تخصصی مشاوره بگیرید برای هم اندیشی با بهتری مشاوران با ما تماس بگیرید
9099071985
مشاوره و روانشناسی خانواده هم اندیشان
0

با کودکان بی توجه چه کنیم؟ _ نحوه برخورد با کودکان کم توجه

با کودکان بی توجه چه کنیم؟

اختلال کم توجهی عارضه‌ مغزی می باشد که برای کودک کنترل رفتار را سخت می‌ کند. گاها رفتار همه بچه ها اوقات دردسر ساز می گردد، ولی مشکلات رفتاری بچه ها یدارای اختلال کم توجهی زندگی عادی آن ها را مختل می کند و مستمر می باشد. در صورت درمان نشدن این اختلال سبب به تاخیر در آموختن، برقراری روابط اجتماعی و رشد می گردد.

متخصصان کاردرمانی کودک در حوزه درمان بچه های مبتلا به این اختلال از مهارت بالایی برخوردار می باشند. متخصصان کاردرمانی به درستی می‌ دانند که کم توجهی بچه به روش متفاوتی زندگی هر یک از خانواده‌ش بیماران و را تحت تاثیر قرار می ‌دهد و به این علت سعی می ‌کنند برای کمک به مدیریت زندگی روزمره تک ‌تک بیماران رویکردی مشورتی را به کار ببرند.

در این مقاله از هم اندیشان می خواهیم به نحوه برخورد با کودکان کم توجه اشاره کنیم.

علل بروز اختلال کم ‌توجهی

در حال حاضر علت دقیق ابتلا به اختلال کم توجهی مشخص نیست. متخصصان فکر می کنند که تفاوت در نوع ارسال پیام‌ ها به مغز سبب ابتلا به کم توجهی می گردد. از آن جایی که در میان اعضای مختلف یک خانواده کم توجهی کودک مشاهده می گردد، به نظر می رسد این اختلال ارثی باشد.

نشانه های کودکان کم توجه

نشانه های مختلفی در بچه های کم توجه دیده می ‌شود که از آن نشانه ها می ‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • بیتوجهی:  کودک توانایی این را دارد که روی موضوعات توجه خود را متمرکز سازد، نامنظم می باشد و بیش از حد خیال پردازی می ‌کند.
  • بیش فعالی:  بچه های بیش ‌فعال دائما در حال حرکت هستند، توانایی این را ندارند که یک جا بنشینند و بیش از اندازه حرف می ‌زنند.
  • تکانش گری:  بچه بدون این که فکر کند، حرف می ‌زند و عمل می ‌کند، مدام سخن دیگران را قطع می ‌کند، مزاحم افراد اطراف خود می ‌شود و دارای قدرت قضاوت ضعیف می باشد.
  • ترکیبی از علائم فوق:  در درجات مختلف ترکیبی از علائم فوق مشاهده می گردد.

درمان کم توجهی کودکان

درمان کم توجهی کودکان

درمان دارویی در کنار رفتار درمانی ـ شامل آموزش پدر و مادر ـ و فراهم نمودن فضای مناسب در مدرسه و در خانه به طوری که متوجه و متمرکز ماندن بچه آسان ‌تر گردد، مناسب ترین نوع درمان کم توجهی می باشد. از آن جایی که بی توجهی اختلالی مزمن می باشد، درمان آن نیز می بایست مستمر گردد.

به طور معمول روش درمان طولانی مدتی به خانواده ها ارائه می‌ گردد که برای کودک کم توجه شامل اهداف خاص می باشد. اگرچه همه قسمت های طرح درمان اجرا گردد و هم کودک، آموزگاران، والدین، پرستاران، پزشکان و …  در درمان بچه همکاری لازم را انجام دهند، درمان بیشترین تاثیر را خواهد داشت.

کاردرمانی به کودکان کم توجه چگونه کمک می ­کند؟ 

هدف اصلی کار درمانی این می باشد که به بچه های کم توجه کمک کند تا بدون مشکل فعالیت‌ های روزمره را انجام بدهند.

متخصص کاردرمانی کودک به کودکان کم توجه دو راهبرد زیر را ارائه می ‌دهد:

  • راهبردهای درمانی: راهبرد درمانی به بچه کم توجه کمک می ‌کند تا توانایی ‌های مختل شده خود را بازیابی نماید. این راهبرد شامل مداخله ‌هایی می باشد که به ناتوانی بچه در توجه کردن به ارائه عملکرد درسی و مطالب درسی رضایت بخش می‌ پردازد. به عنوان مثال به کودک متخصص کاردرمانی کمک می ‌کند تا برای خود یاد آورها، برنامه‌ها و فهرست ‌هایی را تهیه کند و از ابزار سازماندهی استفاده نماید.
  • راهبردهای انطباقی: راهبردهای انطباقی عادات و روال روزمره و عادی زندگی بچه را دوباره تثبیت می ‌کنند یا برای مقابله با مشکلات زندگی روزمره روش ‌های مفیدی را به او یاد می‌ دهند. نمونه ‌ای از راهبردهای انطباقی، دسته بندی وظیفه ها به مراحل کوچک تر می باشد. این راهبرد از طرفی اهمیت دارد که بیشتر کودکان کم توجه توانایی آن را ندارند که انجام تکالیفشان را چطور و از کجا لازم است شروع کنند.

کمک های دیگر کاردرمانی جهت کم توجهی کودک

برای کودکان کم توجه از دیگر مزایای کاردرمانی می‌ توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • تقویت عضلات مرکزی:  بچه می آموزد که چطور به مدت طولانی بی‌ حرکت و آرام بنشیند.
  • بهبود پردازش حسی : از آن رو این مزیت مهم می باشد که در محیط اطراف کودک هر آن چه وجود دارد، از جنبه‌ های بصری و صداها گرفته تا رایح ه‌ها، بر توانایی بچه جهت تمرکز نمودن اثر می ‌گذارد. بچه یاد می گیرد که به گونه ‌ای بدن خود را به تنظیم نماید که به جای آن که دیگر عملکرد مطلوبی نداشته باشد هیجان و زده شود، هوشیار و آرام بماند.

آموزگاران به کودکان کم توجه چه کمکی می‌توانند بکنند؟

آموزگاران به کودکان کم توجه چه کمکی می‌توانند بکنند؟

معلمانی که با اختلال کم توجهی بچه ها آشنا باشند و بداند که چطور قادر است با بچه های کم توجه کار کند، توانایی این را دارد که در تجربه تحصیلی کودک تفاوت چشمگیری را ایجاد کند. معلمان لازم است بدانند که چگونه قادر هستند با استفاده از مداخله ‌های رفتاری، برنامه آموزشی و تغییر نمودن کلاس درس به بچه های کم توجه کمک کنند.

شاید نیاز باشد که به ملم فرزند خود کمک کنید تا در زمینه تدریس به کودکان کم توجه اطلاعات بیشتری به دست بیاورد.

در کلاس درس ایجاد تغییرات زیر به بهبود عملکرد تحصیلی بچه های کم توجه کمک می‌ کند:

  • نشستن نزدیک معلم
  • تکرار دستور ها
  • توجه داشتن به محدودیت زمانی جهت جواب دهی به سوالات امتحان
  • کمک کردن به بچه جهت منظم کردن وسایل و کار ها
  • تقویت اعتماد به نفس بچه
  • در نظر داشتن عواقب ثابت و مشخص برای عمل کردن به این قوانین و رفتار نامناسب

نتیجه گیری

کودکان کم توجه مانند بچه های بیش فعال نمی توانند به مدت طولانی بنشینند یا حرکت نکنند. این کار برای آن ها بسیار دشوار است. والدین و معلمان باید بدانند که چگونه با این کودکان رفتار کنند تا آسیبی به آنان نزنند. خوشبختانه ما در این مقاله از هم اندیشان نحوه برخورد با این کودکان را برای شما ارائه دادیم.

چنانچه پس از مطالعه این مقاله سوالی در ذهنتان ایجاد شد که پاسخی برای آن نیافتید، با شماره گیری 02191023933 پاسخ آن را از هم اندیشان دریافت کنید.

سوالات متداول

راهبرد های کاردرمانی برای کودکتن کم توجه چیست؟

راهبرد های انطباقی و درمانی دو راهبرد کاردرمانی برای کودکان کم توجه می باشد.

منظور از راهبرد انطباقی چیست؟

این راهبرد عادات و روال روزمره و عادی زندگی بچه را دوباره تثبیت می ‌کنند یا برای مقابله با مشکلات زندگی روزمره روش ‌های مفیدی را به او یاد می‌ دهند

اینستاگرام

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره