تخصصی مشاوره بگیرید برای هم اندیشی با بهتری مشاوران با ما تماس بگیرید
9099071985
مشاوره و روانشناسی خانواده هم اندیشان
0

شناخت پیش از ازدواج از چه راه هایی ممکن است؟

شناخت پیش از ازدواج از چه راه هایی ممکن است؟

شناخت پیش از ازدواج، از مراحل مهم یک وصلت است که نقش تعیین کننده ای در موفقیت آن دارد. اگر طرفین زمان کافی برای شناخت همدیگر اختصاص دهند، می توانند با اطمینان در مسیر ازدواج قدم بردارند و یک زندگی موفقیت آمیز برای خود رقم بزنند.

در این مقاله به بررسی راه های شناخت پیش از ازدواج خواهیم پرداخت. از این رو از شما دعوت می کنیم در ادامه مطلب با مرکز مشاوره هم اندیشان همراه باشید.

مدت زمان شناخت پیش از ازدواج

این مدت نسبت به افراد مختلف و در خانواده های مختلف می تواند متفاوت باشد و بیشتر به فرهنگ آن خانواده بستگی دارد؛ اما در حالت کلی بهتر است یک بازه 6 ماهه باشد که در آن دختر و پسر همه روزه در ارتباط باشند.

در این مدت باید طرفین همدیگر را ملاقات کرده و رفتار و عملکرد همدیگر را بسنجند. اگر ارتباط کمتر باشد ممکن است طرفین در شرایط واقعی قرار نگرفته و کمتر همدیگر را بشناسند.

راه های شناخت پیش از ازدواج

دختر و پسر در ازدواج، بسته به نوع آن که سنتی یا مدرن است، از طرق مختلفی به شناخت همدیگر می پردازند.

در ازدواج سنتی طرفین در مورد مسائل کلیدی صحبت کرده و به توافق می رسند و پس از آن وصلت انجام می شود. اما در ازدواج های مدرن، دختر و پسر پس از طی یک دوره آشنایی قبل از ازدواج، پس از آن که به توافق رسیدند تصمیم به ازدواج می گیرند.

در برخی از خانواده ها نیز ترکیبی از این روش ها را به کار می گیرند؛ یعنی پس از خواستگاری مدتی را به عنوان فرصت آشنایی در اختیار دختر و پسر قرار می دهند.

از زمان های دور که ازدواج ها سنتی بود، خانواده ها برای شناخت پیش از ازدواج، تحقیقات محلی انجام می دادند و پس از آن با مدرن تر شدن ازدواج ها، طرفین خواستار شناخت زیاد از هم شدند و انواع دیگری از روش های شناخت پیش از ازدواج به این مراحل اضافه شد.

در ادامه این روش های شناخت را برای شما توضیح می دهیم.

1- تحقیقات محلی

این روش هنوز از رده خارج نشده است و کارایی خود را دارد. بسیاری از خانواده ها در وهله اول یک فرد مورد اعتماد را به محل زندگی یا کار دختر می فرستند، تا بدون آن که او را بشناسند، در مورد رفتار او، نشست و برخاست مهمانداری و آداب و معاشرت او تحقیق کند.

در مورد پسر نیز فردی را به محل کار پسر او می فرستادند تا رفتار او را زیر نظر بگیرد و ببیند چگونه با مردم معاشرت می کند؛ آیا خوش اخلاق است یا بی حوصله؟ مردم دار است یا نه؟

پس از آن که دختر و پسر از تحقیقات محلی سربلند بیرون آمدند، نوبت به معاشرت آنها می رسد.

راه های شناخت پیش از ازدواج

2- رفت و آمد

بهتر است دختر و پسر با خانواده همدیگر آشنا شوند و رفت و آمد کنند. نظر خانواده ها مهم است؛ چرا که ممکن است طرفین تحت تاثیر احساسات قرار داشته باشند و بسیاری از مسائل را نبینند.

مهم است که طرفین نظر یک مشاور را در این رابطه جویا شوند و تصور نکنند که خود به تنهایی می توانند تمامی مشکلات را حل کنند.

3- معاشرت تلفنی

در برخی از موارد، فرهنگ رایج در آن خانواده یا تعصبات خانواده اجازه نمی دهد دختر با خواستگار خود بیرون برود.

در چنین شرایطی تماس های تلفنی می تواند برای شناخت مفید باشد؛ یا دختر و پسر در حضور خانواده و با کمی فاصله از آنها می توانند صحبت کنند.

اما در هر حال خانواده ها باید بدانند که زمان آشنایی قبل از ازدواج بسیار مهم است؛ چرا که عدم شناخت ممکن است مانع از ازدواج شود یا پس از ازدواج با مشکل مواجه شود.

4- سوال پرسیدن

زمان آشنایی قبل از ازدواج، به این دلیل است که طرفین در مورد مسائل مختلف از جمله ارزش ها، خط قرمزها، خصوصیات اخلاقی، میزان مهریه، سلیقه ها و… با هم صحبت کنند.

طرفین باید در مورد هر موضوعی که برای آنها مهم است، صحبت کنند و اجازه ندهند موضوعی پشت پرده بماند؛ ضمن این که باید به رفتار هم توجه داشته باشند.

باید دقت نمایید که در بسیاری از موارد، حرف های فرد با عملش تناقض دارد و فرد خود را خوب نشان داده درحالی که اعمالش خلاف آن را می گوید. در راستای این مورد، پیشنهاد می کنیم مقاله «سوالات خواستگاری – مهم ترین سوالات در خواستگاری که حتما باید پرسیده شود!» را مطالعه بفرمایید.

شناخت اولیه قبل از ازدواج

نکات مهم در شناخت قبل از ازدواج

لازم است طرفین این زمان را بسیار با دقت سپری کنند و به مواردی که در ادامه بیان خواهیم کرد، توجه داشته باشند.

1- دقت به حرف های طرف

قبل از ازدواج، بهتر است به حرف ها و نظرات فرد مقابل دقت شود. برای مثال فردی که می گوید مخالف کار کردن خانم در محیط مردانه هستم، به احتمال زیاد پس از ازدواج نظرش تغییر نمی کند.

یا خانمی که بسیار اجتماعی است و خواستگار او پسری بسیار کم حرف است، اگر اجتماعی بودن و معاشرت جزو معیارهای اصلی او برای ازدواج است، باید این نکته را در نظر داشته باشد.

در مورد ازدواج نباید عجولانه تصمیم گرفت؛ اگر فرد مناسبی برای ازدواج پیدا شد، نباید عجله کنید! بلکه با فکر و درایت قدم بردارید تا طلاق پیش نیاید.

2- دقت به زنگ خطرها

در بسیاری از موارد، فرد نسبت به هشدارهای طرف مقابل بی تفاوت است. رفتارهایی مانند خساست، اعتیاد، داشتن شخصیت مردم گریز و یا وجود برخی اختلالات روانی در دوران آشنایی می تواند تشخیص داده شود.

بهتر است این هشدارها را جدی بگیرید. وقتی خانواده ای به دختر اجازه معاشرت برای ازدواج را می دهد، دختر باید به برخی خصوصیات دقت کند. برای مثال پسر او را به چه جور جایی می برد؟ آیا به او تعارف می کند یا نه؟ تا چه اندازه با ملاحظه است؟

خساست به سرعت قابل تشخیص است و خواستگار خسیس به سرعت خود را لو می دهد. برای مثال در طول بیرون رفتن دست به جیب نیست؛ یا این که در مناسبت های مختلف مانند تولد هیچ کادویی برای خانم نمی خرد!

این خساست، پس از ازدواج بسیار برای خانم دردسر می سازد. این خساست به صورت ندادن پول کافی به زن و تامین نکردن نیازهای او نمود پیدا می کند، که می تواند او را به مرز افسردگی بکشاند.

برای مثال مرد ممکن است به مادر خود نگاه کند که در یک شهر کوچک زندگی می کند و هر چند سال یک بار برای خود لباس می خرد و او را با همسر خود مقایسه می کند؛ در حالی که زنان امروزی خواسته های زیادی دارند که نباید نادیده گرفته شود.

3- بیکاری

پسری که قبل از ازدواج بیکار است، یا نمی خواهد به دنبال کار باشد، به احتمال زیاد پس از ازدواج نیز به این روند ادامه خواهد داد.

بسیاری از افراد تصور می کنند مشکلات فرزندانشان پس از ازدواج حل می شود. مشکلات سختی مانند اعتیاد، بی مسئولیتی، تنبلی پس از ازدواج نه تنها حل نمی شود، بلکه چندین برابر نیز می شود و فرد نمی تواند مسائل خود و ازدواج را هر دو با هم حل کند.

شغل برای یک مرد بسیار مهم است. وضع مالی خوب برای خانواده پسر نمی تواند خوشبختی او را تضمین کند؛ مرد باید استقلال مالی داشته باشد. لازم است به این نکته توجه ویژه شود.

پسری که وابسته به خانواده مرفه خود است و در زمینه اشتغال و استقلال مالی کوششی نمی کند، یک مورد بسیار بد برای ازدواج است؛ چرا که با کمک مالی از خانواده زمینه دخالت آنها در زندگی مشترک فراهم شود و مرد از خانواده اش تاثیر زیادی بگیرد.

نکات مهم در شناخت قبل از ازدواج

برای شناخت پیش از ازدواج، این موارد را بررسی کنید!

  • باورها و ارزش های دینی
  • علایق و سرگرمی های مشترک
  • میزان نیاز به عشق ورزی
  • نقش های زن و شوهر
  • موضع گیری مسائل مالی
  • تربیت فرزند
  • عادات

در پایان

برای یک ازدواج موفق، باید همسفر خود را به خوبی انتخاب کنید. برای این کار باید زمان بگذارید و همدیگر را بشناسید. شناخت پیش از ازدواج، برای موفقیت آمیز بودن ازدواج ضروری است و طرفین باید نسبت به فرهنگ خانواده خود از یکی از روش های شناخت استفاده کند.

این را به خاطر بسپارید که پس از شناخت و ورود به زندگی مشترک، این مهارت های ارتباطی و حل مسئله زوجین است که دوام یک ازدواج را تعیین می کند.

اگر می خواهید ازدواج کنید و در مراحل پیش از ازدواج هستید، بهتر است با یک مشاور در این باره مشورت کنید. مرکز مشاوره هم اندیشان در کنار شما است، تا با اطلاعات قبلی کامل، ازدواج موفقی را داشته باشید.

برای دریافت مشاوره تلفنی قبل از ازدواج، با شماره 9099071985 تماس بگیرید و سوالات خود را مطرح کنید.

سوالات متداول

عوامل هشدار دهنده در دوران شناخت، چه مواردی است؟

خساست – اعتیاد – بیکاری – اختلالات روانی یا جنسی

مهمترین راه های شناخت زوجین قبل از ازدواج، چیست؟

تحقیقات محلی – رفت و آمد – معاشرت تلفنی – مراجعه به روانشناس – انجام تست های شخصیت شناسی

اینستاگرام

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره