

در ادامه به بیان روش‌هایی برای آرامش اعصاب می پردازیم، که به صورت علمی انجام می شود. لطفا با مرکز مشاوره هم اندیشان همراه باشید.

روش هایی برای آرامش اعصاب

عوامل زیادی در  آرامش اعصاب موثر هستند؛ از دلایل تغذیه ای گرفته تا تفریح و دورهمی های دوستانه!

می توانید با توجه به موقعیتتان، هر کدام از روش‌هایی را که در ادامه بیان خواهیم کرد را امتحان کرده و از نتایج عالی آن بهره مند شوید.

1- خود را از شلوغی دور کنید

بهتر است زمانی که دچار استرس هستید از شلوغی‌ها فاصله گرفته و زمانی را به خود اختصاص دهید. در این اوقات یک استراحت یا حتی کمی درنگ و بی کاری، می تواند آرامش را به شما برگرداند.

در این اوقات به چیزی فکر نکنید تا ذهن خود را بازسازی کند و انرژی لازم را برای فعالیت هایتان بدست آورد.

2- خواب منظم داشته باشید

خواب کافی و منظم، یکی از اصلی ترین و مهمترین عواملی است که باعث می شود در آرامش کامل باشید و در زمان هایی که با فشار عصبی مواجه می شوید، بتوانید آن را به خوبی مدیریت کنید.

در اهمیت خواب کافی، باید گفت بسیاری از پزشکان و روانشناسان در ابتدا می کوشند الگوی خواب فرد را منظم کنند؛ چرا که با منظم شدن این الگو، فرد سلامتی‌اش را باز می یابد.

اگر شب‌ها تا دیر وقت می خوابید و صبح دیر از خواب بیدار می شوید، سلامتی شما در معرض خطر است. سعی کنید در یک ساعت مشخصی بخوابید تا به یک الگوی منظم دست پیدا کنید.

عواملی مانند کم خوابی و اختلالات خواب نیز باید درمان شوند تا فرد بتواند آرامش روانی خود را بازیابد.

روش هایی برای آرامش اعصاب

3- به طور منظم ورزش کنید

ورزش نیز از مهمترین عوامل برای آرامش اعصاب است. هنگام ورزش موادی مانند سروتونین و اندورفین در مغز ترشح می شود که عاملی برای آرامش اعصاب است.

اندورفین هورمون حس خوب است و شما را سرحال می آورد. تقویت خلق و خو و کاهش افسردگی و استرس از اثرات ترشح اندورفین است.

برای آرامش اعصاب روزی حداقل 20 دقیقه ورزش کنید تا این هورمون ها در بدن ترشح شده و به طور طبیعی آرامش داشته باشید.

4- تغذیه مناسب داشته باشید

مصرف غذاهای فرآوری شده و فست فودها را کم کنید و غذاهای سالم و سبزیجات را جایگزین آن کنید، تا سلامت و روانتان حفظ شود. شما با داشتن تغذیه مناسب، می توانید از بروز استرس جلوگیری کنید.

5- به موقع غذا بخورید

گرسنگی طولانی مدت باعث پایین آمدن قند خون می شود. این نوسانات قند خون باعث تغییر خلق و خو و حملات اضطرابی می شود.

به موقع غذا بخورید

6- به کمبود ویتامین های بدن توجه کنید

استرس می تواند در اثر کمبود ویتامین ها نیز به وجود بیاید.

  • ویتامین د

کمبود ویتامین D نیز می تواند در بدن تولید استرس کند. این کمبود را می توانید با پیاده روی در طبیعت و تابش نور خورشید بر پوست از بین ببرید. مصرف هفتگی مکمل ویتامین د نیز می تواند این کمبود را رفع کند.

  • منیزیم

کمبود منیزیم نیز می تواند عللی بر ایجاد استرس در بدن باشد. علاوه بر آن، کمبود منیزیم باعث فشارخون بالا و بیماری های قلبی و پوکی استخوان و دیابت نوع 2 نیز شود. منابع منیزیم سبزیجات با برگ سبز، حبوبات، دانه‌ها، شکلات تلخ، ذرت بو داده، بادام و بادام زمینی است.

غلات حاوی منیزیم و تریپتوفان است. تریپتوفان ماده اولیه سروتونین است و بدن آن را به سروتونین تبدیل می کند. این ماده باعث آرامش و بهبود روحیه در بدن می شود.

  • ویتامین ب‌12

این ویتامین منشا حیوانی دارد و در شیر و گوشت و تخم مرغ یافت می شود. کسانی که گیاهخوار هستند، بیشتر در معرض کمبود ویتامین های گروه B قرار دارند. بنابراین باید این کمبود را با دارو تامین کنند.

  • امگا 3

امگا 3 با تنظیم هورمون کورتیزول – هورمون استرس – به آرامش اعصاب کمک می کند. این ماده ارزشمند در ماهی گردو و دانه کتان وجود دارد و کافی بودن آن در بدن باعث آرامش می شود.

7- تمرینات ریلکسیشن انجام دهید

تمرینات آرام سازی مانند یوگا، مدیتیشن و تنفس عمیق می تواند استرس شما را تا حد زیادی کم کند. این تمرینات را هر جایی می توانید انجام دهید و برای آن نیازی به ابزار خاصی نیست.

تمرینات ریلکسیشن انجام دهید

8- برای تفریحات برنامه ریزی کنید

بسیاری از ما آن قدر غرق در کار یا درس خواندن می شویم که هیچ وقتی برای تفریح در نظر نگرفته‌ایم. این کمبود تفریح نیز یکی از عوامل دچار شدن به استرس است.

با تفریح کردن، تجدید انرژی برای کار و فعالیت می کنید. تفریح و انجام کارهای مورد علاقه باعث می شود انرژی منفی از شما دور شود. یکی از مهمترین این تفریحات، مسافرت رفتن است که باعث خروج از روزمرگی و آرامش می شود.

در برخی موارد وقت و بودجه ای برای تفریحات پرهزینه ندارید، اما به جای آن می توانیم با تفریحات کوچکی حال خود را خوب کنید. مثلا با دوستانتان به پارک بروید و پیاده روی کنید؛ کتاب بخوانید، در فضای سبز قدم بزنید و فیلم تماشا کنید.

9- دورهمی دوستانه

ارتباطات اجتماعی و وقت گذراندن با دوستان و دورهمی‌های صمیمانه از بهترین راه‌ها برای کاهش استرس و آرامش اعصاب است.

گاهی یک صحبت چند دقیقه ای با یک دوست، می تواند به شما دلگرمی بدهد و آرامش از دست رفته شما را برگرداند.

10- دلیل استرس را بشناسید و آن‌ها را حل کنید

از مهمترین راه های کاهش استرس، این است که عواملی که ایجاد فشار روانی و تنش می کنند را شناسایی کرده و دلایل آن‌ها را پیدا کنید. با یافتن این عوامل، بهتر می توانید راه حل های مناسبی پیدا کنید و این مشکلات را حل کنید.

برخی از این دلایل می تواند ساعات کاری طولانی، برنامه فشرده، وجود برخی از افراد سمی در زندگی و احساس ناتوانی در حل مشکلات باشد. اگر به تنهایی نمی توانید برای چنین مشکلاتی راه حل پیدا کنید می توانید مشکل خود را با یک مشاور در میان بگذارید.

11- به طبیعت پناه ببرید

بودن در طبیعت و استفاده از اکسیژن خوب، می تواند باعث سرحال شدن شما و آرامش اعصاب شود.

شما می توانید در پارک نزدیکی خانه‌تان قدم بزنید و علاوه بر استفاده از مزایای پیاده روی، اکسیژن خالص را وارد ریه های خود کنید و از زیبایی های طبیعت نیز لذت ببرید.

به طبیعت پناه ببرید

در آخر

برای آرامش اعصاب به روش علمی، راه های متنوعی پیشنهاد می شود. گاه می توانید با پیاده روی در طبیعت این آرامش را برای خود مهیا کنید؛ گاهی با فاصله گرفتن از جاهای شلوغ و خلوت کردن، این انرژی را باز گردانید.

در حالت کلی اگر تصمیم دارید به صورت طولانی مدت این استرس‌ها را مدیریت کنید که به سلامت شما آسیبی نزند، باید الگوی خوابتان را منظم کنید؛ تغذیه مناسبی داشته باشید. همچنین با مراجعه به پزشک و انجام آزمایش، از کمبود ویتامین در بدن خود آگاه شده و نسبت به رفع آن اقدام کنید.

اگر شما نیز دچار استرس زیادی می شوید، می توانید با روانشناسان مرکز مشاوره هم اندیشان در این مورد صحبت کنید. مشاوران ما نسبت به مشکل شما راهکارهایی را می دهند که می توانید استرس های زندگی را مدیریت کرده و از زندگی لذت بیشتری ببرید.

برای دریافت مشاوره تلفنی با شماره 9099071985 تماس بگیرید.

سوالات متداول

با ورزش کردن چه هورمون‌هایی در بدن ترشح می‌شود؟

هنگام ورزش کردن، هورمون‌هایی مانند سروتونین و اندورفین در مغز ترشح می شود که عاملی برای آرامش اعصاب است. اندورفین هورمون حس خوب است و شما را سرحال می آورد.

کمبود چه نوع ویتامین‌ها و مواد معدنی بدن را مستعد استرس می کند؟

منیزیم – امگا 3 – ویتامین د – ویتامین B12

اینستاگرام

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره