تخصصی مشاوره بگیرید هم اندیشان؛ هم‌فکری برای یک زندگی شادتر
۰۲۱۶۲۹۹۹۰۶۶
مشاوره و روانشناسی خانواده هم اندیشان
0

مهارت های لازم برای ازدواج کدامند؟

مهارت های لازم برای ازدواج کدامند؟

برای داشتن یک ازدواج موفقیت آمیز، چه مهارت هایی لازم است؟ چه کار کنیم که در ازدواج عملکرد خوبی داشته باشیم و یک ازدواج را به موفقیت برسانیم؟ این ها سوالاتی است که افرادی که می خواهند ازدواج کنند، از خود می پرسند.

از شما دعوت می کنیم تا انتهای این مطلب با مرکز مشاوره هم اندیشان همراه باشید تا به این سوالات پاسخ داده و تمامی مهارت های لازم برای ازدواج را به شما آموزش دهیم.

چه مهارت هایی برای ازدواج لازم است؟

ازدواج نیز مانند بسیاری از کارها، به یکسری مهارت های نیاز دارد؛ مهارت هایی که اگر به آنها توجهی نشود و زوجین از آنها بی اطلاع باشند، می تواند ضربات زیادی به زندگی آنها وارد کند!

در ادامه، این مهارت ها به همراه توضیحی از آنها، بیان شده اند.

1- خودشناسی

خودشناسی، مهارتی است که در تمامی مراحل زندگی به درد افراد می خورد.

فردی که روحیات، نیازها و انگیزه های خود را می شناسد، می تواند در مورد آنها با همسر خود صحبت کند، که در اثر این انتقال اطلاعات، همسر او تصویر دقیقی از خواسته های او خواهد داشت؛ در نتیجه در برآورده کردن خواسته های او بهتر عمل می کند و فرد رضایت زیادی از زندگی خود خواهد داشت.

علاوه بر آن فرد با خودشناسی و تعیین نقاط ضعفش، در تقویت این نقاط بهتر عمل کرده و با شناسایی نقاط قوت خود، به موفقیت های زیادی می رسد.

2- اعتماد به نفس

همان طور که در مقاله اعتماد به نفس گفتیم، شما باید به توانایی خود در اداره کردن زندگی ایمان داشته باشید و این را بدانید که برای همسر خود خواستنی هستید.

وجود اعتماد به نفس، نقش زیادی در موفقیت شما در ازدواج دارد. اگر باور به خوشبختی در ازدواج داشته باشید و توانمندی های خود را به چشم ببینید، این باور در زندگی شما جریان پیدا کرده و شما را به خوشبختی واقعی خواهد رساند.

چه مهارت هایی برای ازدواج لازم است؟

3- عزت نفس

عزت نفس، تصویری است که فرد از خودش دارد. یکی از مهمترین عواملی است که موفقیت و رضایت در زندگی را به ارمغان دارد، این است که بدانید ارزشمند و لایق برخورد خوب هستید.

داشتن عزت نفس بالا، باعث می شود از سوی طرف مقابل نیز این عشق و احترام را دریافت کنید که این باعث افزایش رضایت زناشویی می شود.

4- مهارت حل تعارض

این مهارت حل تعارض، از مهارت های ضروری هر زندگی زناشویی است.

به دلیل ماهیت زندگی مشترک، پس از ازدواج اختلاف هایی در زندگی پدید می آید. در این میان زوجینی که می توانند این تعارض ها را به درستی مدیریت کنند و به جای دعوا و پرخاش، با صحبت کردن مشکل خود را حل کنند، زندگی بهتری خواهند داشت.

5- همدلی

همدلی، به این معنا است که خود را به جای همسرتان بگذارید و از دید او به قضیه نگاه کنید؛ در این صورت بهتر می توانید او را درک کنید.

برای داشتن همدلی، باید گوشی شنوا داشته باشید تا بتوانید از مشکلات همدیگر اطلاع داشته باشید.

6- بخشش و گذشت

بخشش و مهارت گذشت، از مواردی است که برای یک ازدواج ضروری است. زوجین ممکن است با اختلافات زیادی مواجه شوند، در نتیجه باید بتوانید به موقع عذرخواهی کنید و هم از خطاهای طرف مقابل گذشته و عذرخواهی او را بپذیرید.

در هنگام بروز اختلافات زناشویی، بهتر است به جای قهر و دعوا، صحبت کردن، حل مسئله، عذرخواهی و بخشش را به کار ببرید؛ چرا که باعث از بین رفتن اختلافات شده و باعث صمیمیت میان شما می شود.

مهارت بخشیدن همسر

7- خلاقیت و گرم نگه داشتن رابطه

زندگی مشترک، نیازمند این است که طرفین، رابطه را با کارهای خلاقانه ای گرم نگه دارند. پس از مدتی که از شروع زندگی مشترک می گذرد، زوجین برای این که در روزمرگی ها غرق نشوند و زندگی مشترک آسیب نبیند، باید کارهای خلاقانه ای انجام دهند.

برای مثال گردش دو نفره، دوچرخه سواری یا سایر فعالیت های مشترک می تواند نمونه خوبی باشد. علاوه بر آن زوجین می توانند در رابطه جنسی خود، تنوعی ایجاد کنند و راه های دیگری را امتحان کنید.

این موضوعات صمیمیت بین زوجین را افزایش داده و تنش های زندگی را کم می کند.

8- الویت قرار دادن همسر

برای این که ازدواج شما موفقیت آمیز باشد، باید همسرتان در درجه اول الویت برای شما باشد.

بسیاری از والدین فرزندان خود را مقدم بر همسر خود قرار می دهند، در حالی که با کمی دقت می توانند دریابند که تنها همدم و همراه شان در زندگی، همسر بوده نه فرزندان!

در برخی موارد افراد وظایف به نظرات همسر خود بی توجه هستند و برای تصمیم گیری از دوستان فامیل و افراد دیگری کمک می گیرند، بدون آنکه به نظرات و شرایط همسر خود توجهی کنند؛ این می تواند بسیار به زندگی آسیب بزند.

9- تمرکز بر نقاط مثبت همسر

در اوایل ازدواج، فقط خوبی های فرد مقابل را می بینید با گذر زمان و پیش رفتن در زندگی، هنگامی که چالش ها زیاد می شود، تصور شما از فرد مقابل تغییر می کند و روی عیب های او متمرکز می شود. در این مرحله باید آگاه بوده و متوجه فریب ذهن شوید.

همسر شما خوبی های زیادی دارد که ممکن است در آن لحظه به کل آن را فراموش کرده باشید. این را به یاد داشته باشید که شما دو انسان از دو خانواده مختلف هستید، که هر کدام معیارهای خود را دارید؛ انتظار نادرستی است که بخواهید او کاملا مطابق با نظرات شما عمل کند.

این بار که افکار منفی به سراغ ذهن شما آمد، نقاط مثبت همسرتان را به یاد آورید و به همراهی ها، حمایت های و کمک های او در موقعیت های مختلف فکر کنید.

تمرکز بر روی نقاط مثبت همسر

10- شناخت تفاوت ها

زن و مرد تفاوت های زیادی به لحاظ روانی دارند که با شناختن آنها، می توانید زندگی موفق تری را تشکیل دهید.

از عمده ترین تفاوت ها، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تفاوت در دیدگاه جنسی

زنان ابتدا باید نیازهای عاطفی شان تامین شود؛ سپس تمایل به برقراری رابطه جنسی پیدا می کنند؛ اما در مردان به گونه ای دیگر است. مردان از رابطه جنسی برای رسیدن به بعد عاطفی استفاده می کنند.

  • استقلال طلبی

مردان معمولا نیاز بیشتری به استقلال دارند. آنها می خواهند از وابستگی ها دوری کنند؛ روی پای خود بایستند و مسائل را مدیریت کنند.

  • حمایت شدن

برای زنان حمایت شدن در الویت است. آنها عاطفی تر از مردان بوده و به توجه بیشتری نیاز دارند. بی توجهی، بیشتر آنها را ناراحت می کند.

11- سواد عاطفی

این مهارت نه تنها در ازدواج، که در بسیاری از موقعیت های زندگی نیز مفید است. هر فرد باید بداند در لحظه چه احساسی دارد و چگونه آن را به درستی بیان کند تا بهترین نتیجه را بگیرد.

12- مهارت ابراز احساسات

توانایی ابراز احساسات برای یک زندگی مشترک، بسیار ضروری است.

زوجین باید بتوانند از طریق کلامی، فیزیکی، با خریدن هدایا، رفتارهای عاشقانه و… بتوانند احساسات خود را نشان دهند. این مهارت آن قدر مهم است که نبود آن باعث طلاق عاطفی زوجین می شود.

بسیاری از مردان با خود می گویند همین که برای زندگی تلاش می کنم، او باید بفهمد که دوستش دارم و نیازی به گفتن این کلمات نیست؛ در حالی که این گونه نیست!

ابراز محبت کلامی، کامل کننده رفتارهای عاشقانه ای است که مرد انجام می دهد.

13- مهارت ارتباطی

مهارت های ارتباطی، در تمامی مراحل زندگی بسیار کاربردی است.

مهارت ارتباطی به این معنا است که بتوانید به خوبی صحبت کنید و منظور خود را به درستی به مخاطب انتقال دهید. همچنین بتوانید احساسات فرد را به خوبی بفهمید و در عین همدلی بتوانید با احترام با او برخورد کنید.

مهارت های ارتباطی با همسر

در پایان

ازدواج برای دوام، نیازمند مهارت هایی است که زوجین باید آن را بلد باشند تا در مسیر زندگی بتوانند به خوبی اختلافات را حل کرده و زندگی شاد و رضایت بخشی داشته باشند. مهارت هایی مانند همدلی، شناخت تفاوت ها، مهارت های ارتباطی، اعتماد به نفس، همه و همه می تواند یک زندگی را به رضایت برساند.

اما اگر این مهارت ها در شما ضعیف هستند، جای نگرانی نیست! چرا که این مهارت ها یاد گرفتنی هستند. شما می توانید با یک مشاور صحبت کرده و از او بخواهید این مهارت ها را به شما آموزش دهد.

اگر در مورد مهارت های لازم برای ازدواج سوالی دارید، می توانید این موارد را با مشاورین و متخصصین مرکز مشاوره هم اندیشان مطرح کرده و به جواب سوالات خود برسید.

برای استفاده از سرویس مشاوره تلفنی، می توانید از سراسر کشور با شماره 9099071985 تماس بگیرید.

سوالات متداول

سواد عاطفی چگونه به دوام یک زندگی کمک می کند؟

زوجینی که سواد عاطفی بالایی دارند، بهتر می توانند نسبت به هم ابراز احساسات کنند.

تمرکز بر نقاط مثبت همسر، چه تاثیری بر زندگی مشترک دارد؟

با تمرکز بر خوبی های همسر، به صورت مستقیم و غیرمستقیم رضایت زناشویی شما را افزایش دهد.

اینستاگرام

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره