مهربانی با کودکان مسئله ای می باشد که هر پدر و مادری برای تحقق آن تلاش بسیاری می کنند. هنگامی که با فرندانتان سرشار از مهربانی و محبت رفتاری را پیش بگیرید، برای آن ها محیط خانه به مکانی امن تبدیل می گردد که توانایی این را دارند که مشکلات و مشغله های خود را با والدین خود با خیال راحت مطرح کنند.
در این حالت در آینده حتی از رفتار های مجرمانه و اعتیاد آن ها نیز جلوگیری می شود. هر چقدر با فرزندان خود روابط صمیمانه تری داشته باشید، در تربیت آنان موفق تر خواهید بود. جهت رسیدن به این هدف می بایست علم رفتار درست با فرزند را دارا باشید و سطح آگاهی خود را بالا ببرید.
مشاوره کودک و مطالعه کتاب های مرتبط مناسب ترین گزینه هایی می باشند که در این مسیر می توان از آن ها بهره مند شد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص روش های مهربانی با کودک، با ما تا پاین این مقاله از هم اندیشان همراه باشید.
روش های مهربانی با کودکان
در این بخش می خواهیم به روش های مهربانی با کودکان بپردازیم که آن روش ها به شرح زیر می باشد:
- عشق ورزیدن
هنگامی که فرزند به خود عشق والدین را احساس کند، توانایی این را دارد که با آن ها رابطه خوبی برقرار کند. محبت قلبی فقط پاسخگوی احتیاج های باطنی کودک نمی باشد. کودک با بوسه، نوازش و تبسم آرامش پیدا می کند، اعتماد به نفس او افزایش پیدا می کند و درک می کند که در زندگی افرادی هستند که بدون هیچ شرطی او را عاشقانه دوست دارند و حمایت می کنند.
- کشف علایق مشترک بین خود و فرزندان
تفاوت نسل ها و اختلاف سنی موردی می باشد که در تعداد زیادی از والدین موجب می گردد پدر و مادر ها قادر نباشند با کودکان خود ارتباط مؤثری برقرار کنند؛ مناسب ترین کار در این شرایط این می باشد که به دنبال نقاط و علایق مشترک بین فرزندتان و خود بگردید و آنها را تقویت کنید.
جهت پیدا کردن این نقاط مشترک لازم است از این که فرزند شما وقت خود را چگونه می گذراند و چه کارهایی انجام میدهد، آگاه باشید.
در فعالیت هایی که فرزندتان علاقه دارد شرکت نمایید، به پارک رفته پا به پای فرزند خود لذت ببرید و بخندید. این کار سبب افزایش صمیمیت با فرزند خود می گردد. اگر چند فرزند دارید وقت جداگانه ای برای هرکدام بگذارید و از کنار هم بودن لذت ببرید.
- صبور بودن
چنانچه روز دشواری داشتید با فرزند خود بد رفتاری نکنید و حرص خود را سر او تخلیه. راهی برای آرام کردن خود پیدا کنید. تلاش کنید که همواره پرانرژی و شاد باشید و آرامش خود را حفظ نمایید. بچه ها در صورتی صفاتی از جمله صبور بودن و شادی را یاد می گیرد که پدر و مادری پر انرژی داشته باشند.
زمانی که فرزند شما با شما حرف می زند، سخن او را مرتب قطع نکنید، زیرا احساس می کند که علاقه ندارید با او صحبت کنید و برای حرف زدن با شما انگیزه خود را از دست می دهد. به سخنان او با حوصله و صبر گوش دهید و به او این پیام را برسانید که با گوش دادن به سخنانش برای او ارزش قائل هستید.
- بازی کردن با کودک
وقتی که با فرزند خود بازی می کنید، او احساس می کند به او محبت می ورزید و در درون او با همین بازی ها علایق ذاتی فرزند شما ایجاد می شود. بازی کردن موجب ایجاد صمیمیت با فرزند خود می شود. این یک روش مناسب جهت تقویت رابطه بین فرزندتان و شما و پر کردن اوقات فراغت کودکان می باشد.
در زمان کودکی خودتان بازی هایی که انجام می دادید را به کودک خود یاد بدهید و در کنارش زمان طولانی تری را سپری کنید زیرا او به وجود شما احتیاج دارد. با تمام وجود در کنار فرزند خود باشید تا او هم شما را کنار خودش احساس کند.
- ایجاد نظم و قانون
اگر در خانه ای قانون وجود نداشته باشد، کودکان هر کاری که می خواهند را انجام می دهند. به عنوان مثال تا نیمه های شب تلویزیون تماشا می کنند و … . برای دارا بودن رابطه خوب با فرزند خود لازم است در خانه قوانین مشخصی داشته باشید و همیشه آن ها را اجرا کنید. قانون گذاری سبب صمیمیت با فرزندان خود می گردد به شرطی که با سخت گیری و افراط همراه نباشد.
اگر فرزند شما کاری را به درستی انجام نداد او را تنبیه نکنید و به او سر کوفت نزنید که نمی توانی هیچ کاری را درست انجام بدهی، چون با این کار ها اعتماد به نفس فرزندتان را از او می گیرید. هنگام روبه رو شدن با اشتباهات کودک تنبیه مناسبی در نظر بگیرید و برای رفتارهای درست او را تشویق کنید.
نتیجه گیری
تکنولوژی این روزها ما را از محبتی که با دیگران به اشتراک می گذاشتیم فاصله انداخته است. از طریق یک صفحه، به اشتراک گذاری تمامی عشق ارتباط با دوستان، اقوام و دیگران سخت تر می گردد. اجازه ندهید به کودکان این آسیب صدمه بزند چون برای دارا بودن اشخاص مهربان، آن ها لازم است نخست آن را از خودتان ببینند.
هر کودک دارای جهان متفاوتی می باشد. بعضی از آن ها ویژگی های شخصیتی دارند که به آنان اجازه نمی دهند خیلی زیاد گویا باشند. اما زمان هایی می باشد که توانایی این را داشته باشید به عنوان یک والد به آن ها کمک کنید.
در این مقاله از هم اندیشان به شما ارائه دادیم که چگونه با کودکان خود مهربان تر برخورد کنید. اگر بعد از مطالعه این مقاله سوالی در ذهنتان ایجاد شد که پاسخی بر آن نیافتید، می توانید با شماره گیری با مرکز مشاوره هم اندیشان در تماس باشید تا پاسخ سوالتان را از مشاوران هم اندیشان دریافت کنید.
سوالات متداول
کودکان چگونه صفاتی چون صبور بودن و شادی را می آموزند؟
بچه ها در صورتی صفاتی از جمله صبور بودن و شادی را یاد می گیرد که پدر و مادری پر انرژی داشته باشند.
مهربان رفتار کردن با کودکان در آینده آن ها چه نتیجه ای دارد؟
این کار موجب می شود در آینده از رفتار های مجرمانه و اعتیاد آن ها نیز جلوگیری می شود.
نظرات کاربران