همان طور که می دانید، امروزه موارد زیادی هستند که باعث فشار روانی در افراد می شوند. همه ما مجبور هستیم که با چالش های مختلف در زندگی روبرو شویم.
انتخاب ها، تصمیم ها، رویدادهای غیرقابل پیشگیری و… مواردی هستند که بر روان ما تاثیر می گذارند؛ بنابراین برای کاهش فشار روانی، مشاوره فردی بهترین انتخاب است.
مشاوره فردی در مواردی مانند تصمیم گیری های مهم، افزایش اعتماد به نفس، رفع اختلالات شخصیتی، افسردگی، اضطراب، عصبانیت و… به کمک فرد می آید و از فرد پشتیبانی خواهد کرد؛ همچنین در رشد فرد نیز تاثیر مثبتی خواهد داشت.
برای اینکه بیشتر با مشاوره فردی و مزایای آن آشنا شوید، توصیه می کنیم در ادامه این مقاله همراه مرکز مشاوره هم اندیشان باشید.
مشاوره فردی چیست؟
مشاوره فردی، یک نیروی کمکی قوی است و به افرادی که با مشکلاتی مانند افسردگی، اضطراب، اختلال دو قطبی و… مواجه هستند، کمک می کند. این افراد پس از دریافت مشاوره فردی می توانند با آرامش کافی، با مشکلات مواجه شده و آنها را حل کنند.
همچنین مشاوره فردی به افراد کمک می کند که با برخی از رویدادها کنار آمده و خود را با شرایط وفق دهند.
مسائل و مشکلات فردی کدامند؟
مسائل و مشکلات فردی که ممکن است در زندگی همه انسان ها مشاهده شود، عبارتند از:
- ناامیدی و پشیمانی از انتخاب رشته
- شکست در انتخاب همسر
- انتخاب شغل نامناسب
- استرس
- اضطراب
- بدبینی
- منفی نگری
- نا امیدی
و…
مشاوره فردی برای چه کسانی مناسب است؟
مشاوره برای تمامی افراد جامعه یک ضرورت است؛ زیرا همه در زندگی با تصمیم های مهم، انتخاب های سخت و چالش های مختلف روبرو هستیم و در بسیاری از موقع سر کلاف را گم می کنیم.
بطور کلی در مواردی همچون موارد زیر، دریافت مشاوره ضروری است:
- اعتیاد به مواد مخدر، الکل و…
- خشم
- افسردگی و اضطراب
- مسائل مربوط به انتقال به مکان جدید، شروع یک کار جدید و یا مدرسه جدید
- اختلالات تغذیه ای و تغییر در میزان اشتها
- هویت جنسیتی
- اندوه از دست دادن مانند مرگ عزیزان، شکست روابط یا ورشکستگی
- سوء استفاده بدنی و تروما
- مشکلات روابط با خانواده، دوستان و همکاران
و…
چه زمانی باید از مشاوره فردی استفاده کنیم؟
در مشاوره فردی تمرکز بر روی مسائل کوتاه مدت از جمله نگرانی ها و مشکلات فوری که مربوط به حال و آینده است. دایره موضوعات مشاوره فردی زیاد است و شامل موضوعاتی از قبیل :سوگ، مشکل در شغل جدید، مشاوره و برنامه ریزی شغلی، بحران های خانوادگی یا تحصیلی و مسائلی از این دست می باشد.
برخی از افراد در برخورد با اولین نشانه های بروز مشکل از مشاوره استفاده می کنند و با چشمی باز به رویاروی با چالش می پردازند. به عنوان مثال والدینی که فرزندشان در آستانه بلوغ است و می خواهند برخوردی آگاهانه با او داشته باشند و او را بهتر درک کنند و از بروز بسیاری از مسائل جلوگیری کنند.
یا برخی از افراد که در آستانه ازدواج هستند با مشاوره پیش از ازدواج خود را برای ورود به ر برخی موارد روانشناس وجود مشکلات روانی را در فرد شناسایی می کند که با ارجاع او به درمانگرانی مانند پزشک عمومی یا روانپزشک، طرحواره درمانگر یا سایر درمانگران حوزه سلامت روان سعی در بهبود او دارد.
مهم ترین اهداف مشاوره فردی کدامند؟
مشاوره فردی با اهداف گوناگونی انجام می شود تا فرد بتواند با روحیه قوی به زندگی خود بازگردد، برای مشکلات خود راه حل داشته باشد و روند رشد را در مسیر زندگی حرفه ای خود، در پیش بگیرد.
از جمله اهداف دریافت این مشاوره می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- فرد آگاهی و بینش بیشتری به دست می آورد. این درک و آگاهی، باعث می شود تا فرد قدرت درک و پذیرش بیشتری داشته باشد. بدین ترتیب فرد سعی خواهد کرد تا نقاط قوت خود را تقویت کند و در صورت لزوم تغییراتی در خود ایجاد نماید.
- ارزش ها و عقاید فرد که بر روی آنها تعصب داشته است، مورد بررسی و کنکاش قرار می گیرند. این ارزش ها برای تغییر آماده می شوند و فرد فضای بیشتری برای انعطاف پذیری پیدا می کند.
- فرد علاوه بر خودآگاهی، از اطرافیان خود نیز آگاه تر می شود و درک بهتری از سایر افراد خواهد داشت.
- فرد اهداف را تعیین کرده و در پیشبرد آنها توانایی بیشتری خواهد داشت. در واقع مشاور به فرد کمک می کند تا اهداف خود را شفاف سازی کند و استراتژی ها و ایده هایی را ارائه دهد که به او در رسیدن به هدف کمک خواهند کرد.
- فرد بعد از مشاوره احساس سبکی کرده و از میزان استرس او تا حد زیادی کاسته خواهد شد.
- فرد توانایی این را پیدا می کند که اشتباهات دیگران را ببخشد؛ این باعث ایجاد روابط بهتر فرد با اطرافیانش می شود.
مزایای مشاوره فردی کدامند؟
مشاوره فردی با اهداف مختلفی انجام می شود و مزایای زیادی دارد؛ این مزایا باعث تغییر رفتار فرد می شوند و سلامت روان فرد را بهبود می بخشند.
ازجمله این مزایا می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- خودآگاهی
از مزیت های خودآگاهی این است که فرد بیشتر با رفتارهای خود آشنا می شود، شخصیت خود را به روشنی می بیند و می تواند ویژگی های اخلاقی خود را بیان کند.
- کشف درون
فرد ارزش ها و باورهای خود را کشف کرده و به چیزهایی که به زندگی اش معنا می دهند، می رسد.
- شناسایی مرزها
بسیاری از مشکلات به خاطر نبود مرزهای بین انسان هاست؛ این مرزها هستند که محدودیت عاطفی و جسمی را تعیین می کنند. برای اینکه فرد بتواند ارتباطات خوبی داشته باشد، باید مرزهای بین خود و دیگران را به خوبی بشناسد.
- مهارت های ارتباطی
مشاور به فرد کمک می کند تا مهارت های ارتباطی را بهبود دهد؛ یعنی مواردی مانند اعتماد به نفس، احترام، همدلی، هوش هیجانی EQ، گوش دادن فعال و… مورد بررسی قرار می گیرند.
- مهارت های مقابله ای سالم
در فرآیند مشاوره، مشاور فرد را به سمت آگاهی هدایت می کند؛ بنابراین فرد مهارت های مقابله و ارتباطات سالم را آموزش می بیند و در مقابله با افراد، واکنش سالمی خواهد داشت.
انواع مشاوره فردی
مشاوره فردی می تواند بنابر هدفی که فرد مشاوره گیرنده داشته باشد، به انواع مشاوره اندوه، مشاوره شغلی و مشاوره زوجین تقسیم شود. علاوه بر آن، بسته به نحوه ارائه خدمات مشاوره، می توان به صورت حضوری، تلفنی و آنلاین و به دو صورت فردی و گروهی برگزار شود.
مراحل مشاوره فردی چیست؟
مشاوره فردی، امری بسیار ظریف است و مراحل مخصوص به خود را دارد. یک مشاور خوب به دقت این مراحل را انجام داده تا درمان را به سرانجام برساند.
مراحل مشاوره فردی به صورت زیر است:
1- شکل دادن ارتباط اولیه
در این مرحله مشاور باب صحبت و آشنایی را با مراجع خود باز می کند؛ در ابتدا سعی می کند ارتباط خوبی با مراجع برقرار کند، بطوریکه فرد او را مانند دوست خود ببیند و بتواند مشکل خود را مطرح کند.
ارتباط خوب اولیه باعث می شود بهره وری درمان بالا رفته و درمان فرد با موفقیت آمیز پیش برود.
2- کشف مشکل
در این مرحله مراجعه کننده، مشکل خود را مطرح می کند و در مورد نگرانی ها و مشکلاتی که او را درگیر کرده صحبت می کند. درمانگر آن را به صورت عمیق تر ارزیابی کرده و مشکل فرد را شناسایی می کند و روی آن تعمق می کند.
3- هدف گذاری
در این مرحله درمانگر بر روی مشکل و روند حل آن تمرکز می کند و اهداف درمانی و مسیر پروسه مشاوره را تعیین می کند.
4- مداخلات مشاوره ای
در این مرحله مشاور یک استراتژی طراحی کرده و در طول دوره درمان این استراتژی را اجرا می کند.
درمانگر روش تفکر و نگرش بیمار را نسبت به مشکلش تغییر می دهد و مراجع در نهایت مسئولیت خود را در مقابل مشکلی که با آن روبه رو است می پذیرد.
5- پایان جلسه
در این مرحله مشاور جلسه درمان را جمع بندی می کند و توصیه های مفید نیز به مراجعه کننده، داده می شود.
در صورت نیاز، مشاور طول مدت درمان را نیز مشخص می کند و تعداد جلساتی که برای درمان نیاز است را حساب کرده و به فرد اعلام می کند؛ سپس جدول زمانی، جلسات مشاوره را تشکیل می دهد.
ویژگی های یک مشاوره فردی خوب کدامند؟
قبل از اینکه به دریافت مشاوره فکر کنید، باید ویژگی های یک مشاوره خوب را بدانید، تا روند درمان شما موثر و نتیجه بخش واقع شود.
برخی از این ویژگی ها عبارتند از:
- مشاور باید شخص قابل اعتمادی باشد. اطمینان داشته باشید که این فرد قابل اعتماد است و می توانید مشکلات خود را با او در میان بگذارید.
- مشاور باید دارای مدرک تحصیلی و گواهی نامه های لازم باشد.
- از شهرت و مهارت مشاور اطمینان حاصل کنید.
- برای یک مشاوره خوب باید بین فرد و مشاور، یک رابطه دوستانه برقرار شود.
- مشاور خوب شنونده خوبی هست و به دقت مسائل بیمار را گوش می دهد.
- یک مشاور خوب، نسبت به مراجع خود حس همدلی داشته و نسبت به او توجه مثبت بی قید و شرط دارد.
- مشاور خوب به مراجعه کنندگان خود احترام می گذارد.
دریافت مشاوره فردی به چه صورت هایی امکان پذیر است؟
دریافت مشاوره در هر زمینه ای به صورت حضوری و غیر حضوری (تلفنی یا آنلاین) امکان پذیر است. افرادی که می توانند در جلسات مشاوره حضوری شرکت کنند، می توانند به مراکز مشاوره مربوطه مراجعه کرده و با درمانگر خود رو در رو صحبت کنند.
با وجودی که مشاوره حضوری به بررسی زبان بدن فرد نیز کمک می کند؛ اما بسیاری از افراد مشاوره آنلاین و تلفنی را ترجیح می دهند؛ زیرا مشاوره غیر حضوری مزایای بی شماری دارد که یکی از مهم ترین مزیت های آن، صرفه جویی در هزینه و زمان است.
به هرحال نتیجه مشاوره ها در هر صورت حضوری و غیر حضوری یکسان است و افراد می توانند با آرامش خاطر مشاوره خود را به هر طریقی دریافت کنند.
برای دریافت مشاوره تلفنی فردی از بهترین مشاوران کشور، چه اقداماتی لازم است؟
در مشاوره غیر حضوری (تلفنی و یا آنلاین)، دست افراد برای انتخاب مشاور بازتر است؛ در واقع افراد بهتر می توانند از هر جای دنیا که باشند، یک مشاور مجرب و حرفه ای را انتخاب کنند.
در کشورمان نیز مشاوران بسیار متخصص و حرفه ای وجود دارند که به راحتی می توانید با آنها ارتباط برقرار کنید؛ این ارتباط تلفنی یا آنلاین می تواند در هر ساعتی از شبانه روز و از هر مکانی صورت پذیرد.
اگر به مشاوره نیاز دارید، می توانید با مرکز مشاوره هم اندیشان تماس بگیرید. این مرکز به شما این امکان را می دهد که با بهترین مشاوران در ارتباط باشید و مسائل و مشکلات خود را در اسرع وقت حل کنید.
برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت وقت مشاوره، با شماره 02191023933 در ارتباط باشید.
هزینه مشاوره فردی
مشاوره فردی می تواند به صورت تلفنی یا آنلاین نیز انجام شود. این نوع از مشاوره مزایای زیادی دارد. در این حالت فرد می تواند بدون آن که هزینه رفت و آمد را بپردازد با یک تماس در کوتاهترین زمان به جواب سوالاتش دست پیدا کرده سریعتر مشکلاتش را حل کند. همچنین در مشاوره تلفنی به لحاظ زمانی صرفه جویی زیادی می کند
مرکز مشاوره هم اندیشان نیز برای رفاه حال مراجعینش امکان مشاوره تلفنی را فراهم کرده است. هزینه مشاوره تلفنی در مرکز هم اندیشان به صورت بسته های مکالمه ای است که هر بسته زمان معینی دارد. زمان مشاوره از 10 دقیقه تا 60 دقیقه است که در بازه های تخفیف رقمی بین 75 هزار تومان تا 210 هزار تومان است.
برای مشاوره تلفنی با هم اندیشان می توانید از سراسر کشور بدون نیاز به پیش شماره با 02191023933 تماس بگیرید
سخن آخر
دریافت مشاوره فردی یکی از ملزومات زندگی های سخت امروزی است. امروزه همه مردم با چالش ها و مشکلات زیادی روبرو می شوند که در حل بسیاری از آنها عاجز می مانند؛ بنابراین بهتر است که مشکلات خود را با یک مشاور در میان بگذارند.
مشاور به افراد کمک می کند که توانایی های خود را بشناسند و بیشتر از قبل به خود ایمان داشته باشند؛ بدین ترتیب در مقابل ناملایمات زندگی، محکم تر خواهند بود.
ما در این مقاله تلاش کردیم تا از مزیت های غیرقابل شمارش دریافت مشاوره فردی برای شما بگوییم. برای درک بهتر و یا دریافت مشاوره فردی از بهترین مشاوران کشور، با ما در مرکز مشاوره هم اندیشان در ارتباط باشید؛ مشاورین متخصص و مجرب ما همواره آماده یاری رسانی به شما عزیزان هستند.
سوالات متداول
آیا مشاوران با همه افراد به یک صورت برخورد می کنند؟
خیر؛ مشاوران با همه افراد به طور یکسان برخورد نمی کنند. هر شخصی نسبت به دیگران شرایط متفاوتی دارد، بنابراین برای هر فرد نسبت به فرد دیگر راه کارهای درمانی متفاوتی وجود دارد تا بتواند بر مشکلات خود غلبه کند.
آیا با دریافت مشاوره فردی، مشکلات فرد حل می شود؟
دریافت مشاوره یک وسیله است برای اینکه به راه حل درست دست پیدا کنید؛ بنابراین مشاور به شما کمک خواهد کرد تا راه حل را بیابید؛ اما انتظار نداشته باشید که مشاور راه حل مشکلات را به شما ارائه دهد.
جلسه مشاوره فردی چقدر طول می کشد؟
هر جلسه مشاوره فردی در حدود 45 دقیقه تا 60 دقیقه طول می کشد.
نظرات کاربران