تخصصی مشاوره بگیرید هم اندیشان؛ هم‌فکری برای یک زندگی شادتر
۰۲۱۶۲۹۹۹۰۶۶
مشاوره و روانشناسی خانواده هم اندیشان
0

ترس از جدایی در کودکان چیست و راهکار های کاربردی برای درمان آن

ترس از جدایی در کودکان

معمولا کودکان در سن 3 تا 10 سالگی با اختلال اضطراب جدایی از پدر و مادر مواجه می شوند. کودک در این سن موقع جدایی از والدین خود به شدت احساس ناراحتی می کند که این احساس با جدا نشدن و گریه از پدر و مادر همراه می باشد. در اکثر مواقع با بزرگ شدن کودک و گذر زمان این ترس کاسته و فرزند مستقل تر می گردد. ولی در برخی فرزندان با گذر زمان چیزی تغییر نیافته و همچنان فرزند بسیار وابسته می باشد. حتی کودک برای مدرسه هم رفتن حاضر نمی باشد که از پدر و مادر خود جدا شود. اگر این وابستگی به اندازه ای باشد که مانع فرزند از انجام فعالیت های او از جمله مدرسه رفتن گردد، این مشکل اندکی جدی تر می باشد و با اختلال استرس فرزندان همراه هستیم.

در این مقاله از هم اندیشان می خواهیم به راهکار های درمانی ترس از جدایی در کودکان بپردازیم.

علائم اختلال اضطراب جدایی از والدین

یکی از عواملی که به طور مجدد با آن مواجه هستیم افکار منفی فرزندان می باشد. هنگامی که فرزندتان از شما فاصله می گیرد، همیشه احساس می کند قرار استبرای شما رخ دهد و دوری میان شما همیشگی گردد. یا فکر می کند امکان دارد دزدیده یا گم شود و دیگر پدر و مادر خود را نبیند.

فرزند شما برای رفتن به مدرسه خیلی مقاومت می کند و دچار هراسی می شود که برای پدر و مادر غیر قابل درک می باشد.

اختلال خواب که در آن فرزند شما از خوابیدن جلوگیری می کند، چون که از کابوس ها می ترسد و یا احساس می کند هنگامی که بیدار می شود دیگر والدین خود را نمی بیند.

کودک دست والدین خود را هنگام جدایی ول نمی کند و یا در خیلی از موارد هنگامی که بیرون می باشد دوست دارد هر چه سریع تر به خانه باز گردد.

بعضی بیماری ها از جمله دل درد و سر درد که به طور مکرر اتفاق می افتد، می تواند علامتی از این اختلال باشد.

اضطراب جدایی در کودکان

دلایل بروز اختلال اضطراب

به طور معمول این اختلال علت هایی دارد که موجب بوجود آمدن حس ناامنی در فرزند شما می شود. زمانی حل این مشکل راحت می گردد که از علت های آن آگاه باشیم. از جمله دلایل عمده بروز این اختلال به شرح زیر است:

  • تغییرات محیطی از جمله تغییر مدرسه یا محله
  • شرایط بر انگیخته کننده استرس از قبیل طلاق یا دعوا پدر و مادر و یا فوت یکی از اعضا خانواده
  • سخت گیر بودن پدر و مادر که موجب استرسی شدن کودک می گردد
  • وابسته نمودن کودک به خود

درمان ترس از جدایی کودکان

مدیریت اضطراب جدایی در کودکان

در این بخش به راهکار های مدیریت اضطراب جدایی در کودکان اشاره شده است که آن روش ها به شرح زیر می باشد:

  1. تمرین جدایی: برای این که در کودک شما این حس از بین برود، توانایی این را دارید که با کودک خود جدایی های کوتاه مدت را تمرین کنید. به عنوان مثال سفر های یک روزه یا کودک خود را با فردی از خانواده یا پرستار تنها بگذارید و او را مطمئن سازید که باز می گردید.
  2. انتخاب زمان مناسب: زمان درستی را برای تمرین جدایی در نظر بگیرید و این تمرین را در هنگام خواب یا غذا خوردن انجام ندهید. چون که این زمان ها برای جدایی کودکانتان از شما مناسب نیست.
  3. ایجاد نوعی عادت خداحفظی: این عادات تاثیر بسیار زیادی دارند. به عنوان مثال این امر را زمان خداحافظی با یک بوسه یک یا جمله خاص انجام نمایید. حتی یک چشمک که رمزی بین کودکتان و شما می باشد، تاثیر گذار است.
  4. کوتاه کردن خداحافظی: برای رفتن که فرزند شما همراه شما نمی باشد، فکر او را از بازگشت دوباره راحت سازید و مدت زمان خداحافظی را دراز نکنید.
  5. قول های خود را از یاد نبرید: اگر به کودک خود قول می دهید که در ساعت خاصی برمی گردید، حتما در آن زمان کنار فرزند خود باشید. در این صورت هر موقع که شما قول می دهید فرزند مطمئن می شود شما به حرف خود عمل خواهید کرد.
  6. پرستار ثابت: اگر فرزند شما دارای پرستار می باشد، بهتر است پرستار را برای کاهش اضطراب تغییر ندهید.
  7. مشاهده نکردن برنامه های ترسناک: از این که فرزند شما برنامه های ترسناک مشاهده کند، جلوگیری کنید.
  8. تسلیم نشوید: در صورتی که فرزند شما به این اصرار دارد که او را تنها نگذارید، به حرف او اهمیت ندهید و به راضی کردن کودک تلاش کنید.
  9. درک کودک در هنگام بی تابی: هیچوقت این ترس فرزندتان را نادیده نگیرید و تلاش بر این داشته باشید که او را درک می کنید.
  10. خلاقیت در صحبت با کودکان: یک صحبت یا داستان تاثیر گذار توانایی ان را دارد که موجب شود فرزند بر ترس های خود غلبه کند. به عنوان مثال بیان قصه ای در خصوص بچه ای که پدر و مادرش به سفر رفته و بعد از انجام برخی کار ها به خانه باز گشته اند در این زمینه مفید است.

با عمل رساندن نکات فوق، شما قادر هستید این اختلال را تا حدودی کنترل کرده و از تشدید آن پیشگیری کنید. اگر این مسئله ادامه دار گردد، توصیه می شود به یک روانشناس مراجعه نمایید. گزینش مناسب ترین روانشناس قادر است خیلی تاثیر گذار باشد.

ترس کودکان از جدایی

درمان اختلال اضطراب

در صورتی که برای کودک شما این اختلال به طور ناگهانی رخ دهد، کافی می باشد به یک درمانگر مراجعه نمایید. به کمک یک درمانگر قادر هستید به آسانی این اختلال را کنترل نمایید. در این زمینه متخصص توانایی این را دارد که با پیدا کردن علت های بروز این مسئله نسبت به درمان اقدام نماید. در ادامه به بعضی از راه های درمان ه در این زمینه اشاره خواهیم کرد.

  1. درمان با مشاوره و صحبت: در گام نخست متخصص محیطی را فراهم می کند تا فرزند به آسانی با پزشک احساسات خود را در میان بگذارد و درمانگر برای درمان به کودک، راهکار هایی ارائه می دهد. و هم در صورتی که موقع مشاوره پدر و مادر حضور داشته باشند، فرزند می تواند به آسانی ترس خود را سرکوب نماید.
  2. درمان با انجام بازی: کودک در زمان بازی آسان تر احساسات خود را بیان می کند.
  3. مشاوره در مدرسه: این کار کمک می کند در محیط مدرسه، کودک به ترس خود غلبه کند.
  4. درمان دارویی: این راهکار لازم است با نظر روانپزشک باشد و برای کاهش استرس، در صورت نیاز تجویز گردد.

نتیجه گیری

در حل این مشکل مراجعه به یک درمانگر بسیار موثر می باشد و هم  توانایی این را دارد که به فرآیند درمان سرعت بخشد. در این زمینه متخصصان به شما کمک خواهند کرد. پس زمانی که در کودک خود متوجه وجود نشانه هایی از این اختلال هستید می توانید با شماره گیری 02191023933 با مشاوران و متخصصان با تجربه هم اندیشان در ارتباط باشید و مشاوره لازم را دریافت کنید.

سوالات متداول

  1. در قدم اول مشاور چگونه به کودک در زمینه تر از جدایی کمک می کند؟

در گام نخست متخصص محیطی را فراهم می کند تا فرزند به آسانی با پزشک احساسات خود را در میان بگذارد.

  1. در چه موقعی برای کاهش ترس کودک از جدایی دارو تجویز می شود؟

این راهکار لازم است با نظر روانپزشک باشد و برای کاهش استرس، در صورت نیاز تجویز گردد.

 

اینستاگرام

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره