تخصصی مشاوره بگیرید برای هم اندیشی با بهتری مشاوران با ما تماس بگیرید
9099071985
مشاوره و روانشناسی خانواده هم اندیشان
0

درونگرایی (Introversion) چیست – تعریف کامل و ساده + آشنایی با ویژگی های افراد درونگرا

درونگرایی (Introversion) چیست – تعریف کامل و ساده + آشنایی با ویژگی های افراد درونگرا

وقتی برای اولین بار یک فرد درونگرا را می بینید، فکر می کنید با یک فرد خجالتی طرف هستید؛ فرد ساکتی که گویا تمایلی به برقراری ارتباط ندارد و فقط در حال گوش کردن است. در حالی که این تصور نادرست است!

این دسته از افراد، فقط از بیرون شبیه افراد خجالتی دیده می شوند ولی ویژگی های شخصیتی متفاوتی دارند.

از شما دعوت می کنیم در ادامه مطلب با مرکز مشاوره هم اندیشان همراه شوید تا افراد درونگرا را به شما معرفی کنیم و با ویژگی های آنها آشنا شوید.

درونگرایی (Introversion) چیست؟

درونگرایی و برونگرایی یکی از اصلی ترین خصوصیات شخصیتی است که بسیاری از نظریه های شخصیتی آن را در خود جای داده اند.

در درونگرایی فرد روی درون متمرکز است و افکار و احساسات خود را دنبال می کند و کمتر محرک های بیرونی را دنبال می کند. درونگراها چیزی در حدود 25 تا 40 درصد جمعیت را تشکیل می دهند.

در ابتدا درونگرایی و برون گرایی را به صورت دو قطب تلقی می کردند؛ اما واقعیت این است که این خصوصیات طیفی هستند و همه ما درصدی از درونگرایی و برونگرایی را در درون خود داریم.

عناوین درونگرایی و برون گرایی را ابتدا کارل یونگ مطرح کرد و بعد از آن در نظریه big five مایرز – برگز مورد استفاده قرار گرفت. طبق بسیاری از نظریه های روانشناسی، هر کس درجاتی از درونگرایی و برونگرایی را در درون خود دارد اما تمایل فرد به یکی بیشتر از دیگری است.

برخلاف برونگراها که از جمع انرژی می گیرند، درونگراها در جمع مجبورند انرژی صرف کنند. بنابراین تمایل دارند ساکت و کم حرف بمانند. این افراد پس از شرکت در مهمانی، زمانی را به خود اختصاص می دهند تا در تنهایی تجدید نیرو کنند.

متاسفانه درونگراها را با افراد خجول و یا افراد افسرده اشتباه می گیرند و با قضاوت های نابجا، باعث کاهش اعتماد به نفس در این افراد می شوند. در حالی که درونگرایی خود دارای ویژگی ها و مزایایی است.

درونگرایی (Introversion) چیست؟

علت درونگرایی

مغز درونگراها و برون گراها کمی متفاوت عمل می کند. جریان خون در مغز درونگراها بیشتر در لوب پیشانی بیشتر است. این قسمت مسئول به خاطر سپاری مشکلات برنامه ریزی حل آنهاست.

اینکه ما درونگرا باشیم یا برونگرا توسط ژن های ما تعیین می شود. هورمون های بدن و نحوه پاسخی که فرد به محرک ها می دهد، مشخص می کند که ما جزو کدام دسته هستیم.

در مغز ما شبکه ای از سلول ها به نام RAS وجود دارد که مسئول تنظیم تحریک پذیری و مقابله با تهدیدات است. در درونگراها سطح تحریک پذیری پایین است، بنابراین این افراد به سرعت احساس تهدید می کنند و بی قرار می شوند.

بودن در جمع های شلوغ، باعث صرف انرژی زیاد در آنها شده سطح هوشیاری آنها را بالا می برد، بنابراین سعی می کنند از قرارگرفتن در محیط هایی که مغزشان را تحریک می کنند، خودداری کنند؛ یا پس از قرارگیری در این محیط ها به سرعت به جایی فرار می کنند تا تنها باشند و بتوانند خود را شارژ کنند.

انواع درونگرایی

جاناتان چیک روانشناس معروف، درونگرایی را به 4 نوع تقسیم بندی کرده که در ادامه به آن می پردازیم.

1- نوع اجتماعی (Social Type)

در این نوع از درونگرایی فرد دوست دارد به جای شرکت در مهمانی ها در خانه بماند و به سرگرمی های خود بپردازد؛ کتاب بخواند یا با کامپیوتر کار کند.

علت این کارها فقط ترجیحات فرد است، نه لزوما اضطراب. افراد درونگرا اجتماعی ترجیح می‌دهند تنها باشند.

2- نوع اندیشه ورز (Thinking Type)

در این نوع از درونگرایی فرد اهل اندیشه و تفکر است. او از حضور در جمع های شلوغ پرهیز می کند و غالبا در دنیای خیالی خود زندگی می کند. او روان رنجور نیست، فقط ذهن خلاقی دارد.

3- نوع مضطرب (Anxious Type)

این فرد در حضور غریبه ها احساس اضطراب و نا امنی دارد. حتی در زمان تنهایی نیز این اضطراب در وجود آنها است.

این افراد از مشکلات احتمالی می ترسند و قبل از اجرای هر برنامه ای، موقعیت را کاملا تجزیه تحلیل می کنند و کمتر به مهارت های اجتماعی خود تکیه می کنند.

4- نوع محافظه کار (Reserved Type)

مردم این نوع را به عنوان یک محتاط می شناسند. این افراد زمان زیادی برای تصمیم گیری نیاز دارد. همچنین این افراد رفتار قاطعانه ای ندارند.

انواع درونگرایی

خصوصیات اخلاقی مثبت درونگراها چیست؟

برخی از خصوصیات مثبتی که در میان درونگراها مشترک است، بشرح زیر است:

  • شنونده خوب بودن

افراد درونگرا شنوندگان خوبی هستند. این نقطه قوت آنها است و باعث می شود بسیار نزد دوستان و همکاران خود محبوب باشند. افراد درونگرا صبورند و بهتر بقیه را درک می کنند چرا که پردازش اطلاعات در آنها درونی است.

  • با دقت و سنجیده صحبت کردن

درونگراها بهتر از بقیه گوش می کنند، اما صحبت کردن برای آنها تولید نا امنی می کند. بنابراین ترجیح می دهند تنها زمانی صحبت کنند که حرفی برای گفتن دارند و این کلمات را با نهایت دقت بیان می کنند؛ در نتیجه با کیفیت تر صحبت می کنند.

  • ناظر خوب بودن

درونگراها از قدرت مشاهده خوبی نیز برخوردارند. یک درونگرا در جمع به آرامی می نشیند و تمام اطلاعات را دریافت کرده و به صورت انتقادی تحلیل می‌کند.

  • قدرت تشخیص افکار و احساسات مخاطب

این افراد حالت چهره و زبان بدن دیگران را بهتر از بقیه درک کرده و زود متوجه می شوند یک فرد چه فکر می کند و چه احساسی دارد. این ویژگی باعث می شود فرد درونگرا ارتباط موثر و بهتری با اطرافیانش داشته باشد.

دیگر خصوصیات افراد درونگرا عبارتند از:

  • دارای تخیل قوی و خلاقیت زیاد
  • باوجدان و با دقت در محیط کار
  • ممکن است یک نابغه باشد.
  • زیاد به مشکلات می اندیشند و همواره در پی راه حل هستند.
  • دایره دوستی کوچکی دارند.

خصوصیات اخلاقی مثبت درونگراها چیست؟

درونگرا بودن چه مزیت هایی برای فرد دارد؟

درونگرا بودن می‌تواند مزایای زیادی داشته باشد؛ از جمله:

  • همدلی در درونگراها بسیار بالاست.
  • به تنهایی می توانند کار کنند و بدون کمک افراد پروژه های خود را به نتیجه برسانند.
  • قدرت تخیل و خلاقیت بالایی دارند و برای مسائل راه حل های خلاقانه ای می یابند.
  • از تعاملات اجتماعی غیرضروری اجتناب کرده و وقت خود را بر روی موارد اساسی متمرکز می کنند.

تصورات نادرست در مورد درونگراها

با این که درونگرایی با خجالتی بودن تفاوت دارد؛ اما هنوز بسیاری از افراد این خصوصیت را معادل خجالتی بودن می دانند و هنوز تصورات نادرستی در این زمینه وجود دارد و افراد درونگرا را روان رنجور می پندارند.

چون افراد درونگرا در جمع ساکت هستند، این گونه تصور می شود که علاقمند به یافتن دوست نیستند. در حالیکه درونگراها تعداد اندکی دوست دارند که با آنها بسیار صمیمی هستند و ارتباط عمیقی ایجاد می کنند.

بسیاری فکر می کنند افراد درونگرا نمی توانند رهبران خوبی باشند؛ اما این تصوری اشتباه است. چرا که افراد درونگرا به این علت که می توانند به ایده کارکنان خود گوش دهند و روی اهداف بلند مدت خود تمرکز کنند، رهبران خوبی می شوند. بنابراین مردم راحت تر آنها را در نقش خود می پذیرند.

در سال های اخیر انتشار کتاب “سکوت” نوشته سوزان کین، این بحث را در سطح جهانی مطرح کرد که این تصوری نادرست است که برونگرایی بهتر است و درونگرایی یک ویژگی بد است!

تصورات نادرست در مورد درونگراها

چگونه بدانم درونگرا هستم؟

شاید از روی نشانه هایی که گفتیم متوجه نشدید که آیا درونگرا هستید یا نه. در ادامه خصوصیاتی را بیان می کنیم که اگر در درون شما مشاهده شد، به احتمال بسیار زیاد درونگرا هستید.

1- اگر حضور داشتن در جمع انرژی شما را می گیرد، شما درونگرا هستید!

اگر پس از حضور در جمع خسته می شوید و نیاز به این دارید که به یک مکان آرام بروید و کمی شارژ شوید، درونگرا هستید. چرا که جمع انرژی شما را می گیرید. (این در مورد برون گراها بر عکس است، آنها انرژی خود را از جمع می گیرند.)

این توضیحات به این معنا نیست که درونگراها از جمع لذت نمی برد. این افراد در بودن در جمع دوستان خود لذت می برند، اما تفاوت عمده شان با برونگراها این است که آنها با افراد جدید به راحتی ارتباط برقرار می کنند؛ اما یک درونگرا دوست دارد وقتش را با دوستانش بگذراند.

2- شما از تنهایی لذت می برید

برای یک درونگرا الویت این است که زمان خود را با پرداختن به علایق و سرگرمی هایش و لذت بردن از کتاب یا فیلم مورد علاقه یا پیاده روی سپری کند. درونگراها با این روش ها شارژ می شوند.

البته این به معنای منزوی بودن نیست؛ چرا که این افراد نیز تعاملات اجتماعی را دوست دارند و البته زمانی برایشان خوشایند است که این افراد آشنا باشند. ویژگی کلیدی آن است که درونگراها بعد از فعالیت اجتماعی طولانی، نیاز به تامل و تفکر در یک مکان آرام دارد.

3- شما یک گروه کوچک از دوستان صمیمی دارید

درونگراها همیشه یک جمع کوچکی از دوستان صمیمی دارند که وقتشان را با آنان سپری می کنند. آنها ترجیح می دهند به جای این که با جمع بزرگی از مردمی که به طور سطحی می شناسند، با دوستان خود روابطی عمیق و طولانی با صمیمیت بیشتر را داشته باشند.

درونگراها با دقت دوستان خود را انتخاب می کنند و نزدیکترین روابط آنها عمیق و قابل توجه است.

4- مردم اغلب می گویند که آرام هستید

مردم درونگراها را آرام، مهربان و کم حرف توصیف می کنند. اگر درونگرا هستید، دوست ندارید وقت و انرژی خود را با صحبت های غیرضروری هدر دهید.

مردم اغلب می گویند که آرام هستید

5- تحریک بیش از حد، باعث می شود احساس پریشانی و عدم تمرکز داشته باشید

بودن در جمع هایی با فعالیت زیاد، باعث عدم تمرکز درونگرا می شود. محیط شلوغ به یک درونگرا احساس غرق شدگی دست می دهد. این افراد به سرعت حواسشان پرت شده و به سرعت آشفته می شوند.

6- شما بسیار خودآگاه هستید

افراد درونگرا از آنجایی که بر روی درون خود تمرکز دارند، بهتر از انگیزه ها و احساسات خود (خودآگاهی) خبر دارند. یعنی نسبت به خود شناخت بیشتری دارند و از بدست آوردن بینش نسبت به خود لذت می برند؛ با داشتن این شرایط، به احتمال زیاد درونگرا هستید.

7- دوست دارید با تماشا کردن یاد بگیرید

درونگراها دوست دارند انجام کارها را با تماشا کردن یاد بگیرند؛ در حالی که برونگراها با عمل کردن، تجربه و با آزمون و خطا یاد می گیرند. آنها مردم را حین انجام کاری تماشا می کنند تا زمانی که حس کنند خودشان هم به تنهایی می توانند آن کار را انجام دهند. پس در تنهایی آن را تمرین کرده و به آن مسلط می شوند.

اگر دوست دارید کاری را به جای تجربه کردن، بیشتر با تماشا کردن یاد بگیرید، به احتمال زیاد شخصیت درونگرایی داشته باشید.

8- شما به مشاغلی جذب می شوید که بتوانید مستقل باشید

برای افراد درونگرا، مشاغلی که نیازمند تعاملات اجتماعی زیاد باشد چندان خوشایند نیست؛ به جای آن دوست دارند مشاغلی را انتخاب کنند که شرایط کاری مستقل دارند.

مشاغلی مانند نویسندگی، حسابداری، برنامه نویسی کامپیوتر، طراحی گرافیک، داروسازی یا هنرمندی برای این افراد بسیار جذاب است.

شما به مشاغلی جذب می شوید که که بتوانید مستقل باشید

سخن آخر

در اکثر جمع ها معمولا افراد برونگرا بیشتر در معرض توجه هستند و بنابراین محبوبیت زیادی دارند. اما درونگرایی (Introversion) کمتر شناخته شده است و متاسفانه درونگراها را با افراد خجول اشتباه می گیرند و با برچسب های نابجا باعث کاهش اعتماد به نفس این افراد می شود. در حالی که درونگرایی خود دارای ویژگی ها و مزایایی است.

درونگراها شنوندگانی عالی، ناظرانی خوب، افرادی خلاق هستند که قوه تخیل فوق العاده ای دارند.

این افراد به جای تاثیرپذیری از جامعه، استعدادهای خود را دنبال می کنند و به علت اینکه کار کردن به صورت مستقل را دوست دارند، به راحتی اهدافشان را محقق کرده و موفق می شوند. ممکن است در میان درونگراها نوابغی وجود داشته باشد؛ به عنوان مثال انیشتین یک درونگرا بود.

کسب اطلاع از تیپ شخصیتی، به افراد کمک می کند خود را بهتر بشناسند. علاوه بر آن توجه کردن به نشانه های درونگرایی و برونگرایی باعث می شود بهتر با اطرافیان خود از جمله همسر و فرزندان خود ارتباط برقرار کنند و بسیاری از چالش ها در رابطه، خود به خود حل شود.

پیشنهاد می کنیم برای شناخت بهتر خود و درک میزان درونگرایی و برونگرایی اتان، با مرکز مشاوره هم اندیشان تماس بگیرید. این مرکز با دارا بودن کارشناسان با تجربه، می تواند خصایص شما را بررسی کرده و شناخت دقیقی از شخصیتتان را به شما بدهند.

برای دریافت مشاوره تلفنی با شماره 9099071985 تماس بگیرید.

سوالات متداول

آیا یک فرد درون گرا می‌تواند برون‌گرا شود؟

این که ما درونگرا باشیم یا برونگرا را ژن های ما تعیین می کنند؛ اما افراد درونگرا می توانند با محیط سازگاری پیدا کنند و برخی رفتارهای خود را تغییر دهند. بسیاری از افراد را می بینیم که با وجود درونگرایی، به خوبی می توانند ارتباط برقرار کنند.

چه تصورات اشتباهی در مورد درونگراها وجود دارد؟

افراد درونگرا با افراد افسرده یا خجول اشتباه گرفته می شوند و میل به تنهایی آنها به منزوی بودن و روان رنجوری در آنها نسبت داده می شود.

ویژگی های مثبت درونگراها کدامند؟

شنونده خوب، مشاهده گر عالی، سنجیده حرف زدن، توانایی پیش بردن پروژه ها به تنهایی و… برخی از ویژگی های مثبت افراد درونگرا است.

با چه تست هایی می توان درونگرایی را تشخیص داد؟

تست نئو و MBTI از جمله تست هایی است که می تواند این مورد را نشان دهد.

اینستاگرام

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره