تخصصی مشاوره بگیرید هم اندیشان؛ هم‌فکری برای یک زندگی شادتر
۰۲۱۶۲۹۹۹۰۶۶
مشاوره و روانشناسی خانواده هم اندیشان
0

روش های بخشیدن دیگران

روش های بخشیدن دیگران

بخشیدن کسی که به شما ضربه زده و موجب ناراحتی عمیق شما شده، بسیار سخت است؛ اما نبخشیدن او نیز می تواند شما را دچار انواع بیماری های جسمی و روحی مانند افسردگی، استرس ، فشار خون بالا و … می کند.

با نبخشیدن، در گذشته و مشکلات آن باقی می مانید و همواره دیگران را سرزنش می کنید!

وقتی از بخشش سر باز می زنید، این شما هستید که رنج روحی را تحمل می کنید. در حالی که فرد مقابل نمی داند در درونتان چه می گذرد، شما خود را غرق در ناراحتی و درد و رنج می کنید. زخم معده می گیرید؛ افسرده می شوید؛ بی خوابی می کشید و واگویه های منفی دارید. حتی هورمون های کورتیزول و آدرنالین در درونتان ترشح می شود و دچار استرس، تپش قلب و هیجانات منفی می شوید.

تا وقتی دیگران را نبخشید و آنها را مقصر بدانید، از قبول مسئولیت خود در مورد آن اتفاق طفره می روید. در این صورت قدمی برای پرداختن به واقعیت و بهبود حال خود بر نخواهید داشت.

در این مقاله از شما دعوت می‌کنیم با مرکز مشاوره هم اندیشان همراه باشید تا روش های بخشیدن دیگران را به شما آموزش دهیم.

بخشش به چه معنا است؟

قبل از هر چیزی باید مفهوم واقعی بخشش را تعریف کنیم تا در مورد آن دچار سوءبرداشت نشوید. بخشش به معنای رها کردن افکار ناشی از رنجش است که فرد را درگیر خود کرده است و به معنای نادیده گرفتن خطا یا اشتباهی نیست که در مورد شما انجام شده است.

مارتین سلیگمن بخشش را این گونه معنا می کند:

“مدیریت زخم‌های درونی و روانی خودمان”

او می گوید بخشش دیگران به معنای ارتباط مجدد با او نیست؛ بلکه حل مسئله در درون و عبور کردن از آن است. بخشش تصمیمی آگاهانه است که فرد برای رهایی از احساسات مخرب و رسیدن به آرامش می گیرد. برای بخشش لازم نیست به فرد بگوییم که او را بخشیده ایم.

بخشش به چه معنا است؟

آیا بخشیدن همان تحمل کردن است؟

بخشیدن هرگز معنای تحمل کردن را نمی دهد. این طور نیست که فرد هر کار بدی را انجام داد تحمل کنید؛ این بدتر حال شما را خراب می کند.

تحمل کردن حالت منفعلانه ای است که اعتماد به نفس و عزت نفس شما را از بین می برد. نبخشیدن بهتر از منفعل بودن است.

نبخشیدن چه عوارضی دارد؟

  • کینه و ناراحتی طولانی مدت باعث افزایش آدرنالین در خون شده استرس شما را افزایش می دهد و در طولانی مدت اثر مخربی بر روحیه شما می گذارد.
  • انرژی منفی شما را بالا می برد و اجازه نمی دهد از زندگی لذت ببرید.
  • باعث بروز افسردگی در طولانی مدت می شود.

اگر می خواهید در مورد اثرات مثبت سلامتی بدانید مقاله “بخشیدن چه اثری بر سلامتی دارد؟” را مطالعه کنید.

نبخشیدن چه عوارضی دارد؟

چگونه دیگران را ببخشم؟

برای بخشیدن دیگران، باید به شیوه‌هایی که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد عمل کنید.

1- درد را حس کنید

به خودتان اجازه دهید که ناراحتی و درد را احساس کنید و ضربه و ناراحتی را انکار نکنید. تلاش کنید احساسات خود را درک کنید؛ با این کار بار هیجانی ماجرا کمتر می شود.

2- از احساس خود آگاه شده و آن را نام گذاری کنید

به درون خود رجوع کنید؛ به این فکر کنید که هنگامی که به این اتفاق می اندیشید، چه حسی دارید؟ آیا خشمگین هستید؟ احساس گناه یا شرم؟

نام گذاری درست این احساسات می تواند بسیار برای شما کمک کننده باشد. از ناراحتی شما کم می کند و دست شما را باز می گذارد تا بهتر با این مسئله کنار بیایید.

3- در مورد احساس بد خود صحبت کنید

اگر در مورد احساس بد خود با یک فرد مورد اعتماد صحبت کنید، از بار منفی آن کم خواهد شد و احساستان تغییر خواهد کرد.

پژوهش‌ها نشان می دهد زمانی که فرد در مورد احساس خود با دیگری صحبت نمی کند، بیشتر دچار استرس می شود.

4- خود را جای فرد مقابل بگذارید

ممکن است شما همچنان درگیر احساسات منفی و خشم در مورد فردی باشید که به شما آزار رسانده است. به این فکر کنید که در آن لحظه او چه شرایطی داشته یا این که چه چیز باعث شده او این گونه بی‌رحمانه رفتار کند؟

ممکن است این تمرین بسیار سخت باشد، اما با درک کردن او می توانید کمی از احساسات منفی خود خلاص شوید و بدانید انسان‌ها تحت تاثیر تجارب زندگی و آسیب های آن هستند.

5- این واقعه چه درسی برای شما داشت؟

مهمترین پیامی که یک اتفاق رنج آور می تواند برای شما داشته باشد، درسی است که به شما می دهد. درس این واقعه را دریافت کنید و از آن عبور کنید. رنج خود را به گنج تبدیل کنید.

این درس‌ها باعث رشد شما می شود و تجارب ارزشمندی به شما می دهد که باعث می شود بقیه مسیر زندگی را به خوبی طی کنید.

6- صبورانه بخشش را تمرین کنید

بخشش، نیاز به زمان و صبوری دارد. برای این که به احساس رهایی برسید، باید زمان بگذرد.

رفته رفته با حل کردن و عبور از برخی اتفاقات بد کوچک، راه را برای انرژی های مثبت باز خواهید کرد.

7- ذهن آگاه باشید

ذهن آگاهی (Mindfulness) یک مهارت کارآمد است زمانی که در لحظه زندگی کنید نسبت به خود و دیگران مهربانتر خواهید بود. با ذهن آگاهی بسیاری از افکار منفی شما را درگیر نخواهد کرد و راحت تر از کنار برخی مسائل عبور خواهید کرد.

چگونه دیگران را ببخشم؟

مراحل بخشش

مراحل بخشش را به سه قسمت تقسیم می کنیم، که باید این مراحل را به ترتیب طی کنید تا بتوانید به رهایی برسید.

  • پذیرش

شما در ابتدا می پذیرید که ناراحت هستید و رفتار نامناسب یک فرد یا صحبت نا به جای او شما را آزرده است. به خودتان حق بدهید که احساس ناراحتی کنید.

  • حس کردن عواطف منفی

در این مرحله شما پر از خشم کینه و نفرت خواهید شد. این مرحله عادی است اما آنها را به حال خود رها نکنید؛ نگذارید کنترل رفتار شما را به عهده گیرد و باعث تصمیمات آنی مانند انتقام شود.

  • رهایی از عواطف منفی

در این قسمت راهکارهای زیادی برای رهایی از عواطف منفی امتحان کنید. می توانید خود را به جای فرد مقابل بگذارید تا یک طرفه به قاضی نروید و در این افکار زیاده روی نکنید.

مراحل بخشش

در پایان

بخشیدن فردی که باعث ناراحتی شما شده است، می تواند بسیار دشوار باشد؛ به خصوص اگر لطمه های جدی روحی به شما زده باشد. اما این را به خاطر بسپارید که بخشش بیشتر از این که به برای فرد مقابل شما مفید باشد، می تواند باعث آرامش روحی و جسمی شما شود و از بروز بیماری های جدی روحی و جسمی جلوگیری کند.

شما با بخشیدن قوی تر شده و ظرفیت روانی بالایی پیدا می کنید. در مراحل بعدی می توانید از مسائل ناراحت کننده به راحتی عبور کنید.

بخشش در چند مرحله انجام می شود و زمان می برد. باید صبور باشید تا به طور کامل بتوانید مراحل آن را طی کرده و به رهایی برسید.

مرکز مشاوره هم اندیشان در کنار شماست تا به سوالات شما در رابطه با راه‌های بخشیدن پاسخ بگوید. برای دریافت مشاوره تلفنی می توانید با شماره 9099071985  تماس بگیرید.

سوالات متداول

آیا فراموش کردن بدی های یک فرد امکان پذیر است؟

از لحاظ روانشناسی این کار امکان پذیر نیست؛ اما می توانید با عبور از آن از شر احساسات منفی ناشی از آن خلاص شویم.

بخشش چه مراحلی دارد؟

پذیرش، حس کردن عواطف منفی، رهایی از عواطف منفی

اینستاگرام

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره