تخصصی مشاوره بگیرید هم اندیشان؛ هم‌فکری برای یک زندگی شادتر
۰۲۱۶۲۹۹۹۰۶۶
مشاوره و روانشناسی خانواده هم اندیشان
0

در دوره نامزدی چگونه رفتار و برخورد کنیم؟

در دوره نامزدی چگونه رفتار و برخورد کنیم؟

یکی از مراحل مهم در زندگی هر انسانی، ازدواج است و دوران نامزدی یکی از مراحل مهم در ازدواج است، که نقش تعیین کننده ای در موفقیت یک ازدواج دارد.

در این مقاله به این می پردازیم که چه رفتارهایی باید در دوران نامزدی داشته باشیم؟ یک نامزدی موفق چه بایدها و نبایدهایی دارد؟ طرفین باید چگونه رفتار کنند و از انجام چه کارهایی باید پرهیز کنند؟

نامزدی چیست و چند نوع است؟

دوران نامزدی، دورانی بین عقد و ازدواج است. این دوره زمانی است که دختر و پسر به شناخت هم می پردازند و کارهای مرتبط با عقد و عروسی را انجام می دهند.

در خانواده های مختلف به تفکیک هر منطقه، آداب و رسوم مختلفی را برای ازدواج وجود دارد و در پی آن، نامزدی ها انواع مختلف دارند.

نامزدی بدون جاری شدن صیغه عقد دائم

در این نوع نامزدی، طرفین پس از توافق برای ازدواج، یک حلقه را به عنوان قول ازدواج به عروس داده می دهند که این نوع نامزدی در زمان قدیم مرسوم بود.

برخی نیز دوران آشنایی قبل از ازدواج را به عنوان نامزدی می شناسند و در آن دوره با همدیگر رفت و آمد می کنند؛ در این حالت نامزدی معنای کاندید بودن را دارد و معمولا این دوره قبل از عقد رسمی است.

نامزدی به معنای جاری شدن صیغه عقد دائم

در بیشتر خانواده های ایرانی، دوره نامزدی به دوران بعد از عقد گفته می شود؛ یعنی زمانی که هنوز زوجین زندگی مشترک خود را شروع نکرده اند.

چگونه بهترین دوران نامزدی را بسازیم؟

شما در دوران نامزدی باید همدیگر را بشناسید و زمان خوبی برای این کار اختصاص دهید. هر اندازه در این دوره صداقت به خرج دهید به نفع هر دوی شما است. در این دوره می توانید به شخصیت اصلی فرد پی ببرید.

این دوره تنها برای خوشگذرانی و ابراز علاقه نیست بلکه پایه های زندگی مشترک در این دوران ریخته می شود بنابراین نیازمند این است که شناخت درست صورت بگیرد و دختر و پسر در شرایط مختلف همدیگر را بشناسند.

باید به دقت روحیات همدیگر را مورد بررسی قرار می دهند و به شناخت دقیقی از هم برسند و ببینند آیا می توانند با هم کنار بیایند یا نه

نکته: به یاد داشته باشید که هرگز از روی یک رفتار نمی توانید حکم اصلی را صادر کنید و برچسب بد بودن به او بزنید؛ باید به رفتارهای ساده ای که فرد آن را تکرار می کند دقت کنید و به این فکر کنید که آیا می توانید با این رفتارها کنار بیایید یا نه؟

چگونه بهترین دوران نامزدی را بسازیم؟

موارد زیر را برای شناخت همدیگر در نظر بگیرید

این موارد را برای شناخت نفر مقابلتان در نظر بگیرید:

  • ارتباط گسترده ای داشته باشید

در این مرحله باید طرفین ارتباط گسترده ای داشته باشند، تا بتوانند رفتار همدیگر را در موقعیت های مختلف بسنجند و شناخت خوبی نسبت به هم داشته باشند.

  • نکات منفی و مثبت فرد مقابلتان را ارزیابی کنید

در نامزدی موفق، طرفین نقاط منفی و مثبت همدیگر را تشخیص داده و می توانند با ارزیابی آن ها، بفهمند که می توانند یک عمر در کنار هم زندگی کنند یا نه!

بهتر است در این مرحله پارتنر خود را، آنطور که هست، بپذیرید و به فکر تغییر دادن او نباشید.

  • رابطه را منطقی پیش ببرید

اگر دوره نامزدی را منطقی شروع نکنید، ممکن است درست کردن آن زمان ببرد.

  • در مورد علایق جنسی خود سوال بپرسید

با صحبت در مورد علاقه جنسی خودتان، می توانید به نامزدتان شناخت خوبی در مورد علایق جنسی خود دهید، در این مورد شنونده خوبی برای او باشید و پای حرفهایش بنشینید.

با این کار می توانید عدم تفاهم جنسی با همسر خود را بفهمید و اگر اختلالات جنسی دارد بفهمید. همچنین برای شفاف سازی بسیاری از موارد، سوالاتی را تهیه و آماده کنید و با بیان آنها تکلیف خود را قبل از ازدواج مشخص کنید.

برای توضیحات بیشتر در این مورد، پیشنهاد می کنیم مقاله با این سؤالات تکلیفتان را قبل ازدواج روشن کنید! (سؤالات قبل از ازدواج) را مطالعه بفرمایید.

  • در مورد مسائل مالی با هم صحبت کنید

برخی افراد در مورد مسائل مالی صحبت نمی کنند تا فردی مادی جلوه نکنند، اما این کار اشتباه است چرا که پس از شروع زندگی مشترک، مشکلات مالی خود را نشان داده و زوجین را دچار چالش می کنند.

بهتر است در مورد مسائل مالی به طور شفاف با همسرتان صحبت کنید و اجازه ندهید ابهام داشته باشد.

موارد زیر را برای شناخت همدیگر در نظر بگیرید

دوره نامزدی چقدر باید طول بکشد؟

روانشناسان دوره نامزدی را تا حداکثر 8 ماه بیان کرده اند. در این مدت دختر و پسر باید به شناخت دقیقی از هم برسند و تصمیم خود را بگیرند که آیا می توانند با هم زندگی کنند یا نه؟!

دلیل اهمیت صحبت های دوران نامزدی

شما با تلفن دیدار و ارتباط با پیام رسان ها می توانید با یکدیگر ارتباط برقرار کنید و سوالات خود را از هم بپرسید، یا در مورد مسائل مختلف صحبت کنید و نظر همدیگر را بدانید.

این را بدانید که دیدار حضوری بهترین نوع ارتباط برای شناخت است و شما می توانید رفتار او را در اجتماع ببیند!

سوالات نامزدی

  1. در مورد خانواده ها از هم سوال بپرسید
  2. نگاه او به رابطه جنسی چیست؟
  3. انتظارتات نامزدتان از شما
  4. دیدگاه های مذهبی نامزدتان
  5. چه چیزهایی از دید او خیانت محسوب می شود؟
  6. در زمان عصبانیت چگونه آن را بروز می دهد؟
  7. عادت های مالی، بدهی ها، چشم اندازهای مالی او
  8. آیا سلیقه نامزدتان در تفریح با شما یکی است یا نه؟
  9. اهداف شغلی نامزدتان؟
  10. در مورد سلامتی جسمانی و این که آیا سیگار یا الکل مصرف می کند یا نه؟
  11. محل زندگی؟
  12. تقسیم وظایف در خانه داری؟

دختر و پسر باید عادات و رفتار ها نقاط ضعف و قوت همدیگر را بشناسند؛ این به طرفین دید می دهد که آیا می توانند با عادات بد هم کنار بیایند یا نه!

هشدارهای دوره‌ی نامزدی

هشدارهای دوره‌ی نامزدی

در این دوران ممکن است به علت علاقه ای که دارید، نقاط منفی شخصیت او را نبینید و یا چشم به روی مشکلات ببندید؛ در بسیاری از موارد فکر کنید که فرد با گذر زمان ممکن است تغییر کند یا نه!

فراموش نکنید این می تواند چالش بزرگی برای زندگی مشترک شما باشد، بنابراین امید به تغییر را فراموش کنید و منطقی به قضیه نگاه کنید. در مرحله نامزدی باید به شخصیت همدیگر با دقت نگاه کنید.

ممکن است در این دوران نشانه هایی از یک اختلال شخصیت خطرناک بروز پیدا کند که می تواند موفقیت زندگی شما را تحت الشعاع قرار دهد.

برای مثال فردی که مبتلا به اختلال شخصیت ضد اجتماعی است، ممکن است رفتار با اعتماد به نفسی داشته باشد و شما را در مرحله اول فریب دهد؛ در حالیکه این فرد رفتارهای غیرقانونی و خلاف قوانین را انجام می دهد.

لازم به ذکر است که امکان دارد این افراد وارد روابط موازی شوند، همچنین این افراد دروغ گویان ماهری هستند و سعی در پنهان کاری دارند؛ بنابراین نسبت به رفتارهای هشداردهنده او توجه کنید.

برخی دیگر از موارد هشدار دهنده در دوران نامزدی که حتما باید به آنها توجه کرد، عبارتند از:

  • نامزدتان دوست صمیمی ندارد.
  • اعتیاد رفتاری دارد.
  • مبتلا به اختلال روانی شدید است و نیازی به درمان نمی بیند.
  • شما را تهدید به خودکشی می کند.
  • پنهان کار است و آن را به نام فراموشکاری توجیه می کند.
  • دستور دهنده و کنترل گر است.
  • دچار شک و بدبینی نسبت شما است.
  • به لحاظ جنسی برایتان جذاب نیست.

رابطه جنسی در دوران نامزدی

از نظر اسلام، پس از جاری شدن عقد دائم، زوجین می توانند باهم رابطه جنسی داشته باشند؛ اما مشاوران خانواده بنا به دلایلی، رابطه زناشویی کامل را به بعد از دوران نامزدی موکول می کنند.

این دلایل بشرح زیر هستند:

  • ممکن است دو طرف در دوران نامزدی به علت وجود چالش ها و مشکلات حل نشده، تصمیم به پایان نامزدی بگیرند.
  • احتمال دلبسته شدن قبل از شناخت کامل وجود دارد.
  • احتمال بارداری ناخواسته وجود دارد.
  • به علت بیداری میل جنسی، فرد دچار بی قراری و عدم تمرکز روی مسائل منطقی زندگی می شود.
  • از بین رفتن انگیزه زندگی مشترک به خصوص در آقایان

رابطه جنسی در دوران نامزدی

سخن آخر

دوره نامزدی فرصتی برای آشنایی است و زوجین باید در این زمان، برای شناخت هم بیشتر وقت بگذارند و چالش های خود را حل کنند تا زندگی مشترک موفق و خوبی را شروع کنند.

دوران نامزدی، زمانی خوبی است که اگر به هر دلیل طرفین متوجه شدند که نمی توانند با هم ادامه دهند، مشکلات را تشخیص داده و از هم جدا شوند؛ لذا این دوران مستلزم توجه بسیاری است.

اگر در دوران نامزدی هستید و خواهان اطلاعات بیشتری هستید تا یک نامزدی خوبی داشته باشید و یک زندگی مشترک موفقی را تجربه کنید، با مرکز مشاوره هم اندیشان تماس بگیرید.

این مرکز با دارا بودن مشاوران با تجربه و با بیش از ده سال سابقه کار درخشان، می توانند به شما آموزش ها و اطلاعات لازم را بدهند.

برای مشاوره تلفنی با شماره 02191023933  تماس بگیرید.

سوالات متداول

روابط جنسی در دوران نامزدی آری یا نه؟

از لحاظ شرعی دو فردی که با هم عقد کرده اند می توانند با هم روابط زناشویی داشته باشند، اما روانشناسان توصیه می کنند از روابط زناشویی کامل در دوران نامزدی اجتناب کنند.

موارد هشداردهنده و قابل توجه در دوران نامزدی، به چه مواردی می توان اشاره کرد؟

شک و سوءظن – پنهان کاری – عدم صداقت – اختلال روانی – کنترل گری – نداشتن احساس مسئولیت

اینستاگرام

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره