دوران نامزدی یکی از هیجان انگیزترین دورههای زندگی میباشد، اما داستان همیشه به آسانی با هیجان و خوشی پیش نخواهد رفت. در دوران نامزدی نگرانیها و اختلافات جدیدی میتواند ایجاد شود. اختلافاتی که ممکن است دعوا و درگیری زیادی ایجاد کند و مانعی برای ادامه ارتباط و حتی جدایی در دوران نامزدی شود.
در ادامه این مقاله قصد داریم تا به بررسی دعوا و اختلاف در دوران عقد و نامزدی و علل و راهکار های کاربردی برای حل آن بپردازیم. با ما همراه شوید.
ریشه اصلی اختلافات در دوران نامزدی
در دوران نامزدی طرفین جدی تر از همیشه به رابطه فکر میکنند و خودشان را متعهد به یکسری اصول و قواعد رابطه میدانند، با بیشتر شدن رفت و آمد شناخت از طرف مقابل روز به روز بیشتر میشود.
در این دوران مهارت های گفتگو، تعهد، پذیرش، مدیریت بحران، کنترل خشم و… در دو طرف به چالش کشیده میشود؛ در این دوران زوج ها از یکدیگر انتظاراتی را خواهند داشت. بنابراین، هرچه طرفین به هم نزدیک تر میشوند رفتارها و ویژگی هایی را در طرف مقابل می بینند که شاید مورد پسند شان نباشد و نتوانند تحمل کنند و در برخی موارد رابطه ها در همین دوره به پایان میرسد.
در ادامه برخی از اصلی ترین اختلافات در دوران نامزدی را بررسی میکنیم:
- اختلافات خانوداگی: تفاوت در فرهنگ، آداب و رسوم ، میزان رفت و آمد و… .
- بی اعتمادی نسبت به طرف مقابل : خیانت، دروغ گویی، پنهان کاری، روابط غیرعرف
- شک کردن : شک کردن در انتخاب خود؛ تفاوت های اساسی در معیارها و خواسته ها
- عادات و اخلاق غلط: بی نظمی، بی ادبی، رعایت نکردن نظافت شخصی، هر نوع اعتیاد و… .
- مشکلات مالی و اختلاف طبقاتی
- مسائل جنسی: اختلاف در موارد مربوط به مسائل جنسی، میزان و این که در دوران نامزدی تا چه میزان رابطه داشته باشند و تفاوت در میزان میل جنسی و..
دلایل بروز مشکلات و بالا گرفتن دعوا در دوران عقد و نامزدی
دلایل بسیاری ممکن است باعث بروز مشکلات جدی در دوران نامزدی شود، رایجترین این دلایل به شرح زیر میباشند:
- آشنایی کوتاه مدت ولی عقد زود هنگام
طبق تحقیقات انجام گرفته، احتمال طلاق در دوران عقد برای زوجهایی که کمتر از 6 ماه نسبت به هم شناخت داشتهاند بسیار بالاست.
- طولانی شدن دوران عقد و نامزدی
طولانی شدن دوران نامزدی میتواند دلایل مختلفی داشته باشد. اصلیترین علت را شاید بتوان وجود مشکلات مالی و اقتصادی دانست؛ از نظر کارشناسان حداکثر زمان مناسب برای دوران عقد یکسال است و طولانیتر شدن آن احتمال بروز اختلافات، بالا گرفتن دعواها و یا سرد شدن زوجین را افزایش میدهد.
- فاصله و روابط دورادور در دوران نامزدی
دور از هم بودن دو نفر و عدم حضورشان کنار هم در طولانی مدت باعث میشود شناخت کمتری از هم کسب کنند، همچنین ممکن است منجر به سرد شدن ارتباط عاطفی آنها و در نتیجه بروز اختلافات در دوران عقد و نامزدی شود.
- دخالت خانوادهها
یکی از مشکلاتی که ممکن است زوج ها در دوران عقد با آن مواجه شوند دخالت و رفتار نامناسب خانواده هاست. نظارت زیاد و حساسیت خانواده به عضو جدید که به جمع آنها اضافه شده ممکن است باعث ایجاد تنش و کدورت شود.
- عدم صداقت و دروغ گویی
بسیاری از افراد در هنگام خواستگاری و در دوران نامزدی، برای جلب نظر طرف مقابل، اطلاعات مهمی از زندگی حال یا گذشته خود را مخفی نگه میدارند. این اطلاعات ممکن است شامل مسائلی مانند: سابقه کیفری، ازدواج ناموفق، اختلاف در دیدگاه مذهبی، داشتن بیماری خاص، مصرف مواد و… باشد.
پنهان کاری یا دروغ گفتن در مورد این مسائل تنها در یک مدت زمان محدود امکان پذیر است، و با گذشت زمان و افشا شدن واقعیت در دوران نامزدی اعتماد طرف مقابل را برای شروع زندگی مشترک از بین میبرد و اکثرا باغث جدایی در این دوران نامزدی میشود.
- بها دادن به رسم و رسومات غلط
متاسفانه در فرهنگ ایرانیان آنقدر به رسم و رسومات ازدواج و برگزاری مراسم آن بها داده میشود که اهداف مهمتر و برنامههای بلند مدت برای زندگی مشترک زوج ها فراموش میشود، دغدغه برگزاری بهترین مراسم جشن ازدواج و مهمانی وغیره، فشار اقتصادی و استرس و اضطراب روانی زیادی به زوج و خانوادههایشان وارد میکند. این فشارهای روانی و یا عدم توافق بر اجرای رسوم خاص، عاملی برای ایجاد دعوا و اختلافات جدی در دوران نامزدی میشود.
- عمل نکردن به تعهدات و انتظارات
در دوران آشنایی و نامزدی زوجین برای ارتباط و قول و قرارها و تعهداتی را قرار میدهند. اگر بعد از عقد یکی از طرفین به تعهدات خود پایبند نماند، دلخوری و اختلاف ایجاد و باعث دعوا میشود. این تعهدات ممکن است مربوط به موضوعاتی مانند مسائل مالی، ارتباطی، خانوادگی باشد.
راهکارهای موثر برای حل اختلافات دوران نامزدی
روانشناسان و مشاوران کتخصص در زمینه خانواده و ازدواج راهکارهای زیر را برای حل اختلافات دوران نامزدی ارائه میدهند:
- سعی کنید انتظارات مالی و عاطفی خود را متناسب با شناختی که از شرایط طرف مقابل خود بدست آوردهاید تنظیم کنید.
- صداقت داشته باشید، صداقت در رابطه باعث ایجاد اعتماد و اطمینان خاطر میشود.
- نقاط قوت طرف مقابل را با تقدیر و تشویق تقویت کنید و سعی در پذیرش نقاط ضعفی داشته باشید که وجود آن در هر شخصی طبیعی است.
- با ایجاد رابطه گرم و صمیمی، عشق و محبت را در یکدیگر تقویت کنید تا رابطه عاطفی و عمیقی شکل بگیرد.
- خانوادهها باید به فرزندان خود برای درک توقعات و نیازهای همسر خود کمک کنند و مانع از بروز مشکلات بین آنها شوند.
- بسیاری از اختلاف نظرها و دعواهای کلامی بین زوج ها طبیعی است، لازم نیست به اختلافات با حساسیتهای بی مورد دامن بزنید، سعی کنید با کسب مهارتهای ارتباطی و دریافت مشاوره ازدواج آن ها را حل کنید.
در پایان
اگرچه با توجه به هیجانات اولیه شروع دوران نامزدی، بسیاری از اختلافات در این دوران طبیعی و قابل حل است. در واقع زوج ها با یادگیری مهارت های ارتباطی و دریافت مشاوره تخصصی میتوانند بسیاری از سو تفاهمها را برطرف کرده و از بروز دعوا و اختلاف در دوران نامزدی جلوگیری کنند.
برای ریشه یابی و حل اختلاف خود در دوران نامزدی و بهبود ارتباط با نامزدتان، میتوانید با مشاوران با تجربه مرکز مشاوره هم اندیشان از طریق شماره 02191023933 تماس بگیرید. موفق باشید.
سوالات متداول
دلایل بوجود آمدن مشکلات و بالا گرفتن دعوا در دوران نامزدی چیست؟
دلایل بسیاری ممکن است سبب بوجود آمدن مشکلات و دعوا در دوران نامزدی شود، مانند:آشنایی کوتاه مدت و عقد زود هنگام و… که رایجترین دلایل را در این مقاله شرح داده ایم.
چگونه میتوانیم اختلافات خود را در دوران نامزدی برطرف کنیم؟
راهکار های موثر مختلفی برای حل اختلاف در دوران نامزدی وجود دارند که در این مقاله ارائه کرده ایم.
نظرات کاربران