مهمترین عوامل طلاق در ایران چیست؟ این سوالی است که بسیاری از افراد از خود می پرسند. پاسخگویی درست به این سوال می تواند سبب آگاه سازی زوجین شده و زمینه بروز طلاق را کم کند.
هر فردی با هزاران امید و آرزو ازدواج می کند و هنگام ازدواج هیچ گاه به طلاق فکر نمی کند یا حتی احتمال آن را نمی دهد که روزی طلاق بگیرد! چه کسی فکر می کند زندگی که با عشق و آرزو شروع شده باشد، روزی می تواند پایان یابد؟!
از شما دعوت میکنیم در ادامه این مقاله با مرکز مشاوره هم اندیشان همراه باشید تا به بررسی مهمترین عوامل طلاق در ایران بپردازیم.
مهمترین عوامل طلاق
برخی از عوامل، خطری برای زندگی مشترک هستند و در صورت ناآگاهی می تواند زندگی مشترک را به طلاق بکشاند.
همان طور که آمارها نشان می دهد، سه عامل مهم باعث اقدام برای طلاق در سال های اخیر شده است، که این عوامل عبارتند از بی احترامی، بی توجهی و بی مسئولیتی نسبت به همسر.
زوجین به دلایل زیاد و مختلفی به دادگاهها مراجعه می کنند و درخواست طلاق دارند که در ادامه مطلب، به بررسی مهمترین این عوامل می پردازیم.
1- ازدواج در سنین پایین
ازدواج در سنین کم بدون آگاهی از مسئولیت های آن، باعث سرخوردگی زوجین می شود. ازدواج دختر و پسر جوانی که در سنین کم با هم آشنا شده و یک زندگی رویایی را در ذهن خود ترسیم می کنند، از بسیاری جهات میتواند نادرست باشد.
این افراد پس از ازدواج با مشکلات زیادی مواجه می شوند؛ درخواست های همسر از یک طرف و مسئولیت های ازدواج از طرف دیگر بر آنها فشار می آورد و تصویر رویایی ازدواج را از بین می برد.
زوجین پس از این مرحله دچار سرخوردگی می شوند و زندگی را تمام شده می بینند. از آن جایی که مهارتهایی برای مدیریت این اتفاقات ندارند، راهی جز طلاق را نمی توانند انتخاب کنند.
علاوه بر آن ازدواج های اجباری نیز از عوامل جدایی است.
2- تفاوت در باورهای مذهبی و ارزشها
همسان بودن باورهای دینی و ارزشها در موفقیت یک ازدواج نقش مهمی را ایفا می کند.
اگر زوجین باورهای مذهبی متفاوتی داشته و به ارزش های متفاوتی پایبند باشند، با گذر زمان در روند زندگی دچار اختلاف نظرهای زیادی می شوند و نمی توانند مشکلات را حل کنند.
طلاق در میان افرادی که باورهای ناهمسان مذهبی و اعتقادی دارند، بیشتر دیده می شود. گذر زمان این اختلافات را پررنگ تر کرده و زوجین نمی توانند در کنار هم بمانند.
3- عدم آموزش مهارت های جنسی
بسیاری از طلاقها به خاطر مسائل جنسی اتفاق می افتد.
بسیاری از زوجین در مورد تعداد رابطه و نوع آن با هم تفاوت دارند؛ این باعث می شود فردی که نیاز جنسی بیشتری دارد تحت فشار باشد و از طرف همسرش که این نیاز را کمتر حس می کند، مورد بی اعتنایی قرار بگیرد.
این ناهمخوانی در رابطه جنسی و نداشتن مهارت در آن، از مهمترین علل طلاق به شمار می رود.
4- اعتیاد
مصرف الکل و مواد مخدر تاثیر ویرانگری بر زندگی مشترک دارد.
فردی که الکل مصرف می کند، انواع بدرفتاریها از جمله کتک زدن، بداخلاقی، دروغ، قانون گریزی و حتی دزدی را می تواند مرتکب شود؛ چرا که تمامی حواس او متوجه تامین الکل یا مواد مخدر است و برای دسترسی به آن هر کاری می کند.
چنین فردی از لحاظ اجتماعی نیز وجه مناسبی ندارد.
5- خیانت
خیانت نیز یکی از مهمترین دلایل طلاق است.
خیانت در اثر کم شدن عشق و صمیمیت در رابطه رخ می دهد. فردی که به همسر خود خیانت کرده است، پل های پشت سر خود را خراب کرده است و درخواست اعتماد مجدد همسرش توقع زیادی است.
همسر این فرد نیز احساس رها شدگی دارد و دیگر نمی تواند به او اعتماد کند؛ شاید هرگز نتواند به کسی اعتماد کرده و ازدواج مجدد داشته باشد.
6- مشکلات روانی در یکی از زوجین
یکی از عواملی که باعث طلاق می شود، وجود اختلالات روانی در یکی از زوجین است.
اختلالاتی مانند افسردگی، وسواس و اضطراب اگر درمان نشود، کار را برای نفر مقابل سخت می کند و فرد ناچار به جدایی می شود. سلامت روحی و هزینه برای آن در زندگی بسیار مهم است.
7- بی توجهی عاطفی
یکی از سه دلیل مهم طلاق، بی توجهی عاطفی است؛ یعنی فرد نمی تواند به همسر خود ابراز علاقه کند و به او حس دوست داشتنی بودن بدهد. این مسئله در خانمها و آقایان نیز می تواند صدق کند.
خانمی که درخواست طلاق داده بود، در مورد علت طلاقش میگوید: “بارها از خانه خارج شدم به امید آن که در خیابان کسی را ببینم، که به من بگوید دوستم دارد. من چنین کلماتی را از همسرم نشنیده بودم. انتظار داشتم حتی از یک مرد غریبه این کلمات را بشنوم!”
8- نبود صمیمیت
صمیمیت از مهمترین ارکان ازدواج است. نبود صمیمیت باعث می شود زوجین از هم فاصله بگیرند و مشکلات زیادی در زندگی تجربه کنند.
نبود صمیمیت در رابطه، از جمله اشتباهاتی است که منجر به طلاق میشود.
9- مسائل اقتصادی
این عامل نیز یکی از مهمترین مسائلی است که تاثیر مستقیم بر طلاق دارد. با نبود پول، رابطه عاطفی نیز تحت فشار قرار می گیرد و زوجین دچار اختلاف می شوند.
فشار و مشکلات مالی در زندگی مشترک به خصوص برای زنان غیرقابل تحمل است.
10- بی احترامی و تحقیر
از مواردی که عرصه را برای زوجین تنگ می کند، رفتار بد و تحقیر یا بعبارتی عدم احترام به همسر است. فردی که همسرش نمی تواند احترام کافی را به او بدهد، دیر یا زود از او جدا خواهد شد.
11- مهارت حل مسئله
بسیاری از طلاقها به این علت اتفاق می افتد که زوجین هنگام برخورد با مشکلات، نمی دانند چگونه باید آن را حل کنند؛ به این علت که آموزش ندیدهاند، نمی دانند چگونه باید مسئله را ریشه یابی و حل کنند؛ در نتیجه با بروز اختلافات به فکر طلاق می افتند.
زوجین هنگامی که وقتی در جلسات مشاوره طلاق حاضر می شوند، با توجه به آموزشهایی که به آنها داده می شود، از تصمیم به طلاق منصرف می شوند.
12- رسانه های اجتماعی
این عامل به خودی خود طلاق را در پی ندارد؛ اما هنگامی که یکی از زوجین به این شبکه ها اعتیاد پیدا کند، زمینه اختلافات زیادی را فراهم می کند و می تواند منجر به طلاق شود.
13- تفاوت سنی زیاد
تفاوت سنی زیاد، یکی از چالشیترین بحثها و دغدغهها در مورد ازدواج بوده است.
در مواردی که زوجین اختلاف سنی بیش از 8 سال را داشته باشند، احتمال طلاق افزایش می یابد. در حالت نرمال مرد باید به اندازه 2 تا 8 سال با همسر خود بزرگتر باشند. اگر زن و مرد فاصله سنی معکوس داشته باشند، می تواند مشکلات زیادی برای آنها داشته باشد.
در این رابطه توصیه می کنیم مقاله “ازدواج با فاصله معکوس” را بخوانید.
14- فرزندان طلاق
فرزندان طلاق در مقایسه با افراد عادی مشکلات بیشتری را در زندگی مشترک تجربه می کنند، که مهمترین دلیل آن خاطرات کودکی فرد و توجه نامتعادل توسط یکی از والدین در کودکی است.
زندگی فرزندان طلاق 50 درصد بیشتر در معرض طلاق قرار دارند.
در پایان
طلاق، پدیده شوم اجتماعی است که تبعات زیادی دارد. مسائل اقتصادی، مشکلات روحی روانی، مشکلات جسمی با منشا روحی، فرزندان طلاق و مشکلات آنان می تواند از تبعات آن باشد.
در این مقاله به بررسی تعدادی از مهمترین عوامل طلاق پرداختیم. مشاوره طلاق، یکی از راههایی است که زوجین می توانند یک بار دیگر شانس خود را برای ادامه زندگی بیازمایند. توصیههایی که مشاور طلاق می دهد، می تواند برای حل مشکلات طلاق موثر باشد.
اگر تصمیم به طلاق گرفتهاید، توصیه می شود از مشاوره طلاق بهره ببرید و یک بار دیگر به خودتان فرصت دهید. شما می توانید با مرکز مشاوره هم اندیشان تماس گرفته و مشاوره تلفنی داشته باشید.
برای دریافت مشاوره تلفنی، می توانید از سراسر کشور با شماره 9099071985 تماس بگیرید.
سوالات متداول
نداشتن مهارت حل مسئله، چگونه آمار طلاق را بالا می برد؟
زوجینی که مهارت حل مسئله نداشته باشند، با بروز کوچکترین اختلافی دچار تنش و درگیری شده و نمی توانند مسائل خود را به خوبی حل کنند.
رسانه های اجتماعی چگونه می تواند باعث طلاق شود؟
با اعتیاد زوجین و همچنین روابط فرا زناشویی
نظرات کاربران