تخصصی مشاوره بگیرید برای هم اندیشی با بهتری مشاوران با ما تماس بگیرید
9099071985
مشاوره و روانشناسی خانواده هم اندیشان
0

10 سوال برای بررسی رابطه

10 سوال برای بررسی رابطه

رابطه عاطفی مانند یک گیاه نیاز به مراقبت دارد. این رابطه ممکن است در گذر زمان و با بروز اتفاقاتی با مسائل زیادی روبه رو شود، که اگر به موقع تشخیص داده نشده و راه حلی برای آنها یافت نگردد، رابطه به مرور زمان دچار آسیب می شود.

در این مقاله به بیان سوالاتی می پردازیم که با پرسیدن آنها، می توانید وضعیت رابطه خود را بررسی کنید و مشکلات احتمالی را بیابید. پس از شما دعوت می‌کنیم در ادامه مطلب با مرکز مشاوره هم اندیشان همراه باشید.

لزوم بررسی رابطه

این جمله معروف را شنیده ایم که “پیشگیری بهتر از درمان است.” گاهی در رابطه عاطفی با مشکلاتی روبه رو می شویم که راحت از کنار آن عبور می کنیم و نسبت به حل آنها بی توجه هستیم.

با گذر زمان این مشکلات ریشه دار تر شده و حل کردنشان سخت‌تر شده و زمان زیادی برای آنها صرف خواهد شد. چه بسا حتی مشکلات دیگری را نیز به همراه خود وارد رابطه کند.

متخصصین توصیه می کنند هر از چند گاهی وضعیت رابطه خود را بررسی کرده و در مورد مشکلات آن چاره اندیشی کنید. این کار باعث می شود قبل از این که مشکلات به مسائل بزرگتری تبدیل شوند، حل شوند.

سوالاتی که برای بررسی رابطه‌تان باید از خود بپرسید!

برای این که وضعیت یک رابطه را بررسی کنیم، باید چندین سوال در زمینه های مختلف از خود بپرسیم. مواردی که در ادامه مطلب بیان می‌شوند، مربوط به حوزه این سوالات است.

1- آرامش و رضایت

یکی از اولین سوالاتی که باید از خودتان بپرسید، این است آیا رابطه ای که در آن هستم به من آرامش و رضایت لازم را می دهد؟ جوابی که به این سوال می دهید بسیار مهم است.

هدف ما از رابطه عاطفی کسب آرامش و رضایت است؛ پس اگر این آرامش را دریافت نمی کنید، مشکلی در رابطه وجود دارد که باید آن را پیدا کنید. پس از آن برای حل آن راهکارهایی در نظر بگیرید.

2- عشق و علاقه

سوال دوم این است که آیا مانند سابق او را دوست دارم؟

در یک رابطه خوب علاقه شما نسبت به همسر یا شریک عاطفی‌تان باید رفته رفته بیشتر شود یا حداقل ثابت بماند. اگر کمتر از گذشته به او علاقه دارید یا او دیگر مانند گذشته شما را دوست ندارد، باید این موضوع را با دقت بیشتری بررسی کنید.

سوالاتی که برای بررسی رابطه‌تان باید از خود بپرسید!

3- احترام به نظرات همدیگر

سوال سوم این است که در مورد مسائل مختلف چگونه تصمیم می گیرید؟ آیا هنگام تصمیم گیری در مورد آن صحبت می کنید و نظرات همدیگر را در تصمیم گیری لحاظ می کنید؟

اگر جواب نه است، باید بدانید خودرایی و بی توجهی به نظرات همدیگر، رابطه را سرد می کند. اگر نسبت به خواسته های همسرتان بی توجه باشید و نیازهای او را نادیده بگیرید، به تدریج فاصله میان شما زیاد می شود و رابطه رو به سردی می رود.

قبل از تصمیم گیری باید نظرات همدیگر را بپرسیم و نیازهای همدیگر را در نظر بگیرید.

4- حل اختلافات

اختلاف نظر در هر رابطه ای وجود دارد، اما مهم این است که آنها را چگونه حل می کنید؟

  • شما و همسرتان چگونه اختلافات خود را حل می کنید؟
  •  آیا در مورد مشکلات حرف می زنید؟ چگونه این کار را می کنید؟
  •  آیا این صحبت‌ها با تنش توام است؟
  • آیا می توانید اختلاف‌ها را با احترام و به دور از تنش و بی احترامی حل کنید؟
  • آیا در مورد کدورت‌ها صحبت می کنید یا آنها به دست فراموشی می سپارید؟

ارتباط درست و حل مشکل بخش مهمی از یک رابطه است. اگر نتوانید به موقع در مورد مسائل پیش آمده صحبت کنید، با گذر زمان به یک کینه تبدیل می شود از طرفی اگر مسائل را با تنش عنوان کنید رابطه و صمیمیت شما آسیب می بیند. بهترین راه حل این است که مهارت‌های ارتباطی را بیاموزید.

5- فرصت با هم بودن

  • شما و شریک عاطفی‌تان در طول روز چقدر برای هم وقت می گذارید؟
  • در طول روز چند ساعت را به همدیگر اختصاص می دهید؟
  • آیا برای با هم بودن برنامه ریزی می کنید؟ آیا او نیز به اندازه شما مشتاق است یا نه؟
  • آیا شریکتان نیز برای با هم بودن برنامه ریزی می کند یا فقط شما برای رابطه تلاش می کنید؟

با هم بودن و اختصاص زمان برای همدیگر از جمله موارد حیاتی برای داشتن یک رابطه با کیفیت است. برای با هم بودن با هم برنامه ریزی کنید و ساعاتی از روز یا هفته را به هم اختصاص بدهید.

6- رضایت جنسی در زندگی مشترک

رضایت جنسی از فاکتورهای مهم رابطه است. سوالات زیر برای ارزیابی این عامل پرسیده می شود:

  • آیا از رابطه جنسی رضایت دارید؟
  • تعداد آن در طول هفته کافی است؟
  • آیا می توانید در مورد خواسته های جنسیتان با همسرتان صحبت کنید؟

اگر پاسخ شما به این سوالات منفی است، باید با همسر خود در این مورد صحبت کنید و مشکلات را شناسایی کنید. اگر در این مورد نمی توانید مشکلات خود را حل کنید، از یک سکس تراپیست کمک بگیرید.

سوالات مهمی که از رابطه خود باید بپرسید

7- امیدواری

  • آیا به سرانجام رابطه‌تان خوشبین هستید؟
  • آیا این احساس را دارد که می توانید مشکلات را مدیریت کنید و رابطه را پیش ببرید یا فکر می کنید که مشکلات باعث می شود دیر یا زود رابطه شما آسیب ببیند؟

اگر فکر می کنید مشکلاتتان بسیار زیاد است، باید قبل از اینکه رابطه‌تان آسیب ببیند، باید با یک روانشناس آنها را حل کنید.

8- صداقت و اعتماد متقابل

  • آیا شما و شریک عاطفی‌تان به همدیگر اعتماد دارید؟
  • آیا در رابطه شما  تاکنون خیانت اتفاق افتاده است؟

اگر خودتان یا شریک شما در حال پنهان کاری است، این یک زنگ خطر برای رابطه است. در بسیاری از مواقع طرفین فکر می کنند پنهان کاری مشکلی برای رابطه ایجاد نمی کند، در حالیکه اگر با نفر مقابل از حقیقت مطلع شود، اعتماد او نسبت به شما از بین می رود.

9- همدلی

  • در مواقع سختی چطور با شریک عاطفی‌تان برخورد می کنید؟
  • آیا در شرایط سخت او می تواند بفهمد که نیاز به حضور و همدلی او دارید؟
  • آیا او در مواقع سختی شما را تنها می گذارد؟ یا نه؟

10- نه گفتن

  • آیا آن قدر با شریک عاطفی خود راحت هستید که بتوانید مخالفت خود را در رابطه با موضوعات مختلف بیان کنید؟
  • آیا بدون قهر نظر مخالف خود را می گویید؟

سوالاتی در رابطه عاطفی

راه حل‌هایی پس از مرور رابطه

هدف از طرح این سوالات نشان دادن مشکلات در رابطه است. وقتی این مشکلات را تشخیص دادید، چگونه باید آنها را حل کنید؟ در ادامه راه حل هایی ارائه می دهیم که می تواند قدم های مفیدی برای حل مشکل باشد.

شناسایی مشکل

قدم اول برای حل مشکلات رابطه، شناسایی درست مشکلات است. باید تشخیص دهید آیا چنین مشکلی وجود دارد یا شما در مورد برخی رفتارها حساس شده اید؟

صحبت با نفر مقابل

وقتی این مشکل را شناسایی کردید، در مورد آن با شریک احساسی خود صحبت کرده و نظر او را نیز بدانید. از او بخواهید با شما در حل این مشکلات همکاری کند.

لحن صحبت شما بسیار مهم است؛ نباید او را محکوم کنید یا به او احساس گناه بدهید و او را مقصر جلوه بدهید. باید به صورت بی‌طرفانه، دوستانه و توام با مهربانی صحبت کنید.

جملاتی نظیر “فکر می‌کنم بهتر باشد اگر…” یا “من احساس می‌کنم…” مناسب تر است.

تغییر در رفتار

بهتر است برخورد منصفانه ای با قضیه داشته باشید و به رفتارهای خود نیز دقت کنید؛ کدام رفتارهای شما تاثیر مخربی روی شریک عاطفی‌تان می گذارد. آنها را پیدا کنید و با مشورت همسرتان تغییرات لازم را در آنها بدهید.

برای مثال اگر نسبت به نیازهای شریک عاطفی‌تان بی توجه هستید و این رفتار شما او را دلسرد می کند، باید در مورد رفتار خود تجدید نظر کنید.

مشورت با روانشناس خانواده

برخی از مشکلات پیچیده هستند و دو نفره نمی توان آنها را حل کرد بلکه باید کمک تخصصی بگیرید.

مشاورین به شما کمک می کنند تا با توجه به نوع شخصیت خود و شریک زندگیتان بتوانید راه حل درست را پیدا کنید. او همچنین شما را راهنمایی می کند تا دیدگاه شما در مورد مشکل تغییر کند.

ممکن است این مشکلات در اثر مسائل فردی مانند بدبینی، ترس یا پایین بودن اعتماد به نفس ایجاد شود که با راه حل‌هایی برای افزایش این مهارت‌ها حل می شود.

راه حل‌هایی پس از مرور رابطه

در پایان

بررسی و ارزیابی رابطه قبل از این که مشکلات رابطه شما را به خطر بیندازد، بسیار اهمیت دارد؛ با این ارزیابی خواهید دانست رابطه شما در کجاها مشکل دارد.

تشخیص به موقع این امکان را می دهد که مشکلات را به موقع و قبل از آسیب رسیدن به رابطه‌تان حل کنید.

مرکز مشاوره هم اندیشان در کنار شما است تا رابطه‌هایتان را بهبود ببخشید. مشاورین باتجربه خانواده می توانند به شما در حل مشکلات مربوط به رابطه یاری رسانند. برای دریافت مشاوره تلفنی خانواده از سراسر کشور با شماره 9099071985 تماس بگیرید.

سوالات متداول

ارزیابی رابطه چه کمکی به ما می کند؟

با ارزیابی به موقع رابطه می توانیم بفهمیم در کجای رابطه مشکل داریم و آن را چگونه باید حل کنیم.

پس از تشخیص مشکل چه باید کرد؟

این مشکل ریشه یابی شده و توسط زوجین و با کمک روانشناس حل می شود.

اینستاگرام

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره